nitro_1 30.08.10, 18:42 Czy ktoś wie, kto będzie dostawcą interenetu w naszym budynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki1976 Re: Internet w naszym budynku 01.09.10, 09:55 hej ja aktualnie mam bezprzewodowy w erze, jednak ciekawi mnie czy u nas będzie działał bezprzewodowy, bezpłatny internet z urzędu dzielnicy bemowo. www.bemowo.waw.pl/bemowo/portal.php?aid=news&news=1194098731472c802b3e0cb www.bemowo.waw.pl/bemowo/portal.php?aid=news&news=12517112134a9b98edabf8c Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: Internet w naszym budynku 01.09.10, 12:18 Ten z ratusza ma bardzo słaby sygnał. Na ul Bogatyńskiej 8 sygnał łapię tylko na balkonie a nadajnik jest na tej samej ulicy pod nr 6a. Jeśli chodzi o Aster to raczej spotykam się z negatywnymi opiniami. Teraz mam UPC i jest naprawdę wporządku. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: Internet w naszym budynku 01.09.10, 15:11 Mam nadzieje, że nie ASTER. Są o wiele drożsi niż UPC, wiem bo korzystam z UPC, a bloku też mam ASTER. Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: Internet w naszym budynku 02.09.10, 14:06 nitro_1 napisała: > Ten z ratusza ma bardzo słaby sygnał. Na ul Bogatyńskiej 8 sygnał > łapię tylko na balkonie a nadajnik jest na tej samej ulicy pod nr 6a. > Jeśli chodzi o Aster to raczej spotykam się z negatywnymi opiniami. > Teraz mam UPC i jest naprawdę wporządku. Kiedyś dawno temu korzystałam z aster i nie było źle. Oferta programowa jest uboższa niż w UPC, i są chyba drożsi... Odpowiedz Link Zgłoś
groszeck Re: Internet w naszym budynku 02.09.10, 10:56 Na Bemowie działa też firma Vectra. Ratuszowy internet odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
golonas Re: Internet w naszym budynku 02.09.10, 21:16 W naszym budynku swego czasu były ogłoszenia aster. Natomiast naklejki vectry można zaobserwować na skrzynkach tv na klatkach. Żadna kablówka, również UPC, oficjalnie (dzwoniłem do nich) nie obejmuje nas zasięgiem. Co do bemowskiego netu, brak zasięgu w klatce B... Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: Internet w naszym budynku 02.09.10, 23:19 ja również rozmawiałam z UPC i powiedziano mi, że nie będzie zadnego problemu z netem i kablówką, bo obsługują Zaborowska. więc może źle nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtemolik Re: Internet w naszym budynku 06.09.10, 08:57 w tej chwili na budynkach jest okablowanie aster i vectry tpsa i ups podobno nie byli zainteresowani na tym etapie budowy - za duże koszty Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: Internet w naszym budynku 06.09.10, 11:49 Nie sprawdzałem oferty Vectry więc nie wiem czy bardziej konkurencyjna niż Aster. Ważne aby było z czego wybrać, gorzej jak by w ogóle okablowania nie było żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rtemolik Re: Internet w naszym budynku 06.09.10, 16:32 Podobno całe Górce okablowali a UOKiK podobno juz ich ukarał za dampingowe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
groszeck Re: Internet w naszym budynku 07.09.10, 00:59 Ja miałem Vectrę (dawniej Spray to się nazywało) na Białołęce i kojarzy mi się z mniejszą ofertą programową i wolniejszym netem, za to znacznie niższymi cenami od Aster. A - i przy rozwiązywaniu umowy nie było takiej kolejki jak do Astera czy UPC z oddaniem modemu. Zastrzegam - to było przed trzema laty, więc nie wiem jak to dziś wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: Internet w naszym budynku 04.10.10, 10:10 Dzisiaj w UPC jak i w Vektrze powiedziano mi, że Zaborowskiej 1 nie obsługują. Czy ktoś już próbował podpisać umowę na internet i tv ? Odpowiedz Link Zgłoś
