Dodaj do ulubionych

Polki maja straszne fryzury

IP: 217.153.32.* 15.02.02, 09:18
Od razu mówię że jestem Polką:-) Ale o fryzurę dbam. Jednak przerażające jest
jak okropnie wygląda nasza przeciętna rodaczka w swojej "wierzchołkowej "
cząści. Wiem że jest to między innymi spowodowane niskim poziomem usług
fryzjerskich. Właściwie beznadzieją salonów fryzjerskich. Czy tak musi być?
Będąc od czasu do czasu poza naszym kochanym krajem zauważam że nigdzie nie ma
takiego bezguścia i "bylejakości" w dziedzinie fryzur. A popatrzmy na nasze
telewizyjne prezenterki. To istna tragedia! Te pasemeczka te grzyweczki !
Obserwuj wątek
    • Gość: łezka Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 09:27
      Mam podobne odczucia. Ja mam włosy długie (do pasa), proste, bez śladu
      wyczynów fryzjerskich.A że myję je codziennie, to chyba nie wygladają źle.
      Na razie dopatrzyłam sie "pierwszego siwego włosa na mojej skroni" i wyrwałam
      chwasta. Póki co nawet nie farbuje,ale jak siwe zaczną się mnożyć (o zgrozo!)
      to jakąś farbę na łepetynę rzucę...
      • sloggi Re: Polki maja straszne fryzury 15.02.02, 09:31
        Straszne, to jest delikatne określenie.
        Zadziwia mnie czasami, jak można mieć na głowie tak ogromną ilośc pianki, żelu
        i lakieru na raz, wiatr zawieje i kołutun trzeszczy :)
        • quent Re: Polki maja straszne fryzury 15.02.02, 12:19
          sloggi napisał(a):

> Straszne, to jest delikatne określenie.
          > Zadziwia mnie czasami, jak można mieć na głowie tak ogromną ilośc pianki, żelu
          > i lakieru na raz, wiatr zawieje i kołutun trzeszczy :)
          a czasami to nawet nic nie trzeba miec i mozna wygladac okropnie. idealnym
          przykladem moze byc poslanka AWS z poprzedniej kadencji ,p. bodajze tomaszewska,z
          Solidarnosci(moge sie mylic co do nazwiska). jej absolutnie nie nalezy posadzac o
          uzywanie lakierow, pianek itd. pewnie nawet nie wie co to jest. uzywanie slowa
          FRYZURA do okreslenia jej przypadku to bluźnierstwo. to byla po prostu strzecha
          jak to mowia albo siano!
          o puculowatych policzkach, i bialym sweterku z guziczkami oraz o długiej do łydek
          workowarej spódnicy już nie wspomne. zreszta to tzeba było widziec. słowami tego
          wyrazic sie nie da:)
    • Gość: jacek Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.HH1.srv.t-online.de 15.02.02, 09:36
    • d.z. Re: Polki maja straszne fryzury 15.02.02, 09:38
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

>Jednak przerażające jest jak okropnie wygląda nasza przeciętna rodaczka w
      swojej "wierzchołkowej " cząści. Te pasemeczka te grzyweczki !

Pasemeczka, czy grzyweczki są czasem nawet i ładne. Problem zaczyna się wtedy,
      gdy fryzura wygląda tak, jakby piorun w rabarbar strzelił ;)
      • zdzicha Re: Polki maja straszne fryzury 15.02.02, 10:30
        A ja mam właśnie taką fryzurę jakby piorun strzelił w rabarbar. Jeszcze żaden
        fryzjer sobie z nią nie poradził. Do tego jestem pół-blondynką z czerwonymi,
        wyblakłymi akcentami. Pianki i innych specyfików używam aby się nie zaklinowac
        w drzwiach od łazienki, a grzebienia jak sobie przypomnę.
        • quba Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 12:27
          Szybciutko coś z tym zrób i raczej się tym nie chwal - codziennie dojeżdzam do
          pracy autobusem i staje koło mnie taka baba wysoka na 2 metry z takim łbem, że
          sie boję, iż mi coś zeskoczy na moja biedną głowę - kołtun jak diabli ! ona sie
          chyba nigdy nie czesała, a jest dumna z tego ! to widać po minie ! gdybyście to
          widzieli ! strach się bać!
    • Gość: Jacek Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.HH1.srv.t-online.de 15.02.02, 10:02
      Nasze panie nie tylko sa czesto dziwnie uczesane, dochodzi do tego jeszcze
      bardzo wymyslny dobor koloru owlosienia - ksztan to juz typowka.
      Hitem jest dla mnie od lat pani Czobowna z telewizyjnej Panoramy.
      Kiedys organizowalem juz zrzutke na fryzjera dla Krychy.
      • matrek Re: Polki maja straszne fryzury 15.02.02, 12:05
        Zgadzam się, Pani Czubówna jest the best :)
      • quba Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 12:28
        i co zrobiłeś z tą kasą ? efektu nie widać !
    • Gość: zet Re: Polki maja straszne fryzury IP: 195.187.84.* 15.02.02, 10:26
      Najbardziej mnie śmieszą fryzury typu wściekły pudel - drobniusieńka trwała
      natapirowana i pokryta warstwą lakieru grubości centymetra przynajmniej. Aż
      strach pomyśleć, co taka paniusia musi wyczyniać, żeby to wszystko z włosów
      usunąć. Chyba, że usuwa to raz na trzy tygodnie, ale to już inny wątek.
      • Gość: Ewa Re: Codzienność jak SYLWESTER IP: 217.153.32.* 15.02.02, 11:19
        Gość portalu: zet napisał(a):

> Najbardziej mnie śmieszą fryzury typu wściekły pudel - drobniusieńka trwała
        > natapirowana i pokryta warstwą lakieru grubości centymetra przynajmniej. Aż
        > strach pomyśleć, co taka paniusia musi wyczyniać, żeby to wszystko z włosów
        > usunąć. Chyba, że usuwa to raz na trzy tygodnie, ale to już inny wątek.

O!tutaj możnaby rozwinąć osobny wątek dotyczących możliwości chałupniczych w
        dziedzinie upiększania swojego upierzenia. Szczególnie ciekawe wydają się pomysły
        niektórych pan ekspedientek. Z całym szacunkiem do tego zawodu, ale to właśnie w
        sklepie i przy kasie można podziwiać sztukę tapirowania,kolorowania(bo już nie
        farbowania), upinania i przetrzymywania w naturalnej, nieumytej formie
        (faktycznie jak z formy wyjęte)swoich włosiąt.
        Jednak dla mnie niezrozumiałe jest, jak mając możliwości i fundusze na
        odwiedzanie fryzjerów, fundujemy sobie coś tak szablonowego, w żaden sposób nie
        upiększającego, na naszych głowach. Gdzie są styliści, odkrywcy nowych możliwości?
        Przecież fryzura w dzisiejszych czasach jest elementem tak ważnym jak schludność
        czy czyste buty:-)

• Gość: Luk@ Re: Codzienność jak SYLWESTER IP: 192.160.110.* 15.02.02, 12:14
          Nie znam zakładu fryzjerskiego, w którym można otrzymać naprawdę fachową
          poradę. Musi wystarczyć własny instynkt i stare katalogi. Bez względu na cenę
          usługi efekt nie jest pewny.
        • matrek Re: Codzienność jak SYLWESTER 15.02.02, 12:17
          Gość portalu: Ewa napisał(a):

> ... Gdzie są styliści, odkrywcy nowych możliwoś
          > ci?

... To już zachacza o zupełnie inny temat. O przyzwyczajenia spoleczne wyniesione
          z poprzedniego ustroju - obojętnie jakby to nie zabrzmiało. Zauważ, że w Polsce
          idziesz do fryzjera, ktory przeważnie Ciebie pyta, jak ma "zrobić Ci" fryzurę,
          a "my" taki stan rzeczy - w przeciwienstwie do zachodu - uważamy za normalny.
          Żadko który fryzjer (-ka) wykazuje się wlasną inwencją, doradzi Ci coś w czym
          będzie Ci do twarzy, porozmawia z Tobą na ten temat, itd. Chyba wynika to z tego,
          że nasi fryzjerzy znają się na pracy nożyczkami i elektryczna maszynką, ale
          trudno ich, w większości, posądzić o jakieś umiejętności z zakresu stylizacji,
          czy kreacji wizerunku. Oczywicie, nie pisze tu o tych świetnych fryzjerach,
          ktorzy wygrywają mistrzostwa Polski, czy Europy.
          • matrek Re: Codzienność jak SYLWESTER 15.02.02, 12:22
            P.S.
            W Polsce, fryzjerów kształci sie jak szewców, czy kowali.
            • Gość: łezka Re: Codzienność jak SYLWESTER IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 13:28
              Na Kabatach (chyba to jest ul.Bronikowskiego)jest coś, co nazywa się
              Pracownia Pielęgnacji Włosów "ANAGENNA"Czy ktoś może oddał sie
              w ręce pań "pilęgniarek"? Z jakim skutkiem?
              • Gość: M. Re: Codzienność jak SYLWESTER IP: *.skf.com 15.02.02, 15:26
                Tak, tylko wtedy ten salon był w innym miejscu. Przeważnie jestem wściekła
                wychodząc od fryzjera, wtedy byłam zadowolona.
        • Gość: zet Re: Codzienność jak SYLWESTER IP: 195.187.84.* 15.02.02, 15:08
          Parę ładnych lat temu poszłam do fryzjera, bo znudziły mi się długie włosy.
          Pokazałam fryzjerce w katalogu wybraną fryzurkę, i czekałam cierpliwie na wynik
          końcowy. To co zobaczyłam, przeszło moje najgorsze koszmary - przez tydzień
          wstydziłam się przyjść do szkoły, żeby mnie koleżanki nie wyśmiały. Włosy
          odrosły, a ja od tamtej pory chodzę tylko na podcinanie końcówek do siostry
          kolegi (jest fryzjerką)
          • Gość: łezka Re: Codzienność jak SYLWESTER IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 15:19
            Gość portalu: zet napisał(a):

> Parę ładnych lat temu poszłam do fryzjera, bo znudziły mi się długie włosy.
            > Pokazałam fryzjerce w katalogu wybraną fryzurkę, i czekałam cierpliwie na wynik
            >
            > końcowy. To co zobaczyłam, przeszło moje najgorsze koszmary - przez tydzień
            > wstydziłam się przyjść do szkoły, żeby mnie koleżanki nie wyśmiały. Włosy
            > odrosły, a ja od tamtej pory chodzę tylko na podcinanie końcówek do siostry
            > kolegi (jest fryzjerką)

Ja mam też koszmzarne wspomnienia!W wieku 18 lat padło mi na mózg i na długie
            włosy (do pasa) strzeliłam sobie trwałą. Powiem krótko, w życiu miałam 2 trwałe:
            pierwszą i ostatnią. Wyglądałam TRAGICZNIE, musiałam wiązać włosy w warkocz.
            Teraz omijam fryzjera szerokim łukiem, a końcówki podcina mi Mąż (nie fryzjer)
    • dundee_girl Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 12:18
      HA! to jeszcze nic, przyjedz do Australii, ciagle niesmiertelny "Alf" i "Mokra
      Wloszka" :-)

Pozdrawiam
      • Gość: łezka Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 02.03.02, 12:26
        Do Australii to bym pojechała bardzo chętnie - nie tylko ogladać fryzury...
        Zyłabym sobie sielsko na jakiejś fermie,hodowała strusie i popijała whisky w
        bujanym fotelu prze chatą...
        • quba Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 12:31
          ta
        • dundee_girl Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 13:10
          Gość portalu: łezka napisał(a):

> Do Australii to bym pojechała bardzo chętnie - nie tylko ogladać fryzury...
          > Zyłabym sobie sielsko na jakiejś fermie,hodowała strusie i popijała whisky w
          > bujanym fotelu prze chatą...

jak chcesz dam Ci adres emailowy strony gdzie farmerzy poszukuja zon, wlasnie
          widzialam program o tym w tv.
          • Gość: łezka Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 02.03.02, 13:17
            Dzięki, ale trochę za późno...od 4 lat mam złoty krążek ...
            Biedni Ci farmerzy, że tak zon przez TV muszą szukać!
            Ze mnie byłby raczej marny pozytek,bo inetersuje mnie jedynie opcja
            bujany fotel+whisky, a podejrzewam,że kandydatki na żony powinny być jeszce
            chętne do roboty przy tych strusiach...

• Gość: DundeeGi Re: Polki maja straszne fryzury IP: 144.138.135.* 02.03.02, 23:01
              Gość portalu: łezka napisał(a):

> Dzięki, ale trochę za późno...od 4 lat mam złoty krążek ...
              > Biedni Ci farmerzy, że tak zon przez TV muszą szukać!
              > Ze mnie byłby raczej marny pozytek,bo inetersuje mnie jedynie opcja
              > bujany fotel+whisky, a podejrzewam,że kandydatki na żony powinny być jeszce
              > chętne do roboty przy tych strusiach...
              >
              Podejrzewam ze po paru butelkach whiskey i Ty na strusia bylabys chetna. Ja na
              szczescie z dala jestem od farmy, ale faktycznie Australia cierpi na deficyt plci
              pieknej. Pozdrawiam
              >

• quba Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 12:23
      tak - a juz najgorsza chyba ma rozczochrana minister ds UE
      • Gość: selma Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.ppp.get2net.dk 02.03.02, 15:14
        przyjedzcie do Dani to blizej niz Australia ,a pozbedziecie sie
        kompleksow.tutaj fryzjer jest drogi wiec wiekszosc chodzi rozkudlana ,ze az
        strach,Polki to laleczki przy nich,chociaz nieraz przesadzaja z tym zadbaniem.
    • Gość: Fania Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.telia.com 02.03.02, 19:46
      Chyba nie wiesz o czym piszesz? Mieszkam w Szwecji a do fryzjera chodze w Polsce i dopiero
      wowczas jestem obcieta i uczesana w/g wlasnego zyczenia a nie jak mojej fryzjerce sie zachce.
      Zawsze z rozpacza wychodzilam od fryzjera w Szwecji, teraz juz sie zmadrzylam, czesze sie w Polsce!
      Fryzjer w Szwecji kosztuje miliony a Szwedki sa byle jak obciete na chlopaka , rozczochrane i kolor
      wlosow przypomina mahoniowy kredens.
      Mlode dziewczyny jeszcze sa uczesane ale kobiety dorosle, brrr
      • opoint Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 20:09
        No to widać,że w Polsce nie jest tak źle. Ja tam chodzę do jednego fryzjera od
        kilku lat i nie zmienię go za żadne skarby. Oczywiście każda wizyta kończy się
        moim włożenie palców we włosy po czym fryzjerka dostaje dreszczy, ale chyba już
        i ona do tego się przyzwyczaiła. Ja tam lubię ganiać do fryzjera, bo można
        sobie poplotkować, podyskutować itd. A że niektórzy są bez gustu. To ich
        problem na szczęście nie mój.
        • Gość: Kulka Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 21:25
          a może ktos da namiar na naprawde dobrego fryzjera, bo moja ulubiona poszła na
          wychowawczy i szukam juz pół roku bez skutku,każda próba doprowadza mnie do
          czarnej rozpaczy:(?
      • Gość: selma Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.ppp.get2net.dk 02.03.02, 21:32
        w Dani wszystkie kobiety ok 40 wzwyz sa sciete na mesko-koszmar wszystkie
        jednakowo!!!!!!!
    • beata_ Re: Polki maja straszne fryzury 02.03.02, 20:55
      Ha, chciałabym zobaczyć fryzjera, który poradzi sobie z moimi włosami i potrafi
      z nich coś wykrzesać!:-))
      Na nic trwałe, pianki i inne cuda - taka już ich paskudna natura...
      • Gość: Ewa Re: Polki maja straszne fryzury IP: 217.153.32.* 04.03.02, 09:26
        Skoro twierdzicie,że jest tak dobrze to proszę o namiary dobrego fryzjera.
        Dobrego ro znaczy pracującego nieszablonowo, z polotem i "artystycznie".
        Wygląda na to że mam za duże wymagania:-)
    • Gość: mefisto Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.chello.pl 04.03.02, 09:45
      straszne fryzury ... taaaaak, jednak zauważam pewną poprawę, zwłaszcza jeśli
      chodzi o młodsze panie, nie wiem jednak , czy gorsze od kiepskiej fryzury nie
      są brudne, tłuste włosy w dodatku z łupierzem, ochydaaaaaaaa, a niestety sporo
      ludzi w naszym piękknym kraju cierpi na tę dolegliwość !!!
      • Gość: gemini Re: Polki maja straszne fryzury IP: 195.94.201.* 04.03.02, 12:25
        Te okropne trwałe, które nosi większość pań po pięćdziesiątce są efektem
        robienia trwałej przez sąsiadkę. Kupuje się płyn do trwałej, sąsiadka nakręca
        na wałki, potem domowo się włoski farbuje, a efekty widać wszędzie.

Swoją drogą przypatrzcie się kiedyś wycieczce niemieckich emerytów. Wszystkie
        panie wyglądają jednakowo! Wszystkie mają jednakowe trwałe w kolorze siwym.
        • Gość: Kulka Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 20:48
          no i nie ma nikogo,kto byłby zadowolony ze swojego fryzjera???
          • precious Re: Polki maja straszne fryzury 05.03.02, 00:18
            Kuleczko, ja jestem i to bardzo zadowolona.
            Chodze do jednej i tej samej pani od czasow szkoly podstawowej!!!
            Przezylam juz kilka remontow zakladu, przemiany z socjalistycznego w
            kapitalistyczny, ale pani moja sie nie zmienia od lat. Super ciecie. Nie trzeba
            nic robic, zadne pianki, cuda wianki.
            Najgorzej, ze teraz mam do niej daleko i juz nie tak czesto na pogaduchy sie
            moge wybrac.
            • Gość: Kulka Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 23:41
              i to jest to! daj namiar plizzzzzzz............:))))
              • Gość: Gigi Re: Polki maja straszne fryzury IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 05:00
                To chyba naprawde nie macie pojecia o fryzjerach,zapraszam do USA.Gwarantuje
                Wam dlugotrwaly szok-nie tylko ze zle uczesane, a o ubraniach-koniec
                swiata.Trgedia!Pozdrowka!
                • Gość: Ewawa Re: Polki maja straszne fryzury IP: 217.153.32.* 06.03.02, 10:19
                  Gość portalu: Gigi napisał(a):

> To chyba naprawde nie macie pojecia o fryzjerach,zapraszam do USA.Gwarantuje
                  > Wam dlugotrwaly szok-nie tylko ze zle uczesane, a o ubraniach-koniec
                  > swiata.Trgedia!Pozdrowka!

EEEEEtam... nie bierzmy przykładu z bezguścia:-) Popatrzmy na Francuzki lub
                  Brytyjki. Tam jest wg mnie światowe centrum mody!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka