Dodaj do ulubionych

Likwidacja 106

04.02.11, 10:38

Poważnie zastanawiam się nad podjęciem walki z tą hydrą ztmowską, ale sam nic nie zdziałam (nie mam takiej siły przebicia, jak Pani z Targówka :D).
Obserwuj wątek
    • Gość: kuna Re: Likwidacja 106 IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 19:06
      A podpiszesz petycję za przywróceniem 125 na dawną trasę (... - Solidarności - Wolska - ...)?
      A tak serio: z tym 106 to jakiś żart?
    • 0ffka 106 już dawno temu zlikwidowano 05.02.11, 01:28
      106 jeździło od zawsze do końca na trasie Jelonki - pl Piłsudskiego.
      Reszta jest milczeniem...
      • lukasz.1978 Offko, nie żyj przeszłością 05.02.11, 09:01
        Obecny kształt linii 106 też ma swoich zwolenników i będziemy go bronić do krwi ostatniej. Co prawda ja w imię zasad, bo i tak tą linią nie jeżdżę, ale zawsze :)
        • 0ffka Re: Offko, nie żyj przeszłością 05.02.11, 17:48
          lukasz.1978 napisał:

> Obecny kształt linii 106 też ma swoich zwolenników i będziemy go bronić do krwi
          > ostatniej. Co prawda ja w imię zasad, bo i tak tą linią nie jeżdżę, ale zawsze
          > :)

a brońcie, brońcie... mnie to zwisa kalafiorem!
          106 nie istnieje i tak.
          • lukasz.1978 Zwis obopólny 05.02.11, 19:19
            > a brońcie, brońcie... mnie to zwisa kalafiorem!
            > 106 nie istnieje i tak.

Takowoż mnie zwisa to, że Tobie zwisa. A zatem pozostaniemy w zwisie obopólnym, może być kalafiorem :)
            • 0ffka Re: Zwis obopólny 05.02.11, 21:41
              tak ogólnie to mam traumę z tym 106 do dziś... to była fajna trasa zach- wsch
              Wam mogli dać inny nr
              • dennis_lance Re: Zwis obopólny 05.02.11, 23:31
                Mogli.
                Ale nie dali.
                Nie potrafisz się wznieść nad horyzont swojego zwisu i docenić dobrej, potrzebnej linii, która tylko za sprawą trzech cyferek weszła w szkodę Twojemu beniaminkowi? :)
                • w357 Zmiany w układzie linii autobusowych 05.02.11, 23:43
                  od 12.02.2011 (sobota)

6. W związku z niewielkim wykorzystaniem przez pasażerów w weekendy linia 106 zostaje przekształcona w linię okresową 384 kursującą na tej samej trasie.

opublikowano 4 lutego 2011r. ostatnia aktualizacja 4 lutego 2011r
                • 0ffka Re: Zwis obopólny 06.02.11, 01:11
                  Sio... do mitycznej żony z tym gęgotaniem.
                  • dennis_lance Re: Zwis obopólny 06.02.11, 11:50
                    Sio? Tak mamusia do kurek w obejściu często mawiała i stąd to wyrafinowane słownictwo u Ciebie? :D
    • dennis_lance Petycja! 07.02.11, 22:38
      No to do dzieła, bojownicy o 106: www.petycje.pl/petycja/6539/petycja_do_pani_prezydent_warszawy_w_sprawie_komunikacji_miejskiej_%28w_szczegolnozci_linii_106%29.html :D
      • lukasz.1978 Dennisie 07.02.11, 22:54
        Dennisie, aby doręczenie było skuteczne, przeysłkę należy adresować do adresata i nigdzie indziej. Więc skoro chodzi o linię, która zahacza o Bielany, to nie pisz o tym na forum żoliborskim lecz na forum bielańskim. Adres masz w sygnaturce.

Więc pisz pod właściwym adresem, a ja Ci wtedy zorganizuję poparcie.
        • dennis_lance Re: Dennisie 08.02.11, 19:31
          Już jest, info o petycji wisi wreszcie na właściwym forum ;) Organizuj Waść poparcie!
          • lukasz.1978 Re: Dennisie 09.02.11, 00:00
            Żem podpisał, żem namówił innych i będę kontrolowac, czy podpisują :)
            • 0ffka Re: Dennisie 09.02.11, 00:07
              lukasz.1978 napisał:

> Żem podpisał, żem namówił innych i będę kontrolowac, czy podpisują :)

Ja to samo uczyniłam :D Oby tak dalej!
      • pesymista1596 Re: Petycja! 08.02.11, 01:01
        I czemu mnie ta zmiana nie dziwi? ;-)

W zastępstwie 106 są dodatkowe kursy linii 184, na której pojawiły się wtyczki. Ponadto częściej w dni wolne od pracy pojedzie 112, której trasa na długim odcinku pokrywa się z linią 106. Zatem zmiana wydaje się w pełni uzasadniona, wziąwszy jeszcze pod uwagę wcześniejsze zasilenie linii 189, która od nie tak dawna kursuje co 10 minut w dni wolne od pracy. Poza tym ciąg Powstańców Śląskich ( odcinek: Radiowa - Górczewska ) zasili wkrótce tramwaj, więc los 106 był już i tak przesądzony. Nastąpiło jedynie "odłączenie aparatury podtrzymującej życie tej linii" nic więcej. Ciekawe w sumie czemu z taką trafnością kilka, kilkanaście miesięcy temu zwiastowałem likwidację 106, co nie?
        • dennis_lance Re: Petycja! 08.02.11, 19:40
          Żadnym jasnowidzem nie jesteś, bo ZTM się ze swoją fobią nie kryje od paru lat. Tramwaju jak dotąd nie ma i nie ma również żadnego powodu, by kasować 106. Prędzej do odstrzału (jeśli w ogóle) kwalifikuje się 184, które od Ratusza do Reduty dubluje linię tramwajową. A jeszcze lepiej by było (powtarzam: jeśli już KONIECZNIE trzeba było cokolwiek z PŚ zabierać JUŻ TERAZ), puścić 184 co 30 min. w DŚ, w ładnym takcie ze 106. No ale jak już w grę wchodzi fanatyzm i obsesja, to rozum zaczyna przysypiać :/

PS Najbardziej mnie bawią podpisy przeciw petycji znanych mi z imienia i nazwiska pracowników ZTM (w dodatku wywodzących się spoza Warszawy i bynajmniej nie pomieszkujących w dzielnicach obsługiwanych przez 106) :D
          • 0ffka Re: Petycja! 08.02.11, 20:14
            dennis_lance napisał:

> ... Najbardziej mnie bawią podpisy przeciw petycji znanych mi z imienia i nazwis
            > ka pracowników ZTM (w dodatku wywodzących się spoza Warszawy i bynajmniej nie p
            > omieszkujących w dzielnicach obsługiwanych przez 106) :D

Jesteś pracownikiem ZTM :D
            • dennis_lance Re: Petycja! 08.02.11, 22:01
              Lecz się! Albo znajdź sobie jakieś hobby, bo głupiejesz na stare lata :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka