Gość: wojski28 IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 13:58 Cz ztm zamierza posprzątać w autobusach? Syf malaria - można pomylić z toaletą a siedzenia -katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0ffka Re: czyste autobusy 27.02.11, 14:08 Gość portalu: wojski28 napisał(a): > Cz ztm zamierza posprzątać w autobusach? Syf malaria - można pomylić z toaletą > a siedzenia -katastrofa. Od paru lat wcale nie sprzątają w autobusach i tramwajach. Panuje tam taki syf, że często nie widać co jest za oknem tramwaju, lub autobusu. Śmierdzi że hej. Człowiek boi się dotykać poręczy, siadać! ZTM coś bredził w mediach, że najtańsza firma sprzątająca wygrała przetarg i nic nie da się zrobić... Dziwne! Zero sprzątania = zero kar! Pewnie jakiś pociot "wygrał" i udaje, że sprząta w myśl zasady:"rąsia rąsie myje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: czyste autobusy IP: *.elnetplus.waw.pl 27.02.11, 15:50 0ffka napisała: > Śmierdzi że hej. > Człowiek boi się dotykać poręczy, siadać! Aż ciekaw jestem po kim tak "pachnie" (o resztkach jedzenia nie wspomnę) ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: czyste autobusy 28.02.11, 09:27 Już myślałem, że znalazłaś innych sposób na leczenie swoich frustracji niż wypisywanie głupot na forach. Jak widać się myliłem. 1. Nie pisz bzdur, że od paru lat nie sprząta się w autobusach i tramwajach. Sprząta się i to codziennie. 2. Nie pisz bzdur, że "panuje panuje taki syf, że nic nie widać za oknem". Pewnie była naklejona reklama. 3. Nie pisz bzdur, że śmierdzi, bo może Ty albo współpasażer się nie umyli albo puścili bąka. 4. Nie pisz bzdur, że ZTM coś bredzi o najtańszej firmie sprzątającej bo ZTM nie sprząta pojazdów tylko ich właściciele czyli przewoźnicy. 5. Nie bredź o ustawionym przetargu, którego wcale nie było. Patrz pkt. 4. 6. Owszem, zdarzy się że jakiś żul zapaskudzi pojazd, ale jeśli prowadzący to zauważy powinien zjechać do zajezdni na czyszczenie. 7. Na przyszłość zrób zdjęcie tej tragedii i pokaż taki zapaskudzony pojazd co nic nie widać przez okno i nie można się do poręczy dotknąć. Codziennie korzystam z komunikacji i tego co napisałaś nie zauważyłem. 8. Masz problemy emocjonalne - poszukaj fachowej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
intransigent Re: czyste autobusy 28.02.11, 11:07 > 8. Masz problemy emocjonalne - poszukaj fachowej pomocy. Zacznij od siebie, pawełku, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: czyste autobusy 01.03.11, 19:48 intransigent napisał: > > 8. Masz problemy emocjonalne - poszukaj fachowej pomocy. > > Zacznij od siebie, pawełku, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Dzięki Intransigent za pomoc :) PS Żałuję że nie zrobiłam foty zasyfionego okna w tramwaju. Autentycznie było ono tak brudne tj zakurzone, zabłocone i nie wiem co jeszcze, że nie było nic widać z nim w biały dzień! Nota bene o tym samym mówił niedawno znany dziennikarz w TOK FM! Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: czyste autobusy 02.03.11, 11:21 0ffka napisała: > Żałuję że nie zrobiłam foty zasyfionego okna w tramwaju. Autentycznie było ono tak > brudne tj zakurzone, zabłocone i nie wiem co jeszcze, że nie było nic widać z nim > w biały dzień! To od czego okno było brudne to nie kurz, lecz zaschnięta mgła solna unosząca się spod opon wszystkiego co jeździ po drogach. A mgła solna bierze się stąd że HGW jak na bufetową przystało hojnie solą szafuje, czy leży śnieg na drogach czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: czyste autobusy 02.03.11, 18:12 tomjani napisał: > To od czego okno było brudne to nie kurz, lecz zaschnięta mgła solna uno > sząca się spod opon wszystkiego co jeździ po drogach. A mgła solna bierze się s > tąd że HGW jak na bufetową przystało hojnie solą szafuje, czy leży śnieg > na drogach czy też nie. Prawdopodobnie masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graś Re: czyste autobusy IP: 87.206.52.* 01.03.11, 17:12 ...nie widać co jest za oknem tramwaju, lub autobusu Chyba nawet mza nie myjni z prawdziwego zdarzenia, bo te autobusy też są brudne z zewnatrz. A nie myja ich ze względu na temperaturę, przy minusowych woda natychniast zamarza na szybach. środki też są brudne, wody chyba nie widziały od lat. Wpada ekipa z miotłami i przemiamiata- nie mylić z zamiataniem Odpowiedz Link Zgłoś