Dodaj do ulubionych

AMERYKANIE OBRZEZANI...???

IP: 193.227.223.* 11.08.01, 09:26
PODOBNO WIEKSZOSC AMERYKANOW, ZE WZGLEDOW HIGIENICZNYCH JEST ...OBRZEZANA!!!
CZY KTOKOLWIEK MOZE TO POTWIERDZIC?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ursyn Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.acn.waw.pl 11.08.01, 20:30
      Ja mogie. To prawda. Mam kolegie, Polaka urodzonego w Stanach, jego rodzice
      musieli zastrzec, że nie chcą mieć obrzezanego syna. Znam kilku Amerykanów, mam
      pewne informacje, że są obrzezani.
    • Gość: ted Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 21:51
      Odpowiedz już masz.
      Czy mogę spytać dlaczego pracowników przewoznika lotniczego interesuje ten
      problem - prywatnie czy slużbowo pytasz?
      • Gość: monique Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: 193.227.223.* 14.08.01, 18:20
        pytam prywatnie, chodzi o zaklad, a co ma mnie niby interesowac!!!??? taryfy i
        bilety wylacznie?
        Pozdrawiam
        • Gość: ted Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 14:53
          W takim razie potwierdzam, jest tak w istocie. Dlaczego? - inspiracją chyba
          były obyczaje licznej w USA populacji żydowskiej, poza tym kwestie higieniczn-
          zdrowotne. W Izraelu tego problemu nie ma.
          Swoją drogą ciekawe co my sądzimy na ten temat?
          Pozdrawiam.
          • Gość: req Re: AMERYKANIE OBRZEZANI...??? IP: *.telia.com 15.08.01, 23:03
            jestem zmuszony wtracic tutaj swoje trzy grosze!
            primero: obrzezanie w stanach nie ma nic wspolnego z wplywami zydowskiej
            spolecznosci (naprawde rozbawilo mnie to stwierdzenie napisane tutaj przez
            kogos)
            2: ludzie sa obrzezani glownie ze wzgledow higienicznych no i dlatego ze to ma
            niby poprawic ich sprawnosc sexualna (to znaczy przedluzac stosunek, nie chce
            mi sie tutaj robic wywodu dlaczego tak jest)
            3: poza zydami muzulmani sa takze obrzezani
            moim zdaniem jest to sprawa osobista i zbytnio sie nie interesuje czy moj
            znajomy jest obrzezany czy nie...
            aktualnie duza ilosc doroslych mezczyzn w stanach poddaje sie temu zabiegowi ze
            wzgledow w/w
            pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka