Dodaj do ulubionych

Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość

• Gość: Rita Utopia Wawa etc IP: 204.246.238.* 10.09.10, 10:34
      ..bylam sluzbowo w stolicy, chcialam wejsc do w/w klubu z grupa kontrahentow (8 osob) z USA. Amerykancy jak to on, ubrani na sportowo, na luzie , wkoncu weekend. Przegiety Homo stwierdzil, ze nie wejdziemy. Stwierdzilam glosno, ze, nie bedzie mi jakis pedal mowil gdzie moge wejsc.To byl moj 1 i ostatni raz w Polsce , w klubach z selekcja. We Frankfurcie gdzie mieszkam i pracuje, lub w Monachium, gdzie sa kluby przy ktorych warsiawskie moga sie schowac, wchodze zawsze, obojetnie czy z "zapitym ruskim", czy z amerykancem w dresach, czy z eleganckim Niemcami pod krawatem.Smieszy mnie takie porywanie sie z "motyka na slonce". Prowincja, ale chce pokazac jaka wazna. Smiech na sali. Nie dziwi mnie ze prawie 50 % osob (patrz ankieta), bojkotuje takie kluby. Zapraszam do niemieckim klubow , chocby do Berlina.Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: WelcomeToPoland Re: Utopia Wawa etc / W Niemczech nie wolno IP: *.era.pl 10.09.10, 11:14
        ..pracować Polakom, więc:

1. może jesteś budowlańcem lub programistą maleńka ?
        2. albo wyrwałaś jakiegoś Turka ? :)

Pitu, pitu, że nie ma selekcji w DOBRYCH klubach na zachodzie.
        Oczywiście, że DOBRY tam to inny poziom niż dobry w Warszawce ale czegoż oczekiwać ?!

Jaki kraj, drogi, władza takie i kluby :)
        • Gość: Rita Re: Utopia Wawa etc / W Niemczech nie wolno IP: 204.246.238.* 10.09.10, 11:24
          Prosze pana, nie jestem budowlancem. Pracuje na gieldzie w FFM,mam podwojne obywatelstwo -wyjasniam, bo to pana najbardziej interesuje,choc to nie wazne, skoro to nie temat glowny. Nie napisalam nigdzie, ze nie ma selekcji. Selekcja jest, tylko ze nie taka chora jak w Polsce. Napisalam, ze nigdy w DE nie odmowiono mi wejscia. W Polsce sprobowalam raz, i to byl ostatni raz.
          • Gość: anioł Re: Utopia Wawa etc / W Niemczech nie wolno IP: 77.236.0.* 10.09.10, 11:37
            Po co Ty rozmawiasz z głupkiem i chamem? Przecież w Bolandzie nie jest możliwa cywilizowana rozmowa obcych osób bez insynuacji, bez prób poniżenia i dyskredytacji - krótko mówiąc - bez chamstwa. Jak Twoje argumenty są nie do odparcia to on napisze, że jesteś z Turkiem (co też świadczy o jego poziomie, bo sam znam Turków przewyższających takich małych polczków jak on) albo że jesteś budowlańcem, albo na zmywaku itp.Szkoda energi na rozmowę z pustakami. Niech żyją w szczurokraju i dają się poniżać, jak tak to lubią.
            • Gość: Rita Re: Utopia Wawa etc / W Niemczech nie wolno IP: 204.246.238.* 10.09.10, 11:51
              Dziekuje Aniele ;o)
          • Gość: cv Re: Utopia Wawa etc / W Niemczech nie wolno IP: 192.250.56.* 10.09.10, 13:54
            Rita, niestety Polska jest kompletnie dzikim krajem pelnym leczacych kompleksy prostakow i snobow. Gdyby wychylili oni nosy z tego nic-nie-znaczacego kraju rodem z trzeciego swiata o nazwie Polska i zobaczyli jak wygladaja cywilizowane panstwa i ich spoleczenstwa, to podejrzewam ze mogliby sie "lekko" zalamac. Prowincja z przerosnietym ego i mocarstwowymi ambicjami - tak zalosne ze wlasciwie to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
            Pozdrawiam
      • Gość: T. Re: Utopia Wawa etc IP: *.aster.pl 10.09.10, 14:26
        No zaraz, wybierasz się dla klubu dla HOMOSEKSUALISTÓW i robisz awantury, że żaden "pedał" nie będzie Ci mówił co masz robić?

I dziwisz się, że nie zostałaś tam wpuszczona?

Jesteś NAJLEPSZYM dowodem, że selekcja być powinna i jest skuteczna. Po co tam poszłaś? Następnym razem proponuje wycieczkę do klubu dla afroamerykanów i zrobienie burdy, że żaden czarnuch nie będzie Ci mówił co masz robić :)
        • Gość: Rita Re: Utopia Wawa etc IP: 204.246.238.* 10.09.10, 15:15
          hihi, naprawde nie wiedzialam wtedy ze utopia to klub dla pedziow ;), a nawet jakby, to znaczy ze kobiety nie maja wstepu? We Franfurcie sa najlepsze imprezy w takich klubach i nikt nie patrzy na to ze jestem kobieta. PS. Nie ezrobilam jak piszesz burdy, wypowiedzialam glosno moje zdanie. Nie mam nic przeciwko homo, ale ten gosciu to byla naprawde jakas MAsakra!! ;o), pozdrawiam wszytskich i zapraszam do klubow we Frankfurcie
          • Gość: ciekawy_świata Re: Utopia Wawa etc IP: 193.104.164.* 10.09.10, 17:00
            Stwierdzilam glosno, ze, nie bedzie mi jakis pedal mowil gdzie moge wejsc

mogl odpowiedziec ze jakas k**a z Niemiec nie bedzie mu mowila kogo ma wpuszczac, a kogo nie... jakbys sie wtedy czuła? widzisz niewazne gdzie pracujesz i jaka pozycje zawodowa zajmujesz... takie "glosno wyrazone opinie" juz na wstepie Cie dyskredytuja... w tym wypadku zapreznetowalas poziom buraka i tym bardziej nie zostalas wpuszczona...

po prostu troche godnosci - kolo mowi ze nie wejde to nie mam jakiejs napiny. nie bede sie kajał ALE nie bede tez go wyzywal od takich czy owych (bo zachowam to ew dla siebie). po prostu pojde wydawac pieniadze tam gdzie bede mile widzianym gosciem... z reszta do klubów gdzie jest selekcja raczej nie chadzam. selekcjoner a tym bardziej ochroniarz mnie obrazi? tez nie bede mu pyskowal - po co mam sie z chamidlami kłocić - bez sensu psuc sobie wieczor i znizac sie do poziomu rynsztoka...

klub dla pedziow

po pierwsze, mimo zdrobnienia pedzio jest slowem raczej obrazliwym tak wiec jesli bedziesz go uzywac nie spodziewaj sie w klubach dla homo cieplego powitania.

nie wiedzialam wtedy ze utopia to klub dla pedziow

dlatego pewnie ten pedal na bramce odprawil Cie z kwitkiem -
    • Gość: wododo Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.10, 10:38
      Mam różne przykłady z mojego Torunia - kiedyś przychodzę do popularnego klubu na starówce z 3 dziewczynami, wszyscy jesteśmy elegancko ubrani - odmówiono mi wejścia, bo byłem krótko ostrzyżony (ergo "łysy"). Zrezygnowaliśmy, w przejściu minęliśmy grupę 8-10 prawdziwych "łysych" w sportowych ubraniach - weszli, bo to znajomi bramkarzy, choć taka grupa mogła stanowić zagrożenie dla bezpieczeństwa lokalu. Z kolei chodziłem do rockowego klubu, który zamykany był od środka, a przed wejściem ktoś oglądał cię przez okienko zanim otworzył kluczem - powód: bezpieczeństwo, lokal bywał atakowany przez "łysych" i w ten sposób się zabezpieczano.

W pierwszej sytuacji mogłem być niezadowolony, w drugiej - czułem się komfortowo.

Pomimo to, uważam, że jeśli ktoś zbuduje swój lokal, na swoim gruncie, słowem: będzie panem u siebie, a do tego jeszcze wstęp będzie tylko dla członków klubu, z kartami etc - to selekcja jest OK. Ale jeśli oferta jest publiczna a do tego wynajmuje lokal i to od miasta (zarządzającego naszą wspólną przestrzenią) to selekcja jest niedopuszczalna.

Bo czy ktoś reklamuje swój lokal na szyldzie przed wejściem: lokal tylko dla takich a takich, nie wpuszczamy siakich a owakich ???
    • panbies jaki koniec? 10.09.10, 10:44
      Club prywatny i mam to gdzieś czy komuś się to podoba czy nie czy wejdzie czy nie.
      Jakiś urzędnik na bramie podpadł?
      Jego problem, widocznie w spranym, szarym gajerku z tupecikiem lub granatowej garsonce i blond-fioletową fryzurką nie pasował do środka.
      • vogon.jeltz Re: jaki koniec? 10.09.10, 11:12
        > Club prywatny i mam to gdzieś czy komuś się to podoba czy nie czy wejdzie czy nie.

Lokal miejski i reprezentujący miasto urzędnicy mają gdzieś, czy go wynajmiesz na lokal z wyszynkiem czy nie. Jak nie ty, to wynajmie ktoś inny, chętnych nie brakuje.
    • Gość: error selekcja oszczędza mój czas IP: 89.229.48.* 10.09.10, 10:45
      Ja popieram selekcję bo oszczędza mój czas i pieniądze za wejście. Chodzę na imprezy ubrany w luźne ciuchy i nie zdejmuję w klubie czapki więc często mnie nie wpuszczają. Dzięki temu wiem, że w środku są goście wystrojeni w koszule w prążki, spodnie w kant i cadillacki, czyli młodzi, prężni po godzinach. A ja niespecjalnie lubię się bawić w ich towarzystwie, oczywiście ze wzajemnością, więc i tak bym wyszedł z klubu. Muzyka w takich miejscach to też przeważnie hity z RMF albo radia Eska. Więc popieram selekcję.
      • janci0 Re: selekcja oszczędza mój czas 12.01.11, 17:14
        Ja tam wolę jak jest selekcja. Tylko dobra. Chodzi o to żeby wpuszczani ludzie pokrywali się z profilem klubu. Inaczej będzie rzeźnia.
    • Gość: warszawiak1984 Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.centertel.pl 10.09.10, 10:45
      SELEKCJA ZOSTAJE!!! Czytam tu mnóstwo opinii w formie,że nie można wejść do tych "wieśniackich", "bananowych", "głupich", "lanserskich" klubów bo jest selekcja i trzeba ją zlikwidować. Po pierwsze w Wawie jest mnóstwo klubów w których nie ma selekcji i wystarczy kupić do nich bilet bądź nawet jeśli jest selekcja to ogranicza się ona tylko do tego czy ktoś kto wchodzi nie jest pijany, naćpany bądź agresywny a po drugie jeśli ktoś o klubach w których jest ostra selekcja pisze: "wieśniackie", "bananowe", "głupie", "lanserskie" to nie musi tam chodzić bądź starać się wejść. Jeśli te kluby są takie złe to na chłopską logikę osoby które tak na nie narzekają w poniższych komentarzach i tak tam nie będą chodzić nawet jeśli selekcja zostanie zniesiona więc zostawcie te kluby w spokoju i niech tam chodzą osoby którym selekcja nie przeszkadza tak jak mi !
      • panbies Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią 10.09.10, 10:57
        Gość portalu: warszawiak1984 napisał(a):

> SELEKCJA ZOSTAJE!!! Czytam tu mnóstwo opinii w formie,że nie można wejść do tyc
        > h "wieśniackich", "bananowych", "głupich", "lanserskich" klubów bo jest selekcj
        > a i trzeba ją zlikwidować. Po pierwsze w Wawie jest mnóstwo klubów w których ni
        > e ma selekcji i wystarczy kupić do nich bilet bądź nawet jeśli jest selekcja to
        > ogranicza się ona tylko do tego czy ktoś kto wchodzi nie jest pijany, naćpany
        > bądź agresywny a po drugie jeśli ktoś o klubach w których jest ostra selekcja p
        > isze: "wieśniackie", "bananowe", "głupie", "lanserskie" to nie musi tam chodzić
        > bądź starać się wejść. Jeśli te kluby są takie złe to na chłopską logikę osoby
        > które tak na nie narzekają w poniższych komentarzach i tak tam nie będą chodzi
        > ć nawet jeśli selekcja zostanie zniesiona więc zostawcie te kluby w spokoju i n
        > iech tam chodzą osoby którym selekcja nie przeszkadza tak jak mi !

Właśnie:]
        Jak się nie podoba to domówkę sobie zróbcie:] Tam was nikt nie będzie prześladował. Posiedzicie sobie w ciepłych kapcioszkach, dresikach przy piwku Volt i będzie fajnie.
        Po forum widać że selekcja ma się dobrze i sporo zawiedzionych tu jest:D
        Cierpiących z jednego powodu po odpadnięciu na bramce: nie jestem tak zajebisty jak mi się zdawało.
    • martica selekcja JEST konieczna 10.09.10, 10:49
      Nie chce sie bawic z banda lysych drechow w klubie! Ma byc milo, kulturalnie, bez nozy i mordobicia (jak w Parku - bez selekcjonera).
      • Gość: Mayne Re: selekcja JEST konieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 12:06
        Nie chadzam do klubów, ale zgadzam się w 100%. Selekcja powinna być. Pójdę raz na ruski rok do klubu, gdzie chcę kulturalnie posiedzieć, albo potańczyć i mi się plączą gimnazjalistki pod nogami, ale zapici i półprzytomni dealerzy, nie powinno tego być.
    • Gość: anna453 Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.chello.pl 10.09.10, 10:50
      toż to zwykli bramkarze a nie selekcjonerzy!!!!!
    • Gość: anioł Do buraków "właścicieli" klubów IP: 77.236.0.* 10.09.10, 10:56
      Skoro tobie wolno robić co ci się zachce w "twoim" klubie to tym bardziej miastu wolno w jego lokalu postanowic co chce - postuluję, by miasto nie wynajmowało lokali takim burakom i by o tym decydował wprawny urzędnik "na oko".

Pogląd, że dobry selekcjoner potrafi dokonać odsiewu na oko zdradza tylko twoją głupotę. Do tej roboty nie zatrudnia się psychologów z doświadczeniem i doktoratem, tylko przypadkowe odpady ludzkie, którym brak kultury, dojrzałości emocjonalnej i inteligencji.

A klienci nie odauczą chamstwa pseudowłaścicieli wynajetych lokali jeśli będą tolerować takie przejawy buractwa. omijać szerokim łukiem te knajpy, gdzie są selekcje uznaniowe. Wystarczy taka akcja w jeden weekend i już się hołocie odechce.

Miasto ma 100% racji w tej sprawie. Unieważniać umowy jesli będą dokonywać samowlnych "selekcji". Niech się wreszcie ten biznes ucywilizuje. Dość ukraińskich metod w Polsce, kraju jak by nie było Unii.
    • kretek_bladzi Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość 10.09.10, 10:56
      A mnie wkurza to jęczenie na selekcję. Trochę mi to przypomina jazgot pań, że nie wpuszczają ich do męskich klubów, heteryków, że nie wpuszczają ich do lokalu dla homosi czy niepalących, robiących awantury w przedziałach dla palących. To schizofrenia.

Dla mnie lokal, gdzie jakiś gość ocenia mnie nie po tym czy jestem pełnoletni czy nawalony jest po prostu niewart pójścia i do takich nie chodzę. W dużych polskich miastach są dziesiątki innych miejsc, gdzie można pobawić się ze (nie)znajomymi. Wg mnie ci co płaczą, tak samo pragną liznąć selekcyjnej "elitarności" jak wpuszczeni bywalcy, tylko się do tego nawet przed samym sobą nie przyznają. Ale taka natura ludzka, że coś jest be, dopóki samemu się nie ma z tego "profitu" - nawet tak wątłego jak podłechtane, przez szyitę na wejściu, ego.
      • Gość: adam Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 12:14
        selekcja dotycząca pijanych, dresiarzy i niepełnoleetnich - ok.
        ale przyznaj, że nie wpuszczenie babki po 40 tce to była przesada. tak jak nie wpuszczenie łysego.
        ja też jestem łysy, golę się na zero. nie jestem dresiarzem tylko kulturalnym schludnie ubierającym się facetam. nie wyobrażam sobie żeby jakis dupek na bramce zakazał mi wchodzenia do klubu z przyjaciółmi tylko z tego powodu, że nie mam włosów na głowie.

mam też przyjaciółki po 40 tce. nie wpuszczenie ich do klubu byłoby dla mnie skandalem.
        • Gość: gość Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: 212.160.172.* 10.09.10, 12:25
          Adam, piszesz z Wrocławia może?
    • Gość: czaj Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.home.aster.pl 10.09.10, 10:57
      Przede wszystkim sami "selekcjonerzy" kto to jest? Jacyś zapyziali kolesie niedawno jeszcze pracujący "gdziekolwiek", bez wykształcenia, manier i dobrego wychowania i o tym wie każdy kto miał z nimi jakąkolwiek styczność. Selekcja sama w sobie ma jakiś sens bo przecież nie każdy chce widzieć najebanych jak szpadel dresów w clubie, niestety forma jaką przybrała w Warszawie jest skandaliczna,moi znajomi którzy przyjeżdżają aby się po prostu pobawić i nie spełniają kryteriów "warszafskiej lansjerki" są zawsze oburzeni:/ wcale im się nie dziwię mają rację. Pozdrawiam
    • Gość: menda Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 10:58
      Warszawa - nie ma dostepu do ani jednej autostrady, ale za to co krok getto za plotem albo murem (zwane dla niepoznaki osiedlem strzezonym czy zamknietym :-P), co lokal to kark, ktory wystepuje w roli guru "tego wpuszcze tego nie" :-D I ta masa debili, ktorzy czuja sie dowartosciowani, ze ich jakis steryd wpuscil do klubu hehe :-D

Plastikowi ludzie i ich plastikowy swiat...

To jakis ewenement nie tylko w skali kraju, ale takze euro-kolchozu.
      • Gość: h@u$e Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: *.cwd.waw.pl 10.09.10, 11:24
        Pieprzysz byle by pieprzyć. Przyjechałeś z jakiejś wiochy do Warszawy, wynajmujesz mieszkanie 3 pokojowe w piątką innych osób i zgrywasz warszawiaka. Osiedle strzeżone jest po to bo ludzie tam mieszkający nie chcą żeby ktoś obcy łaził po ich terenie, sam mieszkam na takim osiedlu i czuję się z tym znakomicie, przynajmniej nikt obcy mi nie wejdzie na klatkę czy parking podziemny. Nie wiem w jakich Ty clubach bywałeś, a raczej dyskotekach, ale wizja, iż na bramce stoi jakiś kark jest mocno przeterminowana. Na bramce stoją karki, ale to jest ochrona przy wejściu która interweniuje dopiero w sytuacji krytycznej, a selekcjoner stoi obok, oni są od głównie od tego, żeby być jego wsparciem kiedy powie jakiemuś małolatowi, drechowi, pijanemu, albo innemu nieodpowiedniemu gościowi, że nie wchodzi. Ludzie są różni i różnie reagują na zakaz wstępu. Swoją drogą zawsze bawiły mnie miny osób które odbiły się od selekcjonera słysząc dziś tylko karty klubowe, a ja ze znajomymi wchodziłem bez problemu. Ludzie zanim gdzieś pójdziecie to sprawdźcie jaki to lokal, czy Was wpuszczą i przed wyjściem z domu stańcie przed lustrem i odpowiedzcie sobie na pytanie, czy jestem odpowiednio ubrany do tego clubu ...
        • Gość: anioł Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: 77.236.0.* 10.09.10, 11:29
          Widać po tym wpisie, że to ty z wiochy przyjechałeś i nie masz pojęcia o cywilizowanych normach współżycia społecznego. Szkoda nawet czasu na rozmowę.
        • Gość: irokez Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 12:49
          I duma cię rozpiera, jak cię do tego "clubu" wpuszczają, a odwalają jakiegoś nieszczęśnika, który ubrał się nieodpowiednio, co? Och, jaki ty jesteś klubowy i strzeżony. Sama esencja nuworyszowskiej mentalności.
    • Gość: Mary Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.chello.pl 10.09.10, 11:08
      Jakiś niedouczony mięśniak decyduje, że ty wejdziesz, a ty nie. Ocenia jak jesteś ubrany, ile masz lat. Za "mamuskę" dostałby ode mnie w gębę. To nie selekcja - to dyskryminacja!
    • Gość: ola Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.chello.pl 10.09.10, 11:10
      Faktem jest że selekacja nie jest do końca zrozumiała. Ale z 2iej strony gdyby wpuszczano wszystkich, pomyślcie co by się działo - powrót do kmiotów w dresach, wymieszanie gości o różnych poziomach nazwijmy to podejścia do życia, bijatyki, chodzenie do klubów w celu szukania tylko zaczepki, itp. Poza tym jak urząd może znieść selekcję....? Przecież to naruszenie zasad biznesu - kluby to biznes. Jeśli kogoś gdzieś nie wpuszczają, niech idzie gdzie indziej lub zmieni styl albo podejście i nie bedzie problemów.
      • Gość: anioł Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: 77.236.0.* 10.09.10, 11:27
        Skąd się biorą w 21. wieku takie tumoki jakty, które mówią, że biznes może wszystko? Z jakiej choinki się urwałaś, wieśniaczko? Pojezdzij trochę po cywilizowanycm świecie, dokształć się. Jak ci sklepikarz nbułek nie sprzeda, bo mu sie nie spodobasz w "jego" prywatnym biznesiku to też ogon podkulisz i pójdziesz do biedronki?
      • vogon.jeltz Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią 10.09.10, 11:49
        > Poza tym jak urząd może znieść selekcję....? Przecież to naruszenie zasad biznesu - kluby to
        > biznes. Jeśli kogoś gdzieś nie wpuszczają, niech idzie gdzie indziej lub zmieni styl
        > albo podejście i nie bedzie problemów.

Ja wiem, że 90% piszących na tym forum to imbecyle - z moim przedpiścą włączenie - ale czy to naprawdę tak trudno zrozumieć, że urząd nie zamierza zakazać selekcji tak w ogóle. Nie ma do tego oczywiście prawa, aczkolwiek legalność tzw. "selekcji" w świetle przepisów konsumenckich może budzić wątpliwości. Ma natomiast prawo urząd kształtować warunki wynajmu lokali, które należą do miasta. I jak się komuś warunki nie podobają, to niech idzie zakładać swój lokal z wyszynkiem (bo to nie są żadne "kluby", tylko zwyczajne knajpy i dyskoteki, co pośrednio przyznał także mój durny przedpiśca) gdzie indziej.
      • Gość: irokez Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 12:55
        A co za różnica, czy kmiot w dresie, czy w spódniczce i bluzeczce? Dres przynajmniej jest ubrany w stylu ostrzegawczym i wiem, z kim mam do czynienia. Natomiast rozpoznanie stanu umysłu przedstawicieli lanserki wymaga poczytania ich wypowiedzi na forach. Z pobieżnej analizy wynika, że i tak masa kmiotów się przez tę selekcję przedostaje.
    • Gość: welcometohell Mamuśki powinny zgodnie z kanonami mody rodzić IP: *.era.pl 10.09.10, 11:10
      .. i robić karierę jednocześnie.

Po huk im jeszcze lokal ?? :)
    • vonsmroden Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość 10.09.10, 11:14
      Selekcję to zapewniają, ochrony już nie.
    • Gość: carlo1966 Recepta? IP: *.181.35.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.09.10, 11:16
      Raz padłem ofiarą selekcji- ale nie ze względu na ubranie , wizerunek czy alkohol- tylko ewidentnie miałem na ryju wymalowanego doła. Smutek w oczach. Generalnie jak wchodzę do takich miejsc to
      1/ Bramkarza traktuję jak przedmiot, nie zauważam i wchodzę jak do własnego mieszkania
      2/ Jak coś chce do mnie zagadnać to odpowiadam w jakimś obcym języku ( najlepiej po włosku)- byle nie angielsku(!). To są zwykle półgłówki więc w 9 na 10 przypadków głupieją w takiej sytuacji. Poza tym boją się nie wpuscić "obcokrajowca". Selekcja jest wszędzie, ale w Warszawie wyjatkowo chamska i prostacka. A ten tam wymieniony własciciel lokalu może ewentualnie nie wpuszczać gosci do swojej domowej toalety;)
    • Gość: Opar Absurdu Selekcjonuje się świnie. Jak ktoś lubi to się daje IP: 94.75.121.* 10.09.10, 11:16
      selekcjonować i golić za swoje własne pieniądze + dawać poniżać.

Do tego jeszcze się o to prosi.

"Wolna" wola.

Trzeba mieć odrobinę godności.

Dlatego sam selekcjonuję sobie miejsca, do których chodzę.
    • Gość: prawnik za niewpuszczenie do lokalu mozna zaskarzyc i wygr IP: *.acn.waw.pl 10.09.10, 11:17
      za niewpuszczenie do lokalu mozna zaskarzyc i wygrac odskzodowanie

jest to rownowazne temu ze np. sptrzedawca nie moze wg. swojego widzimisie nie sprzedac nam bulek

tutaj obowiazuje takie samo prawo
    • guido_contini Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość 10.09.10, 11:19

Pomysl urzednikow to walka z wiatrakami
      Na calym Swiecie selekcja byla , bedzie i jest potrzebna.
      Takie sa prawa rynku, a selekcja ma rozny charakter od prymitywnej do wysublimowanej.
      To od nas zalezy czy potrafimy sie zakwalifikowac do wymogow "bramkarza" i od nas zalezy gdzie chcemy wydac nasze pieniadze.
    • Gość: Zenek Niech każdy sobie radzi sam IP: 149.156.173.* 10.09.10, 11:19
      W czym problem? Jeśli nie chcą mnie w danym lokalu z powodu widzimisię bramkarza, to tam nie idę. W końcu to klient jest źródłem dochodu dla klubu. Jeśli klub nie chce klientów... ok, nic tylko pozazdrościć. Jest mnóstwo ciekawych miejsc bez selekcji.

Jeśli właściciele chcą grać wg reguł wolnorynkowych
    • Gość: warszawiak1984 Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią IP: *.centertel.pl 10.09.10, 11:20
      Jeśli Platyna czy tego typu kluby to dla Ciebie szit to nikt nie każe Ci tam chodzić. Jest dużo klubów w Wawie i do tego bez selekcji. Co zmieni brak selekcji?? Skoro uważasz ten klub za szit to i tak tam nie będziesz chodził bo przecież nie będziesz chodził do gó...anych klubów więc dla tych co selekcja nie przeszkadza i lubią te kluby to niech tam selekcja zostanie. Mi np. selekcja tam nie przeszkadza a zaskoczę Cie jestem Polakiem i nigdy nie miałem problemu tam wejść nawet w większej grupie znajomych
      • o.szechter Re: Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią 10.09.10, 16:57
        Gość portalu: warszawiak1984 napisał(a):

> Jeśli Platyna czy tego typu kluby to dla Ciebie szit to nikt nie każe Ci tam ch
        > odzić. Jest dużo klubów w Wawie i do tego bez selekcji. Co zmieni brak selekcji
        > ?? Skoro uważasz ten klub za szit to i tak tam nie będziesz chodził bo przecież
        > nie będziesz chodził do gó...anych klubów więc dla tych co selekcja nie przesz
        > kadza i lubią te kluby to niech tam selekcja zostanie. Mi np. selekcja tam nie
        > przeszkadza a zaskoczę Cie jestem Polakiem i nigdy nie miałem problemu tam wejś
        > ć nawet w większej grupie znajomych.

Nie rozumiesz meritum problemu. Mi nie chodziło akurat o selekcję jako taką. Też jestem zdania, że do klubów nie powinno się wpuszczać osób nieodpowiednio ubranych, nietrzeźwych, szukających okazji do bójki itp. selekcja nie jest złą ale W FORMIE STOSOWANEJ W PLATINIUM JEST NIE DO PRZYJĘCIA. Tamtejsi ochroniarze to skończone buraki ze wsi i zachowują się adekwatnie do pochodzenia. Można komuś powiedzieć, że np. nie wchodzi ale trzeba to zrobić kulturalnie a nie okraszać epitetami nt. wyglądu.

A w przypadku Platinium tak właśnie jest. Poza tym nie wejdziesz nawet w garniaku od Bossa ale jak np. wyglądasz na mniej niż 25 lat, jesteś zbyt chudy / gruby, za niski etc.

• Gość: Leho Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.10, 11:23
      Wreszcie ktoś z tym zrobi porządek
    • taje Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość 10.09.10, 11:25
      Brawo Bartelski! Popieram.
    • jozub Koniec z selekcją w klubach? Urzędnicy mówią dość 10.09.10, 11:25
      Z selekcją spotakałam się juz dobrych kilka lat temu w Norwegii - nie wpuszczono nas do klubu bo jedna osoba mmiała sportowe obuwie. Byliśmy na wakacjach, więc każdy był ubrany dość lużno. Zgadzam się, że powinien obowiązywać pewien 'dress code', ale nie jakis wydumany system widzimisię. Selekcja jest idiotyczna, ci co chodzą do takich klubów czują się lepsi niż cała reszta. Idiotyzm.
    • mcgi Poziom niezrozumienia własnych słów poraża. 10.09.10, 11:25
      ocenia Andrzej Pajdowski, współwłaściciel klubu MonoBar - To bez sensu. Wynajmuję lokal i to ja decyduję, kogo wpuszczę, a kogo nie. No właśnie Urząd Miasta WYNAJMUJE lokal przedsiębiorcy i decyduje co tam będzie, najemca tj. prowadzący klub NAJMUJE lokal i albo zgadza się na warunki prowadzenia działalności, albo szyka innego lokalu do najęcia.

Czy jeżeli Pan Pajdowski wynajmie mi lokal będzie dla niego obojętne co tam prowadzę, burdel, chlewnię, przesypownię śmieci czy restaurację.
      Ale trzeba się wybić troche ponad styl

PŁACEM TO WYMAGAM NIE Qrwa??

• three-gun-max Re: Poziom niezrozumienia własnych słów poraża. 10.09.10, 15:42
        Ale lokal, który należy do miasta to nie to samo co lokal należący do osoby prywatnej. W ogóle patologią jest, że miasto jest właścicielem jakichkolwiek lokali poza urzędami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka