Gość: Cynik IP: *.acn.waw.pl 18.02.04, 01:56 Lol! Jestem pod wrazeniem :) Ile to jeszcze zeczy spieprzy Tepsa? Wlasnie skonczylem instalowac Neostrade i po raz kolejny nie moglem wyjsc z podziwu, jak mozna tyle rzeczy w jednym produkcie spieprzyc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala TPSA - banda debili IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 03:30 W połowie grudnia zamówiłam darmowe weekendy (70 zł). Rachunek styczniowy tego nie uwzględnił. Rachunek lutowy był na darmowe weekendy i wieczory (85zł) czyli czegoś czego nie zamawiałam. Przy okazji odłączyli pakiet internetowy. Wielokrotne telefony do BL, godziny tracone na wysłuchiwanie melodyjek, kolejne solenne obietnice, że tym razem będzie dobrze itd, itd. No i rozbrajajace "Pani zadzwoni na początku miesiąca, aby sprawdzić czy system przyjął". Ci popaprańcy każą mi dzwonić, abym sie dowiedziała czy ich systetm działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% Re: TPSA - banda debili IP: *.angelologia.katowice.pl 18.02.04, 08:22 Ludzie, z którymi rozmawiałaś, nie są niczemu winni, ale - owszem - twoja wściekłość trafia w nich. W każdej firmie, w której brak koordynacji między komórkami, w której presja terroru psychicznego powoduje, że wszyscy fałszują dane, żeby się tylko nie przyznać, że nie są do czegoś gotowi - wszędzie by tak było. Puszczono w świat reklamę o pakietach weekendowych, mimo że system billingowy nie był gotowy. Zlikwidowano biura obsługi zanim błękitna linia ruszyła na dobre, a na dodatek w tym czasie uruchomiono akcję windykacyjną. Przed dwoma laty rozpętano kampanię Neostrady, chociaż sprzęt dostarczony przez Lucenta był wadliwy i trzeba było go wymienić (na szczęście na koszt producenta, chociaż "koszty społeczne" poniosła TP). System informatyczny obsługi zleceń masowo gubi zlecenia. Itd., itp., to wszystko pewnie nie koniec. Tak naprawdę, to działają w ten sam sposób wszystkie firmy w Polsce - wabią klientów łudząc, że u nich będzie traktowany wyjątkowo, płacił mało - a jak nałapią klientów, to podnoszą ceny. To samo jest w Idei, gdzie załatwienie czegokolwiek graniczy z cudem, a typowy jest dla nich bałagan na serwisie www i brak korelacji serwisu z rzeczywistą ofertą. Tak samo działają banki (np. mBank ostatnio wprowadził opłaty za przelewy, które wypełniasz samemu, bez jakiegokolwiek udziału banku). Być może wejście poważnych firm z EU razem z tamtejszymi standardami obsługi coś zmieni. Warto pamiętać, że ludzie, z którymi się stykasz, są tylko elementami księżycowego systemu, który stworzył ktoś inny, a oni tylko siedzą jak myszy pod miotłą, bo w każdej chwili grozi im zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stilgar Re: TPSA - banda debili IP: *.sti-group.com 18.02.04, 09:09 Moze i masz racje ale ja osobiscie nie narzekam ani na TPSA a mam u nich telefon i zamówiłem Neostrade i mam identyfikacje numeru i wszystkie te usługi były zrealizowane szybciej niz deklaracje osób przyjmujacych ode mnie zamówienia, więc jest swiatełko w tunelu TPSA. Oczywiscie rozumiem rozgoryczenie i złośc tych wszystkich którym nie udaje sie współpraca z TPSA ale jak to ładnie ująłeś tak działa wiekszość Wielkich firm w Polsce. obawiam sie tylko, ze nasze wejście do UE nie zmieni wiele bo tamtejsze molochy działaja na podobnych zasadach A propos mBanku drobna opłata za wypełnienie przelewu nie obciaza tak strasznie kieszeni kogoś kto korzysta z tego konta, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$ Re: TPSA - banda debili IP: *.unknown.be.uu.net 18.02.04, 11:45 "tamtejsze molochy działaja na podobnych zasadach" mowisz z doswiadczenia czy tak tylko sobie pieprzysz ? Zalatwienie telefonu trwalo 3 dni, przepiecie telefonu, z zachowaniem numeru i wszystkim uslugami (roznie providerzy, ta sama linia - 2 dni. W banku wszystko zalatwiane od reki, zreszta, od czego Home Banking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: TPSA - banda debili IP: *.fe.bosch.de 18.02.04, 13:09 Kiedys, pracujac w SKFw Szwecji, potrzebowalem kupic pewna ksiazke. Zlozylem w sakretariacie zamowienie i kiaszka byla tego samego dnia po poludniu. Kiedy pare lat temu rejestrowalem somochod w Niemczech, zajelo mi to 20 minut. Poprzedniego dnia zalatwilem ubezpieczenie dla samochodu i trwalo to godzine. Ktos kto twierdzi, ze sie nie da szybcie nie do konca ma kontakt z rzeczywistoscia. To, ze u nas sie nie da, nie znaczy, ze sie wogole nie da. A jezeli nasze firmy czegos z tym nie zrobia, te co przyjda ze swoimi standardami wykosza rodzimy biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: TPSA - banda debili IP: 213.68.127.* 18.02.04, 14:36 Kiedy pare lat temu rejestrowalem auto w niemczech zajelo mi to pol dnia, stania w kolejce. Takiej ilosci papierow wypelnionych przez pania urzedniczke w takim tempie jeszcze dlugo nie zapomne. Dzieki Bogu, moge sobie teraz zamowic rejestracje na okreslana godzine, przychodze i bez czekania w kolejce mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: TPSA - banda debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 18:54 Rejestrowałem ostatnio samochód - 15 minut w osiedlowym urzędzie miejskim, 10 minut spacerem od domu - duże miasto. Samochód ubezpieczyłem przez telefon za pośrednictwem dealera - czas: 10 minut pod telefonem, 1 przelew z mbanku, 5 minut faks z potwierdzeniem zawarcia umowy ubezpieczenia. Z TP S.A. nie mam żadnych problemów. Przyszli, założyli Neo+, ściagam po 30-40 filmów m-cznie (nie mam kiedy oglądać, ale tego już na TP SA nie zwalę) prezentacja numeru założona terminowo, ostatnio podpisałem aneks do umowy - "klauzulę wierności" na rok w celu obniżenia abonamentu do 149 zł. Ludzie na forum skarżyli się, że tego nie uwzględniają. U mnie uwzględnili od razu, 2 tygodnie po wizycie w telepunkcie na Nowym Świecie rachunek przyszedł niższy. Może jestem dziwny, bo nie narzekam nie psioczę, ale uważam, że neo+ to naprawdę świetna usługa. Pragnę też wierzyć, że problemy TP SA są przejściowe. Zresztą już jest coraz lepiej. A może kiedyś będzie naprawdę dobrze. Ja sam miałem z nimi trochę problemów ale starali się je rozwiązywać, jak mogli. Trochę to trwało, ale jak ktoś słusznie zauważył, to normalne w takich molochach. Jedyne co mnie denerwuje to narzekacze, ludzie, którzy nie robią nic innego, jak tylko wylewają swoje żale na klawiaturę. Na Microsoft, globalizm, markety, TP SA - czyli naczelnych chłopców do bicia. I jeszcze tych, co to psioczą, jak to fatalnie jest w Polsce, a jak super na zachodzie. Zwłaszcza kiedy już tam mieszkają i z pogardą piszą o "polskim burdlu". Współczuję wam koledzy. Takie coś prowadzi do zgorzknienia za młodu (a zakładam, że ludzie z was młodzi). Nie chciałbym was oglądać za 30 lat. Czy wy w ogóle umiecie się czymś cieszyć? olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Chlopakom sie string przepelnil IP: *.era.pl 18.02.04, 09:10 String to struktura danych przechowujaca napisy. Poniewaz Kowalskich, Nowakow, Dąbrowskich,... jest duzo, to w polu/polach imiona nie zmiescily im sie wszystkie wystepujace w Warszawie imiona. Dlatego zostaly obciete. To nie przypadek, ani niczyje zlosliwe dzialanie, ze akurat brakuje imion z konca alfabetu! Po prostu ludzie robiacy oprogramowanie do skladania tych ksiazek daly d... . Smieszna sprawa. A co do mBanku, to musza placic za korzystanie z Eliksira i dlatego wprowadzili 0,50 zl oplaty - ale tylko za przelewy poza mBank. Co i tak jest znacznie(!) mniej niz inne banki (zazwyczaj 1 zl) i zdecydowanie mniej niz poczta (3,5 zl). Prosze, ludzie, nie wypowiadajcie sie o rzeczach, o ktorych nie macie pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Chlopakom sie string przepelnil IP: *.italianembassy.pl 18.02.04, 09:51 Tylko ciekawe dlaczego takie wpadki zdarzaja sie zawsze TPSA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Chlopakom sie string przepelnil IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 18.02.04, 21:56 A ja mam od ponad 4 lat konto w lukas banku, od 3 obsługę konta przez internet i w ogóle nie płacę za przelewy, jedynie miesięczną opłatę za prowadzenie konta! Polecam, działą niezawodnie i wygodne w obsłudze, bez żadnych karteczek z kodami itp.! Odpowiedz Link Zgłoś
keksz Re: TPSA - banda debili 18.02.04, 14:24 no nie dokońca jest tak pieknie jak mówisz z tymi biednymi pracownikami z tepsy. kilka dni temu na swoje nieszczescie zalatwialam sprawe w telepunkcie i sposob obslugi zbil mnie z nóg. gdyby bylo tak jak mowisz, nie mialabym do czynienia ze zlosliwoscia (bo chyba nie z glupotą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Czyżowicz Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 07:09 Ta książka jest wyjątkowo wybrakowana. W części "instytucje" jako numer centrali Ministerstwa Sprawiedliwości podano numer Gabinetu Ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Czyzby obnizanie kosztów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 07:25 I znowu jakiś Prezes wziął kasę za poprawienie wyników ekonomicznych. I proszę nie krytykować, bo mało kto z trzeźwo myślących ludzi wpadłby na taki pomysł. Na zachodzie jest kreatywna księgowość a u nas jest wszystko kreatywne ( patrz między innym na ZM Sokołów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestoso Wybrakowana książka telefoniczna IP: 80.72.36.* 18.02.04, 07:42 Na miejscu prezesów tepsy postarałbym się o ochronę. Rozczarowanych desperatów coraz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDB Re: Komuch potrafi IP: *.petrus.com.pl / 80.51.200.* 18.02.04, 08:00 Idioci wymienili durni. Kiedy fachowcy wymienią idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
mcbag polecam www.ditel.com.pl :-) 18.02.04, 08:18 spróbujcie tam coś odnaleźć, życzę powodzenia, lista branż to A..., B..., C...itd. To chyba jakiś żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% Abonentów indywidualnych tam nie znajdziesz IP: *.angelologia.katowice.pl 18.02.04, 08:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Abonentów indywidualnych tam nie znajdziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 09:08 Tepsa była w PRL monopolistą ,teraz Kulczyk trzepie kasę dzięki układom z Millerem, nic nowego , kogoś zawsze dymać trzeba ,więc się nie dzwcie po próznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuuuuuu Re: Abonentów indywidualnych tam nie znajdziesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 13:54 znajdziesz w linku "sciagnij plyte" sa do sciagniecia pliki z abonentami z kilku wojewodztw. tylko, ze nie mozna ich sciagnac. niech zyje debilizm tepsy. a swoja droga rzygam juz ta firma. plusem i idea zreszta tez. pozostala do sprobowania era. obawiam sie jednak, ze korzystanie z uslug tej firmy rowniez skonczy sie odruchem zwrotnym.:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 09:05 W grudniu zamówiłam książkę w telefoniczną w na CDR w firmie Ditel. Pani spisywała moje dane z 15 minut.Miała zostać dostaczona w ciągu 2 tygodni. Tydzień temu zadzwonilam i dowiedziałam się, że moje zgłoszenie nie zostało przyjęte, a poza tym i tak bym nie dostała, bo jeszcze jej nie ma i zostanie wypuszczona dopiero w marcu. Strony www też nie działają-"chwilowo". No cóż, jaka matka (TPSA) taka córka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakopane W nowosądeckiej brakuje kilkudziesięciu stron!! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 09:07 W nowosądeckiej brakuje kilkudziesięciu stron!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zAKOPANE W nowosądeckiej brak kilkudziesięciu stron! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 09:09 W nowosądeckiej brak kilkudziesięciu stron! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 dlaczego nie cofnąć im koncesji??? IP: *.acn.pl 18.02.04, 09:36 czy masowa skala przekrętów i zaniedbań w świadczeniu usług abonentom oraz tzw. całokształt spraw wokół TP SA (np. złodziejska jej prywatyzacja, sprzedaż resztówki akcji SP) nie wystarczają by zorganizować zviorowe wystąpienie o cofnięcie im koncesji na prowadzenie działalności na terenie Polski??? "michniki" do dzieła - zobaczycie jak wam się nakład powiększy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 09:44 Poczekaj az ci sie neostrada zepsuje to doswiadczysz na wlasnej skorze to tepsa potrafi. Mnie zajelo 3 tygodnie, codzienne godzinne rozmowy, dwoch monterow ktorzy nie przyszli by wzmienic glupi modem ktory sie zepsul. Wymiana trwala 5 min. Ile uciechy za to sie ma jak sie rozmawia z pracownikami infolinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrzywac Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.netlandia.pl 18.02.04, 09:57 To jak funkcjonuje TP jest przerażające. Oczywiście zdarzają się wyjątki i można czasami cos normalnie załatwić. Niedawno musiałem wzywac montera i jakiez było moje zdziwienie gdy po 5 minutach swojej pracy poprosił o podpis potwierdzający jego przybycie i wykonanie naprawy. Spodziewałem si raczej że jego pięć minut kosztować mnie będzie 100 złotych. TP S.A. jest faktycznie monopolista na rynku usług telekomunikacyjnych. Kiedy AT&T w USA przekroczyła 50% udział w rynku sąd najwyższy kazł firmie podzielić się na mniejsze. Wszystkie te opisy dysfunkcjonowania TP S.A. to tylko objaw zjawiska szerszego , wszechogarniającego polską rzeczywistość , które prof Staniszkis nazywa funkcjonalną patologią. Ten ten termin to chyba najlepsza fraza do całościowego podsumowania polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: 195.117.240.* 18.02.04, 10:05 A cegoż po TP SA można się spodziewać, cała firma to jeden wielki bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny UWAGA na TP DITEL IP: 212.160.135.* 18.02.04, 10:06 W Lublinie przedstawicele TP DITEL zbierali w 2003 roku reklamy na żółte strony. Nie ujawniali cennika do wglądu . Tylko proponowali od razu ceny z "bardzo" górnej półki.Dopiero zmiana akwizytora spowodowała ,że usłyszałem realne ceny.Ale, za to zostałem zrobiony w konia inaczej. Oferowali,że reklama firmy będzie umieszczona razem z abonentami prywatnymi. Niestety ukazała się tylko część " firmy i instytucje". A reklama mojego sklepu była skierowana do osób prywatnych. Pieniążki w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi72 Re: Wybrakowana książka telefoniczna 18.02.04, 10:08 Taa, możecie sobie tu pisać o tym ile wlezie. Ja natomiast mam jedno krótkie pytanie: Kto zapłaci za ten (i wiele innych) błąd TPSA ? Ano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.big / 62.233.185.* 18.02.04, 10:19 A jak kiedyś napisałem do TPSA, "Że to gówno nie działa" (internetowa książka telefoniczna), to jakiś dupek odpisał mi, "że sobie wyprasza takie słownictwo", ntelygent pierdolony. Taki huj jak słonia nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imre. TP DITEL to grupa nieudaczników i.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 10:24 nieuków po co tam sie zgłaszać. Sprawdżcie tylko co oni maja na swojej wyszukiwarce w internecie. Przecież z bazą danych to oni nie mogą sobie poradzić od kilku miesięcy. Teraz nawet zlikwidowali abonentów indywidualnych. A znaleść coś wśród instytucji graniczy z cudem. Kiedyś prosiłem o dostarczenie wszystkich książek z woj. małopolskiego. Dostałem m. innymi tarnobrzeskie a nie dostałem tarnowskiej. Do szkoły na geografią, a nie do rozsyłania i tak nic nie wartych książek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Hit debesciakow z tepsy IP: *.baplc.com / *.baplc.com 18.02.04, 10:26 rok temu zadzwonila do mnie kobita z TPSA na moj domowy telefon informujac mnie, ze niestety.....nie moga zalozyc mi telefonu !! :/ nic sie nie zmieni dopoki w tej firmie bada pracowaly sierpy i mloty a beda mieli monopol... W DOMU DZWONIMY Z KOMOREK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 18.02.04, 10:29 Nr telefonu podany w artykule po erratę jest nr faxu . To jest sprytny manewr na spławienie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kain Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 10:38 A gdzie sie straciła dostępna jeszcze nie tak dawno na stronie www Tpsa książka telefoniczna, mole ją zjadły? Inne Dialogi i Netie na swoich stronach je mają...a aksamitny głos Pani Czubówny nie zrekompensuje wpadek tzw. firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efendi Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: 212.244.246.* 18.02.04, 10:38 TP Ditel to wogóle jakiś ewenment.Spróbój odszukać kogoś w książce alektronicznej www.ditel.pl ,żeby tam kogoś znależć to trzeba znać wszystkie dane.Na świecie w książkach indywidualnych abonentów wystarczy podać nazwisko (np.niemiecka Telefonbuch) i są wyświetlone wszystkie ososby o tym nazwisku,a nas trzeba znać dokładne dane -oni idą do Unii-śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur Re: Wybrakowana książka telefoniczna 18.02.04, 10:42 jeszcze jest jeden fajny ptaszek w tej nowej ksiazce np jak szukasz Dąbrowskiego Marka to nazwiska nie sa ułozone ulicami alfabetycznie np Dąbrowski Marek z ul, ul Wrzeciono jest przed Dąbrowskim Markiem z ul.Bernardyńska w całej ksiażce tak jest pomieszane i jak tu ogos znależc , a przeciez ta ksiażka jesyt wydana z pieniedzy ktore płacimy za rozmowy telefoniczne. Jak zostały porobione takie błedy to nalezy wydac nowe ksiażki zrobione bez bumelki , niech mi znow przyniosą nową ksiażke do domu ale prawidłowaczekam na to. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Nic nowego,polski burdel spotyka sie na okolo n/t IP: *.net / *.net 18.02.04, 10:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Nic nowego,typowy,polski,burdel n/t IP: *.net / *.net 18.02.04, 11:01 Nic,tylko spierdalac stad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malatesta Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.ptr_80-238-133-187.customer.ch.netstream.com 18.02.04, 12:24 A czego mozna oczekiwac po partyjnych aparatczykach, idiotach i ignorantach w kazdej dziedzinie z wyjatkiem podstawiania sobie nog i brania lapowek? To nie jest tylko TPSA, to jest rozpad panstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ao Re: Wybrakowana książka telefoniczna IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 18.02.04, 12:49 A ja dostałem od tych idiotów aż dwie te ich śmieszne ksiązki. Pierwszą po tym jak wysłałem zamówienie pocztą a potem za niedługo dostaję drugą na wycieraczkę. Kiedy wreszcie ktoś opublikuje książkę telefoniczną w której zostaną ujęci abonenci wszystkich operatorów, np. Telefoninii Pilickiej czy Netii. Przecież szukając kogoś nie będę konsultował to z kilkoma książkami. Dlaczego TPSA zrezygnowała ze spisu abonentów indywidualnych w Internecie? No co jest Czubówna? Odpowiedz Link Zgłoś