Dodaj do ulubionych

Strach przed islamem, strach przed nienawiścią

IP: 217.153.32.* 31.03.10, 10:16
nie ma miejsca na islam w europie
Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawiak Pani artystka IP: *.home.aster.pl 31.03.10, 10:27
      Pani artystka niech zajmie się tym w czym jest dobra - tworzeniem sztuki, a nie
      wypowiada sie na temat przemian społecznych i polityki. Bo zna się na tym tyle
      co dziadek parkingowy. Nieprzestaje mnie zadziwiać ze wszelkiej maści artystów,
      aktorów i etc media próbują przedstawiać jako autorytety w dziedzinie polityki.
      A historia jasno pokazuje, że artystów jako ludzi idei najłatwiej ogłupić i
      otumanić. Przykładem sa wycieczki miedzywojennych zachodnich artystów do ZSRR,
      po których wracali oczarowani tym krajem i jego przywódcą.

Jestem za tym by UE zamkneła swoje granice dla nacji których nie da się
      zasymilowac. W tej chwili impuls demograficzny z tzw. Nowej Europy jest tak duży
      ze zapewni siłę roboczą zachodowi na pokolenia. Nie potzreba nam więc w UE
      więcej Turków, Arabów i innych.

Podpisany
      Liberał, absolwent UW
      • Gość: grisza Re: Pani artystka IP: *.chello.pl 31.03.10, 11:19
        Podpisany
        Liberał, absolwent UW

chłe chłe
        • Gość: ja I z czego się śmiejesz? IP: 193.164.157.* 31.03.10, 13:27
          Kolejny pożyteczny idiota?
          • Gość: errabundi Re: I z czego się śmiejesz? IP: *.merinet.pl 31.03.10, 13:45
            Jeśli meczet byłby dostosowany do polskiej tradycji i architektonicznie wzorowany na skromnych świątyniach muzułmańskich z Kruszynian czy Bohoników, albo świątyniach karaimskich, nie miałbym nic przeciwko, bo islam jest tak samo częścią naszej kultury, jak Niemcy i Żydzi. Ale wywalenie w kosmos meczetu rozmiarów wrocławskiej Hali Stulecia i górujące nad Wolą minarety, pewnie budowane za pieniądze saudyjskie, to chyba totalne nadużycie.

Świątynia powinna być skromna. A centrum kultury architektonicznie powinno wpisać się w krajobraz miasta.
            • wypasior Re: I z czego się śmiejesz? 31.03.10, 15:31
              architektura nie ma znaczenia, chodzi o zalążek choroby

www.youtube.com/watch?v=PhEz0V2hpf0
    • Gość: gari Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 10:28
      W Polsce Islam nie jest problemem i długo (prawdopodobnie nigdy) nie będzie,
      nawet jak jakieś meczety powstaną. W Polsce problemem jest Katolicyzm, ale na
      szczęście w niedalekiej przyszłości ten problem sam się rozwiąże.
      • Gość: mmmm Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.sds.uw.edu.pl 31.03.10, 10:36
        Sam jesteś gari problemem, a nie katolicyzm. Jak się nie podoba w katolicyzmie
        to droga wolna, nikt nikogo nie zatrzymuje. Co więcej w przeciwieństwie do
        islamu nie będzie za to kary śmierci, ani nawet żadnej chłosty .
        • zero-cin Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści 31.03.10, 12:38
          Gość portalu: mmmm napisał(a):

> Jak się nie podoba w katolicyzmie to droga wolna, nikt nikogo nie
          > zatrzymuje. Co więcej w przeciwieństwie do islamu nie będzie za to
          > kary śmierci, ani nawet żadnej chłosty .

Rację ma gari. Gdyby żył w czasach, kiedy katolicyzm liczył sobie 1300 - 1400 lat, kary by nie uniknął. Dziś żadna kara mu z tego powodu nie grozi tylko dlatego, że de facto żyjemy już w czasach postchrześcijańskich. Ostatnie głowy tej hydry jeszcze się czasem podnoszą, ale to już ostatki.
          • Gość: neo do zero-cin IP: 80.48.10.* 31.03.10, 13:34
            Ale żyjemy w Europie w XXI wieku a nie średniowieczu. i ciesz sie z
            tego ze Europa jest chrześcijańska / postchrześcijańska, bo "dzięki"
            tolerancji może stać się muzułmańska, a wtedy marny nasz los. za to
            muzułmanie mają mentalność europejskiego średniowiecza. nie szanują
            istoty ludzkiej
            • Gość: gari Re: do zero-cin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 14:00
              > muzułmanie mają mentalność europejskiego średniowiecza. nie szanują
              > istoty ludzkiej

E tam średniowiecza. Przeciętny muzułmanin ma lepszy stosunek do innowiercy niż
              przeciętny Polak-katolik do żyda.
              • Gość: ap Re: do zero-cin IP: 195.117.230.* 31.03.10, 16:56
                Jakieś badania masz na to, czy ekstrapolujesz obserwacje na przykładzie własnym ?
            • zero-cin Re: do zero-cin 31.03.10, 14:29
              Cieszę się, że żyję w czasach postchrześcijańskich. W czasach chrześcijańskich nie chciałbym żyć, gdyż nie były one w niczym lepsze od dzisiejszego świata islamskiego. I na to przede wszystkim chciałem zwrócić uwagę. Islam dziś liczy sobie właśnie owe 1300 - 1400 lat.
            • Gość: fakty i akty Islam tkwi głęboko w średniowieczu, nie IP: *.chello.pl 31.03.10, 16:12
              było w nim ani renesansu ani oświecenia.
          • Gość: Dud Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.e-wro.net.pl 31.03.10, 19:01
            Islam też jest religią starą a ciągle niereformowalną :(
            Ciągle chłosty kamieniowania i poniżanie kobiet mimo upływu 1000 lat :(
            chrześcijaństwo ewoluował islam to ciągle religia nienawiści.