kleszczyk1984 Re: Internet w naszym budynku 04.10.10, 12:13 Witam, od dwóch tygodni mam podłączony w mieszkaniu Aster (bud.C). W pakiecie jest szybki internet, telewizja + pakiet HBO (w trzech pokojach). Miesięczna opłata to ok. 160 zł. Zdecydowałam się na Aster, ponieważ w poprzednim miejscu zamieszkania korzystałam z ich usług przez wiele lat. Nie narzekałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks-pl Re: Internet w naszym budynku 04.10.10, 21:57 Mam nadzieje że vectre albo upc dociągną bo aster jest o jakieś 50 zł droższy od reszty i ma o połowe wolniejsze łącze Pozdrawiam jaceks-pl Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: Internet w naszym budynku 05.10.10, 10:55 Niestety chyba nie mamy wyboru bo inni operatorzy nie obsługują naszego budynku (podobno Vectra ma się organizować, ale nie wiadomo kiedy i czy), więc u mnie też będzie Aster. Myślę, że cenowo nie ma tragedii zaproponowali: PAKIET QUATTRO optymalny - 139 zł Telewizja - pakiet BasicPLUS z dekoderem SD Internet do 10 Mb/s Telefon stacjonarny - 30 min/mies. Internet mobilny 0,25 GB + modem Novatel Ovation MC990D99zł. Teraz w UPC płacę podobnie za słałe łącze i tv. Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: Internet w naszym budynku 05.10.10, 10:59 Te 99zł to jednorazowy koszt aktywacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fos.ia Re: Internet w naszym budynku 12.10.10, 12:41 Czy ktos moze jeszcze raz napisac - jakie firmy obsluguja nasz budynek? moze macie tez do nich telefony? Odpowiedz Link Zgłoś
fos.ia Re: Internet w naszym budynku 19.10.10, 13:54 Drodzy, kto już ma TV/internet? możecie podzielis się namiarami? Odpowiedz Link Zgłoś
duke_piotr Re: Internet w naszym budynku 27.10.10, 09:58 Aster. Korzystam z ich usług od 6 lat. Nie są doskonali ale mają tez swoje plusy. Mam tylko: internet 10 MB; Telewizja z pakietem HD. Bez telefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
fos.ia Re: Internet w naszym budynku 27.10.10, 10:33 A ile za taki pakiet płacisz? i czy masz może telefon do osoby obsługującej nasz budynek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
duke_piotr Re: Internet w naszym budynku 27.10.10, 15:13 Jeszcze nie dostałem rozliczenia. Sprawdzę na umowie i napiszę. Postaram się tez o telefon do PH z wizytówki. Ja zadzwoniłem na infolinie i tam powiedziałem jaki chce pakiet a 2 dni później przyszedł monter. Odpowiedz Link Zgłoś
duke_piotr Re: Internet w naszym budynku 04.11.10, 12:09 Internet 10 mb/s przy dwóch pakietach - 70zł brutto Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: Internet w naszym budynku 27.10.10, 22:31 Nie ma osoby obsługującej nasz budynek. Wchodzisz na stronę operatora np Aster (tylko oni obsługują nasz budynek), wybierasz pakiet, dzwonisz, składasz zamówienie i uzgadniasz termin wizyty montera, który przynosi ze saobą umowę. Tak to u mnie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: Internet w naszym budynku 13.11.10, 11:42 ostatnio sie Vectra ogłasza u nas. macie jakieś doświadczenia z tą firmą? bo ofertę chyba fajną mają, ale jak to jest w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwo-s Re: Internet w naszym budynku 08.12.10, 15:20 Witam vectra juz oficjalnie wchodzi do naszego bloku z calkiem fajna oferta, widzialem ulotke na ten temat ale ktos juz ja zerwal a byl tam numer opiekuna naszego buudynku. Czy ktos mógłby go tu podac ? Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: Internet w naszym budynku 10.12.10, 11:44 Trochę wolno wchodzi, miał być koniec listopada, początek grudnia, dzwoniłem do tego opiekuna, miał oddzwonić w poniedziałek, jest piątek i dalej no info! A bez net jak bez ręki:) tel:782900911 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks-pl Re: Internet w naszym budynku 03.01.11, 18:22 Witam Wszystkich Już od dzisiaj oficjalnie na stronie vectry są nasze bolki i można składać zamówienie. Ja mam już w piątek instalacje Za 75 zł mam 8 mega internet i 88 kanałów pozdrawiam jaceks-pl Odpowiedz Link Zgłoś
mariiio77 Re: Internet w naszym budynku 06.01.11, 15:28 A z jakiej oferty promocyjnej skorzystałeś bo jakoś nie mogę takiej znaleźć na stronie Vectry? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: Internet w naszym budynku 08.01.11, 00:28 mariiio77 napisał: > A z jakiej oferty promocyjnej skorzystałeś bo jakoś nie mogę takiej znaleźć na > stronie Vectry? > Pozdrawiam nie szukaj na stronie vectry, oni maja ofertę ogólnokrajową. zadzwoń do pana Mariusza Norina tel.782 900 911, to przedstawiciel vectry. on ma dla nas ciut lepsze warunki niż w biurze. ja za pakiet platynowy tv , internet16 mega i idodatkowo nternet mobilny zapłace 125zl. ale ofert jest sporo, zależy co potrzebujesz. facet jest kontaktowy, sympatyczny i dostosuje się czasowo do twoich możliwości. w biurze za tv i internet zapłaciłabym ok 115zl. mobilek działa, a we wtorek bedę miała instalację reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: Internet w naszym budynku 08.01.11, 12:30 Ja też przechodzę na Vectrę. Założyłem sobie Aster w wigilię, 159 zł za dekoder z pvr, net 10mbit/s, zero HD i telefon, którego nie chciałem,ale z nim taniej było. Skorzystałem z 10 dniowego okresu odstąpienia od umowy. A vectrze za 145 będę miał 10 programów HD, pakiet HBO, pakiet Canal+zestaw dla dużych dzieci, net 8mbit/s, w środę instalują. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: Internet w naszym budynku 16.01.11, 10:52 Zrezygnowałem z Aster i założyłem Vectrę i na razie jestem bardzo zadowolony, wszystko fajnie chodzi, pakiet Canal+ i HBO i jeszcze 15 zł mniej niż w Aster. Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks-pl Re: Internet w naszym budynku 16.01.11, 10:52 Witam Na stronie vectry nie ma takiej oferty za 75 zł tylko za 90 zł ale wystarczy zadzwonić do nich i podczas wybierania pakietu podadzą taki za 75 zł (tv pakiet gold+ 8 mb/s) ja tak zamawiałem. Pozdrawiam jaceks-pl Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: Internet w naszym budynku 16.01.11, 11:08 jaceks-pl napisał: > Witam > Na stronie vectry nie ma takiej oferty za 75 zł tylko za 90 zł ale wystarczy za > dzwonić do nich i podczas wybierania pakietu podadzą taki za 75 zł (tv pakiet g > old+ 8 mb/s) ja tak zamawiałem. bo na stronie vectry jest ogólna oferta a przez przedstawiciela ciut inna. ja sobie też zainstalowałam, ale mam pecha do netu. tv działa fajnie, ale net już drugi raz w ciągu tygodnia padł i drugi raz musi przyjś monter. nie wspominam o mobilnym, który nadal nie działa. działania systemowe mają do d..... jeszcze jestem chwilowo cierpliwa :) jednak żałuję, że nie ma upc. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: Internet w naszym budynku 16.01.11, 13:23 NO UPC było by najlepsze, mam ich w drugim mieszkaniu, mają super ofertę i strasznie żałuję, że ich u nas nie ma. A są obok w bloku, bo ściągam ich na wifi. Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: Internet w naszym budynku 16.01.11, 22:21 chmurek77 napisał: > NO UPC było by najlepsze, mam ich w drugim mieszkaniu, mają super ofertę i stra > sznie żałuję, że ich u nas nie ma. A są obok w bloku, bo ściągam ich na wifi. masz okna od strony podwórka :). ja tylko od auchana i nie łapię. czasem na wifi łapię Ciebie Chmurek ;). w UPC mówili,że planują nowe instalacje, ale jeszcze nie mają info czy i u nas. podobno u nas nie dostali zgody na kabel, mimo,że mają przecież całe Bemowo w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pawins Re: Internet w naszym budynku 18.01.11, 08:53 UPC kupuje Aster www.tvn24.pl/0,1685106,0,1,upc-kupi-aster,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś