Gość: biancoverde Szacunek IP: 89.74.236.* 17.05.10, 10:57 Jestem kibicem Lechii Gdańsk i mam szacunek dla takich kibiców. Wiem ze się może naraże bo Lechia nie lubi się z Polonią Warszawa ale zawsze trzymam kciuki za Polonię bo nie jest łatwo być jej kibicem jak wieszkość stolicy jest za Legią. Polonia kojarzy mi się z przedwojennymi Warszawiakami a moim marzeniem było i jest zobaczyć tą przedwojenna Warszawę niestety jest to niemożliwe. Polonia tak jak Lechia była zawsze gnębiona przez komunę a w Warszawie faworyzowano Legię. Więc brawo "Warszawskie Dzieci", trzymam za was kciuki kibic Lechii Gdańsk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 12:10 nie jest latwo byc kibicem polonii. trzeba walczyc ze sprzetem i kapowac na policji. W koncu maja milicyjny rodowod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Szacunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 14:50 Oj, nasłuchało się dziecko bzdur, a teraz powtarza bezmyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek "Emeriten"? Co to ma być? 17.05.10, 11:08 Raczej "Staruchy" - to wtedy takie typowo polskie ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Uwielbiam ta czarna propagande:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 12:02 kiedys cala Praga kibicowala Polonii:) a za komuny Polonia byla gnebiona przez wladze:) A najlepsze jest zmienianie co jakis czas daty powstania klubu. Szkoda tylko, ze nie zmienili kolejny raz na 1915 lub 1916. W koncu taka jest prawdziwa data powstania polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Uwielbiam ta czarna propagande:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 14:06 1915 to jest data założenia i zarejestrowania klubu. Polonia nawiązuje do daty 1911, bo wtedy powstała drużyna piłkarska pod tą nazwą. Analogicznie: klub Legia przed II wojną został założony w 1920. Z jakiegoś powodu jednak Legia jako datę powstania uznaje rok 1916, mimo, że istniejąca przez ledwie rok drużyna w legionach, do której nawiązuje ma z późniejszym klubem niewiele wspólnego (oprócz nazwy i pojedynczych osób związanych i z jedną i z drugą instytucją). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSzP Re: Uwielbiam ta czarna propagande:) IP: *.range86-177.btcentralplus.com 17.05.10, 14:23 klamce prawda piecze jak zgaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik68 Gang stadionowych emerytów z Konwiktorskiej 17.05.10, 14:42 A moge sie zapisac?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GieKSa Bractwo Weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 15:17 A na GieKSie od 2005 działa Bractwo Weteranów. Idea podobna, choć tu promuje się też sektory rodzinne - osobny sektor dla Braci z rodzinami. Stuknęła mi już trzydziecha a od 20 lat jestem kibicem GieKSy więc chyba pora się tam zapisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAAA Polonia to dziadostwo IP: *.w90-62.abo.wanadoo.fr 17.05.10, 22:47 Odpowiedz Link Zgłoś