Wolna Europa Bez Meczetów !
        • Gość: gari Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 13:49
          > Jak się nie podoba w katolicyzmie
          > to droga wolna,

Ale przecież ja nie jestem "w katolicyzmie", więc o co ci chodzi?

> Co więcej w przeciwieństwie do
          > islamu nie będzie za to kary śmierci, ani nawet żadnej chłosty .

Co ty nie powiesz, byłem w wielu krajach muzułmańskich, rozmawiałem z wieloma
          ludźmi, nikt mnie chłostać nie próbował.
    • Gość: mmmm Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: *.sds.uw.edu.pl 31.03.10, 10:42
      A swoją drogą cyklem artykułów o meczecie "wybiórcza" w pełni zasłużyła na
      swój przydomek. Bo ze zdjęć i filmiku z demonstracji wynikałoby, iż
      przeciwnicy stanowili większość. A prawda jest taka, że było jakichś 250
      przeciwników meczetu radykałów i 15 (stan na godz. 13)rozhisteryzowanych
      kontrmanifestantów w nielegalnym zgromadzeniu. I te okrzyki "rasiści"- nie
      wiedziałem, że islam to rasa, do tej pory uważałem go ze religię, ale cóż
      fanka strefy Gazy i Hamasu Rajkowska (popatrzcie na jej stronę w necie) i
      reszta wie lepiej.
      • Gość: ja No i ten biedny, prześladowany Adam Khan IP: 193.164.157.* 31.03.10, 13:37
        www.facebook.com/people/Adam-Khan/547700727
        bardzo udzielała się też niejaka Magda Qandil
        www.facebook.com/people/Magda-Qandil/1420706496

• Gość: STOP islamowi! Re: No i ten biedny, prześladowany Adam Khan IP: *.chello.pl 01.04.10, 19:01
          islamiści - V kolumna
        • Gość: wawiak Re: No i ten biedny, prześladowany Adam Khan IP: 81.219.13.* 02.04.10, 07:40
          pół-wielbłąd, pół-człowiek:)))
    • Gość: STOP islamowi! islam = dżihad = zamachy IP: *.chello.pl 31.03.10, 10:43
      • Gość: wawiak Re: islam = dżihad = zamachy IP: 81.219.13.* 06.04.10, 10:45
        fanatycy
    • bryzga meczet w warszawie 31.03.10, 10:49
      Gratuluję lokalizacji. Z minaretu świetnie będzie widać startujące
      samoloty z Okęcia. Będzie można do nich sczelać z RPG jak do kaczek.
    • Gość: Lzs Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 10:50
      Niestety, źródłem zacietrzewienia w stosunkach międzyludzkich jest
      najczęściej religia. Tak się też niestety składa, że ekstemala forma
      tego zacietrzewienia, jaką jest terroryzm, rodzi się w środowiskach
      islamskich. Niech mahometanie sami się z tym uporają i pokażą światu
      jak bardzo miłują pokój. Niestety, odnoszę wrażenie, że nawet w tych
      cywilizowanych islamskich społecznościach jest ciche przyzwolenie
      dla terroryzmu jako walki o "prawdziwego boga"
      • Gość: tt Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: 193.164.157.* 31.03.10, 11:00
        Caly czas Pani powtarza te hasla o jezyku nienawisci. Czy widzi Pani ten jezyk
        tylko z jednej strony? Dlaczego Pani uwaza, ze tylko europaprzyszlosci powinna
        przestac?

Przeciw radykalom Pani nic nie ma, a przeciw ludziom, ktorzy przeciw nim
        protestuja jak najbardziej? Gdzie tu logika?
    • Gość: aarft Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: 193.238.180.* 31.03.10, 10:56
      to sie troche spozniles/as z tym stwierdzeniem... 4% spoleczenstwa
      Europy to muzulmanie. I bedzie wiecej, wiec czas sie zaczac dogadywac,
      zamiast srac w portki
    • Gość: Nineeleven Jak pozbyć się meczetu na zawsze IP: 85.222.64.* 31.03.10, 11:10
      Wystarczy trochę świńskiej krwi - trzeba to rozlać na budowie tego przybytku i
      sprawa załatwiona. Wg islamu takie miejsce jest wtedy nieczyste i mogą sobie
      budwać cokolwiek, ale meczetu z tego nie będzie
      • Gość: izi drajwer Re: Jak pozbyć się meczetu na zawsze IP: 94.75.91.* 31.03.10, 22:06
        Fakt, wieprzowina jest tania - wystarczy się obwiesić słoniną i utworzyć kordon
        wokół. :)

Zaś co do pani "artyski" Rajkowskiej, to nie wiem czy ona ćpa, czy pije, ale
        powinna przestać tak szybko, jak to możliwe. Wyraźnie jej szkodzi. Chyba, że po
        prostu ma szmergla.
      • Gość: :) Re: Jak pozbyć się meczetu na zawsze IP: *.chello.pl 02.04.10, 06:15
        trzeba im świnię podłożyć:)
    • Gość: aRTiS Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: *.4web.pl 31.03.10, 11:14
      Znak Krzyża Splamiony Krwią Wszystkich Stworzonych
      Na Podobieństwo Pana Naszego Jest Już Blisko I Nie
      Będzie Więcej Rozpaczy I Wojen Ani Nie Uroni Się
      Żadna Łza Z Oczu Jego Bowiem Wyleją Się Wszystkie
      Łzy Tego Świata I Nastanie Nowa Ziemia I Nowe
      Niebie Albowiem 7 Dzień Mija W Dniu 21 Maja Roku
      Pańskiego 2011. A Wszyscy Którzy Poznali Prawdę I
      Mądrze Zrozumieli Znaczenie Tajemnicy Zostaną
      Rozgrzeszeni I Będą Mieli Życie Wieczne Więc
      Głoście Słowo Prawdy Na Wszystkich Znanych Wam
      Ziemiach I Wszystkim Znanym Wam Stworzonym Na
      Podobieństwo Pana Naszego Bowiem Czas Ujawnić
      Prawdę A Plan Pański Musi Się Wypełnić I Muszą
      Przelać Się Łzy Wszystkich Stworzonych I Żywych.
    • Gość: seb Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: *.jjs-isp.pl 31.03.10, 11:18
      tak jest, problem się rozwiąże jak ostatnie komuchy zejdą z tego świata.
    • Gość: crusader Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: 193.164.157.* 31.03.10, 11:28
      www.rajkowska.com/pl/minaret.php
      buddysci nie byli chetni pomoc Pani przy tym projekcie i stad ta niechec? tzw
      sztuka politycznie zaangazowana. na pewno sponsorow znajdzie Pani w Arabii
      Saudyjskiej. Ale to po zmianie plci.
    • cytry-nka15 Strach przed islamem, strach przed nienawiścią 31.03.10, 11:30
      ahmedd.blox.pl zapraszam na stronę o tolerancji
      • Gość: Adam Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.chello.pl 31.03.10, 13:26
        Ujął mnie wpis o walce "kalifatu kaukaskiego". Trochę mnie niepokoi możliwość
        powstania kalifatu środkowoeuropejskiego.
    • Gość: Dziki Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 11:42
      No akurat P. Rajkowska to nie jest dla mnie żadnym autorytetem w
      sprawie islamu i meczetu. [b]Ja po prostu nie chcę islamu w moim
      kraju, religii nienawiści, religii która za zabicie niewiernego-
      czyli wszystkich niemuzułmanów (!!!) obiecuje natychmiastow raj i
      zbawienie
      .[/b] Dlaczego odmawia mi się prawa do wyrażenia
      sprzeciwu i "z mety" nazywa rasistą ? Ja po prostu nie chcę aby za
      jakiś czas, dzięki naukom wyniesionym z mecztu, zabronione było
      słuchanie muzyki, sztuka tak ale tylko taka która nie pokazuje
      ludzi, zakaz picia alkoholu, kolorowych ubrań. Nie chcę aby koniety
      były traktowane gorzej od wielbłądów, pozbawione jakichkolwiek praw
      i poubierane w worki po kartoflach.I tylko jednej rzeczy nie
      potrafię zrozumieć-cała kupa muzułmanów emigruje ze swoich krajów bo
      (tak jak w Pakistanie) zrobiło się za radykalnie, przyjeżdzają do
      jakiegoś kraju i od razu drą mordy że to my, mieszkańcy kraju do
      którego przyjechali, mamy przestrzegać ich praw.
      I te wieczne marzenia i odtworzeniu wielkiego państwa szariackiego.
      • Gość: Jo Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: 212.120.136.* 31.03.10, 11:53
        Ty się lepiej martw zalewem fanatycznego katolicyzmu w naszym
        pieknym kraju. Ktoś już tu napisał, że islam u nas nie ma żadnych
        szans, za to katolicyzm rozbezczelnia sie coraz bardziej.
        • Gość: x Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: 217.33.154.* 31.03.10, 12:05
          > katolicyzm rozbezczelnia sie coraz bardziej.

Ta, a w jaki sposób?
        • Gość: trelemorele Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: 193.164.157.* 31.03.10, 12:27
          z ta roznica, ze katolicyzm nie karze swoim wiernym zabijac niewiernych
        • wstreczyciel Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści 31.03.10, 13:13
          @Jo Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "fanatyczny katolicyzm". W kościele
          podczas mszy nikt nie naucza zabijania i poniżania innych. Jeśli "fanatyczni
          katolicy" zachowują sie w sposób sprzeczny z naukami Jezusa - to chyba się
          zgodzimy, że zaprzeczają swej wierze. Katolik po zabiciu człowieka ma grzech
          ciężki co może być równoznaczne z pójściem do piekła.

Problemem u nas mogą się stać fanatyczni muzułmanie. W islamie za zabicie
          niewiernych czeka nagroda w niebie.

Generalnie świat jest pełen złych chrześcijan i dobrych muzułmanów. Mam tu na
          myśli naśladowanie swego proroka, czyli odpowiednio Jezusa/Mahometa. Idealnym
          światem byłby ten, w którym to chrześcijanie są dobrzy w naśladowaniu Jezusa, a
          muzułmanie są źli w naśladowaniu Mahometa.
          • Gość: wawiak muzułmanie to średniowiecze IP: 81.219.13.* 06.04.10, 07:37
        • Gość: senior Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.aster.pl 31.03.10, 19:24
          Gość portalu: Jo napisał(a):

> Ty się lepiej martw zalewem fanatycznego katolicyzmu w naszym
          > pieknym kraju. Ktoś już tu napisał, że islam u nas nie ma żadnych
          > szans, za to katolicyzm rozbezczelnia sie coraz bardziej.

Jakim zalewem katolicyzmu, matole ? Wychowałeś się w kulturze
          islamskiej a zalewa cię katolicyzm, tak ? Co za debilizm.
          Kilkadziesiąt lat komuny niczego nie nauczyło.
        • Gość: pp07 Re: Strach przed islamem, strach przed nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 22:50
          a co Ci ten katolicyzm zrobił?
      • Gość: neo popieram w 100 procentach dzikiego!!!!!!!! IP: 80.48.10.* 31.03.10, 13:42
        popieram Dzikiego!!! też co nieco wpłynęło do mnie informacji o
        muzułamnach. mam nawet kolegę ktory jest arabistą i z racji zawodu
        zna się na rzeczy. nazywają nas chrześcijan pogardliwie niewiernymi
        psami - bądźmy ostrożni
    • marac Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" 31.03.10, 12:20
      1. Rajkowska to bardzo niebezpieczna "pożyteczna idiotka", jawnie
      sympatyzująca z islamskimi ekstremistami z Ligi Muzułmańskiej. Jest również
      antysemitką.
      ilias.webfabryka.pl/kominaret/?p=92
      2. Niechętni budowie meczetu na Ochocie są polscy Tatarzy, a mufti Miskiewicz
      otwarcie mówi, że Liga Muzułmańska stanowi zagrożenie:
      www.youtube.com/watch?v=Ibv4o9q5BnI

3. A tak będzie wyglądać Europa za 50 lat:
      www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
      • marac Re: Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" 31.03.10, 12:24
        Cytat z innej dyskusji, podsumowujący całą sprawę - sam bym lepiej nie napisał,
        więc wklejam:

"Tatarom polskim odmówiono prawa zbudowania na tejże Ochocie
        meczetu - mimo, że na Ochocie mają działkę od wielu dziesiątek lat, a w Polsce
        są obecni od kilkuset lat. Meczet chce zbudować organizacja licząca 30x mniej
        członków (niecałe 190 osób!!! ) od organizacji tatarskiej za fundusze książąt z
        Arabii Saudyjskiej.
        W Arabii Saudyjskiej dominującą odmianą islamu jest wahabityzm (kłania się Osama
        ben Laden, mułłowie wzywający do kamieniowania złapanych na pocałunku
        nastolatków, ojcowie wydający swoje 10-letnie córki za 60-latków, straże
        obyczajowe ścigające kobiety za pasmo wystających spod chusty włosów albo
        obnażoną dłoń czy stopę). Arabia Saudyjska wspiera tylko najbardziej
        fundamentalistyczną odmianę: wszędzie tam, gdzie płyną pieniądze z Arabii -
        pojawiają się ściągnięci za te pieniądze fundamentalistyczni i radykalni
        mułłowie, wzywający do świętej wojny z niewiernymi. Jednym słowem pojawiają się
        KŁOPOTY.

Pełnym sercem popieramy inicjatywę budowy meczetu przez polskich muzułmanów, a
        także wszystkich innych muzułmanów, którzy uznają prawa innych ludzi do
        wyznawania swojej religii, którzy uznają, że kobieta i mężczyzna w
        społeczeństwie mają równe prawa, że kobieta ma prawo do decydowania, czy chce
        nosić chustę czy też nie itd. itd. Wahabitów nie chcemy. I to nie jest rasizm,
        tylko zdrowy rozsądek.Wahabityzm jest niezgodny z Konstytucją RP. "
      • Gość: ? Re: Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" IP: *.chello.pl 31.03.10, 13:51
        znaczy się De Billka?
        • marac Re: Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" 31.03.10, 14:49
          Gość portalu: ? napisał(a):

> znaczy się De Billka?

Nie, "pożyteczny idiota" to wymyślone przez Lenina określenie człowieka
          poczciwego, pełnego dobrych intencji, ale głupiego albo naiwnego, który daje się
          nabrać na kłamliwą propagandę ludzi, którzy w rzeczywistości mają poglądy
          sprzeczne z jego poglądami. I w dodatku działa jako darmowy społeczny
          "pijarowiec" dla swoich wrogów - stąd "pożyteczny". Zobacz tu:
          pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%BCyteczni_idioci
      • Gość: senior Re: Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" IP: *.aster.pl 31.03.10, 20:09
        ...i powinna uczyć tolerancji...ale w krajach islamu.
        • malaguena1 Re: Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" 31.03.10, 20:52
          ależ ona spędziła sporo czasu z hamaśnikami - więc co tu się dziwić, że przesiąkła islamem i minarety chce w Polsce budować. Ciekawe czemu im nie proponowała wybudowania dzwonnicy ...
      • Gość: drojb Re: Strasznie strachliwi ci prawicowcy IP: *.aster.pl 31.03.10, 23:56
        islamofobiczni. Bardziej nam grozi, że Polska będzie wyglądać tak:
        Kandydaci na prezydenta będą wyznaczani przez Episkopat, pary żyjące bez ślubu
        karane, seks dozwolony od 20 roku życia po uzyskaniu ślubu kościelnego, zakaz
        sprzedaży środków antykoncepcyjnych, za aborcję - 25 lat, przymusowy podatek na
        świętopietrze (to już istnieje), księża wyłączeni spod prawa (to już istnieje).
        To ja już wolę meczet.
        PS. Allach, to ten sam Bóg, w którego wierzą chrześcijanie (to tak dla
        przypomnienia).
        • Gość: hehehe antyklerykał piardnął na forum he he he IP: *.chello.pl 01.04.10, 06:09
        • Gość: wawiak !? IP: 81.219.13.* 01.04.10, 09:36
      • Gość: Gość Re: Uwaga! Rajkowska to "pożyteczna idiotka" IP: *.chello.pl 01.04.10, 12:12
        Taaaa, antysemitka pisząca artykuły dla żydowskiej gazety...
        genialne.
    • marac Islam nie jest religią pokoju 31.03.10, 12:22
      Poniższy artykuł pochodzi z książki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism
      and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:

Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.

Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty.
      Komponent religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów.
      Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów,
      aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne
      politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne"
      muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także
      pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych -
      CIA: The World Fact Book (2007)).

Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako
      miłująca pokój mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest
      ich barwna odmienność:

USA
    • marac Islam nie jest religią pokoju, cz. II 31.03.10, 12:25
      List grupy wolnomyślicieli i humanistów muzułmańskiego pochodzenia
      do muzułmanów z całego świata

Drodzy przyjaciele,

Tragiczne wydarzenia z 11 września wstrząsnęły światem. Trudno sobie
      wyobrazić, że ktoś może być do tego stopnia przepełniony nienawiścią, by
      popełnić tak ohydne zbrodnie i zabić tylu niewinnych ludzi. Będąc ludźmi
      muzułmańskiego pochodzenia jesteśmy tak samo wstrząśnięci jak reszta świata.
      Czujemy jednak, że nasi sąsiedzi i współobywatele patrzą na nas podejrzliwie i
      nieufnie. Chcemy zaprotestować i powiedzieć światu, że nie jesteśmy
      terrorystami, a ci którzy popełniają te podłe czyny są mordercami i nie mają z
      nami nic wspólnego. Jednak w rzeczywistości z powodu naszych muzułmańskich
      korzeni nie możemy po prostu wymazać "piętna islamskiego terroryzmu" z naszej
      tożsamości!

Większość muzułmanów z pewnością oświadczy: "Islam nigdy by nie poparł
      zabijania niewinnych ludzi. Allach ze Świętego Koranu nigdy nie nawoływał do
      zabijania. Wszystko to jest dziełem kilku wprowadzonych w błąd ekstremistów z
      marginesu społeczeństwa. Prawdziwy islam nie ma nic wspólnego z agresją.
      Potępiamy wszelką przemoc. Islam oznacza pokój. Islam oznacza tolerancję."

Oto co powiedziałby wykształcony muzułmanin:

Tak myśli większość muzułmanów, ale czy to prawda? Czy islam naprawdę głosi
      pokój i tolerancję, odrzucając przemoc? Muzułmanie, którzy popełniają te
      zbrodnie są innego zdania. Wierzą, że to, co robią to dżihad (święta wojna).
      Twierdzą, że zabijanie niewiernych jest obowiązkiem każdego muzułmanina. Nie
      zabijają dlatego, że chcą pogwałcić prawa islamu, lecz dlatego, że myślą, iż
      tak właśnie powinien postępować prawdziwy muzułmanin. Ci, którzy wysadzają w
      powietrze własne ciało, by zabić więcej niewinnych ludzi robią to, ponieważ
      myślą, że czeka ich nagroda w Raju. Mają nadzieję, że zostaną pobłogosławieni
      przez Allacha, będą jeść niebiańskie pożywienie, pić czyste wino i cieszyć się
      towarzystwem boskich partnerek. Czy się całkowicie mylą? Skąd wzięli te
      wypaczone poglądy? Jak to się stało, że uwierzyli, iż zabijanie niewinnych
      ludzi sprawia przyjemność Bogu? Czy może to my jesteśmy w błędzie? Czy islam
      naprawdę głosi przemoc? Czy wzywa swych wyznawców do zabijania niewiernych?
      Potępiamy tych, którzy dopuszczają się aktów przemocy i nazywamy ich
      ekstremistami. Ale czy naprawdę są oni ekstremistami, czy też postępują tak,
      jak każe im święta księga, Koran? Czego naucza Koran? Czy go czytaliśmy? Czy
      wiemy, jakie nauki są w nim zawarte? Przeanalizujmy kilka z nich i przyjrzyjmy
      się bliżej słowom Allacha.

Czego naucza nas Koran: Wykorzystaliśmy najszerzej dostępne angielskie
      tłumaczenie Koranu. Czytelnicy mogą zweryfikować nasze cytaty ze świętej
      księgi. Prosimy, byście zachowali bezstronność i przeczytali te wersety kilka
      razy. Poniższe cytaty pochodzą z najbardziej godnego zaufania przekładu Koranu
      autorstwa Yusufaliego. *

W Koranie jest napisane: "O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za
      przyjaciół Żydów i chrześcijan" (5:51), "I zabijajcie niewiernych,
      gdziekolwiek ich spotkacie" (2:191), "Mordujcie ich i bądźcie dla nich surowi"
      (9:123), "Zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich,
      oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki!" (9:5). Koran każe nam
      walczyć z niewiernymi i obiecuje: "Jeżeli wśród was jest dwudziestu
      cierpliwych, to zwyciężą dwustu; a jeżeli jest stu wśród was, to oni zwyciężą
      tysiąc niewiernych" (8:65). Allach i jego posłaniec chcą, żebyśmy walczyli z
      chrześcijanami i Żydami, "dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie
      zostaną upokorzeni" (9:29).

Allach i jego posłaniec głoszą, że dopuszczalne jest niedotrzymywanie obietnic
      (traktatów) i zobowiązań wobec pogan i wypowiadanie im wojny, kiedy tylko
      czujemy się wystarczająco silni (9:3). Nasz Bóg każe nam "zwalczać
      niewiernych" i "ukarze ich przez nasze ręce i okryje ich wstydem; i dopomoże
      nam zwyciężyć ich" (9:14).

Koran odbiera całej ludzkości wolność wyznania i skazuje wszystkich
      nie-muzułmanów na piekło (5:10), nazywa ich "nadżi" (plugawymi,
      niedotykalnymi, nieczystymi) (9:28) i nakazuje swym wyznawcom walczyć z
      niewiernymi dopóty, dopóki nie pozostanie żadna inna religia prócz islamu
      (2:193). Głosi, że "niewierni pójdą do piekła i będą pojeni wrzątkiem"
      (14:17). Nakłania muzułmanów, by "zabili niewiernych, ukrzyżowali ich lub
      obcięli im dłonie i stopy, albo by wypędzili ich z kraju, by doznali hańby na
      tym świecie i kary bolesnej w życiu ostatecznym." (5:34) Głosi również, że
      "ci, którzy nie uwierzyli, będą mieli ubranie przykrojone z ognia; a głowy ich
      polewane będą wrzącą wodą, która roztopi ich wnętrzności i skórę. Dla nich
      będą żelazne rózgi z hakami"(22.19-22) i że nie tylko "czeka ich hańba na tym
      świecie, ale i On da im zakosztować w Dniu Zmartwychwstania kary ognia
      palącego." (22:9)

W Koranie jest napisane, że "ci, którzy wzywają boga innego niż Allach nie
      tylko zaznają kary w tym życiu, lecz w Dniu Zmartwychwstania ich kara będzie
      podwojona, i będą w niej poniżeni na wieki" (25:68). Dla tych, którzy "nie
      wierzą w Boga i Jego Posłańca, On, zaprawdę, przygotował dla niewiernych ogień
      płonący" (48:13). Choć zaleca nam się, byśmy byli współczujący dla siebie
      nawzajem, mamy być "srodzy dla niewiernych" - chrześcijan, Żydów i ateistów,
      którzy są naszymi sąsiadami i kolegami (48:29). Oto co Prorok "surowo
      nakazuje" dla tego, kto nie wierzy w Allacha: "Bierzcie go i nałóżcie mu
      kajdany! potem w ogniu piekielnym palcie go! Następnie zakujcie go w łańcuch,
      którego długość wynosi siedemdziesiąt łokci! Bo on nie wierzy w Boga potężnego
      i nie zachęca do żywienia biednych! I nie ma tutaj dla niego przyjaciela, nie
      ma pożywienia oprócz cuchnącej ropy; i nie je tego nikt oprócz grzeszników."
      (69:30-37)

Koran zakazuje muzułmaninowi przyjaźnienia się z niewiernym, nawet jeśli ów
      niewierny jest jego ojcem lub bratem (9:23), (3:28). Nasza święta księga
      nakazuje nam nie okazywać posłuszeństwa niewiernym i ich rządom, lecz ze
      wszystkich sił zwalczać niewiernych (25:52), i być dla nich srogimi, ponieważ
      ich miejsce jest w Piekle"(66: 9). Święty Prorok rozkazuje nam walczyć i
      stwierdza, że "walka jest dla nas dobra, chociaż jest nam nienawistna"
      (2:216). Następnie radzi: "uderzcie mieczem po szyi niewiernych; a kiedy ich
      całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta" (47:4) Nasz Bóg
      obiecał: "Ja wrzucę strach w serca niewiernych" i nakazał: "Bijcie ich więc po
      karkach! Odetnijcie im końce wszystkich palców!" (8:12). Zapewnia nas także,
      że kiedy zabijamy w jego imieniu "to nie my ich zabijamy, lecz Allach ich
      zabija, aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego"
      (8:17). Każe nam "wzbudzić przerażenie w sercach wrogów" (8:60). Uczynił
      Dżihad obowiązkiem każdego muzułmanina i ostrzegł nas: "A jeżeli nie
      wyruszycie [na dżihad], to ukarze was Bóg karą bolesną i zmieni was na inny
      naród. A wy nie możecie Mu w niczym zaszkodzić. Przecież Bóg jest nad każdą
      rzeczą wszechwładny!" (9:39) Allach mówi do Świętego Proroka: "O Proroku!
      Walcz przeciwko niewiernym i przeciwko obłudnikom i bądź dla nich surowy! Ich
      miejscem schronienia będzie Gehenna. Jakże nieszczęsne to miejsce przybycia!"
      (9:73).
      [...]
      c.d. tutaj: www.buddyzm.edu.pl/magazyn/14/cs14-26.htm
    • Gość: liberał Rajkowska powinna się zająć poprawą stosunków izra IP: *.chello.pl 31.03.10, 13:43
      elsko-polskich , od czego jest od urodzenia specjalistką . Natomiast , dzięki
      takiej propagandzie islamistów będzie tu więcej , to zwyczajnie utną jej głowę
      i nic nie będzie mogła tu zdziałać . Pamięci polskiego inżyniera , któremu
      przy milczeniu całego islamu , jego wyznawcy ucięli głowę . Co na to pani
      rajkowska ? Nie słyszałem ?!
    • Gość: Katarzyna Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: 94.75.125.* 31.03.10, 13:49
      Utozsamianie obaw związanych z budowa meczetu w Warszawie i nienawiścią oraz
      rasizmem jest kompletnym nieporozumieniem. Podobnie jak powoływanie się na
      popiercie ruchow skrajnie prawicowych dla stowarzyszenia Europa Przyszlosci.
      To troche tak jak powiedziec, ze skoro nie zgadzam sie z pogladami pani
      Rajowskiej oznacza, ze nie chce palmy na rondzie De Gaulle. Patrzac na
      problemy Europy z asymilacja rosnacej mniejszosci muzulmanskiej, obawy przed
      budowa kolejnego meczetu sa przejawem zdrowego rozsadku.
    • malaguena1 Strach przed islamem, strach przed nienawiścią 31.03.10, 14:02
      Totalny bełkot pseudo-artystki z symptomami "brain-washing"
      A jaki jest powód kreowania na artystkę tej pani? cóz to za
      autorytet opiniotwórczy? Bliski Wschód jest w Azji, tu jest Europa,
      tu jest demokracja, a nie szariat. A demokracja ma swoją definicję.
      Wiekszość społeczeństwa nie zyczy sobie w Polsce multi - kulti. A
      p. Rajkowska niech pomieszka sobie w Anderlecht w Brukseli, albo w
      Barbes w Paryżu, a może w Luton w W. Brytanii, czy Malmo w Szwecji.
      Tam będzie miała wokół siebie, tych, których tak ukochała, i
      meczety i minarety. Polacy tego nie chcą - i to powinno wystarczyć.

Fanka tzw. socjalizmu oddolnego?
      noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/03/pracownicza-demokracja-co-to-takiego.html
      noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/03/krytykanci-islamu-na-kolana.html
      noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/02/bruksela-niebezpieczne-rejony.html
      noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/01/obrazeni-muzumanie.html

itd..
    • marac Islam nie jest religią pokoju 31.03.10, 14:42
      Poniższy artykuł pochodzi z książki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism
      and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:

Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.

Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty.
      Komponent religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów.
      Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów,
      aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne
      politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne"
      muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także
      pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych -
      CIA: The World Fact Book (2007)).

Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako
      miłująca pokój mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest
      ich barwna odmienność:

USA
      • Gość: antyislam islam to terror i zagrozenie dla kultury zachodu!! IP: 157.166.216.* 31.03.10, 15:16
        trzeba przepędzić tych psubratów póki czas, albo nabijać ich na pal
        nam przyjdzie
        • Gość: wawiak Re: islam to terror i zagrozenie dla kultury zach IP: 81.219.13.* 01.04.10, 12:05
          do Azji out - tam jest ich miejsce
    • Gość: POLKA Strach przed islamem IP: *.fbx.proxad.net 31.03.10, 15:20
      POLACY!-UWAGA na RAJKOWSKA!,która jest wielka antysemitka i ma kontakt z
      ekstremistami z Ligii Muzułmańskiej.Jaki sekret kryje się za ta jej
      zaciekłością za islamem? Przecież jak ona pojedzie do kraju islamskiego
      np.Arabii Saudyjskiej jako kobieta i odkryje głowę albo rękę,to zostanie
      opluta,zgwałcona i sponiewierana jak najgorsza szmata.

UWAGA! na fałszywe podejście EKSTREMISTÓW ISLAMSKICH !!!
      Mówią o tolerancji!-rewoltuje się.
      Trzeba im zadać pytanie:
      -ILE JEST KOŚCIOŁÓW W ARABII SAUDYJSKIEJ?
      -CZY ARABIA SAUDYJSKA POZWOLI WYBUDOWAĆ KOŚCIÓŁ W SWOIM KRAJU?

POLSKA jest krajem gościnnym, ale POLAK musi czuć, ze jest u siebie.
      Gdy GOŚĆ chce się zainstalować na POLSKIEJ ZIEMI, to musi dostosować się do
      kultury jej NARODU.
      POLSKA nigdy nie eksploatowała NARODÓW ARABSKICH i nie jest im nic winna.
      W taki sposób, z takim fałszywym podejściem ISLAMU we Francji, został
      zorganizowany przewrót w IRANIE, po którym SZACH IRANU musiał opuścić swój
      kraj. Cala organizacja odbywała się w wielkiej tajemnicy, w MECZECIE we FRANCJI.
      POLACY!-JOZ DOŚĆ PRZELALIŚMY KRWI!
      Nie zezwólmy na wodzenie się za nos, pięknymi, podstępnymi słowami o tolerancji.
      To MUZUŁMANIN jest pierwszym na świecie ANTY-TOLERANCYJNYM człowiekiem.
      Gdy nie dostosujemy się do jego wymagań, to czeka nas śmierć a jego ,za nasza
      śmierć, czeka nagroda w niebie.Najgorsze jest to, ze może to być nasz ojciec,
      brat syn czy nasz kuzyn.
      POLACY!,wiedzcie o tym, ze MUZUŁMANIN nigdy się nie zintegruje z innym
      społeczeństwem. To my, POLACY,po pewnym czasie będziemy musieli
      się do nich dostosować jeżeli dziś będziemy mieli słabość, do ich pięknych
      słów o tolerancji.Bo gdy nie dostosujemy się do ich wymagań to będą podstawiać
      nam bomby!!!Tak, jak robią to do tej pory, wszędzie na świecie, nawet w swoich
      własnym narodom.

JESTEM KATEGORYCZNIE PRZECIW BUDOWIE MECZETU,ponieważ MECZET w Warszawie to
      początek Państwa Arabskiego w Państwie Polskim.

POLACY!, niech nasze dzieci żyją w spokoju, myślmy o nich.

• Gość: Antek Każdy czeczen kosztuje 3200 zł polskiego podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 15:32
      Nie zdajemy sobie sprawy z tego, że każdy uchodźca kosztuje
      polskiego podatnika 3200 zł miesięcznie + darmowe bilety
      PKP,żarcie3xdziennie, kieszonkowe,opieka medyczna, środki higieny =
      RAJ....wiem,że to uchodźcy itd........ale Polska to biedny kraj,
      mamy miliony biednych rodakow, ktorzy np. starcili pracę po 20
      latach pracy dla Polski.
      A my chojnie przyjmujemy Czeczenów 25 tys rocznie x10lat będzie ich
      za kilka lat ok. poł miliona i min. dla niech te meczety.....
      A dlaczego ŻADEN muzułmański kraj sąsiad czeczenii ich nie
      przyjmuje? Iran,Turcja?
      A do krajów UE też maja bliżej niż do Polski proszę; Finlandia,
      Estonia, Łotwa, Litwa........a tu ciach Polska!! najlepszy socjal w
      Europie, najwieksza tolerancja, najwieksze swobody, dlatego nie
      Finlandia nie Turcja bracia muzułamanie w zasadzie sąsiedzi a biedny
      kraj Polska
      • Gość: STOP islamowi! Re: Każdy czeczen kosztuje 3200 zł polskiego poda IP: *.chello.pl 31.03.10, 16:11
        stanowczo za drogo!
      • Gość: Dud Re: Każdy czeczen kosztuje 3200 zł polskiego poda IP: *.e-wro.net.pl 31.03.10, 19:03
        No i jeszcze teraz kiedy ruscy się do nich dobiorą to uchodźców u nas przybędzie :(
      • Gość: cziczanika NA Kaukazie nie cierpią Czeczenów, nie tylko ruscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 20:43
        NIE WIEM DLACZEGO ALE CZECZENÓW NIKT NI LUBI, BA NAWET ICH BRACIA
        MUZUŁMANIE.
        ŻADEN KRAJ NIE CHCE ICH WIDZIEĆ U SIEBIE ANI BARCIA ISLAMU Z IRANU
        ANI TURCJA ANI ZEA......NIE WIEM DLACZEGO TAK JEST.......
        ALE NASZ PAN PREZYDENT CO WYJAZD TO DEKLARACJA I PRZYBYWAJA ICH
        TŁUMY DO NAS, CHOCIAZ SŁUSZNIE ZAUWAŻASZ, ŻE PIERWSZYM KRAJEM DLA
        NICH Z UE JEST ŁAOTWA,LITWA,ESTONIA FINALANDIA.......ALE TU NIE
        CHODZI O SCHRONIENIE PRZED RUSKIMI TYLKO O DUŻY SOCJAL Z NIEMIEC A
        MAJĄ NADZIEJĘ,ŻE PRZEJDA Z POLSKI DO NIEMIEC, CHOĆ NIEMCY ICH GONIĄ
        GDZIE PIEPRZ POPADNIE I WYWALAJĄ ICH DO POLSKI I TAK TEN TANIEC TRWA
        • malaguena1 Re: NA Kaukazie nie cierpią Czeczenów, nie tylko 31.03.10, 20:55
          no właśnie, i Czeczenów, i tzw. Palestynczyków - żaden kraj muzułmański ich nie chce; Arabów z Palestyny trzymają w obozach kilkadziesiąt lat i nie cha im dać obywatelstwa. A jak w tych obozach podskakują - to do autonomii - więc siedzą cicho , bo jakoś do Autonomii i do Gazy im nieśpieszno ...
    • Gość: konkretna1 dokąd zmierza poprawnosc polityczna GW? IP: 95.143.242.* 31.03.10, 16:14
      dziennikarz to człowiek,ktory powinien:
      1. czytac duzo wiecej od tkz. przecietnego obywatela
      2.nauczyc sie widziec w szerokiej perspektywie czasowej przyczyny i skutki
      3.umiec korzystac z prac badawczych ,raportow i wiedziec ,gdzie ich szukac
      4.wyciagac wnioski,ktore wypływaja z otrzymanych danych a nie dopasowywac do
      swoich jedynie słusznych pogladow
      5.dziennikarz,ktory zachowuje sie inaczej powinien zostac wysmiewany na
      wszystkich forach dyskusyjnych a naczelni opiniotworczych gazet mogliby sie
      wstydzic ,ze tacy u nich pisza
      6.pani rajkowska powinna odbyc przymusowa podroz na koszt GW do krajow
      muzulmanskich i na dlugo tam pozostac -moze wtedy zobaczylaby ,jak niezwykle
      otwarta i przyjazna kobietom i wolnosci słowa jest to kultura
    • Gość: MACIEK Strach przed islamem, strach przed nienawiścią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 16:23
      PANI JOANNO, MOŻE PRZYDAŁA BY SIĘ PANI JAKAŚ WYCIECZKA DO PARYŻA,
      ALBO DO BERLINA, MOŻE DO SZWECJI LUB BELGII, PODOBNO PODRÓŻE
      KSZTAŁCĄ, PO PROSTU AŻ SZKODA SŁÓW NA TEN TANDETNY ARTYKUŁ..

POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka