Dodaj do ulubionych

W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni

IP: 212.114.200.* 22.07.10, 16:41
Lans na nieświeży jogurt? To coś nowego...
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dn IP: *.broadband.pl 22.07.10, 17:09
      cóż za nieprawdopodobnie ważna informacja!!
    • Gość: żło SZOK! IP: 82.160.51.* 22.07.10, 17:12
      niewiarygodna informacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: smakosz W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.centertel.pl 22.07.10, 17:17
      a kogo to obchodzi? widziały gały co brały! po za tym to jest data
      do której producent gwarantuje trwałość produktu, przekroczenie tej
      daty nie oznacza że produkt jest do wyrzucenia.
    • Gość: xtreme W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 17:43
      Proponuję w tak poważnej sprawie powołać nową komisję śledczą !!!
    • Gość: j23 Gdyby go zjadł Jarek IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 17:51
      Gdyby go zjadł Jarek była by bandycka zbrodnia. Macierewicz do roboty trop
      yogurty!
      • Gość: ppp Widziały gały co brały... IP: *.acn.waw.pl 22.07.10, 18:06
        Sorry ale daty trzeba sprawdzać, przeterminowane są rzadko ale z
        okresem ważności 2-3 dni już b. często. A wystarczy pogrzebać i
        sięgnąć głębiej i już mamy 2-3 tygodnie. Ale polski lud bierze
        pierwsze z brzegu i potem narzeka ech...
    • Gość: gosc W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 18:07
      Jogurt akurat jest mało niebezpieczny - i tak jest fermentowany, więc po
      prostu bardziej sfermentuje, ale nadal będą to te same, jadalne bakterie.
      Prawdziwe niebezpieczeństwo kryje się na stoisku z mięsem :)
      • Gość: bakuś Re: W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dn IP: *.chello.pl 22.07.10, 18:11
        moj Boze ze tez sa w Polsce ludzie, ktorzy wierza ze jedzenie sekunde po minieciu terminu waznosci natychmiast staje sie trujace. to musza byc obroncy krzyza!
        • tom_aszek Z tą sekundą to przesada, ale... 23.07.10, 09:26
          Gość portalu: bakuś napisał(a):

> ze tez sa w Polsce ludzie, ktorzy wierza ze jedzenie sekunde po minieciu
          > terminu waznosci natychmiast staje sie trujace.

Z tą sekundą to przesada, ale parę razy zdarzyło mi się nabyć twaróg i inne nabiały przeterminowane tylko o jeden dzień i po otwarciu okazywało się, że już są niezdatne do spożycia.
      • Gość: Janek Mieczysław Stępień IP: 212.180.160.* 22.07.10, 18:18

Smakija cośtam to NIE JOGURT!

Panie Mieczysławie!

Niech Pan więcej nie pisze do GW tylko idzie do sklepu i zrobi awanturę.

Ew. napisze do producenta.

Może dostanie Pan jakieś gratisy!
        • Gość: karol Re: Mieczysław Stępień IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 22:05
          dokladnie...akurat piruet to jeden z lepszych deserow sprzedawanych w sklepach.

jak ktos nie jadl, to polecam! (oczywiscie taki z wlasciwa data do spozycia ;)
    • Gość: magda W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.aster.pl 22.07.10, 18:25
      nie robię zakupów w tym sklepie kupiłam paczkowany chleb z robakami
    • Gość: Prosto z mostu W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.acn.waw.pl 22.07.10, 18:46
      > Nikt z L. Eclerca nie zgodził się skomentować tej sytuacji.

A po co? Widocznie mają klientów w dupie ...
    • Gość: Pan Brokuł W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.internetia.net.pl 22.07.10, 19:10
      A te bielany to gdzie to? Pewnie jakaś mała miejscowość.
    • Gość: mich W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 19:51
      to chyba jest problem francuskich marketow: ja 2 dni temu kupilem filety z kurczaka w Carrefour w Galerii mokotow. termin 21 lipca. zapakowane. w domu okazalo sie ze sa smierdzace. Tak samo jak salatka, ktora wtedy kupilem.
      nigdy mi sie to nie zdarzylo w REAL-u gdzie tez czasami kupuje.
    • Gość: puszek_okruszek W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.nplay.net.pl 22.07.10, 20:38

pisze sie E.Leclerc...jak widać pismak znowu nie odrobił lekcji
      • Gość: chacik E. Leclerc IP: *.cable.casema.nl 22.07.10, 22:27
        Widać kolejny raz za pisanie bierze się redaktorzyna, która Warszawę oglądała na
        pocztówkach od cioci. Po co sobie zaprzątać głowę sprawdzeniem informacji pod
        względem "formalnym". Przecież jak się L. Eclerc wrzuci w googla to i tak
        wyjdzie E. Leclerc więc co za różnica? Nie należy się też dziwić, że pracownicy
        L. Eclerca nie skomentowali sytuacji - przecież takiego supermarketu na
        Bielanach nie ma.
    • Gość: piurek A w Auchan ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.07.10, 21:33
      ... super promocja, 1 Domestos 750ml za 6,64, zlepione dwa w super promocji
      "drugi za 50%" w cenie ... 12,99 ... to ci okazja!!!
    • ziomal101 W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni 22.07.10, 23:18
      Wysłałem kiedyś zdjęcia do centrali Kaufland, że mają spleśniały sprzęt w
      lodówce z adnotacją, że to pewnie wina producenta (data ważności jeszcze nie
      wygasła). Dostałem prezent, sam byłem zdziwiony, bo myślałem, że mnie oleją.
    • Gość: AndyWawa To jest niestety nagminne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 00:20
      Niejednokrotnie mam z tym do czynienia w Leclercu na Bielanach.
      Kupuję tu od 10 lat, bo mam dom obok hipermarketu, i to nie nowina.
      Niejednokrotnie zwracałem uwagę na przeterminowane soki czy piwo.
      Jak widzę przeterminowane jogurty wyrzucam je z półki na podłogę i
      radzę wszystkim robić to samo. Niestety Leclerc na Bielanach nie
      jest wyjątkiem...
    • Gość: MARKER W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.centertel.pl 23.07.10, 01:17
      WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY
    • lolo333 W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni 23.07.10, 06:21
      ja też kiedyś dostałem prezent w cieszyńskim kauflandzie: przeterminowaną
      czekoladę
    • Gość: gosc Promocja - ser pleśniowy w cenie zwykłego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 06:39
      zapraszamy do Biedronki na Korotyńskiego :)
    • Gość: ktos nie zatruło by się, a ile dodatkowych kultur IP: 193.201.167.* 23.07.10, 07:50
      bakterii
    • Gość: Aga W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 09:13
      Zawsze sprawdzam datę ważności nabiału i innych produktów z krótkim terminem.
      Nie wiem, jak można tego nie robić. W sklepach też pracują ludzie, którzy
      zazwyczaj ostro zapierdzielają, bo nie ma wystarczającej ilości pracowników.
      Przeterminowane produkty zdarzają się wszędzie i jest to zwykły błąd ludzki.
      Co prawda przeterminowana rzecz o 8 dni to już przesada.

A co do zdrowotności jogurtów po terminie. Może dzień czy dwa nic się z nim
      nie dzieje, ale niestety poza "tymi samymi bakteriami", pojawia się też często
      pleśń. Radzę uważać. Tym bardziej, że najczęściej przed otwarcie ludzie
      wstrząsają kubkiem i pleśń przestaje być widoczna.
    • Gość: Tomek W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: 194.146.120.* 23.07.10, 09:47
      Ja ostatnio we wrocławskim Spolem omal kupilem śledzie
      przeterminowane ponad miesiac, a chcac kupić chleb 20-stego o
      godzinie 18.00 można jedynie go kupić z "najlepiej spozywać przed"
      UWAGA!!! do 20-stego;)
    • albert_69 W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni 23.07.10, 11:15
      8 dni? Kiedyś z żoną w tym samym Leclerku na Bielanach znaleźliśmy lody
      przeterminowane 5 miesięcy, powiedzieliśmy o tym obsłudze i po tygodniu nadal
      tam leżały. To była cała partia lodów. W tym sklepie podobnie jest z wieloma
      produktami, nawet tymi dla dzieci.
      • Gość: qba Re: W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dn IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 23.07.10, 11:58
        To czemu nie dzwonicie po inspekcje???
        Jakbym o tym wiedział i był pewny to od razu bym zgłaszał...
    • djkrzywepalce łosoś z Tesco 23.07.10, 12:51
      Raz kupiłem wędzonego łososia w tesco (fabrycznie zapakowany - nie ze
      stoiska). Następnego dnia chciałem go sobie zjeść na śniadanie. Otwieram
      opakowanie, a tu odór jak z szamba. Był przeterminowany 2 tygodnie! Odniosłem
      i w POK zwrócili mi pieniądze. Od tamtej pory zawsze sprawdzam datę przydatności.
    • Gość: gość W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.10, 12:54
      W Chacie Polskiej w Poznaniu, zupa Knorr kosztuje więcej w kasie niż cena na
      półce.
    • michael112 W supermarkecie jogurt przeterminowany o 8 dni 23.07.10, 16:23
      Dlatego ja sprawdzam terminy przydatności do spożycia produktów, które kupuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka