Gość: Klientka IP: *.spray.net.pl 18.03.10, 09:18 Bardzo sie cieszę! Pani Jadziu, nie 3-4 lata, ale niech nam Pani panuje i 100 lat! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej48 Reaktywacja Bajki - Dobra wadomość IP: 81.219.13.* 18.03.10, 09:42 nareszcie jakaś dobra wiadomość / mimo użycia koszmarnego słówka - kultowa-/ jest to dobra wiadomiść , ech żeby jeszcze "Kopciuszek" powrócił!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
letopis Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia 18.03.10, 10:09 Cieszę się i serdecznie Panią pozdrawiam.To, co Pani mówi o swoich klientach brzmi jak muzyka w codziennym szumie zwyczajnego życia. Ale mam przy okazji prośbe do dziennikarzy Gazety Wyborczej. Slysze w TOK FM i widze w Waszej gazecie jak dodaje sie koncowke owie do kazdej nazwy zawodu.W notce o Bajce przesadziliscie juz mocno piszac pijaczkowie .Sa to po prostu pijaczki albo pijacy. Profesorowie to profesorzy, geologowie to geolodzy,socjologowie to socjolodzy. Jeszcze chyba jeden Blumsztajn, jak slychac bylo przed tygodniem w radiu, mowi normalnie profesorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
literka10 Re: Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia 18.03.10, 14:44 Bardzo, bardzo miło - wraca Bajka! To jest to! A co do: profesorowie, socjologowie itd. właśnie dzisiaj w radiowej Trójce w codziennej audycji nt. języka polskiego Pani redaktor mówiła właśnie na ten temat. Okazuje się, że obie formy są prawidłowe i można je używać jak kto chce. do formy psycholodzy, profesorzy jesteśmy po prostu bardziej przyzwyczajeni, ale prawidłowe są obie formy. Serdeczności dla stałych bywalców Bajki dla Pani Jadwigi, a także dla kogoś kto pomaga reaktywować Bajkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: *.acn.waw.pl 19.03.10, 08:42 Zgadza się, profesorowie i profesorzy - obie formy poprawne. Ale "ci pijaczkowie" i "te pijaczki" to nie to samo. Raczej jak "ci profesorowie" i "te profesory" - druga forma ma wyraz pogardliwy. Ale to ta druga właśnie odmiana przyjęła się w naszym języku dla określenia pospolitych pijaczków, których przeważnie nie darzymy głębokim szacunkiem (zwłaszcza w formie zdrobniałej). Dlatego forma "ci pijaczkowie" wydaje mi się odrobinę śmieszna (chociaż poprawna), bo sugeruje, że teraz już w walce z dyskryminacją będziemy nobilitować również panów pijaczków. Pozdrawiam bywalców "Bajki"! Odpowiedz Link Zgłoś
oxo Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia 18.03.10, 10:19 Najwspanialsza wiadomość marca :D Biorę urlop na środę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw.majonez Re: Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: *.sitapolska.com.pl 18.03.10, 12:48 14.04 musi być tam tłoczno!!! To miejsce na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobia Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 13:31 Ale fajnie!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
volim Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia 18.03.10, 14:01 Piękna wiadomość. Ja wrócę. Niech się schowają Starbucksy i Costy. Żeby jeszcze powrócił Europejski (ten na rogu), z ciastkiem malinowym, kremówką i bajaderką śmietankową ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: 212.87.25.* 18.03.10, 14:17 Jakże się cieszę. W latach młodości spędziłem tam trochę czasu i , oczywiście, troszeczkę gotowki. Później wpadałem na kawkę i po wspomnienia "na stare śmiecie". W końcu "Nowy Świat i okolice" to było moje ówczesne miejsce na ziemi. Naprawdę cieszę się i nie omieszkam wychylić czarki w pierwszy dzień po "odrodzinach". Na kanwie tej historii, apeluję do stołecznych wlodarzy: Pielęgnujcie takie miejsca! To też jest nasza torzsamość, nasze dziedzictwo kulturowe, może przez trochę mniejsze "K", ale zawsze! Niech złoty cielec nie przesłania wam zdrowego rozsądku i szacunku dla tradycji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergio Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 14:48 Wracam i ja i jak myślę oddział Zombiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandar Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 21:39 Hurraa! Cudownie! A tak przy okazji WIELKIEGO powrotu... W jakim polskim filmie sensacyjnym występuję kawiarnia Bajka.... nie czekając na odpowiedzi: "Dwaj Panowie N", gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi BOSKO IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 22:30 nigdy bym nie uwierzyła, że Bajka wróci! a jednak, nowe nie okazało się lepsze :) super! nareszcie znowu będę mieć swóje miejsce w centrum Warszawy :)) pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego, do zobaczenia 14 kwietnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 23:28 Ja też wrócę! Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietawypych Reaktywacja Bajki to wspaniała wiadomość 21.03.10, 14:56 Nareszcie w Warszawie dzieje się coś dobrego. elzbietawypych.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablitkowy Reaktywacja Bajki - powraca kultowa kawiarnia IP: 77.222.245.* 18.04.10, 13:04 Wracam Odpowiedz Link Zgłoś