Dodaj do ulubionych

Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, będz...

IP: *.acn.waw.pl 13.07.10, 08:18
nareszcie :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kinnes Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, będz... IP: *.home.aster.pl 13.07.10, 08:20
      No to będzie pożądny odcinek dla rowerów, jakieś 400 metrów, tylko co
      potem? Chodnikiem nielegalnie czy ulicą z lemingami, które jadąc na
      9:00 do korporacji prędzej cię rozjadą niż za późno pikną kartą na
      bramkach.
      • Gość: ja-aj zobaczymy IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 10:39
        jestem ciekawy jak zadzialaja bus-roweropassy, zycie z autobusami jest
        nie latwe na rowerku. jazda w stolicy sie wiele poprawilo od 10 lat,
        ale kierowcy autobusow nadal sa wrogo ustawieni do rowerow.
        ciekawi mnie ze teoria projektantow zostaje wdrozona bez testow. a jak
        sie nie uda bo ktos zginie?
        co wtedy? przebudowa?
        • Gość: Mario Re: zobaczymy IP: *.chello.pl 14.07.10, 17:52
          Wcale sie nie dziwie, ze sa wrogo nastawieni. Rowerzysci snuja sie wolno i
          tamuja droge autobusowi, ktory nie ma jak ominac takiego rowerzysty.
    • aga.81 Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, będz... 13.07.10, 08:23
      Ciekawy jaki sposób znajdą władze miasta na zniechęcenie prywatnych autobusów
      do wjazdu do centrum miasta.
    • Gość: szadoka Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, będz... IP: 212.160.172.* 13.07.10, 08:31
      a to Polska wlasnie. Parkingi zasieje sie trawa, przegoni autobusy i
      zabroni sie parkowac. Nie proponujac sie nic w zamian bo miasta nie
      stac na budowe parkingu. A wladze licza, ze autobusy przeniosa sie
      gdzie indziej... niewazne gdzie, byle dalej od E. Platter.
      Fajnie , ze bedzie remont. Jest on bardzo potrzebny. Szkoda , ze
      taki robiony bez glowy...
    • kapitan.kirk Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, będz... 13.07.10, 08:32
      Trzeba będzie zdjąć starą kostkę, ułożyć nową podbudowę i asfalt.

Jeśli to oznacza, że "solidny lifting" polegać ma na zniszczeniu unikalnej,
      55-letniej mozaiki brukowej na nawierzchni ul. Emilii Plater, będącej
      elementem kompozycyjnym osi PKiN, to zdaje się, że znowu konserwator daje
      d..., tym razem w ścisłym centrum :-/
      Pzdr
      • Gość: warszwianka Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.multimo.pl 13.07.10, 08:54
        a co dalej z ul.E.Plater,przeciez nie konczy sie ona przy
        Al.Jerozolimskich.
        • Gość: kot Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.jjs-isp.pl 13.07.10, 09:06
          dalej jest w zarzadzie gminy z tego co wiem, ale glowy nie dam.

Kirk, unikalny to i moze byc, nie sadze zeby sie do czegos nadawal ale
          jesli tak to mozna go bedzie ulozyc na podjazdach czy wykorzystac w
          innym miejscu. ta ulica ma takie obciazenie ruchem ciezkich pojazdow -
          autobusy z pobliskiej petli,ze zostawiania tu kostki to slaba idea. in
          my opinion :)
      • Gość: Rurecki Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: 195.117.162.* 13.07.10, 09:39
        > Trzeba będzie zdjąć starą kostkę, ułożyć nową podbudowę
        > i asfalt.

No tak... W innych stolicach kostkę się przekłada i szlifuje. Ale nie w Warszawie.
      • Gość: WOT Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:43
        Założe się że większość woli gładki asfalt, niż twoją zapyziałą kostkę. jak tak
        ją kochasz to ją odkup i wyłóż nią sobie wjazd. Daj ludziom żyć w godnych
        warunkach. Kostka jest dobra na starówce.
        • Gość: WOT-tak Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:44
          W tyłek sobie wsadź kostkę. Popieram WOT.
    • anakonda87 Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... 13.07.10, 08:49
      kostki żal..
    • Gość: Asyt Miałbyć podziemy parking... IP: 78.133.62.* 13.07.10, 08:55
      Okoliczni mieszkańcy będą mogli sobie zaparkować samochód na drzewie.
      Przeniesienie autobusów na dworzec zachodni, super rozwiązanie dla osób
      jadących do lublina dodatkowa godzina stania w korkach. Ścieżka rowerowa,
      rzeczywiście 400 metrów i co dalej ?
      Wybory idą, więc pokażemy że coś się robi.
      • Gość: marko o Re: Miałbyć podziemy parking... IP: 80.54.248.* 13.07.10, 09:04
        parkowałem tam czasem, przyznaję ale jestem za likwidacją tego syfu i jeśli to konieczne parkingów również. Ileż razy musiałem się wstydzić przed gośćmi spoza Warszawy. Najwyższy czas z tym skończyć.
      • Gość: wdr szkoda kasy na parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 09:07
        jest zaraz obok w złotych tarasach i są tam wolne miejsca
        • senpai-michael Re: szkoda kasy na parking 13.07.10, 09:29
          wolne miejsca? Chyba o północy
          • Gość: w tam jest zawsze kilkaset wolnych IP: *.146.166.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 10:33
            Nigdy nie widziałem żeby w Tarasach było mniej niż 700 wolnych
            miejsc, a chodzę obok codzień ze 4 razy.
            • gosc_nie_dzielny Re: tam jest zawsze kilkaset wolnych 13.07.10, 10:37
              Gość portalu: w napisał(a):

> Nigdy nie widziałem żeby w Tarasach było mniej niż 700 wolnych
              > miejsc, a chodzę obok codzień ze 4 razy.

Zgadza sie.
              Mam obok biuro, miejsc zazwyczaj jest kilkaset.
    • Gość: Paweł Autobusy na Rondo Waszyngtona? IP: 195.164.0.* 13.07.10, 09:15
      Ciekawe, gdzie one się tam pomieszczą. Nie lepiej na plac Trzech Krzyży?
      • gosc_nie_dzielny Re: Autobusy na Rondo Waszyngtona? 13.07.10, 09:26
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Ciekawe, gdzie one się tam pomieszczą. Nie lepiej na plac Trzech
        > Krzyży?

Nie, jeszcze lepiej na pl. Zamkowy. :-|
    • gosc_nie_dzielny Likwidacja parkingow! :-) 13.07.10, 09:25
      Najbardziej sie ciesze z likwidacji tego paskudnego, dzikiego parkingu na
      srodku i miejsc parkingowych wzdluz ulicy. Pierwszy, maly krok w kierunku
      Srodmiescia wolnego od samochodow - moze nie zupelnie, ale w znacznym stopniu.

W kontekscie majacego powstac parkingu rowerowego na pl. Defilad, to sa
      bardzo dobre zmiany.

Warszawa na rowery! Blaszanki na przedmiescia!
      • anakonda87 Re: Likwidacja parkingow! :-) 13.07.10, 12:01
        >> gosc_nie_dzielny napisał: Warszawa na rowery! Blaszanki na przedmiescia!

Rowery precz z chodnikow!!!!!
        • gosc_nie_dzielny Re: Likwidacja parkingow! :-) 13.07.10, 12:33
          anakonda87 napisał:

> > > gosc_nie_dzielny napisał: Warszawa na rowery! Blaszanki na
          > > > przedmiescia!
          > Rowery precz z chodnikow!!!!!

Zgadzam sie w calej rozciaglosci.

Jezdze na rowerze kilkanascie kkm rocznie - praktycznie wylacznie po ulicach i,
          czasami, po tych szczatkowych sciezkach, ktore mamy w Warszawie.
      • Gość: Mario Re: Likwidacja parkingow! :-) IP: *.chello.pl 14.07.10, 17:56
        Miasto powinno wybudowac tam darmowy parking. To jest w interesie Warszawiakow.
        Jeszcze sie nie spotkalem z dworcem czy lotniskiem, gdzie nie mozna podjechac
        samochodem, aby np. kogos odebrac z podrozy. Warszawa do tramwajow i samochodow!
        Rowerki do lasu i parku!
    • Gość: kierowca Bufetowo, wybory już wkrótce IP: 109.243.183.* 13.07.10, 09:33
      I zobaczymy czy to nachalne promowanie komunikacji miejskiej kosztem i tak
      stojących w korkach zmotoryzowanych mieszkańców się opłaci. Zobaczymy, kto da
      więcej głosów. Grupki krzykliwych społeczników czy stojący w korkach kierowcy
      • Gość: Marek Re: Bufetowo, wybory już wkrótce IP: *.adsl.alicedsl.de 13.07.10, 09:40
        Tak, to ciekawe. Czy Polaczki głupie są i przyspawane do swoich fur, czy może zobaczą jak można sobie radzić w mieście bez samochodu (oprócz komunikacji miejskiej istnieją jeszcze rowery i własne nogi...)

• senpai-michael Re: Bufetowo, wybory już wkrótce 13.07.10, 09:43
          to teraz wytłumacz moim gościom z zagranicy, ze swoje walizki wiozą
          rowerem/zasuwają pieszo, bo ja ich nie podwiozę samochodem. Bo parking przy
          dworcu- który dziwnym zbiegiem okoliczności nazywa się centralnym - został
          baaardzo zmniejszony.
          • gosc_nie_dzielny Re: Bufetowo, wybory już wkrótce 13.07.10, 09:59
            senpai-michael napisał:

> to teraz wytłumacz moim gościom z zagranicy, ze swoje walizki
            > wiozą rowerem/zasuwają pieszo, bo ja ich nie podwiozę samochodem.

Rozumiem, ze sa to goscie z Gabonu, wzglednie Burundi, gdzie instytucja
            taksowki jeszcze nie funkcjonuje? Jesli tak, to z cala pewnoscia poradza sobie
            na rowerach.

--> farm3.static.flickr.com/2049/2361045096_3b1eab8d11.jpg
            • senpai-michael Re: Bufetowo, wybory już wkrótce 13.07.10, 10:26
              Nie - tacy, których nie wypada wyrzucać do taksówki. Rozumiem, że twoi goście
              ograniczają się do rodziny ze wsi i wypada ich wozić czymkolwiek, a jeśli to
              jeszcze będzie taksówka, to pomyślą że skoro masz na to pieniądze, to może i oni
              przyjadą pracować w Warszawie?
              • gosc_nie_dzielny Re: Bufetowo, wybory już wkrótce 13.07.10, 10:36
                senpai-michael napisał:

> Nie - tacy, których nie wypada wyrzucać do taksówki.

A jakich to gosci nie wypada "wrzucac" do taksowki?
                I jaki problem wsiasc z nimi do tej taksowki, zamiast "wrzucac"?

> Rozumiem, że twoi goście ograniczają się do rodziny ze wsi i
                > wypada ich wozić czymkolwiek, a jeśli to jeszcze będzie
                > taksówka, to pomyślą że skoro masz na to pieniądze, to może
                > i on i przyjadą pracować w Warszawie?

Nie wiem, co moze pomyslec rodzina ze wsi, bo takowej nie posiadam, jako
                Warszawiak od wielu pokolen... Ale dales mi pewien oglad sprawy, dziekuje.

Rozumiem, ze taksowka jest be, bo Cie na nia nie stac. Co wiecej, masz z tego
                powodu kompleksy, ktore nieudolnie maskujesz pozbawiona logiki argumentacja.
                • senpai-michael Re: Bufetowo, wybory już wkrótce 13.07.10, 10:54
                  Stać mnie, po prostu pewnych, ważnych dla ciebie gości wypada zawieźć i odebrać
                  samochodem. Dając przykład, który zrozumiesz, bo nie chcę tłumaczyć o jakich
                  moich gości chodzi - czy widziałeś kiedyś jakiegoś premiera/prezydenta z
                  zagranicy, który nie został odebrany/zawieziony, tylko przyjechał taksówką?

Zaznaczając że jesteś warszawiakiem od wielu pokoleń i uważając że obrazisz mnie
                  twierdząc że mnie nie stać na taksówkę też dajesz pewien ogląd sprawy....

Stać mnie, jednakże chciałem zauważyć że nie są to jedyne legalne środki
                  transportu, rozumiem że konieczność zawożenia osób nie jest logiczną
                  argumentacją, natomiast argumentacja cenowa jest ok, bo jest twoja?
                  • gosc_nie_dzielny Re: Bufetowo, wybory już wkrótce 13.07.10, 11:04
                    senpai-michael napisał:

> Stać mnie, po prostu pewnych, ważnych dla ciebie gości wypada
                    > zawieźć i odebrać samochodem. Dając przykład, który zrozumiesz,
                    > bo nie chcę tłumaczyć o jakich moich gości chodzi

Wciaz czekam na wyjasnienie jacy sa to goscie, ktorych wypada zawiezc wlasnym
                    samochodem, a nie wypada taksowka.

Co do przykladu z prezydentem/premierem - to najglupszy przyklad jaki slyszalem.

> Zaznaczając że jesteś warszawiakiem od wielu pokoleń i uważając
                    > że obrazisz mnie twierdząc że mnie nie stać na taksówkę

Nie uwazam, ze jest w tym cokolwiek obrazliwego. Mnie rowniez na wiele rzeczy
                    nie stac i nie traktuje tego jako nieszczescia, a normalna kolej rzeczy.
                    • Gość: Asyt Dworzec - Taxi IP: 78.133.62.* 13.07.10, 11:29
                      Nie wszyscy mieszkają w centrum, kurs taksówką na bielany kosztuje w granicach
                      100 zł, i powiem ci wolę wydać te pieniądze na oprowadzenia teoretycznych gości
                      po Warszawie. Potem też mam ich wozić Taxi ? A jak mieszkam w Piasecznie ?
                      • Gość: TPepe Re: Dworzec - Taxi IP: *.nencki.gov.pl 13.07.10, 12:14
                        Kur na Bielany kosztuje 100zł? To chyba na Bielany w Krakowie. Swoją drogą
                        nierzadko podjeżdżam samochodem pod Centralny kogoś odebrać i mam kilka uwag:
                        1. Nigdy nie parkuje na Emilii bo dostać się na na znajdujący się w centrum tej
                        pełnej dziur ulicy parking jest trudno i równie daleko jak pod pałac Kultury.
                        2. Zaiste lepiej było, gdy pod dworcem funkcjonował prywatny, płatny parking, bo
                        stanąć na nim na pól godziny to nie był problem a żadne cwaniaki nie parowały
                        tam na stałe.
                        3. No i oczywiście taki dworzec powinien mieć podjazd na którym można swobodnie
                        wysadzić kogoś, rozładować bagaże, pod dachem, żeby deszcz nie padał itp. No ale
                        to jest dworzec i to jest obowiązek PKP i ich teren, nie miasta.
                      • gosc_nie_dzielny Re: Dworzec - Taxi 13.07.10, 12:35
                        Gość portalu: Asyt napisał(a):

> Nie wszyscy mieszkają w centrum, kurs taksówką na bielany
                        > kosztuje w granicach 100 zł,

100 zl na Bielany... To ciekawe. Wynajmujesz autobus, czy jak?

• Gość: 1234 Re: Bufetowo, wybory już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:39
            To masz jeszcze dworce wschodni i zachodni. Tam są parkingi. Poza tym taksówki
            nie łaska?
      • Gość: Rurecki Re: Bufetowo, wybory już wkrótce IP: 195.117.162.* 13.07.10, 09:41
        > promowanie komunikacji miejskiej kosztem i tak
        > stojących w korkach zmotoryzowanych mieszkańców się opłaci.

Tak, opłaci się. Podziękujemy za to głosując na HGW.

> Grupki krzykliwych społeczników czy stojący w korkach kierowcy

Grupki stojących w korkach kierowców przyjacielu. Jakby te wielkie zatory zebrać
        to wyszły by z tego 4 autobusy.
        • Gość: jgrf Re: Bufetowo, wybory już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:40
          Głosuje na Hankę! Super rządy, z KDT jako przykładem!
      • Gość: tom Bufetowo, wybory już wkrótce (tramwaje nie stoją) IP: *.korporacjawschod.pl 14.07.10, 12:52
        Ja na HGW na pewno nie będę już głosował. Właśnie przez te buspasy i stadion na łazienkowskiej. Kiedyś wymyślono tramwaje chyba właśnie po to by nie stały w korkach...
    • senpai-michael Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę 13.07.10, 09:38
      Ok, buspas, niech będzie, ale miejsca do parkowania? I tak centrum jest całe
      obstawione autami, i nie można nikogo zawieźć na centralny bo jest tam żałosny
      mały parking. Złote tarasy też obstawione. Pałac drogi i daleko. Troszkę
      przesada, to miasto nie park łazienkowski. Chyba czas przedstawić swoje
      stanowisko wybierając kogoś innego na prezydenta warszawy.
      • Gość: napływ z Grójca Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.aster.pl 13.07.10, 10:04
        "Pałac drogi i daleko."

Jak daleko? W metrach poproszę odległość.
        • senpai-michael Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę 13.07.10, 10:27
          Nie wiem na czym polega problem? Nie byłeś nigdy w centrum? Jakoś na lotnisku
          nie ma problemu żeby podjechać/zaparkować i nie zasuwać za dużo z bagażami. A
          też na przedmieściach to ono nie jest.
        • senpai-michael Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę 13.07.10, 10:28
          a sorry, napływ z grójca, to możesz nie wiedzieć ile jest z centralnego do pałacu.
          • Gość: napływ z Grójca Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.aster.pl 13.07.10, 10:35
            No więc? ile jest?
          • Gość: > Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.146.166.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 10:50
            Jak Michalelu zbierzesz już jabłka w sadzie u ogrodnika we wsi obok,
            to właduj się w swojego malucha, zatankuj za zarobione właśnie 20
            złotych i pojedź do miasta Warszawy. Zaparkuj na chodniku pod
            Kongresową, za darmo.
            Przejdź na drugą stronę Emili Plater. Tam zobaczysz że na parkingu w
            Złotych Tarasach jest 750 wolnych miejsc parkingowych.
            • senpai-michael Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę 13.07.10, 10:56
              No jakoś ostatnio tam byłem, na zakupy przyjechałem samochodem i pamiętam jak
              były miejsca - ten parking swoją drogą (dodam że nie jestem pewien) nie jest
              całodobowy, w przeciwieństwie do dworca centralnego. Znalazłem miejsce po 20tu
              minutach stania w kolejce, tylko dlatego że akurat ktoś wyjeżdżał obok mnie.
              Kilkanaście samochodów za mną nie miało tyle szczęścia i sobie postali dłużej
              zapewne.

Dlatego z reguły staję motocyklem przed hard rock cafe.
      • unhappy Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę 13.07.10, 10:55
        senpai-michael napisał:

> Złote tarasy też obstawione. Pałac drogi i daleko.

Wcale nie drogi. Parking w ZT (zawsze są miejsca) też nie jest drogi. No chyba,
        że ktoś uważa, że ma święte prawo parkować za darmo.

> Troszkę
        > przesada, to miasto nie park łazienkowski. Chyba czas przedstawić swoje
        > stanowisko wybierając kogoś innego na prezydenta warszawy.

Nie ma potrzeby. HGW wie co robi :)
    • Gość: alabama Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: 193.201.167.* 13.07.10, 10:20
      A najfajniejsze są te "zebry" do przechodzenia przez ulicę które
      doprowadzają pieszego do rozdzielającego jezdnie pasu zieleni i ...
      nigdzie dalej. Będzie sobie można przejść na pas zieleni, zwiedzić i
      wrócić.
    • felicjan15 Emilii Plater, Place Teatralny i Trzech Krzyży 13.07.10, 10:39
      Wszędzie (Emilii Plater, Place Teatralny i Trzech Krzyży) miały być
      podziemne parkingi na 500-1000 samochodów - tak jak w normalnych
      stolicach. Ale Warszawa to bajzel organizacycjny, komunikacycjny,
      urbanizacycjny. Obowiązuje zasada byle do jutra, nikt z rządzących
      nie przewiduje na 20-30 lat do przodu.
      • unhappy Re: Emilii Plater, Place Teatralny i Trzech Krzyż 13.07.10, 10:55
        felicjan15 napisał:

> Wszędzie (Emilii Plater, Place Teatralny i Trzech Krzyży) miały być
        > podziemne parkingi na 500-1000 samochodów - tak jak w normalnych
        > stolicach.

Ale na Emilii Plater parking JEST. I zawsze są na nim miejsca, więc w czym problem?
      • Gość: Skywalker Re: Emilii Plater, Place Teatralny i Trzech Krzyż IP: 81.15.148.* 13.07.10, 12:44
        Nie piszcie bzdur - brak miejsc do parkowania jest naturalną metodą zniechęcania do wjazdu
        do centrum i tak powinno być. Naprawdę warto odkleić dupska od foteli samochodowych i jak
        w normalnych metropoliach korzystać z komunikacji i rowerów!
    • Gość: x Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... IP: 89.174.254.* 13.07.10, 10:40
      Mozna robic takie zielence ale moze by chociaz parking pod nim
      zrobic zbudowany przez miasto zeby cena nie byla 4,5 - 5 tylko np 3
      zl sam najczesciej do centrum jade metrem ale rozumiem ze sa
      sytuacje i osoby ktore tylko samochodem moga sie tyu dostac i co z
      nimi? Zeby nie bylo niejasnoscin i tak bede popreial Hanie w sie
      odwazyl cos zrobic, powinna otrzymac kwiaty w rocznuce rozprawienia
      sie z handlarzami!
      • Gość: Złota 20 Re: Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie IP: *.mlociny.waw.pl 13.07.10, 11:02
        Ciekawe czy Nasza Pani Prezydent pomyślała przez chwilę o
        mieszkańcach Emilii Plater, Siennej i okolic. Dostają od władz
        miasta pozwolenie na parkowanie i będą mogli je sobie wsadzić w...
        buty, bo miejsca to raczej nie znajdą. No chyba, że Hania dojdzie do
        porozumienia z ZT w sprawie parkowania mieszkańców okolic:))
        Można pojechać metrem, zgadza się (jak ktoś mieszka przy trasie, bo
        raczej nie wyobrażam sobie podróżowania dziś autobusem), tylko że
        tam mieszkają też ludzie, którzy mają pozwolenie na parkowanie, są
        tam zameldowani, płacą podatki itp... Widocznie dla Naszej Hani te
        parę głosów nieważne, lepszy medialny lans.
        • senpai-michael Re: Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie 13.07.10, 11:29
          po prostu samochody jeszcze bardziej będą rozjeżdżały trawniki, i przystanki.
          Znowu będzie na kierowców jacy to oni źli, że przeciez jest komunikacja miejska,
          tylko że wieś jest wygodna i chce siedzieć w tych swoich samochodach. Przecież
          mieszkaniec może zaparkować 10 kilometrów od miejsca zamieszkania i dojeżdżać,
          co za problem...
          • Gość: Złota 20 Re: Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie IP: *.mlociny.waw.pl 13.07.10, 11:44
            senpai-michael napisał:

> Przecież
            > mieszkaniec może zaparkować 10 kilometrów od miejsca zamieszkania
            i dojeżdżać,
            > co za problem...

Dobre:) W końcu mogą też zaparkować na P&R i dojechac metrem, a
            potem z buta, bo to już niedaleko:))
            Dzięki senpai za porcję humoru w ten upalny dzień.
            • antygronkowiec roi się tu od zarazy POpapranej jak widac ciężko 13.07.10, 12:30
              pracują, kogo i do czego chcecie przekonać???? do korzystania z
              czego? ze zbiorkomu????? z rowerów????? w Warszawie?????? te miasto
              jest regularnie niszcozne przez bandę urzędasów z PełO, przez
              POpleczników typu galasów, rut itd.
              jakie obetnice gronowiec i jej banda zrealizowął? pytam się? gdzie
              są przedszkola? gdzie szpital południowy? gdzie trasa tysiąlecia?
              gdzie most krasińskiego itd. itp. za to ilu urzędasów przybyło pytam
              się? ile autobusów spłonęło? ile ulic wyremontowanych trzeba od nowa
              remontować?
        • Gość: . hałas... IP: *.182.38.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.07.10, 11:25
          Mieszkancy tych okolic bez problemu znajdą nabywcę na ich
          mieszkania, a za uzyskane pieniądze kupią sobie miszkanie z garażem
          czy segment na jakiejś Białołęce gdzie będą mogli delektować się
          jazdą samochodem.

Po wywaleniu części aut z okolicy, ucywilizowaniu chodników, dodaniu
          zieleni, spadnie hałas i ilość spalin, poprawią się warunki
          mieszkania w centrum i cena mieszkań wzrośnie.
          To hałas i spaliny są głównym problemem Warszawy, a nie brak miejsc
          parkingowych. Nikt nie ucieka za miasto z braku parkingu - wszyscy
          uciekają szukając ciszy i czystego powietrza.
          • senpai-michael Re: hałas... 15.07.10, 07:40
            ...którymi nie będą mogli potem nigdzie zaparkować. Problemem warszawy nie jest
            hałas - bo więcej go generują twoje cudowne tramwaje i autobusy, i motocykle,
            którym parkingu nie zabierzesz. Problemem warszawy są ludzie, którzy chcąc tu
            mieć zieloną wieś, cichą i spokojną. Problem w tym że tu mieszka kilkaset
            tysięcy ludzi i nie da się...
      • Gość: Glonojad Re: Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie IP: 217.17.35.* 14.07.10, 09:38
        3 zł? Może jeszcze za darmo?!
    • Gość: gra Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 13:27
      No i znowu ktoś w Ratuszu minął się z rozumem. Drogie Panie na
      imprezkę do kongresowej prosto od fryzjera zasuwamy w zimie w
      botkach a na jesieni w kaloszkach i przebieramy sie w szatni.
      A palenia opon i tak nie unikniemy - będzie fajniejsza zabawa, bo
      mozemy przy okazji rozpalić grila na trawniczku...
      Ciekawe co zrobią mieszkańcy ze swoimi samochodami, interesanci
      sklepów, którzy zakupili coś niespecjalnie wielkiego co teraz mogli
      sami zabrać do domku..
      pozdrawiam zdrowo myslących
    • Gość: qwerty Re: Remont ul. Emilii Plater: zniknie parking, bę IP: *.4web.pl 14.07.10, 12:01
      Co za bzdura żeby likwidować parking po to, żeby buskwas malować. Urzędasy debile!
    • Gość: toba Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... IP: 193.111.166.* 14.07.10, 13:18
      Popadanie ze skrajności w skrajność - teraz pełen bałagan i parkowanie gdzie
      popadnie/ po remoncie zero publicznych miejsc do parkowania. Ład i porządek a
      la ZDM, czyli słupek co pół metra. I to głupota i to głupota. Tam mieszkaja
      ludzie, przyjeżdzają klienci i dostawcy do sklepów etc. Litości...
      Co do kostki, to ja bym chętnie widział fragment (porządnie przełożony) w
      okolicy Sali Kongresowej.
      Ciekaw jak i kiedy zrobią "pas zieleni"... i po co (nawet pewnie pieski nie
      skorzystaja)
    • naguska Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... 14.07.10, 14:05
      wszystko byłoby super gdyby: 1. komunikacja miejska byłaby znośna i
      przystosowana do warunków pogodowych; chodzi mi o np. klimatyzację, nie tylko
      dla kierowcy, bo jakoś nie wyobrażam sobie w ten upał tramwajem; a w zimę też
      nie jest najcieplej; 2. komunikacja oraz przejścia byłyby dostosowane dla
      niepełnosprawnych i wózków dziecięcych!!! bo nawet metro ma pod względem
      podróżowania z dzieckiem duże braki (np. windy tylko z jednej strony peronu!),
      nie mówiąc o uprzejmości podróżnych co stoją jak kołki na miejscach
      przeznaczonych dla rowerów i wózków i jakoś nie zamierzają się ruszyć; nie
      wspominając o przejściach podziemnych przy których platformy chyba już dawno
      zapomniały czasy gdy działały; podsumowujac: gratuluję kolejnego chorego pomysłu!
      • Gość: kol Re: Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie IP: *.chello.pl 22.07.10, 18:03
        > wszystko byłoby super gdyby: 1. komunikacja miejska byłaby znośna i
        > przystosowana do warunków pogodowych; chodzi mi o np. klimatyzację, nie tylko
        > dla kierowcy, bo jakoś nie wyobrażam sobie w ten upał tramwajem; a w zimę też
        > nie jest najcieplej;

no to straszne doprawdy, dlatego trzeba samochodem podjezdzac pod hale główną,
        do sklepu 100 metrow dalej i parkowac wszedzie gdzie sie da a nie gdzie wolno,
        akurat do centrum wala wszystkie srodki zbiorkomu... no ale trzeba sie
        przelansic 10 letnia mazda co?
    • tom_aszek Powtórzenie artykułu sprzed 2 m-cy 14.07.10, 15:30
      Było o tym w połowie maja:

tiny.pl/h7t4f

Będzie znów za dwa miesiące?
    • Gość: xyz Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 15:47
      A co z odcinkiem od alej do koszykowej !!!
    • Gość: Gość Pięknie, że będzie ładnie. Ale dla kogo pięknie? IP: *.provimi.com 15.07.10, 15:51
      Już chciałam pisać do Magistratu o trudnościach z parkowaniem przy
      DC. Na poziomie Hali Głównej nie ma ani jednego miejsca wolnego od
      opłaty, aby się zatrzymać i wypuścić podróżującego. Wokół same
      taksówki, autobusy, płatne parkingi (choć bez szlabanu!)- sama
      prywatna inicjatywa. A co dla podróżnych?, - A co?,gdy ktoś chciałby
      wczesniej kupić bilet na DC? Z pewnością będzie go kupował jak
      najdalej od tego ZAKAZANEGO dworca.
    • hajota Remont Emilii Plater: zniknie parking, będzie b... 22.07.10, 16:02
      No i co? 20 lipca minął i nic się nie zaczęło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka