Gość: ktoś IP: *.centertel.pl 08.04.10, 08:00 A trza było pogonić i spławić z Wisłą protestujących ekologów, tera przepadło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mojo Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: 195.245.213.* 08.04.10, 08:26 To może niech geniusze od zarządzania ruchem, bus-pas tam wymalują, pewnie korki będą mniejsze he, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej IP: *.wip.pl 08.04.10, 08:29 Zwężenie jest w Sródmieściu a w korku stoi cały Targówej i Bródno Gdyby był alternatywny most Keasińskiego to nie byłoby takich problemów. Zawsze najabrdziej cierpi prawobrzeżna Warszawa. Ja z Bródna potrzebuję się dostać na Gocław i centrum i mosty w ogóle mnie nie obchcodza, ale i tak stoję w tych samych korkach bo nie ma żadnych dróg alternatywnych, łączących północne dzilnice przawego brzegu z południowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exar Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej IP: *.chello.pl 08.04.10, 08:39 HGW i jej ekipa zafundowali mieszkańcom Brodna getto trasa toruńska remont korek permanentny Kondratowicza w stronę radzymińskiej wąska nieremontowana od lat permanentny stan korka św Wincentego nieremontowana od lat permanentny stan korka teraz jeszcze większy z powodu tego remontu ale nie tylko biadolenie ze Żoliborz ma ciężko Wielka Bufetowa nigdy nie zrozumie jak to jest by warszawiakiem zza Wisły nigdy no chyba ze na bialolece sobie rezydencje p;ostawi za nasze pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej 08.04.10, 10:42 Jak by poprzednicy cokolwiek robili, to tylu remontów na raz by nie było. I stuknij się w pusty łeb - lepiej, żeby się wszystko zawaliło bez remontów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Inwestycje są niezbędne, ale przemyślane IP: *.wip.pl 08.04.10, 10:53 Czlowieku przeciez od 5 lat było wiadomo zę będzie budowa metra na prawym brzegu i z powodu zamkniecia Targowej cała Praga będzie kompletnie zakorkowana. Dlatego zaplanowano połączenie Targówka z Wiatraczną (obwodnica pragi), oraz poszerzenie wybrzeża helskiego. Tymi dwoma drogami możnaby spokojnie omijać ten newralgiczny punkt Problem w tym ze przesz te 3 lata nie zrobiono nic żeby te inwestycje ruszyły. Mówisz ze poprzednicy nic nie zrobili, ale nowe władze też nic nie zrobiły. Przeciez nie ma nawet projeków tych inwestycji a przez 3 lata mogłyby się rozpocząć już prace. Od razu je odłożono na wieczne nigdy dlaego stan ich zaawansowania jest zerowy. Inwestycje tak, ale ludzie musza mieć jakąś alternatywę, i był czas (3 lata) żeby tę alternatywe przygotować Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Inwestycje są niezbędne, ale przemyślane 08.04.10, 11:03 > ruszyły. Mówisz ze poprzednicy nic nie zrobili, ale nowe władze też nic > nie zrobiły. Przeciez nie ma nawet projeków tych inwestycji a przez 3 ale za to stadion będzie, przyjadą tu z zachodu to się za głowy złapią i uciekną od tego durnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland na inwestycje to był czas 20 lat temu 08.04.10, 14:57 - zanim naród nakupował sobie autek ! WSZYSTKO ZACZYNA SIĘ OD DRÓG i KOMUNIKACJI (u nas od doopy strony zaczęli przemiany) Ale władza była wtedy zajęta aferami, prywatyzacją, tworzeniem partii, "demokracją" Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej 08.04.10, 16:38 Od Kondratowicza do Radzymińskiej dzisiaj rano (godz. 7:30) było puściutko. Nie wiem jak dalej na Radzymińskiej, bo nie jeżdżę w stronę Wileniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej IP: *.multimo.pl 08.04.10, 08:55 A nie ma ich dlatego, ze są w planach od 50 lat, jednak zawsze wypadają z realizacji, bo są inne ważniejsze inwestycje na lewym brzegu. Bo nowomieszkaniec w nowym bloku pod kołnierzykiem lepszy od mieszkańca w starym bloku na pradze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej IP: 195.8.217.* 08.04.10, 09:32 Bredzisz jak w gorączce! Gdyby był most Krasińskiego - to gdzie by miał się podziać niby ten ruch z niego: na stojącej i tak Wisłostradzie, bez przejazdu Mickiewicza, czy może korku na Stołecznej przed rondem Babka? Sam sobie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Sam bredzisz IP: *.wip.pl 08.04.10, 10:47 Czlowieku zawsze część samochodów mogłaby jednak się przedostać do Wislostrady, cześć mogłaby zjechac na Jagielońską bo nie każdy musi jechac na drugi brzeg. Gdyby była trasa mostu krasińskiego to ja i duża częśc kierowców mogłby się przedostać do Jakgielońskiej a z niej odbić na wybrzeże helskie i potem wzdłuż Wisły na południe. Teraz nie ma na to szans bo rono starzyńskiego stoi, żaba stoi , wincentego stoi, trasa toruńska stoi. Gdyby był most to byłaby jakakolwiek alternatywa i mozliwośc prszedstania się przez tory, które w tej chwili odcunają bródno od strony zachodniej. Przeciez jak sie skończy remont wiaduktu na Słomińskiego to się zacznie przy Wileniaku budowa metra, a potem zamknięcie Grota. Z powodu zaniechań władz miasta Bródno i Targówek ma murowane korki przez njabliższe 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
pniem Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej 08.04.10, 12:03 Ciekawe, że wszyscy przeciwnicy mostu Krasińskiego zapominają o jednym... Że ma tam być linia tramwajowa, co znakomicie ułatwiłoby przeprawę przez Wisłę tysiącom ludzi. Ad 2. Także dla samochodziarzy byłoby to duże ułatwienie, bo przynajmniej część ruchu mogłaby się przenieść ze Słomińskiego. A że potem musieliby się wtłoczyć na Stołeczną lub Wisłostradę? Teraz też to robią, tylko trochę bliżej Centrum... W Warszawie brakuje co najmniej kilku mostów, więc KAŻDY by się przydał. A te blisko centrum głównie służą warszawiakom, tranzytowiec by się pogubił na Żoliborzu i Targówku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: Jak zwykle prawy brzeg obrywa najbardziej IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 08.04.10, 16:04 pisanie w 2010 roku Stołeczna i Rondo Babka to pretensjonalnosc do kwadratu. tak, jestem "warszawiakiem od kilku pokolen", ale potrafie sie nauczyc kilku nowych nazw ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 ceny domków na prawym brzegu nie bez przyczyny są 08.04.10, 11:01 potrzebuję się dostać na Gocław i centrum i mosty w ogóle mnie nie obchcodza, ale i tak stoję w tych samych korkach bo nie ma żadnych dróg alternatywnych, łączących północne dzilnice przawego brzegu z południowymi. tak chłopie sam zdjagnozowałeś swój problem "bo nie ma żadnych dróg alternatywnych, łączących północne dzilnice przawego brzegu z południowymi" Trudno cie buraku zrozumieć... Ale chyba chodzi ci o to że na Pradze dróg równoległych do wisły nie ma, a raczej jest ich mało... No ok zaczynasz myśleć. A teraz postaraj się jakoś logicznie wytłumaczyć jaki widzisz związek swojego problemu z niechcianym mostem i trasą tranzytową, która przepolowi Żoliborz? Wiesz ceny domków na prawym brzegu nie bez przyczyny są nizsze... Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 [...] 08.04.10, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: ceny domków na prawym brzegu nie bez przyczyn IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:16 Sam jesteś burakiem skoro obrazasz osobę nie znając jej osobiście. tak chłopie sam zdjagnozowałeś swój problem "bo nie ma żadnych dróg > alternatywnych, łączących północne dzilnice przawego brzegu z > południowymi" > Trudno cie buraku zrozumieć... Nie wiem o co ci w tej wypowiedzi chodzi, bo mnie chodziło o to ze to wina miedzy innymi HGW że dróg alternatywnych nie ma. Były w planach, ale po przejeciu władzy przez HGW te plany odłzarzucono. No ok zaczynasz myśleć. A teraz postaraj się jakoś logicznie > wytłumaczyć jaki widzisz związek swojego problemu z niechcianym > mostem i trasą tranzytową, która przepolowi Żoliborz? Do tej pory spokojnie przedostwałaem sie do Jagielońskiej z której odbijałem na wybrzeże helskie a potem na Gocław. Teraz dostanie się do Jagielońskiej jest niemożliwe bo do Ronda Starzyńskiego jedzie się godzinę z Bródna. Gdyby był most Krasińskiego to po pierwsze część ludzi nie pchałaby się Gdańskim blokując caly Targówek, a po drugie ja sam mógłbym dostac sie do Jagielońskiej przejeżdżajac nad torami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: ceny domków na prawym brzegu nie bez przyczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:53 "Nie wiem o co ci w tej wypowiedzi chodzi, bo mnie chodziło o to ze to wina miedzy innymi HGW że dróg alternatywnych nie ma. Były w planach, ale po przejeciu władzy przez HGW te plany odłzarzucono" No to pleciesz... Za HGW właśnie cały czas coś robią /lepiej lub gorzej ale robiA!!/ - to za Kaczora /PIS/ nic nie zrobili bo się bał cokolwiek podisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pv Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.net.icm.edu.pl 08.04.10, 08:39 > A trza było pogonić i spławić z Wisłą protestujących ekologów Ta, wtedy korki byłyby zagwarantowane już na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1971 Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia 08.04.10, 08:44 Ale narzekacie. A potem będziecie się cieszyć że wozicie dupska po dobrych dojazdach i całkiem równych nawierzchniach. Tak się składa, że HGW nie lubię, ale ona jako pierwsza wzięła się za coś za co nie wziął się żaden z poprzedników. I za to jej chwała, bo miasto się ruszyło z marazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
antygronkowiec [...] 08.04.10, 09:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Też popierałem HGW, ale do czasu IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:05 Popierałem HGW za inwestycje się ruszyły, dopóki się nie zorientowałem że wszystkie te inwestycje sa tylko na lewym brzegu Wisły. Pare inwestycji było dla prawego brzegu absolutnie niezbędnych, a ekipa Pani HGW ucieła jest dosłownie wszystkie co do jednej. Most Krasińskiego, poszerzenie Św Wincentego, poszerzenie Wybrezeża Helskiego, Trasa tysiąclecia, Obwodnica pragi Kazda z tych inwestycja była absolutnie niezbędna i wszystkie zostały porzez ekip HGW anulowane. Efekt jest taki ze mamy zweżenie na Słomińskiego w Śródmieściu a zakorowany jest niemal cały prawy brzeg Wisły. Zakorkowały się wszystkie ulice na Bródnie Zaciuszu, Targówku i Pradze północ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: 193.110.99.* 08.04.10, 08:44 Co to znaczy "masakryczne"? Takiego słowa nie ma w naszym języku ojczystym. Egzystuje tylko tylko w subkulturach, których język polski wg. ostatnich badań zawiera maksymalnie 200 słów. ( no proszę cię, weź przestań, taka masakra że po prostu nie mogę.........). Boli tylko to że wychodzi na to, że te subkultury to powoli 90% społeczeństwa. Rozumiem, że w GW praktykują młodzi i niedoświadczeni za psie pieniądze, ale nic nie tłumaczy takiego słownego prymitywizmu. To chyba również wskazuje na poziom edukacji w Polsce - kształcimy prostaków i tłumoki. Ale to tylko moje skromne zdanie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: 95.172.68.* 08.04.10, 08:53 No proszę cię weź przestań. Odpowiedz Link Zgłoś
tokida Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia 08.04.10, 08:53 Cóż, zgadzam się z przedmówcą. Słówko "masakryczny" jest kompromitujące nawet dla dziecięcego dziennikarza gazetki szkolnej. Skojarzenia mam tożsame - tego potworka słownego używają przygłupy, mający problemy z wyrażeniem myśli. Co tam "Gazeto"? Brakuje młodych zdolnych stażystów dziennikarzy, czy zatrudniacie tylko krewnych i znajomych królika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Znajomych pierdzącego królika w dodatku. IP: 85.232.226.* 08.04.10, 09:31 Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seadog Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 08:55 Święta racja, panie dobrodzieju. Dresiarska "yntelygencja" przejmuje tzw. poważne media :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.chello.pl 08.04.10, 09:06 "powazne" media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j www.petycje.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:05 Może na www.petycje.pl warto było by stworzyć jedną przeciw pomysłom HGW i pana Galasa? Oni czują sie bezkarni ... zaporę postawić, mandat wlepić a przede wszytskim w praktyce dla mieszkańców Bródna & Białołęki zwęzić 3 mosty z prawobrzeżnej W-wy (Ś-D, Gdański, Grota Rowekiego)do 1 pasa każdy... Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: www.petycje.pl 08.04.10, 10:45 No, bo lepiej nic nie robić i czekać, może pier....lnie nie za naszej kadencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: www.petycje.pl IP: *.wip.pl 08.04.10, 12:07 Lepij planowac inwestycje wraz z alternatywnymi rozwiązaniami. Plany obecynch inwestycji znane były od kilku lat, podobnie jak plany budowy i poszerzania dróg alternatywnych. Niestety o ile inewstycje trawją o inwestycje laternatywne olano po całości. Przypominam ze most Krasińskiego miał powstać razem połnocnym, tak aby przy remoncie Grota były dwie laternatywy. Oczywiscie nie będzie bo powstanie tylko pólnocny. Znów cały Targówek , Bródno, Zacisze, Marki i Białołeka staną w gigantycznych korkach. Żeby ominąc zamknięta wkrótce Targową miała powstać obowdnica Pragi (3 lata na to były), oraz poszerzona Wybrzeże Helskie (prawobrzeżny odpowiednik wisłostrady). Oczywiście znów żadnej z tych inwestycji nie tknięto i za pare miesiecy będzie prawdziwa maskara na pradzie i targówku. Inwestycje tak, ale musze być odpowiednio przygotowane rozwiązania alternatywne, które były tak samo planowane jck inwestycje główne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: www.petycje.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:16 100% racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: www.petycje.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 15:00 popier taki ruch społeczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: www.petycje.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 15:01 poprawka: POPIERAM / to było z pośpiechu/. Odpowiedz Link Zgłoś
braass Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu 08.04.10, 09:20 O 6:30 dzis rano stalem na Odrowaza od Staniewickiej. Pol godziny potem stalem na Gdanskim. Droga do pracy zajela mi prawie 50 minut. Miesiac temu o tej godzinie to bylo maksimum 20. Teraz poczekajmy jeszcze do dnia 19 i dopiero zobaczymy co znaczy paraliz komunikacyjny.Bardzo dobrze, ze sa remonty, ze sa prowadzone nowe inwestycje. Tylko jeszcze do tego trzeba jakos w trakcie tych prac funkcjonowac. A organizacja ruchu jest farsa, eksperymentem. "Zrobmy tak i zobaczymy co ci ludzie zrobia. Moze jakos przejada i sie uda?" To jest z jednej strony totalny brak zdolnosci przewidywanie a z drugiej brak szacunku do mieszkancow. I wlasnie za to podziekuje w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Panie kochany, korki to dopiero będą. IP: 85.232.226.* 08.04.10, 09:33 Za miesiąc zamykają Świętokrzyską - budowa metra. Odpowiedz Link Zgłoś
antygronkowiec Zapamietajmy te nazwiska Waltz, Galas, Ruta, Witek 08.04.10, 09:33 to są funkcjonariusze tiuska, psudourzędnicy którzy za nic biorą pieniądze, za nic, niszczą z premydatacją infrastrukturę drogową na prawym brzegu Wisły, nie ma, powtarzam nie ma żadnej inwestycji która ułatwiłaby życie ludziom prawobrzeżnej Warszawy, nie ma obwodniy, nie ma mostu Krasińskiego, nie ma Nowowincentego, za to jest powiekszana Czajka i spalarnia, ot i teraz wiecie co dla tych POparańców jest najważniejsze, i jeszcze jedno czy szeregowi POpaprańcy czyli radni z prawej strony Warszawy chociaż raz zaprotestowali? czy ruszyli pyskami w sprawie mieszkańców Białołęki, Targówka, Pragi??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśleć! Re: Zapamietajmy te nazwiska Waltz, Galas, Ruta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:44 a co zrobił dla miasta twój idol Lech "Spieprzej dziadu"? Walcowa przynajmniej stara się coś remontować i budować w Warszawie, za poprzedniego nieudacznika był totalny zastój! Był takim samym żałosnym prezydętem Warszawy jak teraz jest załosnym i nieudacznym prezydętem Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: Zapamietajmy te nazwiska Waltz, Galas, Ruta, IP: 157.166.216.* 08.04.10, 09:52 kaczor przynajmniej oddał estakadę nad rondem starzyńskiego i miasto nie było sparaliżowane, bufeciara pod sąd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Zapamietajmy te nazwiska Waltz, Galas, Ruta, 08.04.10, 10:08 Naprawdę? Może sprawdź daty? Czyli potwierdza się moja teoria o syfilisie. Jak budowano estakady korki sięgały ronda Babka i dalej. Ale przecież to nie był paraliż tylko drobne utrudnienia w ruchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Zapamietajmy te nazwiska Waltz, Galas, Ruta, IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:26 Nie liczy się ten kto rpzecina wstęgę Liczy się ten ktory rozpocza inwestycję a ta akurat powstała za PIS. Nie lubię PIS ale to za ich czasow powstała jedyna inwestycja drogowa dla tej czesci miasta Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 to była zwykła kiełbacha wyborcza 08.04.10, 10:12 Zbliżały się wybory i żeby warszawiacy wybrali Kazia Erotomana pan prezydent nakazał wcześniejsze wykończenie tego wiaduktu. A co do paraliżu miasta, to chyba nie jeździłeś wtedy Okopową i JPII (albo nie chcesz o korkach pamiętać) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: to była zwykła kiełbacha wyborcza 08.04.10, 10:40 To wcześniejsze zakończenie robót na nitce zachód->wschód kosztowało miasto dodatkowy milion, zapłacony ekstra oprócz kasy wg przetargu (były o to sprawy w sądzie i prokuraturze). Kazio miał gest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx1000 Re: Zapamietajmy te nazwiska Waltz, Galas, Ruta, IP: 91.206.210.* 08.04.10, 10:36 Akurat jedno z tych nazwisk - Galas - nie jest nazwiskiem związanym z Tuskiem... Jego genialne pomysły za czasów Kaczora też były słynne - pamiętacie kasowanie zielonych strzałek? Galas po prostu zupełnie się nie nadaje do tej roboty - a ma za dużą władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szlakuls Nieuki nawet z mapy nie umieją skorzystać 08.04.10, 15:44 Węzeł Marsa, Płowiecka, Ostrobramska są po lewej stronie Wisły. Most Północny i metro nie sięgną Pragi? Druga jezdnia Modlińskiej jest gdzieś na Żoliborzu? Tramwaj do Białołęki to Wilanów? Choć spojrzelibyście na mapę nieuki jedne i zobaczcie gdzie są te inwestycje prowadzone. No i przesiądźcie się (antygronkowiec i spółka) ze swoich szrotów do tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwajarz tym podziękujemy, a skąd weźmiemy lepszych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 10:25 nie twierdzę, że obecna ekipa galas + kompania jest godna pochwały. Wręcz przeciwnie. Tylko kogo mamy wybrać jesienią ? masz jakies propozycje ? oszołomy, karierowicze albo mohery z jednej strony, z drugiej hiperliberały finansujące z publicznych pieniędzy prywatną inwestycję (stadion na Łazienkowskiej). Jedni budują (fakt, że nieudolnie) nowe drogi i mosty, drudzy będą budować pomniki i kościoły. Kogo wybrać ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: tym podziękujemy, a skąd weźmiemy lepszych ? 08.04.10, 10:36 Ależ masz rację. Tylko nóż w kieszeni się otwiera jak niektórym polityczna skleroza rzuciła się na mózg. Fakty są takie, że poprzednie ekipy wolały nic nie robić niż się narazić. Most Grota, wiadukt na Andersa waliły się od lat. Nie tak dawno ludzie obecnego prezydenta RP ubolewali publicznie, że remont Krakowskiego Przedmieścia robiony jest złośliwie, aby z pałacu nie mogli wyjechać. Tylko zapomnieli, jak kilka lat temu sami tą przebudowę zlecili. Niestety, jak się przez dziesięciolecia niewiele robiło ma się tego (opłakane) skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
pananatol2 Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia 08.04.10, 10:39 braass, trzeba było wsiąść w tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dzisiaj jest jeszcze gorzej niż wczoraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:25 Wczoraj jakoś dojechałem do pracy, dzisiaj mi się nie udało :( Modlińska stoi, Klasyków stoi, Marywilska stoi. Ciekawe co będzie jutro? To dobrze, że remontują drogi, ale mogliby to zrobić z większym pomyślunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Dzisiaj jest jeszcze gorzej niż wczoraj IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:13 Gość portalu: ja napisał(a): > Wczoraj jakoś dojechałem do pracy, dzisiaj mi się nie udało :( > Modlińska stoi, Klasyków stoi, Marywilska stoi. Ciekawe co będzie > jutro? To samo, a nawet bardziej. Nie licz na miasto bez korków. To niemożliwe przy 450 autach/1000 mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirk Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: *.aster.pl 08.04.10, 09:40 Oczywiście ZTM ma wspaniałe pomysły. Zmniejszenie liczby autobusów poprawi komunikacje. Niesamowici geniusze tam urzędują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:50 Mogę im sprzedać jeszcze jeden pomysł: na rogatkach postawić zakaz ruchu pojazdów i zrobić jeden ogólnowarszawski buspas ... pewnie poczują się lepiej ... korki znikną, a mieszkańcy ...kogo oni obchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia 08.04.10, 09:51 Gość portalu: dirk napisał(a): > Oczywiście ZTM ma wspaniałe pomysły. Zmniejszenie liczby autobusów poprawi > komunikacje. Niesamowici geniusze tam urzędują. Tak, bo zamiast tkwić puste w korku pojadą tam, gdzie będą bardziej wykorzystane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Goowno a nie komunikacja publiczna IP: 195.149.64.* 08.04.10, 11:32 pawel.777 napisał: > Tak, bo zamiast tkwić puste w korku pojadą tam, gdzie będą bardziej > wykorzystane. Taaaaaa piękna logika, a skąd wiesz że tkwią puste w korku ? W ZTM pracujesz że takie bzdury wpisujesz ? Likwidacja autobusów bo stoją w korku, zmiana tras bo remont, ograniczanie ilości połączeń itp, a co w zamian ? Gooowno bo za to nas - pasażerów uważają w ZTM-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirk Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.aster.pl 08.04.10, 15:38 No jasne bo po co ma się nimi rozpychać chamstwo z Targówka i Bródna. Może niech ZTM zacznie sensownie wykorzystywać to co posiada oraz tworzy połączenia tam gdzie to jest konieczne. Oczywiście można stworzyć warunki do skorzystania z komunikacji miejskiej ale do tego trzeba ruszyć tyłek za biurka. Bo na razie mam wrażenie że urzędnicy z ZTM opierają się tylko i wyłącznie na mapie a nie na rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:23 A ja mam wrażenie, że organizują komunikację wygodnie dla siebie i innych urzędasów - dla tego są takie dziwne linie a nie ma ich tam gdzie są potrzebne. Jakby tak zrobić ankietę gdzie kto mieszka z urzędników to na pewno wyszłyby fajne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:20 a niby gdzie są bardziej potrzebne jak tu mamy przesadzać "społeczeństwo" na zbiorówkę? I tak już zmniejszyli częstotliwość kursowania 527 niby z tego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionowianin Niech się ludzie z Legionowa przesiądą na SKMkę IP: *.tktelekom.pl 08.04.10, 09:41 Niech się ludzie z Legionowa z własnych aut przesiądą na SKMkę to będą mniejsze korki. jeszcze są rezerwy w pociągach, a poza tym od czerwca ma być drugie tyle połączeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Niech się ludzie z Legionowa przesiądą na SKM IP: *.aster.pl 08.04.10, 10:21 Może na czas remontów obniżyć cenę biletu miesięcznego do/z Legionowa w SKM, aby zachęcić ludzi do korzystania z tejże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Chcecie to se stójcie IP: *.eduroam.net.icm.edu.pl 08.04.10, 10:02 Ja tam dojezżdżam bez zmian. Rowerem. Z Białołęki na UW przez Międzyparkową. W 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Chcecie to se stójcie IP: *.warszawa.wzmiuw.gov.pl 08.04.10, 10:28 Człowieku, rusz trochę mózgiem-o ile w ogóle go posiadasz-i wyobraź sobie, że jednak nie wszyscy mogą rowerem do pracy zasuwać... Już to widzę, jaki wniebowzięty byłby mój szef, gdybym wpadła do pracy w stroju sportowym, prosto z roweru, bez możliwości odświeżenia się po prysznicem :) Zaznaczam, też mieszkam na Białołęce, a pracuję na Mokotowie. Nie każdy może jeździć do pracy rowerem, a sądzę, że zdecydowana większość pracujących ludzi nie może sobie na to pozwolić-choćby z racji konieczności odpowiedniego ubioru. A nawet jeśli ta mniejszość może-rower jest dobry tylko gdy nie pada deszcz i jest w miarę ciepło. A z tego co się orientuję, średnia roczna temperatura w Polsce nie wynosi +20st. C. Rowerkiem to sobie można sobie śmigać, po pracy, w weekendy, dla relaksu. Przy obecnej skali remontów (niech remontują, jestem bardzo ZA) potrzeba dobrych alternatyw dla pasażerów i rozwiązań dla kierowców. Dziś można się z autobusu przesiąść w tramwaj-w który już teraz ciężko szpilkę wcisnąć. Ale co będzie po 16.04 jak tramwaje zaczną jeździć wahadłowo? Nie wiesz? Mega korek na torowisku. I chyba zaczniemy wszyscy piechotą chodzić ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Chcecie to se stójcie 08.04.10, 11:21 > Człowieku, rusz trochę mózgiem-o ile w ogóle go posiadasz-i wyobraź ty to go na pewno nie posiadasz... jeśli bardzo chcesz przed swoim szefem być pachnąca i czyściutka, to fakt - musisz stać w korku, jeśli jednak nie jest to wymogiem koniecznym, to do plecaczka polecam zabrać strój na zmianę, dzisiaj stroje rowerowe są tak rozwinięte technicznie, że np cały pot jest odprowadzany na zewnątrz, na ale tak, trzeba mieć mózg żeby pojmować proste rzeczy, a szare komórki latami tłamszone w samochodowych oparach po prostu nie miały szans przetrwać. dojeżdżasz do pracy, przebierasz się, na rowerze można jeździć cały rok i przy -20 stopniach i przy 5 stopniach desczczu i błocie, w pracy wystarczy ci łazienka ze zlewem - podejrzewam, że pracujesz w tak rozwiniętym miejscu które jest o te gadżety wyposażone. więc, bezmózga osoba, po prostu spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Chcecie to se stójcie IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:30 Tylko jakoś nie widac zimą rowerzystów. Ba nawet motocyklistów jest mało. Można jeździć w polskich warunkach zimą na rowerze. Sa tacy co się zima kapią w przeremblu. Skoro morsy to potrafią to czemu ty tego nie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Chcecie to se stójcie 08.04.10, 11:41 > kapią w przeremblu. Skoro morsy to potrafią to czemu ty tego nie robisz? powiem ci, że w tym roku miałem na to ogromną ochotę, jednak plany nie wyszły w związku z czym zrezygnowałem, jednak nie rozumiem sposobu odniesienia jednej kwestii do drugiej > Tylko jakoś nie widac zimą rowerzystów. Ba nawet motocyklistów jest wejdź sobie na mazoviamtb.pl tam są 3 rajdy zimowe w których brało udział po kilkaset osób, nie zamarzli... i zapewniam cię że nie jest to ekstremalne przeżycie, nie bardziej niż jazda na nartach, no ale skąd ty to możesz wiedzieć, jak nie wychlasz nosa zza szyby swojego bolidu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły człowiek a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:09 Widzę, ze jesteś fanem dwóch pedałów. Wyobraź sobie, że nie wszyscy tacy są :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 12:16 pewnie że jestem, i wiem że nie wszyscy, jednak wiem też że żeby zostać fanem roweru trzeba najpierw na niego wsiąść i chociaż spróbować, ile to dałoby naturze i samym ludziom żyjącym w mieście, w polsce rowerzyści traktowani są jak zaraza a to dzięki rowerom są mniejsze korki i rowery nie trują środowiska i znacznie poprawiają zdrowie, takie proste a jednak tak bardzo zaniedbane w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Próba rowerowa była. IP: 85.232.226.* 08.04.10, 13:56 Przejazd od Ronda Waszyngtona do Ronda Dudajewa. Odcinek między palmą a placem Zawiszy to czysty hardkor - jazda między autobusami w kłębach spalin. Wolę swój własny samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Próba rowerowa była. IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:12 Gość portalu: Meehow napisał(a): > Przejazd od Ronda Waszyngtona do Ronda Dudajewa. > Odcinek między palmą a placem Zawiszy to czysty hardkor - jazda między > autobusami w kłębach spalin. Wolę swój własny samochód. Spróbuj zmienić trasę. Rowerem jeździ się jednak inaczej i innymi trasami niż autem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:35 a ile ty masz latek kochaneczku i czy masz rodzinkę kochaneczku np. taką żoneczke lub cos w tym stylu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 17:50 kochaneczku, moja dziewczyna ma rower i jeździ na nim do pracy jest nauczycielką, nie jeździ tylko w zimę, na okrągło do pracy jeżdżę ja, gdyby w polsce był chociaż ten głupi pas pół metrowy na każdej jezdni, jak to jest w okolicach mostu gdańskiego po lewej stronie ulica w poprzek prowadząca podajże do nowego miasta, to można by było spokojnie cały rok jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga Re: a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:37 no z ta poprawą zdrowia w spalinach to chyba przesadziłes!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 17:52 > no z ta poprawą zdrowia w spalinach to chyba przesadziłes!!!!!!! no nie, już gdzieś było udowadniane, że jadąc na rowerze, w ogóle wykonując wysiłek ma się płytki oddech i lepszą wymianę "szkodliwych substancji" w przeciwieństwie do kogoś kto siedzi w samochodzie i non stop wdycha właściwie tylko spaliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMF Re: a jak ktoś nie chce byc pedałem? IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:10 Gość portalu: graga napisał(a): > no z ta poprawą zdrowia w spalinach to chyba przesadziłes!!!!!!! Nie. O ile nie masz wiltra węglowego w kabinie, to pamiętaj, że wlot powietrza do niej masz wycelowany praktycznie w rurę wydechową auta przed Tobą. W aucie z racji na słaba wentylację masz 10x więcej spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Uwaga, samochód ma 50% więcej pedałów IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 19:56 Gość portalu: zwykły człowiek napisał(a): > Widzę, ze jesteś fanem dwóch pedałów. Wyobraź sobie, że nie wszyscy > tacy są :-) Jestem fanem nie stania w korkach. Ale co kto lubi, tracenie w nich czasu też jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Chcecie to se stójcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:39 tak czytam co piszesz i potwierdzam niestety, że rozumku nie posiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Chcecie to se stójcie IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 19:53 Gość portalu: stokrotka napisał(a): > Człowieku, rusz trochę mózgiem-o ile w ogóle go posiadasz Ruszam mózgiem i dlatego nie stoję w korkach. > i wyobraź > sobie, że jednak nie wszyscy mogą rowerem do pracy zasuwać Nie wszyscy chcą. Ich sprawa, korki też są dla ludzi. > Już to > widzę, jaki wniebowzięty byłby mój szef, gdybym wpadła do pracy w > stroju sportowym, prosto z roweru, bez możliwości odświeżenia się po > prysznicem :) Nie musisz jechać w stroju sportowym i nie musisz grzać jak na toru de pologne by dojechać zlana potem. Ale możesz, jeżeli nie umiesz inaczej. > Zaznaczam, też mieszkam na Białołęce, a pracuję na > Mokotowie. No to pokonujesz dystans taki sam jak ja przez 4 lata. W 35 minut. > Nie każdy może jeździć do pracy rowerem, a sądzę, że zdecydowana > większość pracujących ludzi nie może sobie na to pozwolić-choćby z > racji konieczności odpowiedniego ubioru. Nawkładali Ci do głowy bzdur, że by jeździć rowerem trzeba się ubrać jak kosmita, a Ty w to wierzysz. Ruszaj głową sama, sprawdzaj takie informacje. > A nawet jeśli ta mniejszość może-rower jest dobry tylko gdy nie pada > deszcz i jest w miarę ciepło. Be-ze-dura. Znowu - kwestia ubioru. > A z tego co się orientuję Własnie widzę, że się kompletnie nie orientujesz. > średnia roczna temperatura w Polsce nie wynosi +20st. C. Fakt. Daje to świetną szansę nie dojeżdżać do pracy spoconym z powodu upału. Ale powtórzę - korki też są dla ludzi. Co kto lubi. Nawet wymówek nie musisz szukać słabych. Po prostu sobie stój. Ja tylko wskazuję, że wcale nie musisz. > Rowerkiem to sobie można sobie śmigać, po pracy, w weekendy, dla > relaksu. Też. Albo relaksować się w drodze do pracy, oszczędzając czas i kasę - tą drugą nawet dwukrotnie, bo i koszty łażenia i tracenia czasu na jakiś fittnes odpadają. > Przy obecnej skali remontów (niech remontują, jestem bardzo ZA) > potrzeba dobrych alternatyw dla pasażerów i rozwiązań dla kierowców. Nie wierz w miasto z autami i bez korków. Takich miast nie ma. > Dziś można się z autobusu przesiąść w tramwaj-w który już teraz > ciężko szpilkę wcisnąć. Ale co będzie po 16.04 jak tramwaje zaczną > jeździć wahadłowo? Nie wiesz? Mega korek na torowisku. I chyba > zaczniemy wszyscy piechotą chodzić ;/ Tak, bo chodzenie piechotą jest szybsze i mniej męczące niż jazda rowerem. Nie zapomnij tylko o lycrowym stroju do biegania. Zapewne jest potrzebny do chodzenia. Tylko, że w Polsce tak zimno, że pewnie nie dasz rady ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol To świetny pomysł IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:22 No pewnie Rafi świetny pomysł Córkę, która odwożę do przedszkola wezmę na ramę a żonę która podrzucam do pracy wezmę na barki. Obrania na zmianę przewiesimy przez kierownicę. Na pewno damy radę skoro tobie się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: To świetny pomysł 08.04.10, 11:34 > Córkę, która odwożę do przedszkola wezmę na ramę a żonę która podrzucam kup im rower, wyjdzie ci taniej niż benzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Nie patrz na problem ze swojegu punktu widzenia IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:49 Wszyscy mają rowery, a córka nawet taki na 4 kółkach. Pamiętaj ze nie każdy ma w pracy możliwośc wykąpania się i przebrania Nie kazdy jedzie sam bo niektórzy podwozą innych dzieci do szkoły i do przedszkola czy współmałżonków do roboty. Warunki pogodwe przez pół roku nie dają szans na normlaną jazde rowerem. Oczywiście da się ale jak w innej wypowiedzi napisałem da się zimą równiez kąpać w rzece, ale czy to jest dla wszystkich wskazane? Czy skoro sa morsy to kazdy da rade wykąpać się w jeziorze podczas mrozu? Tak samo z rowerem. Już widze jak moja 4 letnia córka pedałuje wśród zasp śniegu na 4 kołowym rowerku przy minus 20 stopmniach. Załozysz rodzinę to zmienisz swoje poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g64 Re: Nie patrz na problem ze swojegu punktu widzen IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 12:19 hehe, no jasne, ale jak będziesz mówił tak jak ja, to nie będziesz stał w korku przejedziesz pustą ulicą bo reszta będzie na rowerach, czyli 90% kierowców stojących samotnie w swoich bolidach w korku, dodam że kąpanie w rzece w zime zupełnie nie odnosi się do jazdy na rowerze w stroju który całkowicie uniezależnia człowieka od aury, no chyba nie porównujesz narciarza do kąpania się w rzece w zimę... Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Nie patrz na problem ze swojegu punktu widzen 08.04.10, 14:41 świetny pomysł z tym rowerem! Jutro jedziemy z mężem rowerami do pracy. On w garniturze z togą przewiedszoną przez ramę, ja w szpilkach. Nasza 2.5 letnia córka też ma rowerek - taki 4-kołowy. Półroczną córę zawsze mogę ciągnąć w wózku za sobą. Jedziemy wszyscy tak z Bródna na Służew śpiewając wspólnie jakąś wesołą piesenką Na Twoją i ZTM-u cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Nie patrz na problem ze swojegu punktu widzen IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 17:54 może kiedyś zobaczymy taki obrazek w polsce, może za jakieś sto lat, jak już powstaną ciągi komunikacyjne dla rowerów, wiesz, nie chodzi o to żeby przesadzać już trzeci raz piszę, że gdyby 90% osobo samochodów jadących samotnie przesiadło się na rower to ty spokojnie ze swoją rodziną bez stresu przejechałabyś szybko każdą trasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Nie patrz na problem ze swojegu punktu widzen IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:04 ola napisała: > świetny pomysł z tym rowerem! > Jutro jedziemy z mężem rowerami do pracy. > On w garniturze z togą przewiedszoną przez ramę, ja w szpilkach. > Nasza 2.5 letnia córka też ma rowerek - taki 4-kołowy. > Półroczną córę zawsze mogę ciągnąć w wózku za sobą. No, skoro niemcy, holendrzy, duńczycy i inni umieją, to chyba gorsza nie jesteś. A może jesteś? Ja tam nie zmuszam, korki tez są dla ludzi. Co kto lubi. Ja tylko wskazuje, że masz alternatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Nie patrz na problem ze swojegu punktu widzen IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:02 Gość portalu: Buncol napisał(a): > Pamiętaj ze nie każdy ma w pracy możliwośc wykąpania się i przebrania Ja też nie mam. I? Kto Ci każe grzać jak an tour de france i przyjeżdżać zlany potem? > Nie kazdy jedzie sam bo niektórzy podwozą innych dzieci do szkoły i do > przedszkola czy współmałżonków do roboty. Współmałżonek, o ile nie jest niepełnosprawny, też da radę rowerem. Dziecko można w fotelik wsadzić jak jest małe. A jak nie jest małe, to sobie poradzi z dojazdem. > Warunki pogodwe przez pół roku nie dają szans na normlaną jazde rowerem. Bzdura. > Oczywiście da się ale jak w innej wypowiedzi napisałem da się zimą > równiez kąpać w rzece, ale czy to jest dla wszystkich wskazane? Nie mnie oceniać, ale ja od czasu gdy jeżdżę zimą nie choruję na grypę. Morsy chyba też nie. Więc coś w tym pewnie musi być zdrowego ;-) > Już widze jak moja 4 letnia córka pedałuje wśród > zasp śniegu na 4 kołowym rowerku przy minus 20 stopmniach. -20 stopni było tej zimy przez 3 dni może. Zaspy utrzymały się faktycznie dłużej, ze 2 miesiące. Pozostałe 10 to już lepsze warunki. > Załozysz rodzinę to zmienisz swoje poglądy Skąd pewność, że nie mam rodziny? Rower o tym bynajmniej nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: To świetny pomysł IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 19:55 Gość portalu: Buncol napisał(a): > No pewnie Rafi świetny pomysł Wiem. > Córkę, która odwożę do przedszkola wezmę na ramę a żonę która podrzucam > do pracy wezmę na barki. > Obrania na zmianę przewiesimy przez kierownicę. > Na pewno damy radę skoro tobie się udaje. Córę na fotelik, żone na drugi rower, a ubrania do torby, albo po prostu trzymaj w pracy (po co je wozić w te i nazad). Ale oczywiście najlepiej wymyślać trudności. Spoko, ja do roweru nie zmuszam. Stój se w korku jak lubisz, to też jest dla ludzi. Ja tylko pokazuję, że alternatywa jest dostępna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Chcecie to se stójcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:25 gratuluję kondycji....ciekawe ile osób tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal A ja sie powtorze IP: *.statoil.com 08.04.10, 10:17 dlaczego zaden drogowiec idiota nie pomyslal o umieszczeniu znakow o utrudnieniach w ruchu na Rondzie Zaba i na Starzynskim? Skad kierowcy mieli wiedziec ze sa zwezenia, zamknieta trasa? Nie wszyscy ogladaja TV, a ulotki byly tylko w autobusach. Gdzie jest Pan Koordynator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: A ja sie powtorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:27 nikogo teraz nie obchodzi informacja.. drzewiej we wszystkich gazetach były zamieszczane schematy ograniczeń i objazdów a i informacja drogowa była bardziej rozbudowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Na Starzyńskim można się w SKMkę do przesiadać... IP: *.tktelekom.pl 08.04.10, 10:56 Na Starzyńskim można się w SKMkę do Gdańskiego przesiadać. Tylko, że będzie przyzwoicie kursowała dopiero może od czerwca jak skończą remont Gdańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Do Starzyńskiego trzeba się najpierw dostać IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:32 Jak juz ktoś dojedzie do starzyńskiego i to i tramwajem sobie pojedzie. Tyle że własnie problem w tym że od dwóc dni nie da się do starzyńskiego dojechac od strony Targówka, Zacisza i Bródna Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu 08.04.10, 11:00 proponuję wam rower - znacznie szybszy środek transportu od samochodu (po mieście), ale do kogo ja gadam, przecież rower to tylko na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Rower? IP: 85.232.226.* 08.04.10, 11:16 Odwożę codziennie dziecko do przedszkola - odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Rower? 08.04.10, 11:36 > Odwożę codziennie dziecko do przedszkola - odpada. jak inni będą używać roweru to słowo korek wyjdzie z użycia po paru miesiącach więc Ty będziesz mógł spokojnie dojeżdżać, dodam jednak że są specjalistyczne przyczepki do roweru, ale fakt, w polsce nie polecam to zbyt niebezpieczne przy naszej infrastrukturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Naprawde jestem za IP: *.wip.pl 08.04.10, 11:53 Jestem za zakazem użytkowania samochodu tym którzy moga jeżdzić rowwerem. Ci co mają rodziny, osoby starsze i chore będą jeździły samochodami, a cała reszta na rowery jak w Chinach :) Jak bedziesz kandydował na prezydenta to masz mój głos :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Naprawde jestem za IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 12:25 wystarczy że powstaną pasy rowerowe (wąskie pasy na pół metra dobrej nawierzchni na ulicy - nie ścieżki) przy każdej jezdni w mieście, to wystarczy żeby na początku jakiś procent ludzi przesiadł się na rower, koszt namalowania pasu nie jest chyba jakiś strasznie duży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Naprawde jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:29 wydamy specjalne zezwolenia - zielone papiery najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland Re: Rower jest super od listopada do marca :) 08.04.10, 15:04 przy temp. +5/-25C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotelik wiesz, wynaleziono fotelik do 24kg IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 08.04.10, 15:36 dziecko w fotelik i jedziesz, ćwicz forme to nie będziesz spocony jak spasły świniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: wiesz, wynaleziono fotelik do 24kg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:31 a ty stań w kolejce po rozum - bo stałeś po"siłę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Rower? IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:05 Gość portalu: Meehow napisał(a): > Odwożę codziennie dziecko do przedszkola - odpada. W sensie, że rowerem się nie da? Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: 82.177.10.* 08.04.10, 11:39 Z miła chęcią przesiadłbym się na rower, ale do pracy mam 17km. Niby niedużo, ale po takiej trasie raczej potrzebuję prysznica którego mój pracodawca mi nie zapewnia. Dlatego jestem zmuszony podróżować komunikacją miejską lub samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: 195.149.64.* 08.04.10, 11:41 4g63 napisał: > proponuję wam rower - znacznie szybszy środek transportu od samochodu (po > mieście), ale do kogo ja gadam, przecież rower to tylko na wsi Mam z 4-letnim dzieckiem na rowerze jeździć bo mam przedszkole na woli (na Białołęce nie było miejsc)? O gratach które mam ze sobą (niezbędne do pracy) już mogę nie wspominać. Nie każdy jest luzakiem bez obowiązków i czy śmierdzi w pracy czy nie, nie ma znaczenia. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Słyszałeś o zawodach w których szybkie przemieszczanie się po mieście jest krytyczne ? np.:konserwator instalacji woda/prąd/gaz, kurier, dostawcy, handlowcy i tysiące innych. Chyba nie ... Jak byłem studentem to sobie mogłem rowerem jeździć teraz już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 12:21 a czy ja mówię że każdy musi? ale jak 90% tych co mogliby nie robi tego to masz korek, gdyby więcej ludzi było na rowerach to nie stałbyś w korku tracąc nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 0860 Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: 213.17.253.* 08.04.10, 14:07 Moja rodzicielka ma 75 lat a teściowa 80 lat. Ojciec podobnie teść jest pochowany na jednym z cmentarzy po "słusznej" stronie wsi Warszawa. Więc z całą pewnością obie panie mogą zrobić sobie przejażdżkę rowerem w strugach deszczu i w słońcu. Ja też mogę iść do pracy. Nie wspomnę o tym jak się dobrze korzysta z roweru zimą. W czasie tej ostatniej doświadczyłem tego. Brawo dla rowerzystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.nfz.gov.pl 08.04.10, 14:12 spoko - 4g63 to jeden z tych panów którym się wydaje że się nie spocili i że wcale od nich nie śmierdzi więc brak prysznica to żadna przeszkoda. Swojego smrodu się nie czuje jak mawiają :) Niektórzy nawet jeśli nie śmierdzą niebotycznie lubią dla własnej wygody psychicznej się odświeżyć. Wieczorem też się nie myjesz 4g63 bo przecież przez noc nie ma wymogu być czystym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 17:56 w ogóle się nie myję, po co, rano i tak się spocę więc szkoda mydła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.podlaczamy.net 08.04.10, 20:07 Skąd odgórne założenie (błędne), ze jak ktoś jeździ rowerem, to najpierw musi zabić rodzinę, przebrać się za kosmitę z garnituru, albo rzucić pracę? Bo na pewno nie z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:28 Głupek jesteś - na rowerze jedno dziecko z przodu - do przedszkola - drugie z tyłu ddo szkoły. A na rame wezme jeszcze mamę do lekarza. Tak to mniej wiecej wyglada z perspektywy Wschodniej Białołęki. Przedtem intensywny trening siłowy, bo "stacja końcowa" to Dolny Mokotów... metro nie dojeżdża!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Buspasik trza puscic. 08.04.10, 11:59 Skoro autobusy maja takie opoznienia. Nic innego nie mozna zrobic. Udowodniono to na Trasie Lazienkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: 213.17.253.* 08.04.10, 14:02 Andrzej Franków, wicedyrektor Zarządu Transportu Miejskiego, powiedział "Gazecie", że niewykluczone są korekty objazdów. - Odczekamy jednak dwa, trzy dni, żeby zorientować się, czy kierowcy wybrali sobie inne trasy, żeby wjeżdżać na most Gdański. Może tak p. Franków, Gallas czy Ruta poczekają przy odbiorze pieniędzy za swoją "pracę". Od dawna się mówiło co się stanie kiedy się zamknie w mieście to połączenie. Teraz się zakorkowało, a p. Franków będzie obserwował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO ZIB: "masakryczne" to po indiańsku??? IP: *.cdma.centertel.pl 08.04.10, 14:04 Bo po polsku, jeśli już używać marnego języka ulicy, lepiej brzmi "prze... korki". Wiadomo, co "prze-zrobione". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:37 "Andrzej Franków, wicedyrektor Zarządu Transportu Miejskiego, powiedział "Gazecie", że niewykluczone są korekty objazdów. - Odczekamy jednak dwa, trzy dni, żeby zorientować się, czy kierowcy wybrali sobie inne trasy, żeby wjeżdżać na most Gdański. Jeśli tak się nie stanie, pięćsetka będzie kursować rzadziej, żeby nie topić autobusów w korku - planuje." Po pierwsze: jakie "inne"trasy mogą sobie wybrać kierowcy z Białołęki, Bródna i Targówka???? Po drugie: jak można przesiąść sie na komunikację zbiorową jak ją się ogranicza???? Po trzecie: jak dojechać do tych dodatkowych składów tramwajowych przy rondzie Żaba?? Dolecieć?? Bo smochodem się nie da - a nawet to gdzie go zostawić? Po czwarte: skąd niby mają ruszać te dodatkowe składy tramwajowe na Rondzie Żaba???? Pan Andrzej Franków rozminął się z rozumkiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:38 Masakryczne korki? Ludzie, co to za tekst? Nie jesteśmy na ulicy, może by tak tzw. "dziennikarze" używali jednak języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia 08.04.10, 14:49 Gość portalu: gość napisał(a): > Masakryczne korki? Ludzie, co to za tekst? Nie jesteśmy na ulicy, > może by tak tzw. "dziennikarze" używali jednak języka polskiego? A po co? Język polski jest masakryczny więc lepiej go nie używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzin Na Afrika tagze cesto ye bit masakra IP: 193.0.116.* 08.04.10, 14:50 Unas na Afrika cesto ye vibuha revoluce, covek ye scela do drugi covek i tam ye bit vtedi masakra, trup ye lezi na ulica i kerovca ne ye moze ze yede, bo duzo trup lezi i duzo korek ye robi ses ten trup. Bil bit takze na Varszava yeden rovoluce, bo korek ye bit od masakra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nunia Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: 217.140.4.* 08.04.10, 14:51 Gronkiewicz! co? Dziękujemy ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hadama Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: *.polskieradio.pl 08.04.10, 14:58 a może????? Tuż przed wiaduktem nad Słomińskiego przy Dworcu Gdańskim są światłA PO co i dka kogo? Teraz z przejścia korzysta niewiele osób lub wogóle nie przechodzi nikt, a ruch samochodów jest skutecznie wstrzymany. Może powinien być zainstalowany włącznik na żądanie, a nie cykliczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Masakryczne korki na moście po zamknięciu wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 15:13 popieram. Ale czy urzędnicy na to wpadną nanosząc poprawki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 15:08 lobby rowerowe wyraźnie daje się odczuć nawet tu na forum. Weźcie się młodzi Panowie zastanówcie co piszecie.. Możecie jeździć czym chcecie ale nie próbujcie udawadniać, że tak jest najlepiej dla wszystkich. Bedziecie mieć dzieci, starych rodziców lub "poważną" pracę w którj nie da się funkcjonować w "stroju narciarskim" to pogadamy>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarzyn Masakryczny artykuł dziennikarzyny IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 08.04.10, 15:38 Prawia jak dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks ...tym razem??? IP: *.mts-ceto.pl 08.04.10, 16:01 ...tym razem???.. chyba po raz kolejny sparaliżowali prawobrzeżną Warszawę... bezmózgowce dali swój popis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Masakryczne korki na moście po zamknięciu wiaduktu IP: *.aster.pl 08.04.10, 17:21 Naprawde nieslychana historia... "Pociąg o godz. 7.50 odjechał ze stacji Plac Wilsona z wolnymi miejscami dla stojących." Odpowiedz Link Zgłoś