Gość: smegma88 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 08:04 A kiedy przestaną śmierdzieć pasażerowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Drevniak Straszny humbuk IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 08:23 No to teraz po odtrąbieniu zwycięstwa nad metrem może Michał Probulski, główny organizator protestu przeciw układaniu w bazie metra na Kabatach podkładów nasączonych śmierdzącym olejem kreozotowym, zajmie się psimi gównami zalegającymi grubą warstwą trawniki i chodniki na osiedlu sąsiadującym z metrem, byle jak i byle gdzie parkującymi samochodami, itp, itd. No ale to już będzie mniej medialne i mniej autolanserskie zabrać się, za rzeczy ważne. Doniesienia o "wielkim smrodzie" były moim zdaniem bardzo przesadzone. Ot humbuk taki przed wyborami samorządowymi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Nie rozumim jak mogli zbudować metro obok osiedla IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 12.01.11, 09:52 Nie po to ojciec sprzedał ziemię pod Grójcem i kupił mi mieszkanie w tak ekskluzywnej dzielnicy, żeby później jakąś zajezdnie metra tam zbudowali! To jest skandal! Nie po to płacę podatki za Warszawą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joshua Re: Nie rozumim jak mogli zbudować metro obok osi IP: 178.73.63.* 12.01.11, 13:50 Zazdrość Cie zżera?Hym?Pewnie mieszkasz gdzieś pokątnie z matulką w wielkiej płycie i sączycie jad, jak to inni mają lepiej, i to jeszcze w dodatku mają lepiej ci spod ''Grojca''!!!jak to tak?A mnie prawdziwego z Mniasta Wsiołecznego Warsiawy nie stać?Łolaboga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać... IP: *.polskieradio.pl 12.01.11, 08:41 ...na hałas. Smród wywietrzałby po roku, a hałas będzie przez kilkanaście (kilkadziesiąt?) lat... Pogratulować! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać 12.01.11, 09:06 Gość portalu: PW napisał(a): > ...na hałas. Smród wywietrzałby po roku, a hałas będzie przez kilkanaście (kilk > adziesiąt?) lat... Pogratulować! Dokładnie tak.I można przypuszczać,że grupka oszołomów za jakiś czas będzie się domagać ograniczenia prędkości składów metra,bo im za głośno bedzie. Jak ktoś słusznie zauważył,nie przeszkadzają im wręcz góry śmierdzących psich gówien,nie przeszkadzają zaparkowane byle jak samochody.Po tej zimie kreozotu już czuć nie będzie i tyle.Swoją drogą,jak się chamy wprowadzali,to metro im nie śmierdziało? Tamte okolice,właściwie cały Ursynów zamieszkuje specyficzna "klientela" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 10:25 ja tam mieszkam, mieszkają tam moi znajomi, nie czujemy się chamami ani specyficzną klientelą. wszyscy jesteśmy z Białegostoku, jesteśmy zameldowani w Warszawie od kilku lat, płacimy tu podatki. Nie chodzę do lokali warszawskich, nie lansuję się, noszę dżinsy i wypadają mi włosy. Nie czuję się w żaden sposób "specyficzny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drevniak Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać IP: 212.160.172.* 12.01.11, 13:34 To prawda - nie przeszkadza Ci wolna amerykanka (czytaj chamówka) w parkowaniu samochodów, zwały psiego gówna i hałdy śmieci między Wilczm Dołem a Wąwozową - nie jesteś specyficzny, jesteś bardzo często spotykanym typem nieobywatela.... A tak swoją drogą to modny jest teraz taki styl, w którym deklarujemy: nie mam telewizora, nie biorę udziału w wyścigu szczurów, nie jestem z Warszawy, nie jestem lanserem..... Jeszcze raz napiszę, że sprawa "smrodu" i "szkodliwości" podkładów na STP to hucpa i nic więcej. A mieszkam na Kabatach właśnie choć warszawiakiem jestem od n pokoleń:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać 12.01.11, 14:01 A ja jestem z Wa-wy i zaprawdę powiadam Ci: odwal się od niego. Bycie rodowitym Warszawiakiem w żadnym stopniu nobilituje. Myślisz, że spod psów Warszawiaków krasnoludki wynoszą i zakopują? ps. ku..a mi też włosy wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać 12.01.11, 14:03 Poza tym, jak się nad tym zastanowić, to "n" może się równać również 0. Będę musiał to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drevniak Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać IP: 212.160.172.* 12.01.11, 14:54 Poza tym, wzorując się na Twej pofregmentowanej korespondecji, zasrywanie trawników i parkowanie byle jak to czyste chamstwo, które, jak wiadomo, nie ma granic ani narodowości. Jednym to przeszkadza, innym nie (tym co się za niespecyficznych uważają) To gwoli wyjaśnienia ale pewnie nie przeczytasz tego ze zrozumieniem. Bo nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać 13.01.11, 08:58 Przeczytałem i stwierdzam żeś baran. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drevniak Umiejętność czytania ze zrozumieniem IP: 212.160.172.* 12.01.11, 14:47 Człowieku, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. A dowodzi tego Twoja polemika nie na temat i bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Dokładnie, nawet nie wiedzą co zobie zgotowali IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 12.01.11, 09:54 Zamiast zapachu, który szybko by wywietrzał, będą mieli już na zawsze hałas przetaczanych wagonów w niedzielę o świcie! A ceny mieszkań w dół! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Torowisko betonowe jest głośne. Będą narzekać IP: *.171.123.113.static.crowley.pl 12.01.11, 10:42 Smród nie wywietrzeje po roku. Dopiero po 20-40 latach, tak to jest z kreozotem. Dodatkowo, jest to szkodliwa substancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Wojna z metrem wygrana. Podkłady nie będą śmier... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:18 To wyłączyć z uzytkowania stację Kabaty i STP może to wreszcie usatysfakcjonuje tych oszołomów. Dygną sobie z buta stacyjkę albo dwie to im sie zaraz zapach poprawi...a kiedys Ursynów był podobno inteligenckim osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Wojna z metrem wygrana. Podkłady nie będą śmi IP: 178.73.50.* 12.01.11, 20:12 Mieszkam w Warszawie na Kabatach, kupiłem tam mieszkanie bo było tanio zapewniali że las , świeże powietrze,komunikacja OK, a tu bach podkłady na STP i cena za garaż nie mała. Kupić nie kupić? mieszkanie w kredycie, auto służbowe to po co mi garaż i tak stawiam na chodniczku. Nie powiem autko mam ale stoi u rodziców bo i żona tam zameldowana a i ubezpieczenie tańsze (kiedy się płaci kredyty to każdy grosz się liczy). Jednym słowem miło i przyjemnie,sielska atmosfera gdyby nie metro i te śmierdzące podkłady, a co do psów też owego posiadamy i uważam że nie po to sprowadzałem się do Warszawy by żyć jak pan by schylać się po odchody. Proszę was rodowity czy nie niczym się nie różnimy, jesteśmy tacy sami i taką samą mentalność mamy. Serdecznie pozdrawiam LLU, WGR,LRY, WPI oraz szczególnie BWM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Ludzie o czym Wy kurcze piszecie? Pleciecie bzdety IP: 178.73.48.* 12.01.11, 22:14 A tu kurczę następne lato rodem z horroru się kroi. NIe wierzycie? Spójrzcie, ile wywieszek "sprzedam mieszkanie" koło STP Kabaty i szkoły podstawowej nr. 16. Najgorszemu wrogowi nie życzę 1) takiego po prostu sztynku i 2) utraty zdrowia, spowodowanego przez ten cholerny kreozot. FU. A Wy wypisujecie o psich kupach. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazul Nie wierzę w to zupełnie. A dlaczego? IP: *.centertel.pl 12.01.11, 21:43 parafrazując dialektykę rzecznika owej nieomylnej instytucji - obstawiam że Krzysztof Malawko stwierdzi prędzej czy później że metro "jest od wożenia pasażerów, a nie od jakości powietrza" i doda że "metro to nie perfumeria" przeczytane tu: blog.bartoszdominiak.pl/2011/01/koniec-z-zakupami-w-metrze.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopaga Wojna z metrem wygrana. Podkłady nie będą śmier... IP: 178.73.48.* 30.09.11, 15:49 Materiały ekologiczne (drewniane podkłady nasączone ekologicznym impregnmatem) - to jedyne rozwiązanie do zaakceptowania. Podkładom betonowym - stanowcze NIE, wiadomo bowiem, że "są głośne". Przykładem - nasze tramwaje na betonowych (jak pociągi) podkładach, które zaczęto stosować po wojnie, bo szybko i tanio. A w Europie jeżdżą cicho... Odpowiedz Link Zgłoś