Dodaj do ulubionych

Festiwal Warszawa Singera. "Kadysz" w kościele

IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 02:10
Wakacje na drogach: więcej wypadków, mniej zabitych
Obserwuj wątek
    • Gość: herr flieg Festiwal Warszawa Singera. "Kadysz" w kościele IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 02:13
      Buenos dias Xbox, czyli 3 języki na starcie Kinecta. W Europie dopiero
      wiosną 2011
    • Gość: singer Festiwal Warszawa Singera. "Kadysz" w kościele IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 02:15
      Katastrofa budowlana w Rosji. Zawaliła się remontowana kamienica
    • Gość: Warszawiak Festiwal Warszawa Singera. "Kadysz" w kościele IP: *.acn.waw.pl 02.09.10, 02:26
      ""Kadysz" Krzysztofa Pendereckiego w wykonaniu Simfonii Varsovii"

SINFONIA Varsovia. siNfonia.
    • Gość: lego nagłośnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 03:03
      polecam się, nikt jeszcze (przez >20 lat) nie narzekał
    • Gość: Prawdomówny Oszuści IP: 77.79.228.* 02.09.10, 07:09
      Z tego co mi wiadomo to fundacja Shalom kręci z podatkami. Wynajmują
      mieszkania jako fundacja, a dochód idzie dla osób prywatnych!!
      • Gość: bezdomny Re: Oszuści IP: *.pools.arcor-ip.net 02.09.10, 13:38
        Morze bezdomnym udostepnili albo innym dzieciom ulicy. Nie czepiaj sie dobrych ludzi.
      • o.szechter Re: Oszuści 06.09.10, 13:21
        Gość portalu: Prawdomówny napisał(a):

> Z tego co mi wiadomo to fundacja Shalom kręci z podatkami. Wynajmują
        > mieszkania jako fundacja, a dochód idzie dla osób prywatnych!!

Akurat tutaj muszę przyznać rację, bo mieszkam niedaleko. W pewnym lokalu przy Al. Niepodległości fundacja Shalom prowadziła kiedyś przychodnię. Przychodnia teraz mieści się przy Wołoskiej a w lokalu prowadzi firmę Dawid S., syn Macieja T. (prezesa kliniki) i Gołdy T. (prezesa fundacji). W drugiej części ogromnego, ponad 180 metrowego lokalu jest mieszkanie, w którym ten człowiek mieszka.

I nie było by w tym nic dziwnego ale... Zaraz po wyprowadzce kliniki do Rady Dzielnicy Mokotów wpłynął wniosek o obniżenie czynszu "w związku z prowadzoną działalnością kulturalną: spotkania autorskie, nauka jidysz etc.. Wniosek został zaopiniowany przez Radę pozytywnie.

Zatem: Syn prezes fundacji za psie pieniądze wynajmuje bardzo duży lokal w ładnej kamienicy na Starym Mokotowie.

A młody, zaledwie 25 letni synek prezes fundacji biedy nie klepie: przed kamienicą stoi nowiutki Chrysler. Były też kiedyś m.in. Passaty.

Ot - wrodzony spryt. A lokal jest wykorzystywany niezgodnie z przeznaczeniem. I niewykluczone, że niebawem zostanie wykupiony za psie pieniądze.
    • potomar Festiwal Warszawa Singera. "Kadysz" w kościele 02.09.10, 09:18
      I znów się Żydów czepiają.
      • Gość: bezdomny Re: Festiwal do kosciola w Leoncinie IP: *.pools.arcor-ip.net 02.09.10, 13:39
        Tam jest taki dobry kosciol z akustyka jaktalala to tam taki festiwal niech zaiskrzy gdzie sie pan
        Singer ten czy inny urodzil.
        • rozenrot Re: Festiwal do kosciola w Leoncinie 05.09.10, 22:35
          Bardzo fajny festiwal. 10 dni obcowanie z dobrą muzyką, teatrem i generalnie
          sztuką przez duże S!
          • Gość: nikoś Re: Festiwal do kosciola w Leoncinie IP: 85.222.87.* 05.09.10, 22:44
            A co Wam się najbardziej podobało w ciągu tych 10 dni festiwalu?
            • bonin122 Re: Festiwal do kosciola w Leoncinie 05.09.10, 23:08
              Mi się najbardziej podobał ostatni dzień i “Zapachy i smaki kuchni żydowskiej".
              Ale ja jestem smakoszem, więc patrze nie obiektywnie :D
            • Gość: lori Re: Festiwal do kosciola w Leoncinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 15:10
              Muszę przyznać, że bardzo mi się podobało zwłaszcza wernisaż Marzeny Dąbrowskiej "Cisza", jak również wystawa „W próżni ciszy” Bartosza Mrozowskiego oraz projekt „Chwila”, Marcina Bolldorfa i Sebastiana Szulfera
    • cytrusek23 Festiwal Warszawa Singera. "Kadysz" w kościele 12.09.10, 15:06
      Miałem okazję być na koncercie i było rewelacyjnie! Wierzę, że w przyszłym roku też nie zabraknie takich koncertów! Festiwal się rozwija i jest coraz więcej różnorodnych form kulturalnej rozrywki, ale koncerty należą do moich ulubionych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka