Gość: MONIQUE IP: 193.227.223.* 11.08.01, 09:26 PODOBNO WIEKSZOSC AMERYKANOW, ZE WZGLEDOW HIGIENICZNYCH JEST ...OBRZEZANA!!! CZY KTOKOLWIEK MOZE TO POTWIERDZIC? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ursyn Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.acn.waw.pl 11.08.01, 20:30 Ja mogie. To prawda. Mam kolegie, Polaka urodzonego w Stanach, jego rodzice musieli zastrzec, że nie chcą mieć obrzezanego syna. Znam kilku Amerykanów, mam pewne informacje, że są obrzezani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 21:51 Odpowiedz już masz. Czy mogę spytać dlaczego pracowników przewoznika lotniczego interesuje ten problem - prywatnie czy slużbowo pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monique Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: 193.227.223.* 14.08.01, 18:20 pytam prywatnie, chodzi o zaklad, a co ma mnie niby interesowac!!!??? taryfy i bilety wylacznie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 14:53 W takim razie potwierdzam, jest tak w istocie. Dlaczego? - inspiracją chyba były obyczaje licznej w USA populacji żydowskiej, poza tym kwestie higieniczn- zdrowotne. W Izraelu tego problemu nie ma. Swoją drogą ciekawe co my sądzimy na ten temat? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: req Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.telia.com 15.08.01, 23:03 jestem zmuszony wtracic tutaj swoje trzy grosze! primero: obrzezanie w stanach nie ma nic wspolnego z wplywami zydowskiej spolecznosci (naprawde rozbawilo mnie to stwierdzenie napisane tutaj przez kogos) 2: ludzie sa obrzezani glownie ze wzgledow higienicznych no i dlatego ze to ma niby poprawic ich sprawnosc sexualna (to znaczy przedluzac stosunek, nie chce mi sie tutaj robic wywodu dlaczego tak jest) 3: poza zydami muzulmani sa takze obrzezani moim zdaniem jest to sprawa osobista i zbytnio sie nie interesuje czy moj znajomy jest obrzezany czy nie... aktualnie duza ilosc doroslych mezczyzn w stanach poddaje sie temu zabiegowi ze wzgledow w/w pozdr Odpowiedz Link Zgłoś