Dodaj do ulubionych

Syndrom WPW w budowie serca....

IP: 192.168.0.* / 195.205.178.* 13.07.01, 13:17
Niedawno dowiedziałem się, że posiadam pewną cechę budowy serca o nazwie WPW
(Wolf-Parkinson-White). Chciałbym nawiązać kontakt z osobami, które posiadają
podobną diagnozę, a tym samym dowiedzieć się czegoś więcej o tym syndromie. Czy
może on być niebezpieczny???
Obserwuj wątek
    • Gość: rafi Re: Syndrom WPW w budowie serca.... IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 13:39
      zespol WPW inaczej preekscytacji to zaburzenie rytmu serca z szybka akcja
      serca ,wystepuje u 0.15% populacji,objawy to napadowe czestoskurcze
      nadkomorowe,moze byc uczucie strachu,jest nagly poczatek i koniec napadow,moze
      byc omdlenie bol w klatce piersiowej"dlawicowy",zmiany sa tez w EKG(badaniu
      czynnosci serca)-jest on nieprawidlowy,nie bede szczegulow ekg pisal bo bys
      pewno nic z tego nie zrozumial(ja ledwie sie w tym orientuje),jak kazda wada
      serca jest to powazna sprawa,trzeba sie leczyc u kardiologa,przyjmowac
      okreslone leki zgodnie z zaleceniami lekarza kardiologa,w Warszawie jest
      swietny instytut kardiologii w Aninie. Pozdrawiam-student medycyny.
      • Gość: vinc Re: Syndrom WPW w budowie serca.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 13:43
        mój wujek który mieszka w Ciechanowie jest teraz w Aninie, też sprawa sercowa
    • Gość: goffi Re: Syndrom WPW w budowie serca.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 23:46
      ten szpital w Warszawie w Aninie ma jeden z najlepszych sprzętów i specjalistów
      od kardiologii, robili na przykład jeden z pierwszych na świecie i pierwszy w
      Polsce zabieg mapowania serca, trafiają do niego pacjenci z całej Polski
    • Gość: TM Re: Syndrom WPW w budowie serca.... IP: *.lib.tju.edu 14.07.01, 21:54
      Nawiazywanie kontaktu z osobami, u ktorych rozpoznano zespol preekscytacji (bo
      taka jest polska nazwa - zespol WPW to jedna z odmian) w celu uzyskania
      wiarygodnych i przydatnych wiadomosci nie ma sensu. Mozesz co najwyzej poznac
      kilka zbednych lub wrecz szkodliwych informacji, typu: 'co wiesc gminna niesie'.
      Po pierwsze nie jest to wada serca, jak pisze kolega Rafi (lepiej powstrzymac sie
      z dobrymi poradami do zakonczenia studiow). Przede wszystkim skontaktuj sie ze
      specjalista kardiologiem, w celu weryfikacji rozpoznania (jesli w ogole sa jakies
      cechy preekscytacji w rutynowym ekg, lub objawy, typu napadowe kolatanie serca,
      zaslabniecia) - ktora jest mozliwa wylacznie w oparciu o sprzet specjalistyczny,
      dostepny rowniez w IK w Aninie, ale nie tylko (m.in. W Szpitalu przy Grenadierow,
      przy Kasprzaka i in.). I bez paniki!
      Powodzenia.

Gość portalu: Marek napisał(a):

> Niedawno dowiedziałem się, że posiadam pewną cechę budowy serca o nazwie WPW
      > (Wolf-Parkinson-White). Chciałbym nawiązać kontakt z osobami, które posiadają
      > podobną diagnozę, a tym samym dowiedzieć się czegoś więcej o tym syndromie. Czy
      >
      > może on być niebezpieczny???

• Gość: rafi Re: Syndrom WPW w budowie serca.... IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 22:31
        zapomnialem dodac " " przy slowie wada.chcialem tylko prostym jezykiem
        wytlumaczyc,bo nie kazdy jest lekarzem i nie karzdy pojmuje nasza
        nomenklature.pozdr.
        • Gość: Marek Re: Syndrom WPW w budowie serca.... IP: 192.168.0.* / 195.205.178.* 16.07.01, 07:25
          Dziękuję za wszystkie informacje na ten temat. Wiem przynajmniej więcej niż
          dotychczas. Marek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka