Gość: dwq IP: 5.5R* / *.kodak.com 30.03.04, 20:54 polacy nie gesi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Re: Otwarcie Blue City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 21:16 dziwny artykuł, zachwalająacy plastikową konsumpcyjnąa kulturę bezwartościowego spędzania czasu dla ludzi. Szczególnie to centrum zabaw dla dzieci pewnie z elektronicznymi grami, ale bez książek. Cały czas sie zastanwiam jak mozna sie zachwycać takimi sprawami, zapomniał Pan dodać, że jest Mc Donald a może nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Otwarcie Blue City IP: *.wmok.net 30.03.04, 22:38 Oczywiście , że będzie Mc Donald. A gdzieżby szanujące się centrum zachalające "rodzinne spędzanie czasu" na łażeniu po sklepach nie miało Mc Donalda. Zastanawiam się, skąd oni biorą te rodziny fascynujące się włóczeniem z niewielkimi dziećmi po centrach handlowych ? Moje dzieci (a zwłaszcza syn) na hasło "zakupy" dostaje drgawek, nie wspomnę o mężu. Tzw tygodniowe zakupy (woda mineralna, proszek do prania itp.) robimy już za pośrednictwem internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalif Re: Otwarcie Blue City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 00:05 droga Li, wspomniane drgawki moga byc oznaka wielu groznych chorob. radze jak najszybciej skontaktowac sie ze specjalista neurologiem. w takich przypadkach liczy sie kazda godzina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: Otwarcie Blue City IP: *.acn.waw.pl 31.03.04, 15:08 Neurologa oraz najlepszych lekarzy innych specjalizacji znajdziesz oczywiscie w nowym centrum handlowycm Blue City :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magia Re: Otwarcie Blue City IP: 153.19.139.* 01.04.04, 09:32 Zaciekawilo mnie jak mozna robic codzienne zakupy za posrednictwem internetu. Nie cierpie lazenia po sklepach, dlatego taka forma kupowania bardzo by mi odpowiadala. Nie wiedzialam, ze jest to juz u nas mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Otwarcie Blue City IP: *.wmok.net 02.04.04, 00:06 Ja trafiłam na dwa: lecrec ze stroną:www.hipernet24.pl i bomi w klifie: www.supersam24.pl. są i jakieś inne ale ja korzystam z tych dwóch. Dostawa jest płatna - minimum ok. 11 zł i za wagę coraz więcej ale dostarczają ci to do kuchni. Bardzo wygodne jeśli chcesz kupić coś dużego np. zgrzewkę wody mineralnej, kilka kartonów soków czy proszki do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.paczewska Life in plastic... It's fantastic... 31.03.04, 06:10 Popieram. Warto znajdować inne miejsca, gdzie można spędzić czas z dziećmi, np. parki! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola21 Re: Otwarcie Blue City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 17:11 nastepne centrum handowe brrrrr..mnie to nie podnieca ani nie fascynuje i jak na razie sie tam nie wybieram i nie mam takiego zamiaru..tlumy ludzi przychodzaych w soboty i niedzile..a moze tak spacer po praku ..teatr ..spedzanie czasu na powietrzu..nie ludzie wola stac w kolejkach chodzic w tlumie obijac sie jeden o drugiego...nawet chodzic bez jakiegokolwiek powodu..na mysl tego wszystkiego glowa mnie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkoslony Re: Otwarcie Blue City 30.03.04, 21:32 Chyba "gęsie pipki" w izraelskim centrum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troczek A jak bedzie bum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:21 Czy tylko mi przyszlo do glowy, ze to idealny cel dla terrorystow?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Otwarcie Blue City IP: *.wmok.net 30.03.04, 22:34 Nie ma co się tak etuzjazmować. Widaćpo gazetach, że dziś był "dzień dla prasy". Pewnie jakieś gadżety podostawali. Przecież od razu widać, że BC pasuje do okolicy jak pięść do nosa. Wybudowano tu garaże piętrowe sąsiadujące z osiedlami mieszkalnymi. Ludziom pod oknami puszczono drogę dojazdową do tychże. Zniszczono zieleń,rozjechano trawniki, połamano ledwo co nasadzoene drzewka (wzdłuż Bohaterów Warszawy). Nie licząć się ze słabszym sąsiadem zastosowano "prawo silniejszego" w imię swego boga - Mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi nie wiem czym sie tak autor ekscytuje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.03.04, 00:46 222 sklepy w centrum, ale wydarzenie! W Edmonton w Kanadzie w mall'u jest 800 sklepow i co z tego? To przeciez tylko sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: nie wiem czym sie tak autor ekscytuje IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 31.03.04, 12:14 Centrum handlowe w Edmonton West Edmonton Mall to najochydniejsze miejsce jakie kiedykolwiek widzialam. Ciarki mnie przechodza jak w Polsce buduja taka kolejna ochyde! Jak ktos lubi to niech idzie,ja tam nie chodze. Wole przejsc sie Swietojanska w Gdyni i popatrzec na "zywe" niebo. No ale to moja prywatna opinia do ktorej mam prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Coś pięknego! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 00:59 Oj, smutne to będzie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Re: Do Karola - pomyśl ile osób znajdzie tam pracę 31.03.04, 04:14 Żydzi czy inni inwestorzy, należy się cieszyć jeśli przychodzą z pieniędzmi na inwestycje i trzeba ich do tego zachęcać. Takie teraz są potrzeby Polski. Chyba że jesteś entuzjastą Leppera ale wtedy to tylko kamień na szyję pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: Do Karola - pomyśl ile osób znajdzie tam prac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 09:05 Z tego typu inwestycji to akurat wiekszego pożytku nie ma. Zarabia ktos przy budowie i wykończeniu. Żaden hipermarket nie placi podatku dochodowego, bo okazuje sie, że żaden nie ma dochodu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: Do Karola - pomyśl ile osób znajdzie tam prac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 09:07 A pomyśl, ile osób straci w innym miejscu. Ilość pieniędzy na rynku jest stała. Walka idzie o to, gdzie je wydadzą. Jeżeli je wydadzą w tym hipermarkecie, to nie wydadzą jej w innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga ile osób znajdzie prace a ile straci gdzie indziej IP: 193.201.167.* 31.03.04, 15:48 Konsumpcja to choroba uleczalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Do Karola - pomyśl ile osób znajdzie tam prac IP: 195.205.132.* 31.03.04, 11:29 Badanie naukowe wykazały: 1 dodatkowe miejsce pracy w hipermarkecie = 7 miejsc pracy mniej w małych firmach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik rzymski Re: Do Karola - pomyśl ile osób znajdzie tam prac IP: *.dsl.support.nl 31.03.04, 12:38 A jakie to badania, czy nie aby wikarego z zadupka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 31.03.04, 09:01 Reshef jest Turkiem - malutki. Myślisz, że wszędzie gdzie są nowe inwestycje są i Żydzi ?. Naiwny jesteś jak dziecię w pieluchach. To turecka firma, tureckie pieniądze, prawdopodobnie prane w Polsce. Podobnie jak Reform Plaza i inne obiekty w całej Polsce, np. Szczecinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: 195.205.132.* 31.03.04, 09:52 Wydawało mi się, że Turek sprzedał Reform Plaza Amerykanom (czy jak kto woli Zydom) i tak powstało Blue City. A kadra zarządzająca przeszła z Galerii Mokotów - innej izraelskiej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: *.wmok.net 31.03.04, 10:04 I to się zgadza. Turek, który wcześniej był właścicielem (i twórcą) BC i zbankrutował, zamierzał jeszcze budować lotnisko w Białej Podlaskiej. Nazywał się tak jakoś Vahap Toy. A BC jest faktycznie izraelsko-amerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzz Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: 193.0.125.* 31.03.04, 10:48 Reshef jest żydem nie da sie ukryc. Nawet imie Yoram jest typowo zydowskie, a nie tureckie. Pomyliłes sie, zapewne miales na mysli tureckiego architekta, pierwszego wlasciciela oraz projektanta bluecity (wtedy reform plaza) - mister Vahapa Toya. Reshef to prezes Bluecity i pochodzi z Izraela.Co nie zmienia faktu ze jest to doskoaly menedzer zrzadzajacy wczesniejj galerią mokotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Reshef jest Polskim Zydem, a nie Turkiem IP: 195.205.22.* 31.03.04, 17:11 Urodzil sie we Wroclawiu, po polsku mowi z bardzo charakterystycznym akcentem i stylem: "przemienilismy tu brzydka kaczke w pieknego labedzia". A gadzetow zadnych specjalnie nie rozdawali wczoraj--pozwolili popatrzec na te 350 DVD za 99 zl, w Piotrze i Pawle dali truskawki i lampke szampana, oraz okolicznosciowy zestaw kielbaskowo-szparagowo-kawiorowy, a na wyjsciu dwa ohydne kubki na otwarcie centrum. Za to budynek robi naprawde wrazenie, glownie przez kopule i niesamowita fontanne, ktora strzela woda na 26 metrow, czyli ok. 9 pietra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodnicki Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: 82.139.15.* 31.03.04, 10:01 Czy każdy w postach może pisac faszystowskie hasła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicote Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: 213.16.62.* 31.03.04, 12:11 mam przyjaciol w izraelu. bylam oburzona, gdy mi mowili, jak silny jest polski antysemityzm. odkad zaczelam czytac wypowiedzi na internetowych forach, siedze cicho, gdy ten temat sie pojawia w rozmowie. gorzkie jest to, ze wiekszosc z tych, co az pluja nienawiscia, nigdy w zyciu nie spotkala Zyda - skutecznie sie ich pozbylismy. oczywiscie, to glownie zasluga hitlerowcow, ale nasza, polska - tez. w koncu to my urzadzilismy Kielce (owszem, to byla komunistyczna prowokacja, ale tlum bardzo latwo bylo przekonac do mordu)i to my wyrzucilismy pod koniec lat 60. te reszte, ktora uparcie chciala zyc w Polsce. kazdy narod ma swoje ciemne karty - Zydzi tez. dlaczego jednak wlasnie oni sa obiektem takiej zapieklej polskiej nienawisci? gdy spaceruje z moimi Izraelczykami po polskich ulicach, mam ochote zapasc sie pod ziemie za kazdym razem, gdy czytam na murach "Jude raus!"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvik Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: *.atel.local / *.atel.com.pl 31.03.04, 12:54 uważam, że Polacy tak nienawidzą Żydów, z uwagi na ich solidarność! Wspierają się i pomagają sobie. To ich umacnia i zbliża do siebie. Tworzą zrzytą i zwartą grupę. U nas w kraju dominuje pogląd- "byle mnie nie stała sie krzywda, a reszta to mnie nie obchodzi. Byle do czegoś dojść, a jak się uda kogoś przy okazji zniszczyć, no cóż, wszystko można zrzucić na prawa rynku, a dla mnie to tylko zysk". Donosimy na siebie, kopiemy pod sobą dołki... zamiast sie wspierać! Żydzi doszli do swoich majątków ciężką praca. Owszem, teraz to procentuje i jest im łatwiej. Ale uważam, ze i nam sie uda, jeśli będziemy ich naśladować!!! Przecież w takim centrum są też polskie firmy, i pracowici Polacy mogą pracowac na siebie :) Chcesz wspierać Polaków? KUPUJ POLSKIE PRODUKTY :) to pierwszy krok ... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poly Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: *.proxy.aol.com 31.03.04, 16:14 To zapraszam do Nowego Jorku albo na Floryde. Zydzi sie zaczywiscie potrafia zjednoczyc, zwlaszcza jesli chodzi o nienawisc do Polakow i zazucanie im kolaboracji z Niemcami. Mozna odniesc wrazenie ze zarzucaja wielu Polakom ze ci nie chcieli za nich oddac zycia i w niektorych przypadkach odwrocili sie od nich plecami. Tych ktorzy pamietaja Polakow ratujacych ich przed hitlerowcami jakos brakuje. Polakow opinia o Zydach moze byc rzeczywiscie radykalna, ale Zydow opinia o Polakach wcale nie jest lepsza. Nie ma sie co oburzac: Jak Kuba Bogu-tak Bog Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmad Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.04, 20:21 To co robia z palestynczykami to po prostu wspolczesny holokaust. W swietle tego co tam wyprawiaja, Zydzi nie maja zadnego prawa do odwolywania sie do zaszlosci sporzed 50-ciu lat! Sa narodem jak kazdy inny (nie wybranym!!!) i kiedys beda musieli zaplacic za swoje straszliwe zbrodnie (a wtedy rzeka Jordan bedzie czerwona od ich krwi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1 RÓBCIE ZAKUPY u POLAKóW ! IP: 193.201.167.* 31.03.04, 15:50 ZYJEMY W WOLNYM KRAJU I MAMY WOLNOSC SLOWA I WYBORU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! IP: 62.233.175.* 31.03.04, 10:52 I co z tego, że niejaki Reshef (czy jak mu tam) jest żydem? Znakomitą większosć sklepów będą prowadzić Polacy, pracować w tych sklepach będą Polacy, sprzedawać się tam będzie mnóstwo polskich produktów. Więc o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rsagan Re: NIE RÓBCIE ZAKUPÓW U ŻYDÓW !!! 31.03.04, 14:02 To wstretny komentarz. Powinni takim faszystom jak ty odbierac polski paszport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan serduszko Re: Otwarcie Blue City IP: 148.244.146.* 31.03.04, 07:22 mam nadzieje, ze jakis dobry sex shop tez sie znajdzie z fiutami wielkim z plastyku i sztucznymy bobrami wiekosci blue city huhuha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Otwarcie Blue City IP: 62.233.175.* 31.03.04, 08:32 Zawsze cieszy, gdy w Warszawie otwiera się coś nowego. Ale już widże, że ten artykuł będzie niezłą pożywką dla rodzimych talibów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalska Re: Otwarcie Blue City IP: *.bartpl.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:52 Nie mam nic przeciwko dużym sklepom, sama parę lat temu przeszłam okres fascynacji, teraz wróciłam do sklepu za rogiem (wspaniale prowadzony przez kupców zorganizowanych i wobec tego tani) na życzenie służę adresem - ale teraz myślę o czymś innym. Czy Blue City nie został zbudowany wg planów tureckich? Jak pomyślę o moskiewskim basenie to od razu przechodzi mi chęć wejścia co tego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Otwarcie Blue City IP: *.crowley.pl 31.03.04, 08:57 Tak, został pierwotnie zbudowany wg planow tureckich, ale w zeszlym roku zostal poddany calkowitej przebudowie wewnatrz, lacznie z konstrukcja budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Otwarcie Blue City IP: 62.233.175.* 31.03.04, 09:14 > Nie mam nic przeciwko dużym sklepom, sama parę lat temu przeszłam okres > fascynacji, teraz wróciłam do sklepu za rogiem (wspaniale prowadzony przez > kupców zorganizowanych i wobec tego tani) na życzenie służę adresem No i takie podejście mi się podoba! Niech każdy idze tam, gdzie mu lepiej - do małego sklepiku, do hipermarketu, na bazar itd. I uszanujmy to, że każdy woli co innego i nie narzucajmy innym, gdzie mają robić zakupy. > - ale teraz > > myślę o czymś innym. Czy Blue City nie został zbudowany wg planów tureckich? > Jak pomyślę o moskiewskim basenie to od razu przechodzi mi chęć wejścia co > tego > > budynku. Hmmm, cholera ich tam wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Otwarcie Blue City IP: *.wmok.net 31.03.04, 10:07 Ale ta przebudowa była "na wariata", więc też raczej nie budzi zaufania. No i grunty podmokłe ... Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx a i tak Levisów rozmiar 40/36 albo 38 NIE MA 31.03.04, 09:59 i nie będzie. Żeby nawet 1222 sklepy tam były. A w Ameryce SĄ. I nie ma problemu. A fabryki włókiennicze w Łodzi STOJĄ. Ale śrfedni Turek albo Zyd ma 175 cm wzrostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: a i tak Levisów rozmiar 40/36 albo 38 NIE MA IP: 195.205.132.* 31.03.04, 11:27 Zgadza się. Moich 38/36 też nie ma. Nie ma też co szukać u Francuza. Pozostają jedynie niemieckie sklepy, gdzie takie rozmiary się zdarzają, tyle, że nie Levis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: a i tak Levisów rozmiar 40/36 albo 38 NIE MA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 12:18 trzeba bylo tak nie tyc, hamerykanie :] jedzta do ameryki tam sie wpasujecie do spoleczenstwa hamburgerowcow idealnie - ave shitfood :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: a i tak Levisów rozmiar 40/36 albo 38 NIE MA IP: 195.205.132.* 31.03.04, 12:40 Trzeba było urosnąć. Zrozumiałbyś problem. Gdybym był 20 cm niższy z pewnością byłbym grubasem. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx jakie tycie??? 31.03.04, 13:23 Gość portalu: zenon napisał(a): > trzeba bylo tak nie tyc, hamerykanie :] jedzta do ameryki tam sie wpasujecie do > spoleczenstwa hamburgerowcow idealnie - ave shitfood :P Rozmiar 40/36 to 40 cali w pasie (100 cm) ale przy wzroscie nieco poniżej 2 metrów. Jakbym chciał to zmieściłbym się w spodenki 38/36, ale wolę luźniejsze ubrania. Nie pogardziłbym też rozmiarem 40/38, żeby mi się jeszcze bardziej spodnie o buty opierały. Takich facetów jak ja (wysokich i przystojnych) są tysiące - ale w polskich sklepach nadal obowiazują standardy z lat 50-tych, kiedy przy 176 cm wzrostu facetowi w dowodzie wpisywali WYSOKI! Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 SUPER CENTRUM! JA WYBIERAM SIĘ TAM W SOBOTĘ! 31.03.04, 12:24 Dlaczego dopiero w sobotę? Ponieważ trzeba przeczekać, aż to "bydło" polujące na DVD za 99zł. i inne tego typu promocje, gotowe zabić i stratować byle kupić to co chce po nieco niższej cenie, wykupi już wszystkie towary w promocji i sobie pójdzie. Wtedy ja będę mógł podziwiać to wspaniałe centrum. Za kilka miesięcy zakończy się budowa centrum handlowego Arkadia, które zapewne przebije Blue City i będzie jeszcze lepsze. No a potem otwarcie Złotych Tarasów. Warszawa mnie rozpieszcza! POZDRAWIAM!!! PS: Zapraszam na moją stronkę internetową o Warszawie: www.warsawnews.republika.pl/INDEX.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: SUPER CENTRUM! JA WYBIERAM SIĘ TAM W SOBOTĘ! IP: 62.233.175.* 31.03.04, 12:33 Obawiam się tylko, że będą to ostatnie duże inwestycje w stolicy przez najbliższe lata. Trzeba bedzie bowiem przeczekać kretynów Kaczora i Borowskiego, którzy blokują każdą planowaną inwestycję, a następne inwestycje zaczną się dopiero, gdy doczekamy się nowych władz miejskich i bedą musiały trochę potrwać. Trudno się mówi. Przezyliśmy komunizm, przeżyjemy i Kaczora (oraz jego przydupasa Borowskiego)! Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 SĄ TEŻ I PLUSY 02.04.04, 11:34 Zaostrzy to tylko apetyt inwestorów i gdy skończy się kadencja panów K. i B. tp zacznie się prawdziwy boom budowlany w stolicy. Zostały tylko 3 lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED he, he, he... IP: 193.0.117.* 31.03.04, 12:38 cudnie...:[ kapitalistyczne wampiry w natarciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re:to tylko sklep. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 12:39 zobaczymy kto padnie.oni czy reduta.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re:to tylko sklep. IP: 62.233.175.* 31.03.04, 12:42 Nikt nie padnie, jedni i drudzy mogą się znakomicie uzupełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re:to tylko sklep. IP: *.wmok.net 31.03.04, 13:50 Mieszkam sobie dokładnie naprzeciwko wejsćia do BC. Tłumy ludzi spragnionych DVD stały przed sklepem już od bladego świtu. Sami faceci w wieku poborowym, kobieta chyba jedna. Potem nie mogłam się dostać do własnego domu (policja nie wpuszczała na Opaczewską). A tak się dobrze mieszkało dopóki kapitalistyczna hołota nie władowała nam się na podwórko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re:to tylko sklep. IP: 62.233.175.* 31.03.04, 13:57 BC było budowane od kilku lat, plany budowy powstały jeszcze wcześniej. Przed zakupem mieskzania w tej okolicy mogłaś się z tymi planami zapoznać, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re:to tylko sklep. IP: *.wmok.net 31.03.04, 16:30 Chyba żartujesz. Najpierw ja mieszkałam, potem przyszedł Turek a na końcu Izraelczyk. A rozwiązania komunikacyjne to sprawa ostatnich miesięcy, żeby nie powiedzieć - tygodni. A i tak ciągle kręcili. Osiedle, nawet spore, nie wygra z kapitałem zagranicznym a tym bardziej z takim kapitałem :(. Zresztą Turek miał inną wizję zagospodarowania, liczącą się z maluczkimi. Jak zobaczyłam dzisiaj w telewizji tego zadowolonego Yorama Refresha to miałoam ochotę .... lepiej nie dokończę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re:to tylko sklep. IP: 62.233.175.* 02.04.04, 07:52 > Chyba żartujesz. Najpierw ja mieszkałam, potem przyszedł Turek a na końcu > Izraelczyk. Zanim przyszedł Turek i zaczął budować, centrum handlowe juz istniało w miejscowych planach zagospodarowania przestrzennego. Kazdy mógł sobie sprawdzić, że centrum prędzej czy później tam będzie. Niech zatem nikt nie czuje się zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la plany zagospodarowania... buhahaha IP: *.hydroprojekt.com.pl 02.04.04, 11:26 Żadne centrum nie istniało w żadnych planach. 10 lat temu ta część Alej była spokoją ulicą bez giga i hiper a na dokładnę stanowiła klin napowietrzający miasto i był zakaz stawiania wzdłuż niej wysokich budowli. Ten kawałek na istniejących wówczas planach był określany mianem terenu pod zabudowę mieszkalną i usługową. Dotarlismy zreszta do tego "grzeczniościowo" bo stanowiły jedną z silniej strzeżonych tajemnic służbowych. A zreszta jak wiesz zapewne wszelkie plany zagospodarowania terenu z tamtych lat straciły ważność na początku bodajże 2002 (lub 2003) roku. Ciekawym studium jest też ulica Bohaterów Września. Widziałam już wiele koncepcji dot. jej przyszłości. Miała to być zielona aleja łącząca oba parki (ten przy zachodnim i Szczęśliwicki) otoczona kortami, basenami, placami zabaw itp. Inna koncepcja to droga szybkiego ruchu, łącząca rondo z Włodarzewską i w perspektywie z trasą wzdłuż kolei radomskiej. A tak naprawdę będzie tam to co wybuduje ten, który "da więcej". Jedyną "miną" na Ochocie była trasa wzdłuz kolei radomskiej, tam miała powiem powstać droga szybkiego ruchu i to od niepamiętnych czasów. Kidyś mieszkałam - krótko - na Woli. I widziałam jak ta dzielnica piękniała i ktoś miał na nią pomysł. Ochota - moja dzielnica - tu się wychowałam i wykształciłam, tu mieszkałam i mieszkam - stanowi w swej nowej części - jakieś kurozum. Każdy buduje to co chce i jak chce nie dbając zupełnie o piękno, sąsiadów, funkcjonalnośc jakiś ład przestrzenny. Istnieje np. na Włodarzewskiej osiedle do którego wjazd prowadzi przez inne osiedle, Gren Lake niegdyś zaciszne i nawet ekskluzywne. A ulica włodarzewska przy której wybudowano małe miasto ? Też jakieś cudo architektoniczne. O Blue City i jego garażach nawet nie wspomnę bo mnie krew zaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubba PR IP: *.rivernet.com.au 31.03.04, 14:47 Ciekawe ile kosztuje taki artykol w gazecie ??? lepsze reklamy chyba sie zalatwic nie da, ciekawe dlaczego nie napisaliscie ile trwalo wybudowanie tego monstrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BETON Re: Otwarcie Blue City IP: *.as1.bbh.dublin.eircom.net 31.03.04, 14:51 Może być ciekawie to budowal TUREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1 WLASCIECIELE Blue City SA Z IZRAELA IP: 193.201.167.* 31.03.04, 15:51 Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 SAM JESTEŚ Z IZRAELA!!! 02.04.04, 15:50 To turecka inwestycja. Turcy jej nie dokończyli więc przejęła ją międzynarodowa korporacja z siedzibą w Szwajcarii. POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Otwarcie Blue City 31.03.04, 15:53 co za bydło...wstyd mi za was rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 NIE MARTW SIĘ!!! 02.04.04, 15:53 Wszędzie jest tak samo! Łódź, Kraków, Poznań, Wrocław, Gdańsk, Warszawa. Francja, Niemcy, USA, Hiszpania, Czechy, Polska. Bydło jest wszędzie. Niestety trudno przed nim uciec (chyba, że nie wychodząc z domu). POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eskimos JAKIE MIASTO? IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 31.03.04, 16:06 Nie napisano w jakim to jest mieście. Jak mnie to najbardziej denerwuje w internecie. Pisze taki burak coś w sieci i myśli że wszyscy mają wiedzieć o co mu chodzi. Albo że Warszawa to cały świat... Al. Jerozolimskie mogą być w kilku miastach.. Dotyczy to nie tylko tego artykułu, ale ogólnie wielu stron w sieci. Szukam sobie ostatnio np. zakładu fotograficznego... i wyświetla się tysiąc super stronek zakładów fotograficznych- jest super, to co potrzebuje... tylko.. dlaczego @#@$#!$!! w większośći firmy na swoich stronach nie zamieszczają tak podstawowej informacji- W JAKIM MIEŚĆIE SIĘ ZNAJDUJĄ (albo informacja ta jest gdzieś w odnośnikach i trzeba się niewiadomo ile naszukać żeby to znależć, a przecież jest to w większości przypadków kluczowa kwestia ) Ludzie, czy to jest aż takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Białostocczanin Re: JAKIE MIASTO? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.04, 20:45 Nie sądzę, żeby w innych miastach były Aleje Jerozolimskie - nazwa wywodzi się od drogi do dawnej dzielnicy żydowskiej zwanej Małą Jerozolimą. Nie ma ona nic wspólnego z Jerozolimą w Izraelu. Nowa Jerozolima nie istnieje od ponad dwustu lat, ale pozostawiono tradycyjną nazwę ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Otwarcie Blue City IP: 217.153.70.* 31.03.04, 16:26 Hotel z Centrum Hadlowym w parze to nie nowość - We Wrocku jest Galeria Dominikańska i z niej wejście do Mercure Accor :) ale tylko z kluczem do pokoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad cholerny byłem, widziałem, nic nie qpiłem IP: *.crowley.pl 31.03.04, 16:46 byłem dzisiaj, sodoma i gomora to pikuś, pielgrzymki zaczynają się od Dworca Zachodniego. Jak ktoś jest ciekaw jak co 10 minut zmieścić 500 osób do jednego autobusu MZA, to zapraszam na Aleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Gigantomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 17:31 To jakiś pokręcony trend - upchać jak najwięcej sklepów i instytucji w jednym miejscu, stłoczyć ludzi, żeby byli jak te barany w zagrodzie. Opanujcie się szanowni projektanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz klaustrofobia IP: 198.178.239.* 31.03.04, 18:34 sadząc po zdjeciach jest miejsce potwornie klaustrofobicznie. po pierwszym boomie nie wróżę mu powodzenia. szkoda tylko tych ludzi jadacych do pracy z włoch i ursusa. Odpowiedz Link Zgłoś
fugazi11 Re: klaustrofobia 31.03.04, 19:52 ja tam powodzenie mu wroze choc rzygam na amerykanska kulture spedzania wolnego czasu. ciekaw jestem ile dostala gazeta za taka piekna reklamowke. 17mln by mnnie nie zdziwilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakija prymitywy IP: *.prosoft.com.pl 31.03.04, 20:50 przeczytałam większość z tych wypowiedzi,BOŻE-JACY RASIŚCI J nie rozumiem,co ma piernik do wiatraka "o nie,to złe centrum handlowe,bo to żydzi budowali" Ale z was prymitywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie żydówka prymitywy...... IP: *.prosoft.com.pl 31.03.04, 20:58 Preczytałam większość z tych wypowiedzi,BOŻE-JACY RASIŚCI I nie rozumiem,co ma piernik do wiatraka "o nie,to złe centrum handlowe,bo to żydzi budowali". Ale z was prymitywy,czujecie się lepsi,co macie leprzego?!,popieprzony kraj,z popieprzonym prezydentem,popieprzonym rządem,popieprzoną korupcją,popieprzonym zacofaniem,popieprzoną nietolerancją,popieprzonym prawem,popieprzoną hołotą... Dobrze znam historię żudów,nie rozumiem czemu od zawsze wszyscy byli przeciwko nim,wyganiali ich z miejsca na miejsce,nawet teraz jak odzyskali swój kraj,to Araby im zabierają...Wszyscy rodzą się równi,czym się różnimy???Wyglądem?Może i owszem,żydzi są ładniejsi,niż te polskie chłopki z blond wloskami o niewyraźnej gębie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Gigantomania IP: 62.233.175.* 02.04.04, 07:53 > To jakiś pokręcony trend - upchać jak najwięcej sklepów i instytucji w jednym > miejscu, stłoczyć ludzi, żeby byli jak te barany w zagrodzie. > Opanujcie się szanowni projektanci. Przecież można takie miejsca omijać, jeśli się komuś nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Otwarcie Blue City IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.04, 22:13 Taki wielki osrodek i tylko 2500 parkplacow.U nas w Oberhausen jest 10 500 parkplazow za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers PZAERNOSC I TYLE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.04, 21:51 Zastanawiam sie czy nasze spoleczenstwo jest juz tak biedne, czy juz az tak pazerne, ze ludzie gotowi sa pozabijac sie dla byle okazji czy promocji. To co sie stalo w Blue City to jakas zenada. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś