Dodaj do ulubionych

Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 21:47
Ja nic nie mam do VIP-ów. Oni ciągną ten świat, oni mają przywileje. Jeśli
robią to za pieniądze publiczne, to niech postawią ich przed sądem, a nie
pieprzą w GW o zamkniętej imprezie, na którą nie wpuścili dziennikarzy GW.
Nie popili i nie pojedli za darmo, więc muszą swoje plebejskie złości
wyrzucać. Skończyć z tym gadaniem o aferach, tylko kierować sprawy do
prokuratury. Zobaczymy, ile wygra Kaczyński, nasz prześwietny Prezydent od
afer. Żeby jeszcze tylko zajął się obowiązkami, jakie na nim ciążą i osiągał
sukcesy. Jak na razie gada, gada, gada.
Obserwuj wątek
    • Gość: X Czemu pan Kaczynski nie robi porzadku w Warszawie? IP: *.com / *.u.mcnet.pl 23.03.04, 09:21
      • wonsaty_burak_z_sld A JA TAM BYŁEM, WÓDKĘ PIŁEM, I DOBRZE SIĘ BAWIŁEM 23.03.04, 14:05
      • Gość: polak Re: pan Kaczynski to zwykły populista IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.03.04, 16:20
        chodzilo mu o to, zeby sobie pokrzyczeć i zdobyć władzę (kto normalny zalożyłby
        partię o tak pretensjonalnej nazwie jak 'prawo i sprawiedliwosc'? moze tylko
        nasz ulubieniec andrzejek, ale on jest poza konkurencją;-)
    • Gość: etc Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.chomiczowka.net.pl 23.03.04, 09:27
      To jest żałosne... Kaczyński teraz będzie wszystkich wywalać~! Co was to
      obchodzi ile kasy wydała na to?? Ludzie!! Lepiej sie prawdziwymi zlodziejami
      zajmijcie! NO CO? MOZE KACZYNSKI NIE ROBI PRZEKRĘTÓW?
      • Gość: karol w. Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.chello.pl 23.03.04, 09:34
        ech, wy pieszczochy poprzedniego układu, robiące tu za "opinie publiczną"! Wy
        jesteście prawdziwymi złodziejami - czekam kiedy Kaczor wywali was z posad na
        warszawiance, ale nie tylko tam. A potem to juz będziecie stukać pełne złości i
        strachu posty z pierdla, czego z okazji zbliżającej sie Wielkiej Nocy życzę
        sobie i mojemu miastu.
    • feliks50 Wszędzie Jakubowska!! 23.03.04, 10:19
      Czy jest jakaś fundacja w Warszawie, do której nie należałaby Jakubowska????
      • Gość: tk-my wyciąć wszystkich Jakubowskich wg listy IP: *.wschowa.master.pl 23.03.04, 10:27
        wiesz ilu jest Jakubowskich w Polsce?.
    • Gość: just Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 10:40
      Krótko i na temat , aby jak zwykle nikt go nie rozwodnił.
      Przypominać tę sprawe min. raz w miesiącu.Spuścić ze smyczy wszystkich
      kontrolerów jakich tylko mają władze miasta do dyspozycji i po zebraniu dowodów
      rozliczyc - nie gadac tylko ruchy , szybkie ...rozliczyć ..także
      radnych ,którzy " w dobrej wierze podejmowali dziwne decyzje" ze szkodą dla
      finansów miasta.Nie pojmuje w czym jest problem Panie Prezydencie Kaczyński?
      I sprawa zasadnicza - gdzie jest i jak się odbywa kontrola wydatków z budżetu
      miasta.Kto imiennie jest za nia odpowiedzialny? Jezeli sa problemy z kontrola
      wydatków , a są, to dlaczego nie wdrożono odpowiednich procedur jak to jest w
      wielu korporacjach.Procedury...Może wyjazd paru urzędników na szkolenie jak to
      sie robi w Holandii? Oni umią liczyc pieniadze , chyba najlepiej w Europie.
      W czym jest problem Panie Prezydencie Kaczyński.....
    • Gość: mich Warszawka warszawka warszaweczka IP: *.in.gazownia.pl / *.in.gazownia.pl 23.03.04, 10:49
      Czy wy w tej Warwszawce potraficie coś innego robić?
      • Gość: pawcio Re: Warszawka warszawka warszaweczka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 10:56

Czy w gronie bawiących się za nasze pieniądze 30-tu VIPów byli Piskorski i
        Kozak?
        • Gość: Ja Re: Warszawka warszawka warszaweczka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 12:02
          Nie. Tych panów nie było!
    • Gość: jaa_ga Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 10:59
      Spiritus movens tego gigantycznego przekrętu
      jest nie Zass - to już cienki bolek:(
      ale Abgarowicz i Piskorski.
      Kiedy przed wyborami parlamentarnymi zaczęło się
      wokół Abgarowicza robić gorąco i było oczywiste,
      że na liście warszawskiej przepadnie - Piskorski
      jednym genialnym ruchem umieścił pana Łukasza
      na I m. listy PO w okręgu Płock. A tam już o Warszawiance w gazetach
      było cicho, więc poszło jak po maśle...
      O b r z y d l i w e...
    • Gość: alicja Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.net.autocom.pl 23.03.04, 11:06
      To jest demokracja, którą zainstalował nam solidarnościowy porządek. Robili ten
      porządek Kaczyńscy, Geremek, Tusk, Bielecki... udający zaangażowanego Rokita,
      Kuroń, Michnik itp. Który z wymienionych jest mniej zamożny niż był. Który
      ma stanowisko odpowiadające jego kwalifokacjom?. Rokita zaraz zapyta co to są
      kwalifikacje? Odpowiedź brzmi: to jest Jurczyk na stanowisku prezydenta
      Szczecina, Buzek w rządzie, a nade wszystko nieuk Tomaszewski w-ce premier.
      Efekt! Unia Europejska kpi z nas i narzuca nam niedemokratyczne rządy by
      naprawić u siebie to co spiepszyli dotychczas. My mamy zachłanny kler
      współpracyjący z SLD!!!!!! i rolę głupiego i ślepego w Europie. Szczecin ma
      Jurczyka, śmieszność i straty. Warszawka ma Kaczyńskich. Najgorzej jest w Łodzi.
      Tam Kropiwnicki dobija biednych i głodnych okradając skarb państwa i daje nooo?
      tak!! kościelnym bezwstydnikom. Warszawianka to normalność postsolidarnościowa.
      • Gość: Rysiu Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:34
        Ależ ty jesteś głupia. Aż strach że głupota ma taki piramidalny rozmiar.

Pozdrawiam Alicjo o Bardzo Małym Rozumku.
    • Gość: Bohdan A może by tak napisać po polsku? IP: *.osw.waw.pl 23.03.04, 11:31
      "Pracownicy basenu mówią, że faktycznym powodem zabawy były imieniny córki pani
      i urodziny syna Janusza Jakubowskiego z rady fundacji."
      jakoś nie umiem nawet naprawić tego zdania, może po kawałku:
      "... imieniny córki pani i urodziny syna Janusza Jakubowskiego ...."
      Co też autor mógł mieć na myśli? może to jest jakaś próba anglosaskiej metody
      (nie)myślenia w stylu "Mr and Mrs Janusz Jakubowski"?
    • Gość: andy Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.03.04, 11:48
      fundacja pani kwaśniewskiej to też duży przekręt.URZĄD SKARBOWY-firma prywatna
      musi dać haracz,jak nie to jest kontrola.
    • Gość: Zbych Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 11:49
      Bardzo mi się podoba Twoja wypowiedz. Jest czas na zabawę by była dobra praca.
      Ja myślę, że Kaczyński zle pracuje bo się nigdzie nie bawi. Nikt go nie
      zaprasza podobnie jak wścibskich dziennikarzy. Nikt sie nie lubi bawić ze
      szpiegami. Ja mu dzis piwo postawię, a jutro prokuratura się mnie spyta skąd
      miałem pieniądze na piwo? Bawcie się bez względu z jakiej partii jestescie,
      póxniej pracujcie aby nam zwykłym dobrze było.
    • Gość: azb Festiwal nieudolności IP: 195.117.228.* 23.03.04, 12:50
      Odkąd usłyszałem o panach Kaczyńskich (epizod z nomen-omen kradzieżą Księżyca
      pomijam) ciagle mówią o rozliczaniu itp. itd. Najciekawsze, że wielkiego efektu
      jeszcze to nie przyniosło. Proponuję, żeby pan Kaczyński wziął się wreszcie za
      to, co do niego należy, a nie w nieskończoność głosował i głosował, oskarżał
      (co w zasadzie może oznaczać pomówienie). Tak dla przypomnienia do obowiązków
      pana Kaczyńskiego należy sprawne działanie miasta, np. wyznaczenie lekarza
      miejskiego (co pan prezydent zaniedbał), przygotowanie i prowadzenie inwestycji
      (na razie wstrzymywane) oraz dbałość o mienie publiczne. Jeśli ktoś mienie
      publiczne nadszarpnął, to powinien być ścigany przez prokuraturę i policję. Nie
      interesuje mnie w tym momencie czy osoba nazywa się Piskorski, Kozak, czy może
      Kaczyński. WIem za to jedno - publiczne oskarżanie do obowiązków prezydenta nie
      należy.
    • Gość: cirrus4 Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:00
      nie VIPy ciagna ten swiat, ale kazdy z nas.
      Takie gadanie to dziedzictwo komuny.
      Wspolczuje.
      cirrus4
    • Gość: jac Proszę o wyjasnienie IP: 213.17.204.* 23.03.04, 13:07
      Kto mi tępemu prowincjuszowi wyjaśni co to za fundacja?? Kto jest właścicielem??
      No i jeszcze jak się załapać na tyle milionów?? Czy do PO, czy do SLD trzeba
      wsąpić?? Moi sąsiedzi PGR-owcy też chca do takiej fundacji
    • Gość: towarzysz Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: 213.227.107.* 23.03.04, 13:28
      Titanik - Polska tonie a jego załoga SLD-owska z wasalami, się bawi na koszt
      biednego podatnika. Działacze SLD i dawnego PZPR oraz członkowie ich
      najbliższych rodzin, powinni być odsunięci od sprawowania funkcji publicznych w
      Polsce na lat 25 !!! W przypadku udowodnionej korupcji, należy skonfiskować
      majątek przestępcy i jego najbliższej rodziny, która czerpała z tego procederu
      korzyści !!!
      • Gość: ann Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.04, 13:37
        Jak w komunie, nie podadzą nazwy Fundacji, nie powiedzą kto się z vipów bawił,
        kto płacił, takie ogólniki to sobie możecie...
    • Gość: Baba JaGa Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 23.03.04, 14:05
      Jakimś dziwnym zrządzeniem losu, w tle warszawskich afer przemyka się zawsze
      chyłkiem pan Piskorski.
      A to wiedział, ale nie powiedział, a to mogł ale nie chciał, a to nie chciał ale musiał.
      I nagle to ma być kandydat PO do PE.
      Eeeeee.
    • Gość: Warszawiak Kaczyński musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:08
      Jest układ taki: Kaczyński kieruje do GW informacje o prawdziwych lub rzekomych
      przekrętach, a ta ma o czym pisać, a w razie wpadki wyjaśni, iż informacje
      uzyskała z ratusza. Kaczyński niech skieruje afery do prokuratury i poczeka na
      efekt. Ale niech zajmie się wreszcie czymś w tym mieście (rym prosty!), bo tak
      słabego gospodarza to stolica jeszcze nie miała. Czasem złość mnie bierze i
      chcę krzyknąć: wolę zyskać ze złodziejem niż stracić z nieudacznikiem. Oto
      paradoks: następuje u mnie degręgolada na skutek jednostajnej czynności Pana
      Prezydenta, który zapomniał, że jest Prezydentem miasta, a nie prokuratorem
      generalnym. Ale, jak sie nie ma co pokazać dobrego, to się wytyka zło innym. I
      tylko to.
    • Gość: polonus a tow. miller dalej na czele nie-rzadu z 5% pop. IP: *.rasserver.net 23.03.04, 16:29
      i tu zaczyna sie tzw. "kicha". Polacy glosujcie na leppera - napewno bedzie
      jeszcze lepiej niz za tego debila millera!!!!!!! Do URN RODACY!!!!!
    • Gość: Czysty GW szuka kolejnej afery a naprawde bylo tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:48
      Impreza była ogólno dostepna za 30 zł wjazd i zabawa i kazdy o tym wiedział
      m.in Wydział Zarzadzania UW.Poza tym jesli ktos ma kase to co w tym
      dziwnego.Panie Michnik a przypomniec mam Panu pańskie balety z alkoholami z
      wyzszej pułki.Szkoda ze pamieci nie ma Pan co do wczesniejszych sytuacji przed
      Krolem lasu.Powoli poczekajmy a wszystko wypłynie i zobaczymy co wowczas beda
      pisały te Pana marne dziennikarzyny z zerowa ambicja i polotem.
      Co 30 zł nie macie i nie stać Was było na pójscie na impreze wystarczyóo
      sprzedac klamke z Pana gabinetu... a może Was juz nikt nie zaprasza czemu sie
      nie dziwie bo Judasz nie jest dobrym dj-em dzisiejszych czasów.
      Veni , vidi ,vici
      • Gość: kolega Re: GW szuka kolejnej afery a naprawde bylo tak.. IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 23.03.04, 17:02
        Oj, coś czuję że kolega, był na tej imprezce i że kolega jest kolegą kolegów z
        warszafki.
        Po co jadem strzykać? Intencje kolega ujawnia. A tu trzeba w białych rękawiczkach,
        bo się większe rzeczy posypią.
    • Gość: Mirx Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 23.03.04, 17:31
      No niestety, ale na tej Warszawiance wszystko układa się w logiczną całość.
      Parę ładnych lat temu poszedłem tam popływać. Tak sobie wyliczyłem pluskanie,
      aby zdążyć w opłaconej godzinie się przebrać. Niestety, okazało się, że ten
      wymyślny elektroniczny kluczyk do szafki z ubraniami się popsuł. Po pewnym
      czasie przyszedł jeden pan z obsługi, trochę pomajstrował i odszedł. Po
      następnych kilku minutach przyszedł następny magik, który okazał się być
      skuteczniejszy. Cały włam trwał jakieś 15 minut. Zanim się przebrałem okazało
      się, że jestem jakieś 10 minut po czasie. I co?... Okazało się, że za te 10
      minut mam zapłacić! Zdumienie moje było gigantyczne. Najpierw myślałem, że to
      żart. Nic z tych rzeczy. Ochrona była do bólu poważna - powiedzieli, że jak nie
      zapłacę, to nie wyjdę. Oczywiście doskonale wiedzieli co było przyczyną
      opóźnienia. Poprosiłem nawet jakiegoś szefa, który żywcem wyglądał, jakby go
      wyciągnęli z jakiegoś KW PZPR. Facet nie rozumiał z czego się bierze mój opór.
      Zagroziłem, że skontaktuję się z właścicielem. Myślałem, że jest jakiś
      właściciel. I co?!... Okazało się, że to jakiś nomenklaturowy geszeft, który
      pasuje do ekonomii i gospodarności jak pięść do nosa.
      120 baniek również i moich pieniędzy! A jakaś komunistyczna lala robi sobie
      party hawajskie. Paniusiu, najpierw trzeba zarobić, a później wydawać. Łatwiej
      przehulać cudze, co?
    • Gość: monia Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.acn.waw.pl 23.03.04, 20:52
      Oj działo się na Warszawiance, niezłe balety tam były, a ile kasy przetańczył
      zarząd.
      • Gość: cc Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: 62.233.204.* 06.04.04, 18:54
        • Gość: komagane Re: Kontrowersji wokół Warszawianki ciąg dalszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 22:16
          O Warszawiance wróble ćwierkały od dawna, jeszcze za czasów rządów
          Piskorskiego, a potem Kozaka. I co? Kto im mógł cokolwiek zrobić? Niestety,
          samorząd w warszawie byl pełen spryciarzy, ktorzy potrafili z każdej czynnosci
          wucviągnąć maximum korzyści dla siebie i minimum dla reszty mieszkańców.
          Nepotyzm i mkorupcja kwitły i kwitną, i juz dzis widac, że Kaczyński sobie z
          tym problemem nie poradził. O ile rzeczywiscie chciał sobie poradzić - bo z
          tego, co widać, to raczej rozgrywał kartę "jedynego o czystych rękach", niz
          chciał rzeczywiście rozprawic sie z problemem.
          Dla mnie Warszawianka to klasyczny przykład "bananowych" rządów naszych
          nowobogackich. Basen, na którym VIP-y pławią sie w luksusie, a na tyłach -
          rozlatujące sie schody ze skarpy w dół, kiepski parking i nigdy nie koszone
          dorodne pokrzywy (bo na kosiarza nie przewidziano 1000 zł w budżecie). Takich
          włodarzy miasta i dzielnic sobie wybieramy - i takich mamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka