Dodaj do ulubionych

grzyb na scianie

16.04.10, 20:21
Witam Was,
Właśnie wróciłam z budowy mieszkanka i jestem zadowolona z tempa prac, ale zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Otóż zauważyłam w swoim lokalu budynek B grzyb na suficie, byłam w niektórych lokalach też widziałam podobne czarne plamy na tynkach(szczególnie łazienki) Nie piszę tego by Was jakoś w szczególny sposób zaniepokoić i rozkręcać „aferę” ale w związku z tym że ściany już malowane są więc możecie tego nie zauważyć, a szkoda będzie mieszkać z grzybem pozdrawiam Was

Obserwuj wątek
    • partypete Re: grzyb na scianie 16.04.10, 23:13
      na którym pietrze masz mieszkanie jesli mozna wiedziec?

Pozdrawiam
    • mamaodniedawna Re: grzyb na scianie 17.04.10, 10:19
      Dokładnie, który masz nr mieszkania, które piętro, gdzie jeszcze
      widziałaś, to dość niepokojące że coś takiego sie pojawiło. Ja
      ostatnio byłam z mężem na budowie - bedziemy mieszkać w B, nic nie
      wiedzilismy, ale też w łazience nie bardzo tego szukałam, nie
      przyglądałam się tam ścianą bo jest tam ciemno, następnym razem
      spradzę.
      pozdrawiam
    • rtemolik Re: grzyb na scianie 17.04.10, 18:58
      anka1-980 napisała:

> Witam Was,
      > Właśnie wróciłam z budowy mieszkanka i jestem zadowolona z tempa prac, ale zani
      > epokoiła mnie jedna rzecz. Otóż zauważyłam w swoim lokalu budynek B grzyb na su
      > ficie, byłam w niektórych lokalach też widziałam podobne czarne plamy na tynkac
      > h(szczególnie łazienki) Nie piszę tego by Was jakoś w szczególny sposób zaniepo
      > koić i rozkręcać „aferę” ale w związku z tym że ściany już malowane
      > są więc możecie tego nie zauważyć, a szkoda będzie mieszkać z grzybem pozdrawi
      > am Was
      >
      podobno malarze przed przystąpieniem do malowania, poprawiają tynki (szpachlują,
      przecierają) ale jeśli plamy pojawiają się po malowaniu to lepiej to zglośić
      • cezary1234 Re: grzyb na scianie 18.04.10, 16:33
        Witam,
        Właśnie wróciłem z budowy zainteresowany tym tematem i mogę przyłączyć się do anka1-980, u mnie niestety tez jest grzyb na ścianie w łazience (moje mieszkanko budynek b lok 27) ewidentnie na ścianie w łazience na warstwie tynku znajdują się plamy grzyba lub pleśni. Na początku myślałem ze to jakieś przebarwienia tynku, delikatnie nawet starłem te plamy chusteczką. Na budowie spotkałem pana z ekipy budowlanej który jednoznacznie powiedział mi ze to jest grzyb. Ja nie zamówiłem sobie malowania w lokalu więc problem grzyba zgłoszę do SM
        • mamaodniedawna Re: grzyb na scianie 18.04.10, 21:41
          no to niezbyt dobre wieści, mówili co zamierzają z tym zrobić? Bo
          chyba pomalowanie nie jest wyjściem z sytuacji??
          • fos.ia Re: grzyb na scianie 19.04.10, 09:50
            Czy to dotyczy tylko budynku B?
            ja ostatni raz na budowie bylam w lutym (budynek A) i nic takiego
            nie zauważyłam...
            • viki1976 Re: grzyb na scianie 19.04.10, 12:58
              Witam,
              ja w lutym byłam w moim mieszkaniu na V piętrze nie widziałam niczego takiego.
              Byłam jednak na VI piętrze i tam widziałam na suficie - pełno skraplającej się
              wody, wyglądało to tak jakby z sufitu lała lub przeciekała woda. Ja mam akurat
              nad sobą taras od tego mieszkania o powierzchni mojego mieszkania czyli 63 m.
              kw. Na tym właśnie tarasie zalegał śnieg na wysokość około 1,5 metra, ale mój
              sufit nie przeciekał - więc nie interweniowałam w SM Wola. W tym mieszkaniu
              ściany były właśnie malowane być może to skraplanie spowodowane było wilgocią,
              chociaż kaloryfery były ciepłe. Byłam w niedzielę na budowie i widziałam, że
              okna są pootwierane w mieszkaniach więc może zastosowano metodę "wietrzenia"
              naszych M z wilgoci:-)
    • chmurek77 Re: grzyb na scianie 22.04.10, 17:43
      Czy ktoś może informował o tym fakcie spółdzielnię, ewentualnie jeśli tak, to co mówią na ten temat.
      Nowe mieszkanie jak ma być z grzybem to chyba jakaś pomyłka!!!
      • fos.ia Re: grzyb na scianie 23.04.10, 13:06
        Ja bylam dzis na budowie i zrobilam dokladny oglad mieszkania -
        grzyba to tam nie ma, a bynajmniej nie widac nigdzie (budynek A),
        natomiast u mnie sa pęknięcia przez calą podłogę (widać, że cos z
        tym robią - były czymś posmarowane) i jest jedno bardzo duże
        pęknięcie przez ściane w pokoju. I to jest dosyć niepokojące...
        Oprócz tego muszę przyznac, że wszystko wygląda bardzo ładnie.
        mam tylko pytanie do osób, które mają takie balkonowe pojedyncze
        okna - czy tam bedzie jakis parapet???
        Aha, i dzisiaj już przy naszej podblokowej drodze robili miejsca
        postojowe :)))

Pozdrawiam sasiadow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka