Gość: l IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 10:03 I git. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nygus Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 10:07 Jak nie jest kablem i donosicielem, jak jest? Robi z siebie kozaka, ale może trafić na większego cwaniaka niż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu I bardzo dobrze! Pierwsze przejawy spoleczenstwa o IP: *.fbx.proxad.net 19.03.11, 10:13 I bardzo dobrze! Pierwsze przejawy spoleczenstwa obywatelskiego w Polsce. Homo sovieticus jeszcze trwa, ale oto idzie nowe! :)))))) Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubera Za komuny było społeczeństwo obywatelski pierwsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.11, 19:14 Za komuny było społeczeństwo obywatelski pierwsza klasa. Większość donosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Za komuny było społeczeństwo obywatelski pier 19.03.11, 19:32 Gość portalu: bubera napisał(a): > Za komuny było społeczeństwo obywatelski pierwsza klasa. Większość donosiła. Biedaku. To jedyny wyznacznik bycia społeczeństwa obywatelskim jaki znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.etlink.pl 19.03.11, 11:07 cwaniakiem sam jest i chce zdobyc sławe , idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibicJuve NIE JEST donosicielem i kablem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:30 Jest normalnym człowiekiem, któremu przeszkadzają nienormalne zachowania. A ty jesteś ten niby cwaniak na którego trafi? Może na mnie chcesz trafić, baranku boży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: NIE JEST donosicielem i kablem! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:38 a co takiego by sie stalo jak bym ja np trafil na ciebie?.........bys mie pobil? nno nie rozsmieszaj mnie ,HEHEHEH..............pamietaj tam gdzie drwa rabia tam wiory leca ,tam gdzie sie strzela kule odbijaja sie od scian ......pamietaj ...... popatrz na japonczykow jak sie zachowuja w czasie kryzysu .POPATRZ NA TO !!!! to sie nazywa SPOLECZENSTWO OBYWATELSKIE..................podpowiem ci cos ,tam NIKT NIE DONOSI........................nie powiem ci pojedz to zobaczysz ,nie jestes wart zeby na tamtym gruncie noge postawic................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tokio by night odezwał się znafffca Japonii IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.11, 19:04 o Japonii i japończykach wiesz tyle co z newsów w TVtrwam... Gdybyś cokolwiek wiedział o ich kulturze i postawie to byś przede wszystkim napisał, że im do głowy by nie przyszło, żeby zaparkowac na miejscu dla niepełnosprawnych o innym cwaniakowaniu nie wspominając. W efekcie japończycy co do zasady nie maja potrzeby testować "tępienia chwasta". Ale spróbuj tam zaparkować na kopercie dla inwalidy bez ważnych uprawnień... Przez kolejne 2 lata będziesz jeździł wtedy komunikacją miejską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:12 Pewnie jego ojciec i dziadek też donosili. To taka rodzinna tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 21:31 Jasne, niech ci "silniejsi" blokują koperty. Większe prawdopodobieństwo, że trafią na takiego tchórza, jak ty. Jeszcze tym cwaniakom popilnuj autek, bo jeszcze ci coś zrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku jesteś jakimś przestępcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:53 co to za słownictwo "kabel" itd uczciwy obywatel powinien reagować na łamanie prawa a w w dodatku chodzi o łamanie praw inwalidów popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravogirl Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: 94.75.125.* 19.03.11, 10:09 no i świetnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c To policja używa poczty elektronicznej? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 10:16 Z mojego doświadczenia publikowane są jedynie adresy do rzeczników z myślą o ew kontakcie z mediami a i to nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kupiem3 popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Polsce 19.03.11, 10:20 jest caly czas powodem do dumy, a to wchodzenie do komunkacji miejskiej przed wychodzacymi, jezdzenie buspasami itp. a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 10:23 zrob zdjecie,napisz DONOS ,poczujesz sie lepiej........................... Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 11:12 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > zrob zdjecie,napisz DONOS ,poczujesz sie lepiej........................... To nie jest donos, tylko walka z chamstwem, buractwem i wieśniactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:24 podpowiem ci cos ,donies na swoja zne ze nie placi podatkow ,poczujesz sie lepiej ,i spelnisz ""obywatelski"' obowiazek......... Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 11:49 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > podpowiem ci cos ,donies na swoja zne ze nie placi podatkow ,poczujesz sie lepi > ej ,i spelnisz ""obywatelski"' obowiazek......... W stosunku do osób najbliższych, nawet gdy "organa" by chciały, żebyś na nie zeznawał, służy ci prawo do odmowy składania zeznań. To są inne sytuacje. Rozumiem, że ty nie "doniósłbyś" nawet wtedy, gdybyś widział zabójstwo. Tu cię zmartwię: w takiej sytuacji sam popełniasz przestępstwo nie "donosząc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:52 t bys na pewno nie odmowil tych zeznan ,nawet w stosunku do najblizszych ,ty NA PEWNO bys PRAWOZADNIE nie robil rozgraniczen czy to ktos ,czy to swoj ,bo robiac te rozgraniczenia juz mi smierdzisz padlina.............bo to by znaczylo ze jakby na tym miejscu dla kalekow zaparkowala twoja zona to bys nie zrobil NIC zeby ja ukarac,ale jakby tam zaparkowal sasiad ,to bys na niego doniosl.NNO NIEZLE POJMUJESZ OBYWATELSKA POSTAWE.naprawde niezle............ Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 12:46 > na tym miejscu dla kalekow zaparkowala twoja zona to bys nie zrobil NIC > zeby ja ukarac, Problem w tym, ze moja zona doskonale wie, ze na miejscu dla inwalidow (kaleka jestes najwyzej ty) sie po prostu nie parkuje. Aha, co do odmowy zeznan - ty bys "praworzadnie" odmowil zeznan niezaleznie od tego czy to rodzina czy nie ? Czyli powiadomienie policji o zabojstwie to tez donosicielstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:49 Zadalem ci pytanie co bys zrobil jak by twoja zona zaparkowala na miejscu dla kalekow ,inwalidow?.............chyba pytania nie zrozumiales?...wiec jeszcze raz ,co bys zrobil jak by twoja zona zaparkowala na miejscu dla kalekow,inwalidow............odpowiedz krotko ,doniosl bys czy nie ,TAK czy NIE.............chyba ze nadal nie rozumiesz oco pytam ,jak w sadzie masz tylko odpowiedziec TAK ,czy NIE............. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 13:01 Po pierwsze, odpowiedz najpierw na zadane tobie pytanie. Po drugie, ja juz ci odpisalem - sytuacja jaka opisujesz nigdy sie nie zdarzy, bo mojej zonie przez mysl by nie przeszlo zajac miejsce inwalidzie. Po trzecie, stanowczo mniej kropek bo robisz sie nieczytelny (zamiast niespodziewanego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:06 czyli chlopczyku nie odpowiadajac na moje pytanie juz zaczynasz krecisz ,a mowiac ze taka sytuacja sie nigdy nie zdarzy ,to juz kompletnie widze ze nie mam o czy z toba dyskutowac ,skoro nie potrafisz odpowiedziec TAK ,albo NIE.............FU ........ponimal Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 13:14 Nie, bo taka sytuacja sie nie zdarzy, nic nie krece. Wymysl sobie inna sytuacje (i odpowiedz na zadane tobie pytania). A chlopczyka to sobie w spodniach poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:15 oj sie nie pultaj ,bo se zedrzesz migdala.......... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 17:40 I jeszcze jedno - odpowiadajac na twoje pytania odnosnie mojej zony. Tak jak pisalem - sytuacja nie mialaby miejsca, bo po prostu nie zastawiamy miejsc inwalidom. Gdybym jednak spotkal kierowce (na miejscu), niezaleznie, czy krewnego, sasiada czy obca osobe, to zwrocilbym mu uwage. Gdyby to nie poskutkowalo, to tak, zglosilbym go do sluzb (czy do ochrony obiektu czy tez na policje, jesli byliby w poblizu) - informujac go o tym, ze zglaszam. Gdybym nie mial czasu siedziec i czekac na tego kierowce, to pewnie poszedlbym bezposrednio do ochrony czy Strazy Miejskiej, znow jeslibyliby w poblizu). Niestety, nie mam takiego zaciecia jak Pan Maciej opisany w artykule, ale tak samo wkurzaja mnie niemyslacy lub chamscy ludzie. PS. a teraz jestem ciekaw, jak ty bys to zalatwil - pobil czlowieka ? PS2. co do mojej rodziny - tak jak moja zona, nie parkuja w miejscach dla inwalidow, sa po prostu dobrze wychowani i potrafia sobie wyobrazic jak to jest byc inwalida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:44 sytuacja nie moze miec miejsca tylko w wypadku jak nie masz zony...... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 17:46 Ja wiem ze ciezko uwierzyc, ze istnieja tacy ludzie na swiecie, co nie parkuja na miejscach dla inwalidow, ale sprobuj to pojac. Odpowiedzialem (nawet wyczerpujaco) na twoje pytanie - potrafisz odpowiedziec na ktorekolwiek z moich, czy bedziesz sie dalej wykrecal ? Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 20.03.11, 18:51 Nieczytelny odpowiedz kótko "tak" lub "nie". Czy przestałęś jeść własne i cudze odchody czyli g...wna? Tylko nie wykręcaj się odpowiedziami "nigdy tego nie robiłem. Odpowiedz krótko, albo naucz się logiki, a zrozumiesz, że na pytanie zawierające fałszywą tezę nie ma innej odpowiedzi niż zaprzeczyć tezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:26 Chyba chciałeś napisać "niepoczytalny"? hi,hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 17:30 To tez. Bodaj Pratchett napisal, zeby sie strzec ludzi, ktorzy pisza za duzo wykrzyknikow na koncu zdania. Powoli przekonuje sie, ze ci od kropek moga byc jeszcze gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:40 jak sam nie masz opinii ,to nie podpieraj sie tym co inny powiedzial ,albo napisal ,bo to prostactwo........ Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 17:43 Zabolalo, prawda ? Warto podpierac sie tym co inni powiedzieli, w szczegolnosci gdy sa to ludzie madrzejsi od ciebie, zle na tym nie wyjdziesz, ba, moze nawet ktos uzna cie za madrego. A przy okazji - tamta opinia byla moja - jestes nieczytelny i zwichrowany, pisanie duzych ilosci kropek na pewno nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:46 jak sie nie ma argumentow ,to najlepiej po inteligencji ,no nie panie bankowy intelygencie??? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 17:49 Raz ze nie bankowy. Dwa, dziekuje, ze uwazasz mnie za inteligenta, przykro mi, ze siebie nie. Trzy, podalem ci argument za tym ze warto czasem sluchac/czytac i przekazywac opinie innych. Cztery - chciales mojej opinii, to ja dostales. PS. sam zaczales pisac bez argumentow - cos o podawaniu reki etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 21:58 Bez przesady ,w bankach pracuja w polszy same burak ,pasujesz do nich........wiec nie zaprzeczaj............... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 25.03.11, 15:05 Wiesz, wole byc burakiem z banku (ktorym nie jestem) niz bandyta i morderca. Ale ty ewidentnie cenisz tych drugich bardziej. PS. Jak tam twoje kozy ? PS2. Jak nie przestaniesz naduzywac kropek to ci sie klawiatura zatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 20.03.11, 18:55 Ależ on włąśnie wyraził opinię, że stawiający wiele kropek ą gorsi od tych stawiających wykrzykniki. A cytowanie literatury jest raczej dowodem oczytania. Naucz się czytać ze zrozumieniem, że tk zażartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 13:36 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > podpowiem ci cos ,donies na swoja zne ze nie placi podatkow ,poczujesz sie lepi > ej ,i spelnisz ""obywatelski"' obowiazek......... nie powtarzaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:43 powtarzanie to nie brak argumentow ,tylko ich uwypuklenie,ponimal..........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:29 Fascynujesz mnie! Próbujesz się popisywać znajomością różnych języków, ale ja dotąd w żadnym z nich nie udało ci się wysłowić poprawnie (a już chyba najgorzej w ojczystym). Proponuję więcej wielokropków i będzie dobrze.......................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:39 nno nadaj cos jeszcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 18:09 Jak sie nie ma argumentow, to sie nie ma argumentow, co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman taki samochód najlepiej podpalić 20.03.11, 19:07 taki samochód najlepiej podpalić ! Ma to tę zaletę, że straż pożarna zjawi się najpóźniej 10 minut od podpalenia, ugasi i usunie wrak... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: popieram!niestety chamstwo i cwaniactwo w Pol 19.03.11, 13:34 z komunikacji sie wysiada a nie wychodzi,ak samo jak wsiada a nie wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujumuju Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 10:23 popieram karanie za zajmowanie kopert, ale niepokojace jest promowanie donosicielstwa w spoleczenstwie. od parkowania sie zaczyna, potem doniesie na sasiada, a jak przyjdzie co do czego - na opozycjoniste. czy w takim razie GW nie powinna zrehabilitować TW? Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 20.03.11, 19:07 NIe. Ponieważ TW działałi w sytuacji niedemokratycznego państwa, w którym władza łąmała prawa obywateli. Natomiast opisany w artykule przypadek, to przykład wspierania demokratycznego państwa w dziele przestrzegania słisznego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 10:24 git to by temu czlowieczkowi twarz zyletka pociol .....chyba to miales na mysli.........??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cazares Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: 178.73.49.* 19.03.11, 11:07 Ty jeszcze tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana [...] 19.03.11, 10:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Apel do policji IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 10:31 duch_mariana napisał: > Wydrukujcie sobie zdjęcie tego kapusia i jak to Peja powiedział wiecie co z nim > zrobić. Apel do policji: ustalcie adres "duch_mariana" i zatrzymajcie na 24godziny do wyjaśnienia w sprawie gróźb karalnych. Mam nadzieję że dodatkowo dostanie po dupie od kolegów z celi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:25 nno i brawo ,typowe donosicielstwo,duzo nie potrzeba zeby nim zostac ,co jacusiu????????........ Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Apel do policji 19.03.11, 12:36 Po dupie i w dupę od kolegów z celi mogą dostać tacy jak ty i twój idol Maciuś z Żoliborza. Mi koledzy w celi podadzą rękę a wam podadzą lachę i taka to między nami różnica. Ja mogę iść na Brzeską, na Ząbkowską, mogę na Stalową, na Małą, mogę na Szmulki i nikt do mnie nie powie że idzie ta policyjna ku... czy konfident. Ja jestem człowiekiem i żyję jak człowiek a konfident zawsze będzie chodził jak szczur, przemykał się bokami żeby nie dostać nagrody za swoją obywatelską postawę. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 12:40 > Po dupie i w dupę od kolegów z celi mogą dostać tacy jak ty i twój idol Maciuś > z Żoliborza. Mi koledzy w celi podadzą rękę a wam podadzą lachę i taka to międz > y nami różnica. Ja mogę iść na Brzeską, na Ząbkowską, mogę na Stalową, na Małą, > mogę na Szmulki i nikt do mnie nie powie że idzie ta policyjna ku... czy konfi > dent. Ja jestem człowiekiem i żyję jak człowiek a konfident zawsze będzie chodz > ił jak szczur, przemykał się bokami żeby nie dostać nagrody za swoją obywatelsk > ą postawę. Nie, nie jestes czlowiekiem, jestes bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Apel do policji 19.03.11, 12:47 > Nie, nie jestes czlowiekiem, jestes bandyta. Ja?? Ja nigdy nikogo nie pobiłem, nie licząc jednego razu w podstawówce. Nic nie ukradłem poza paroma długopisami, które zamiast odłożyć, wsadziłem do kieszeni. Nikogo nie oszukałem. Ale konfidentem nie jestem swoje sprawy załatwiam sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:54 Marian ,nie ludz sie ze on pojmie o co ci chodzi ,tacy ludzie sa bez respektu dla siebie i dla innych ,i bez honoru....................sa tylko DONOSICIELAMI, a daj im tylko mozliwosci to zaczna pierwsi okradac innych bez zadnych oporow moralnych ....tfu..... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Apel do policji 19.03.11, 12:57 Ja to na nich leję z góry ciepłym moczem. Szkoda pisania. Każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie i ja to zrobiłem. Zero szacunku dla frajerstwa i konfidentów i wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 10:49 duch_mariana napisał: > Ja to na nich leję z góry ciepłym moczem. Szkoda pisania. Każdy ma prawo wyraża > ć swoje zdanie i ja to zrobiłem. Zero szacunku dla frajerstwa i konfidentów i w > szystko na ten temat. Masz rację. Niewłaciwie zaparkowany samochód najlepiej od razu puścić z dymem. Po co komuś "donosić". Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 12:57 "Mi koledzy w celi podadzą rękę". "Ale konfidentem nie jestem swoje sprawy załatwiam sam." Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 12:59 Nic, poza tym ze z tych slow jak dla mnie wynika, ze jestes bandyta, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:03 widzisz rind ,nic z jego slow nie zrozumiales,zadnej wiedzy w tobie nia ma ,czy to o historii ,czy o czlowieczenstwie ,czy o czymkolwiek ,.............Z Marianem ,jakby byla powiedzmy wojna to moglbym na nia isc ,a ciebie bym sie obawial ze mi strzelisz w plecy,albo ze strachu uciekniesz,.....bo zadnego HONORU nie masz..............i to jest ta roznica............ Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 13:05 Widzisz, a ja bym ciebie za swoje plecy nie wpuscil. Bo bys mnie zastrzelil i ograbil. Bo zadnej praworzadnosci i moralnosci w tobie nie ma. A honor mam. Tyle ze honor to nie jest kumplowanie sie z bandytami w dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:07 widzisz bo sadzisz innych podlug siebie...............dla tego sie za siebie musisz ogladac........... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 13:13 Widzisz, wlasnie nie. Sadze innych po ich czynach i slowach - to nie ja moge podac reke kazdemu mordercy (byleby nie "donosil"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:15 ta jestes pewien,,,,,,,ciekawe co powiesz o zolniezykach wracajacych z afganu i husejnowa>?..............podasz im reke????????????...................... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 13:19 Zalezy ktorym. Saperom na przyklad tak, tak samo lekarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:32 hm........widzisz nic nie zrozumiales.............. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 16:03 Zrozumialem, zrozumialem. Zrozumialem tyle, ze jak bys przypadkiem byl w wojsku i twoj pluton rozwalil wioske cywili, to bys oficerowi o tym nic nie powiedzial, bo przeciez to juz by bylo "donoszenie". A moze bys tez w rozwalaniu uczestniczyl, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:23 a co byles w wojsku i rozwalales wioski? to pytanie retoryczne ,bo nie wiem o co ci chodzi ???????...........z tym oficerem w szczegolnosci..........chodzi ci o to ze oficer by w tym nie uczestniczyl.czy tez patrzyl na to z boku ,czy tez wydal rozkaz do rozwalenia ,czy tez by czekal tylko na meldunek ????.............a ty gdzie to w wojsku byles??????? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 17:25 Ogolnie nie wiesz o co chodzi, ale to szczegol. Oficer siedzi w obozie, ty z plutonem wracasz. Zameldujesz o tym zescie cywili zabili, czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:38 jak to oficer moze w obozie siedzic ,to co to za szuja ktora wojsko zostawia ,,a moze o sobie mowisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 17:45 Wykrety, wykrety, na zadne pytanie nie potrafisz odpowiedziec. Moze siedziec, bo mniej wiecej od pulkownika w gore siedza w sztabie. Wasz porucznik kazal wam rozwalic bezbronnych cywilow, zameldujesz pulkownikowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:52 ja ci zadalem proste bardzo ,z mozliwa odpowiedzia ,na tak i nie ,i nie potrafiles odpowiedziec, wiec nie bredz....... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 17:54 Odpisalem ci co bym zrobil. A co do pytan na TAK i NIE - czy juz przestales gwalcic kozy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 23:19 to napisz pod spodem jedna z dwoch mozliwych odpowiedzi ,chyba ze nadal nie rozumiesz pytania.................co chlopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 21.03.11, 00:53 Tylko i wylacznie jak odpowiesz, na ktorekolwiek moje pytanie. Najlepiej to z kozami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaff Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 22:53 Hahaha, niespodziewany się tego nie spodziewał. Nie wie teraz czy rzucić monetą czy zapytać swojego chłopaka co odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:02 Olciu ,a co jestes ciotka ze o chlopaczkach myslisz......?ciotka na pewno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 25.03.11, 15:05 A ty przestales juz myslec (i nie tylko) o kozach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Apel do policji IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 13:21 a oni donosili w tej konkretnej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:33 a o ktorej konkretnie sprawie mowimy?................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Apel do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:37 rlnd-po co dyskutujesz z idiota przeciez pokona cie doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Apel do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:38 po kiego licha dyskutujesz z idiota,przeciez pokona cie doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:02 doswiadczylo cie.....hehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 10:54 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > widzisz rind ,nic z jego slow nie zrozumiales,zadnej wiedzy w tobie nia ma ,czy > to o historii ,czy o czlowieczenstwie ,czy o czymkolwiek Człowieczeństwie? Osoba mająca w dupie upośledzenia innych ludzi nie może być wstawiana w ramkę "człowieczeństwa".. Gość nie "donosi", bo tak władza chce, tylko gość "donosi", bo ktoś wykazuje zachowanie nieprzystające do zasad panujących w społeczeństwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:04 spiewasz wedle tej piosenki ,""kaleka jest dobry na wszysko"",tak?.................to moze powalcz o zabezpieczenia na peronach gdzie czlowiek moze zginac ,a tutaj tylko najwyzej przejdzie kawalek dalej ,co dobrze na zdrowie mu zrobi............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:50 nic nie zrozumiales ,..................z tego co napisal Marian,nic a nic............... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Apel do policji 19.03.11, 12:54 Bo oni niczego nie są w stanie zrozumieć. Nawet tego, że sami nie są idealni i ktoś kiedyś się wykaże "obywatelską postawą" i strzeli fotkę, bo stanie kołem 10 cm na trawniku, albo zderzak mu wchodzi na 4 cm w światło bramy wjazdowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 11:25 duch_mariana napisał: > Bo oni niczego nie są w stanie zrozumieć. Nawet tego, że sami nie są idealni i > ktoś kiedyś się wykaże "obywatelską postawą" i strzeli fotkę, bo stanie kołem 1 > 0 cm na trawniku, albo zderzak mu wchodzi na 4 cm w światło bramy wjazdowej. Niech strzelają. Jak popełnię błąd to zapłacę, a nie będę płakał, że ktoś mi zdjęcie zrobił. Trzeba mieć jaja, by przyznać się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 12:58 Zrozumialem, mozecie podac reke kazdemu bandycie z waszej dzielnicy. Brawo. PS. jesli kogos nie moge zrozumiec to ciebie, moze ogranicz ilosc kropek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:00 moge podac kazdemu reke ,ale nie DONOSICIELOWI.................ponimal???????............... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 13:02 Mordercy swojej matki tez ? Ciekawa masz moralnosc. Taka, bandycka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:09 mojej mamy nikt nie zamordowal ,chyba zes wierzacy i boga o to posadzasz..sama umarla,,,,,,a raczej moglbym powiedziec ..ze czarnobyl jej w tym pomogl.......ot i cala prawda........... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 13:17 Dobrze, mordercy twoich dzieci (sprawdzic czy nie ksiadz). Mordercy sasiada. Kuzyna ze strony matki. Zlodziejowi co ci obrobil mieszkanie. Bandycie, ktory cie pobil w bramie i obrabowal. Gestapowcom, ktorzy mordowali tych Zydow, po tym jak szmalcownicy na nich doniesli (twoj przyklad). Im wszystkim podalbys reke, bo to nie "donosiciele" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:35 na pewno nie podalbym reki tobie................to jest pewne..... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 16:05 Obejdzie sie. Tez bym tobie reki nie podal, takiemu co podaje ja, bez zawahania, mordercom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:24 nno lepszy morderca od bankowca......choc wiesz czego sie spodziewac........... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Apel do policji 19.03.11, 17:51 No tak, bankowiec to taki gorszy rodzaj czlowieka, przechowuje i pozycza pieniadze. Morderca jest zdecydowanie lepszy, on przeciez tylko zabija ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr warszawa Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 14:54 PIOTR ROGOLSKI PS OGI OGOREK CZY CH... WIE CO ZA KORWA TO FRAJER JEST KORWA POLICYJNA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Apel do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:07 niespodziewany napisal: > na pewno nie podalbym reki gtobie. Na pewno to Napoleon nie zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:06 a kto to napoleon?...........ten od koniakow?............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:47 Marian ,popieram cie w 100% ,PRAGA ZYJE,a kto z Warszawy i kto zyje w tym srodowisku to wie co to prawdziwy HONOR WARSZAWIAKA, i nie tylko oraz respekt..........dle siebie i innych....... a DONOSICIEL TO DONOSICIEL ........nikt mu reki nie poda ,DONOSICIELSTWO to charaktrer( a raczej jego brak) .i to wszystko ,brutalnie ale to dobrze wytlumaczyles MARIAN............. --i to odnosi sie do wszystkich miast i nie tylko w polszy............spytajcie tych co zyja........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Apel do policji IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 13:04 to idź w cholerę na te Szmulki i zostaw nas w spokoju, chcemy kulturalnie porozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:10 nno chyba nie powiesz paniusiu ze posiadasz kulture,,,,,,,chyba taka bankowa............co?........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Apel do policji IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 13:19 pudło, nie mam konta w banku.... Do wieku Paniusi też mi jeszcze dużo brakuje Chciałabym usłyszeć argumentację, dlaczego Koleś opisywany w artykule jest wg Ciebie donosicielem. Od innych np rlnd dlaczego nie jest. tyle. to jest kulturalna rozmowa a nie rzucanie inwektywami na wszystkich, którzy mają inne zdanie. nie mam na myśli tylko Twoich głupich tekstów, tych, którzy obrażają Ciebie również. Porozmawiamy kulturalnie? a i uprzedzę pytanie albo przycinek Twój lub Mariana - jestem z Pragi wyobraź sobie. i nie głosowałam na PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:42 A co mnie jakies partie obchodza ,tyle co nic ,zadni z nich gospodarze ,mierni obywatele ,ktorzy popelniaja wykroczenia i przestepstwa i zaslaniaja sie immunitetem..........ot taki rzad i chcieliby zeby tacy sami byli ich podwladni ,obywatele........... -juz napisalem wczesniej ,jak ten pancio DONOSICIEL ,chcialby to po ludzku zalatwic ,to mogl poczekac na kierowce ,zwrocic uwage ,i na pewno odniosloby to lepszy skutek niezli DONOSZENIE..........poza tym sa do tego odpowiednie sluzby ktorym za to plynie potok pieniedzy ,wiec tylko one sa do tego uprawnione,a jesli tak nie jest ,to znaczy ze zmierzamy do anarchii, kazdy sobie zepke skrobie ,jakby babcia powiedziala...................od kroczku do kroku ,Orwell w czystej postaci....................tak jak w tym kawale o polakach i piekle.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elokwenciak Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 16:40 Widzę u Ciebie brak konsekwencji. Mówisz, że są służby uprawnione do takiego działania a karzesz temu człowiekowi załatwiać sprawę osobiście? Niestety zwracanie uwagi przestało przynosić skutek, bo musisz trafić na osobę, która trochę myśli. Osoby, które parkują na takich miejscach wskazują, że myślenie jest im obce. Stąd Pan w ramach obywatelskiej postawy zgłasza taki fakt do UPRAWNIONYCH DO DZIAŁANIA w takich sytuacjach służb, które sprawę już załatwiają. Rzepkę by sobie skrobał jakby wziął kija i wybił takiemu delikwentowi szybę. Znów brak arumentów panciu niespodziewany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Apel do policji IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:25 mysle ze to przez zawisc ,a nie w zadnych ramach zglasza,frustrat i zyciowa niedorajda i tyle w temacie........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwekck Re: Apel do policji IP: 178.73.30.* 19.03.11, 17:32 Co te obelgi o tym co myślisz wnoszą do dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Apel do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:11 lola Boga i kto tu wspomina o kulturze. Kuktura jest zabieranie miejsca inwalida.Obys poczul sie takowym ,zeby ci nogi polamano w wypadku samochodowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Apel do panów w dresach IP: *.acn.waw.pl 19.03.11, 10:38 peja? to twój idol, dresie??? zastawiasz miejsca inwalidom swoim kradzionym w reichu rzęchem? ku..., jakim trzeba być ćwokiem, zeby cytowac na forum bełkot dresiarza???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austin Re: Apel do panów w dresach IP: *.pzu.pl 19.03.11, 10:55 Nie wiem co to jest peja, może chodziło ci o fleja? Poza tym nie czuj się bezkarnie obrażając porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo!!! Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 10:26 Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.1978 Za dużo miejsc parkingowych dla niepełnosprawnych 19.03.11, 15:21 Wiem, ze to, co napiszę, nie jest "politpoprawne", ale trzeba głośno powiedzieć prawdę - w Warszawie jest zby dużo miejsc dla niepełnosprawnych w stosaunku do istniejących potrzeb. Stąd dużo tego typu problemów z parkowaniem opisanych w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Za dużo miejsc parkingowych dla niepełnospraw 19.03.11, 15:23 lukasz.1978 napisał: > Wiem, ze to, co napiszę, nie jest "politpoprawne", ale trzeba głośno powiedzieć > prawdę - w Warszawie jest zby dużo miejsc dla niepełnosprawnych w stosaunku do > istniejących potrzeb. Stąd dużo tego typu problemów z parkowaniem opisanych w > artykule. Być może jest ich za dużo. Szczerze mówiąc wątpię, żeby za decyzjami o ustalaniu ich ilości szły jakieś głębsze przemyślenia. Ale problemy z parkowaniem na tych miejscach nie wynikają z ich zbyt dużej ilości, tylko zwykłej bucerki parkujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: I bardzo dobrze! Pierwsze przejawy spoleczens IP: *.acn.waw.pl 19.03.11, 10:35 typowe polaczkowe myślenie rodem sprzed wieków. władza to "oni", trzeba popierać cwaniaków, złodziei i oszustó, bo to "nasi". misiu, czasy zaboró daaawno za nami, obudź się. cham i prostak zajmujacy miejsce inwalidzie jest chamem, prostakiem i zasranym prymitywem. należy go KARAĆ. i to, co robi ten człowiek jest godne najwyższej pochwały. a takich zasrańców myślących jak ty kategoriami sprzed 200 lat należałoby wyskrobać w łonie, bo czekanie aż wymrzecie staje się nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 10:42 Tjaaaaaaaaaaa cel uświęca środki .... i git ;) www.youtube.com/watch?v=qv3XX-CMeiw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf54 Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: *.kielce.vectranet.pl 19.03.11, 11:02 Pan Maciej to zwykły konfident.Swoją drogą nie wolno parkować w takim miejscu bez uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu ORMO wiecznie żywe!!! IP: *.jmdi.pl 19.03.11, 11:04 jak w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kultureprofessoren Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 11:04 Do tych, którzy określają to mianem donosicielstwa, wyjedzcie trochę z zaściankowej wawy, zobaczcie kawałek świata. W Szwajcarii kiedy przejeżdża sie przez przejście dla pieszych nie przepuszczając pieszego, to ten bierze telefon i dzwoni wprost na policje, podając numery rejestracyjne samochodu (świadkowie zazwyczaj są), nie wspominając już o parkowaniu! Do tych, którzy krytykują, wyobraźcie sobie, że ktoś z waszej rodziny, (odpukać) zostanie inwalidą, pojedziecie do marketu a tam olbrzymia laweta stoi na niebieskich miejscach... i co dalej będziecie tak śpiewać? I najważniejsze na koniec, proszę rozróżniajcie donosicielstwo od postawy obywatelskiej. Dla mnie podstawowa różnica jest taka, że donosiciel ma zawsze jakiś interes w tym, że udziela komuś informacji (najczęściej korzyść materialna). W przypadku postawy obywatelskiej nie ma żadnych korzyści, robi się to wyłącznie bezinteresownie (bohater artykułu musi dodatkowo poświęcić trochę czasu). I za to wielkie brawa i szacunek, oby więcej takich ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:28 nno ciekawy przyklad podales ,szwajcaria ,to w pelnej krasie kraj donosicieli i konfidentow,chyba czytales coskolwiek o czasach II wojny swiatowej..........kontach zydowskich ,machlijkach na bilionowa skale itd....i ty szwajcarow jako przyklad stawiasz???...............nno pieknie..................naprawde pieknie.............. Odpowiedz Link Zgłoś
kultureprofessoren Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 12:21 Powiem Ci, że wolałbym żyć w ten pełnej (jak to nazywasz) donosicielstwa szwajcarii, gdzie ludzie szanują porządek i ustalone reguły współżycia społecznego (a jeśli ktoś je łamie, to informuje się o tym, konkretne władze, bo po to są reguły gry, żeby ich nie łamać), niż w PL, gdzie panuje totalny syf i rozgardiasz, a z sąsiadem palącym śmieci w piecu i na podwórku nie sposób sobie poradzić. I z tego co widze, nigdy nie będzie w PL porządku, skoro nawet w opisywanym przypadku człowieka, który robi coś bezinteresownie dla dobra wspólnoty, jest przeciwna większość foromowiczów. Bo wybacz, ale nie ma innego sposobu na ludzi łąmiących prawo, niż informowanie o tym odpowiednich władz. Rozumiem, że jak złodziej będzie kradł Ci radio z auta, zamiast dzwonić na policję, będziesz próbował mu wytłumaczyć, że robi źle :) I podobnie jest z tymi zajmującymi miejsca dla inwalidów, okradają tych, którym to miejsce się należy. PS Każdy kraj ma czarne karty w swojej historii, nawet Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:33 Zawsze mozesz sprobowac zycia w szwajcarii,a to nie wina ze sasiad ma piec ,moze zajmiesz postawe SPOLECZNIE UZYTECZNA i poprosisz panstwo( ?) o to zeby mu doprowadzili centralne,scieki ,wode ciepla i zimna oraz zeby zbudowali droge,bo jak tylko na biednego sassiada DONIESZIEsz to bedziesz tylko marnym donosicielem...........i co ty ciagle z tym zlodziejem ,?........nie nie bede dzwonil na policje......wyobraz sobie ,radia z samochodu nikt mi nie ukradnie,a jak juz by chcial to na pewno bede sie w stanie z nim dogadac..proste....a w ostatecznosci jeszcze dam mu 5 zl na piwo.......tak samo jak i pomoge bezdomny, ale NIE DONOSICIELOM.....w zadnym razie ,i nadal ci polecam doniesc na zone,jesli takowa posiadasz ze nie placi podatkow............. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 12:36 > radia z samochodu nikt mi nie ukradnie,a jak juz b > y chcial to na pewno bede sie w stanie z nim dogadac..proste....a w ostatecznos > ci jeszcze dam mu 5 zl na piwo Rozumiem. Jak ktos ci szybe w samochodzie wybije to tez tego nigdzie nie zglaszasz ? A jak ktos cie pobije, to tez bedziesz sie z nim dogadywal ? No to ja juz chyba wiem, do jakiej grupy spolecznej nalezysz. Nie lubisz policji, z bandytami sie dogadujesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:11 do tej pory szyby nikt mi nie wybil,a jakby sie zdarzylo to wstawie nowa.........wszystko mozna naprawic ,jak sie zyje ale DONOSICIELSTWA nie cofniesz............. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 13:27 Zabojstwa tez nie. A z zabojcami jestes przeciez zaprzyjazniony (albo moglbys byc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:44 skad wiesz z kim pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 16:00 Na szczescie nie z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:26 za cienki bolek jestes zeby ze mna cos robic.............. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 17:28 Masz racje, nie chodze okradac i bic, z "ferajna". Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 17:29 Pardon, chodzilo mi oczywiscie o "zalatwianie spraw samemu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:30 rozumiem ze chodzisz sam......... bo ci nikt reki nie chce podac........ Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 17:31 Nie, po prostu nie chodze na wlamy i ustawki. PS. nadal - wole sam, niz z gromadka takich kolesi jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:32 tylko na donosy.nno nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:19 rlnd przestan sie licytowac tym idiota,bo zachowujecie sie jak dwa psy na tarczy jeden sra a drugi warczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:08 ciotka jego jestes,HEHEHHE on tobie ?,czy ty jemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 13:08 świetnie, gdzie stoi ten twój samochód, potrzebne mi nowe radio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:14 fajnie ze ci potrzebne ,a malo to masz sklepow...............chyba ze chcesz popelnic przestepstwo...................moze to powinienem zglosic ,co?????????..........bedzie to pewnie w twoim mniemaniu postawa obywatelska...tak??????????.............ale wiesz co ......ja ciebie oleje...........jak bedzie trzeba kupie nowe..............zreszta,moje jest w ukladzie ...nie myslalem ze ktos jeszcze na radia samochodowe sie porywa.cos sie mylilem............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 13:24 skoro nie donosisz, jeszcze ze mną pogadasz, a Tobie niepotrzebne jak widzę, bo nie będziesz go bronił..... Człowieku, czy ty naprawdę nie widzisz nieścisłości w tym co mówisz? tak, jeśli kradną radio z auta, zarówno mojego jak i sąsiada dzwonię na policję. możesz nazywać to jak chcesz. ja niestety kolesia od radia sama nie zlapię. jestem za niska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:30 a ja ,jesli kiedykolwiek mialoby dojsc do takiej sytuacji,pogadam z gosciem zeby je zostawil ,i badz pewien ze na pewno sie dogadamy...............jak czlowiek z czlowiekiem.................. -----a ty nawet jak zadzwonisz na policje ,ktora za dwie godziny przyjedzie ,to gosc sie zmyje z twoim radiem dziesiec razy.......i tyle bedziesz z tego miec.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:21 rozumiem,ze jak ci ktos bedzie zone gwalcil to bedziesz sie z nim dogadywal i prosil by tego nie robil. Koles idz do lekarza i sie lecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:07 a co tobie zonke zgwalcili?..mysle ze na wlasnych obserwacjach te teze opierasz.prawda?nno chyba ze szastasz sloweczkami tak sobie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 12:31 w USA nigdzie nie trzeba sie fatygowac by zeznawac wystarczy fotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:38 cos ci sie chlopcze pomylilo ,w jankesowie tylko odpowiednie sluzby moga wlepiac mandaty,tam jest wszystko poukladane.i zadko kiedy ktokolwiek swoje kompetencje przekracza. Podam ci prosty przyklad ,W polszy moze zatrzymac cie policja nawet jesli nie polelniasz zadnego przekroczenia ,co w jankesowie ( poza specyficznymi okolicznosciami ) jest NIEMOZLIWE.......ile razy mi sie zdarzylo ze nawet jak jechalem za szybko to po zatrzymaniu policjant udzielil mi upomnienia.........w polszy od razu ci laduje mandat ,albo czeka na lapowe.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:44 a skad wyczytales ,ze w jankiesowie ktos poza policja moze pisdac madaty? Radze czytac ze zrozumieniem,no ale jak sie ma ptasi mozdzek to czego wymagac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226135 Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 07:41 w jankiesowie za parkowanie po zlej stronie ulicy $40,za parkowanie na miejscu dla inwalidy $100.->gdyby w katolandzie egzekwowano kary mniej by bylo cwaniaczkow. Wyemingrowal taki ze wsi gdzie latal za stodole i za krowim ogonem do miasta kupil se bryke i pana udaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:09 Odpowiedz mi gdzie tam sa miejsca dla kalekow w miescie?...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:09 Moze chlopcze,moze.............chocby parkingowcy............. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! 19.03.11, 12:32 > Dla mnie podstawowa różnica jest taka, że donosiciel ma zawsze jakiś > interes w tym, że udziela komuś informacji (najczęściej korzyść materialna). W > przypadku postawy obywatelskiej nie ma żadnych korzyści, robi się to wyłącznie > bezinteresownie Jakby robił to dla kasy to może i bym zrozumiał. W końcu bieda w kraju, bezrobocie, a jeść trzeba. Ale kablowania dla własnej satysfakcji nie zrozumiem nigdy. Przeszkadza mu parkowanie na kopertach? Ma za dużo czasu? To niech stanie i pilnuje i jak ktoś zaparkuje to niech podejdzie i zwróci uwagę. Wtedy będzie postępował jak człowiek a nie jak gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:17 NNO MARIAN ,zrownales facia z glebucha ......ciekawe czy to lapnie............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 13:58 Zaścianek to pisanie "wawy" Panie światowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariog Re: Brawo Panie Marianie! Świetna robota!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 16:46 Nie przesadzajmy już. Wszystko zależy od tego w jakiej sytuacji nie przepuścił tego pieszego, ale z tego co wiem, ulice przeznaczone są dla pojazdów a nie dla pieszych. Więc pierwszeństwo mają auta, co nie znaczy, że nie można zachować się kulturalnie i tych pieszych przepuścić. Ale jeśli widzę jak piesi włażą tempo na ulicę, bo "im się należy przejście" (patrz rondo wiatraczna przy waszyngtona lub emili plater na wysokości sali kongresowej) to wybacz, ale nie uważam, żeby to było kulturalne zachowanie z ich strony. Dodam, że jestem i pieszym i kierowcą, więc rozumiem obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kultureprofessoren Bzdury piszesz 19.03.11, 11:08 Człowieku, w głowie Ci sie poprzewracało! Nie porównuj postawy obywatelskiej w sprawie zajmowania miejsc dla inwalidów przez nieuprawnione osoby z donoszeniem na Żydów w czasie II WŚ. Weź trochę pomyśl zanim coś napiszesz. A rozróżnienie między postawą obywatelska a donoszeniem masz na dole, poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:23 nie ma zadnej roznicy chlopczyku ,ZADNEJ...............toz to pierwszy powazny krok w strone tropiciela zydow ,................. z czasow II swiatowej...............mozliwe ze w tamtym czasie ten maly czlowieczek bylby juz w hitlerjugend..............i mozliwe ze wydalby twoja mame ,albo jeszcze lepiej ciebie,choc w twoim przypadku ,professsorku ,nie byla by to zadna strata.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: Bzdury piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:41 Dobra, załóżmy że jestem świadkiem napadu na Ciebie. Bandyci Cię pobili, obrabowali, zostawili nieprzytomnego. Rozumiem, że mam nie donosić na policję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:48 mylisz pojecia synku,naucz sie je rozrozniac ,a pozniej pogadamy.......a tak na marginie,to nie sadze zeby mnie ktos chcial napasc........nno chyba ze bym byl DONOSICIELEM.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mt Re: Bzdury piszesz IP: 195.184.82.* 19.03.11, 12:35 To ty mylisz pojęcia, zgredku. Wydanie rodziny ukrywającej Żyda to zabicie Żyda i najpewniej tej rodziny, czyniącej moralnie szczytny uczynek. I jeśli uważasz, że parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych jest moralnie szczytne, to jesteś zwykłym, najzwyklejszym kretynem. Niestety żyjemy w kraju, gdzie z jednej strony jest narzekanie, że ukradli mi samochód, a policja nie może złapać złodzieja, ale jak wiesz, że sąsiad kradnie samochody, to na policję nie pójdziesz, bo to donosicielstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:40 Kiepski to kraj ktory toleruje DONOSICIELI..................i kiepscy ""obywatele"" ktorzy to robia, od tego sa okreslone sluzby i NIKT ich nie powinien wyreczac............ Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Bzdury piszesz 19.03.11, 13:25 > Kiepski to kraj ktory toleruje DONOSICIELI..................i kiepscy ""obywat > ele"" ktorzy to robia, od tego sa okreslone sluzby i NIKT ich nie powinien wyre > czac............ Ależ to nie jest wyręczanie tylko WYKORZYSTANIE tego za co płacimy - czyli za policję, straż miejską, etc. Służby są niewydolne, dlatego parkingowe chamstwo czuje się bezkarne. Jeśli służby zaczną karać 1/3 popełniających takie wykroczenia, to owo donosicielstwo (które sam praktykuję, nie ma dnia, żebym nie zadzwonił na 986) straci sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:32 chlopcze lecz sie ,zajmij sie czyms pozytecznym ,kziazke poczytaj ,pojedz gdzies,zamiast siedziec w oknie na poduszcze jak stara przekupa i wypatrywac co kto zrobil.............choc nie wiem czy jakikolwiek lekarz jest ci w stanie jeszcze pomoc............ Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Bzdury piszesz 19.03.11, 13:58 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > chlopcze lecz sie ,zajmij sie czyms pozytecznym ,kziazke poczytaj ,pojedz gdzie > s,zamiast siedziec w oknie na poduszcze jak stara przekupa i wypatrywac co kto > zrobil............. Różnica jest taka, że widząc parkingowego idiotę nie odwracam głowy w drugą stronę. Generalnie nie udaję, że "nie widzę", "nie słyszę". Reaguję. Stosownie do okoliczności i możliwości. > choc nie wiem czy jakikolwiek lekarz jest ci w stanie jesz > cze pomoc............ Cóż ci pozostało poza paternalizmem i próbą obrażenia kontrdyskutanta? Z czego ów lekarz miałby mnie leczyć? Z braku poczucia "kapusiostwa"? A może jakieś argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny no przecież to jest tuman. po co z nim dyskutować? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 11:42 szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lendzion Re: no przecież to jest tuman. po co z nim dyskut IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.11, 17:05 Masz rację. Szkoda czasu. Nie rzucać pereł przed wieprze. Aha, bym zapomniał - świnką to ty jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2262315 Re: Bzdury piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 12:52 a sory po jakiemu to jest "margin"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:56 do jacusia donosiciusia The margin clears an area around an element (outside the border). The margin does not have a background color, and is completely transparent. ............. UNDERSTAND !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Bzdury piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 07:33 sluchaj idioto zdrobnienia to sobie w buty wsadz. Popisujesz sie swoja angielszczyzna alr masz z nia tyle wspolnego co pogoda z porostem byczych jaj.Typowy polonus z hameryki,cale zdanie po polsku a jednen wyraz po angielsku,albo na odwrot. Pamietam jak zadryndala do mnie znajoma i pyta mi sie "a loczujesz telewizje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Bzdury piszesz IP: *.home.aster.pl 19.03.11, 22:44 Dobra pajacu, przechodzisz na pasach na zielonym świetle i rozpedzony samochod cie potraca. oczywisccie widzialem to no i oczywiscie nikomu o tym nie mowie bo to donosicielstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Bzdury piszesz 20.03.11, 00:08 Gość portalu: lelek napisał(a): > Dobra pajacu, przechodzisz na pasach na zielonym świetle i rozpedzony samochod > cie potraca. oczywisccie widzialem to no i oczywiscie nikomu o tym nie mowie bo > to donosicielstwo. Nie do końca dobra analogia. Pomijam oczywiście bandyterkę w klimatach "chwdp", dla której jakakolwiek forma współpracy z "psiarnią" to zdrada "ideałów marginesu" ale wzbudzenie kalki z czasów ormo wybitnie zależy od kategorii czynu. Zaryzykuję stwierdzenie, że doniesienie na sprawcę bezpośredniej szkody na mieniu bądź zdrowiu, spotka się ze zdecydowanie mniejszym potępieniem, niż doniesienie na sprawcę innego rodzaju przestępstw bądź wykroczeń. To jest właśnie dziedzictwo komuny. Taktyka "odwracania głowy w drugą stronę". Jako społeczeństwo, wyszliśmy z lat komuny nieźle poturbowani. Dobro wspólne było hasłem z nasiadówek kolektywu. Jeszcze parę ładnych lat upłynie zanim tzw. postawy obywatelskie nie będą czasami postrzegane właśnie jako domena mentalnych ormowców :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 22:12 albo jeszcze lepiej lecisz samolotem pilot niebezpiecznie sie zniza ,nie mowisz nikomu rozbijasz sie .............. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Bzdury piszesz 19.03.11, 12:40 > Rozumiem, że mam nie donosić na policję? W moim przypadku absolutnie nie. Ja swoje sprawy potrafię załatwiać sam. Po pogotowie możesz najwyżej zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Bzdury piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 12:54 na pogotowie tez\ nie zadzwonie,nie chce donosic Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: Bzdury piszesz 20.03.11, 18:36 Nie mogę po ogotowie, bo oni zgłoszą sprawę na policję a policja mnie przesłucha. Wniosek - leż i zdychaj w swojej głupocie, skoro nie wiesz, co znaczy prawo w demokratycznym pańtwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Bzdury piszesz IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 12:55 Ja naprawdę współczuje Żydom.Gdyby się dowiedzieli, jak jeden mądry z drugim mądrym podcierają się nimi w takiej sprawie to ręce by im opadły. nie macie mądrzejszych i bardziej na miejscu porównań chłopcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:57 skad wiesz ,czy nie jestem zydem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Bzdury piszesz IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 13:00 Bo Żyd pisze się Wielką Literą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osochosi Re: Bzdury piszesz IP: *.fbx.proxad.net 19.03.11, 14:17 pytanie: czy w przypadku padniecia ofiara rabunku zglaszasz ten fakt policji i probujesz rozpoznac napastnika, czy honorowo odmawiasz wspolpracy z okupantem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elokwenciak Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 16:28 Właśnie jest zasadnicza różnica synku. Generalnie nie powinno Ci się odpisywać, bo nie masz żadnych argumentów, ale jednak drażnią mnie tacy ludzie jak Ty. A więc różnica jest taka, że w czasach, które przywołujesz to było donosicielstwo, za które ludzie, na których donoszono tracili życie. Tu sytuacja jednak jest inna. Ty jako człowiek zdrowy powinieneś pomagać słabszej istocie jaką jest osoba niepełnosprawna. Miejsca wyznaczone dla takich osób nie są miejscami dla różnej maści cwaniaków i leszczy co nie mogą podejść 20 metrów. Jakby mogli to w ogóle by wjechali do środka. Używanie przez Ciebie argumentów związanych z wojną są o tyle nieuprawnione, że jak wiesz wojny teraz nie ma. Ten pan nie donosi na osobę, która robi coś dobrego, ale zgłasza fakt łamania przepisów. Ten Pan pomaga wszystkim, nawet tym, którzy zostaną słusznie ukarani przez jego działanie. Mają szanse wyciągnać wnioski i czegoś się nauczyć, więc daje im szanse na rozwój. No i pomaga osobom niepełnosprawnym, które po prostu porzebują wsparcia osób sprawnych. Dzięki niemu może mniej będzie leni, którzy nie mogą zaparkować trochę dalej. Ktoś kto łamie przepisy musi liczyć się z tym, że zostanie ukarany. Także Twoje argumenty są słabe a wręcz żadne. Ja nie parkuje na takich miejscach i nigdy mi to do głowy nie przyszło, gdyż po prostu zostałem tak wychowany. Ty, niespodziewany być moze nie miałeś szansy tego poznać, czego Ci bardzo współczuje, ale nie znaczy, że nie możesz zmienić podejsćia i po prostu nie pisać głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bzdury piszesz IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:20 wiesz co ,nie rozsmieszj mnie ,kaleka nie moze niby przejsc 5 metrow wiecej ,to po co do supermarketu jedzie ,skoro tam wlasnie sie glownie przemierza odleglosci.......to tak nie zwiazane w ogole ze sprawa ,bo dla mnie problem nie istnieje.Poza tym jak chcesz jakies ,niby sensowne argumenty( pisze niby,bo w tym wszystkim nie o to chodzi ,tylko o DONOSICIELSTWO) to powiem ci ze stojacy samochod nie stwarza ZADNEGO Zagrozenia ,nawet w jakims dziwnym miejscu ,jak juz ten DONOSICIEL chce ,niby cos spolecznie zrobic ,to niech fotografuje tych co jprowadza samochod i rozmawiaja przez komorke,,albo tych co na czerwonym swietle przejezdzaja,....ciekawym tez czy jakby podjechal jego sasiad i zaparkowal na takim miejscu ,to czy tez by zrobil jemu zdjecie ......bo to wielka roznica.........tfu z DONOSICIELAMi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Bzdury piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:25 wiesz co z toba dyskusja to jest jak rozmowa z d.. w nocy. Zycze ci wiec abys polamal sobie dwie nogi i byl potem inwalida do konca swych dn i z uprawnien do prowadzenia samochodu.Moze wtedy poczujesz jak to jest isc dodatkowo te 5 metrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smarku jeden Re: Bzdury piszesz IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.11, 17:17 Jakbyś bezmózowy trollu wiedział jak to jest być niepełnosprawnym to byś stulił tą niewydarzoną jadaczkę. Gdzieś ty się wychowywał? Jakie wartości z domu wyniosłeś? Moja siostra jest inwalidą. Jeździ autem - to jej szansa na normalne poruszanie sie po mieście. I pewno ciebie to nie przekona, ale miejsca parkingowe dla inwalidów są tym inwalidom na prawdę potrzebne. Jak widzę BMW z blachami WWL zaparkowane na kopercie bez uprawnień WYJMUJĘ TELEFON i dzwonię 986 - staż miejska. Raz ku mojej ogromnej satysfakcji wraz z radiowozem przyjechała laweta, a debil był grubo ponad 800 zł w plecy. I jestem z siebie dumny - bo taki drechol taką LEKCJĘ zapamięta na wiele wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: Bzdury piszesz 20.03.11, 18:41 Mylisz się. Nieprawidłowo zaparkowany samochód to przejaw lekceważenia prawa, a dla demokratycznego społeczeństwa, to problem. Dziś lekceważysz zakaz parkowania, jutro ograniczenie prędkośći aż kogoś zabijesz. Dura lex sed lex. Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: Bzdury piszesz 20.03.11, 18:43 Do suprmarketu jedzie pewnie żeby zrobić zakupy i ma do tego prawo. A miejsca dla inwalidów, to nie tylko kwestia odległości, ale ównież takiej szerokości, żeby mogli wystawić wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Ja bym zapytał czemu nie ściąga ich straż miejska? IP: *.multimo.pl 19.03.11, 11:09 Zapewnie dlatego, że jest zajęta żniwami - ściąganiem samochodów sprzed biurowców na służewcu przemysłowym. Czemu nie zajmą się ściąganiem samochodów z kopert? Od chyba 3 tygodni na parkingu ch reduta na kopercie stoi samochów - trudno powiedzieć że stoi - jest zaparkowany wpoprzek koperty. Za szybą ma zakurzony mandat. Taka jest prawda, drodzy niepełnosprawni - sprawdźcie sobie statystyki - ile wozów ściąga się a kopert, a ile z tzw. miejsc zarobkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Popieram działania pana Macieja. 19.03.11, 11:11 Zbyt często widzę wiejskich buraków w burakowozach różnych marek, którzy parkują gdzie popadnie. Tylko takie buractwo może oceniać zachowanie pana Macieja jako "kapowanie". Zabory i komuna już się skończyły, żeby używać takich określeń na zachowanie obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Popieram działania pana Macieja. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:31 Zachowanie obywatelskie ,to walka o II linie metra,to walka z urzedasami o spelnianie ich obietnic,to walka i ich ( urzedasow korupcja) to walka o czyste srodki komunikacji,to walka z motorniczymi i kierowcami ktorzy PALA w tramwajach i autobusach ........to jest postawa OBYWATELSKA..........powalcz o to chloptysiu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: Popieram działania pana Macieja. 19.03.11, 11:54 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > Zachowanie obywatelskie ,to walka o II linie metra,to walka z urzedasami o spe > lnianie ich obietnic,to walka i ich ( urzedasow korupcja) to walka o czyste sro > dki komunikacji,to walka z motorniczymi i kierowcami ktorzy PALA w tramwajach > i autobusach ........to jest postawa OBYWATELSKA..........powalcz o to chlopty > siu.......... Jak ty zaparkujesz w miejscu niedozwolonym, to na pewno doniosę, choć zwykle mi się nie chce tego robić. Ty "młody, wykształcony z dużego miasta" ale na odwrót. Nie masz argumentów, to robisz wycieczki osobiste. Zabawny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Popieram działania pana Macieja. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:20 widzisz ,piekna postawa ,DONOSICIELSTWO, i jeszcze jak slicznie to wyluskales.........zwykle tego nie robisz,a niezwykle donosisz tak,co z ZAWISCI DONIESIESZ ,HEHEHEHh fajny jestes,z zawisci tez bys i rozstrzelal .............. nic tylko dac ci wladzy ?.............nnno i co ze mieszkam w miescie ,nie sluzy ci to?...............to sie przeprowadz............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mt Re: Popieram działania pana Macieja. IP: 195.184.82.* 19.03.11, 12:44 Tak, słyszałem o takich, co donosili na kierowców palących w autobusach. Cholerni kapusie! Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Popieram działania pana Macieja. 19.03.11, 12:44 Ja przede wszystkim jestem człowiekiem a nie obywatelem. W samochodzie wożę naklejki z karnym kutasem i czasem komuś nakleję. Jak dla mnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Popieram działania pana Macieja. IP: *.unknown.vectranet.pl 19.03.11, 19:54 Zwroce uwage tylko na jeden fakt. Brak identyfikatora nie oznacza, ze ktos parkuje bezprawnie - oczywiscie to mniejszosc wsrod cwaniakow. Po operacji poruszalam sie o kulach. Po przyjezdzie do galerii handlowej ochroniarz przegonil mnie z miejsca dla niepelnosprawnych argumentujac, ze nie mam uprawnieani. Na moje uwagi, ze przeciez widzi, ze mam problem z poruszaniem sie tylko stwierdzil, ze nie moge tu parkowac i juz. Szczerze - po prostu sie poplakalam, zaparkowalam na wolnym miejscu ok 150 metrow dalej (tak, dla osoby poruszajacej sie o kulach to bardzo duza odleglosc). Po takim "spacerze" noga bardzo spuchla, a wystarczylo wykazac sie zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Popieram działania pana Macieja. 19.03.11, 20:03 Gość portalu: L napisał(a): > Zwroce uwage tylko na jeden fakt. Brak identyfikatora nie oznacza, ze ktos park > uje bezprawnie - oczywiscie to mniejszosc wsrod cwaniakow. I właśnie z tego powodu, że polactwo uważa kombinowanie w tym stylu za cnotę TY miałaś problem. Gdyby na miejscach dla niepełnosprawnych parkowali wyłącznie niepełnosprawni nikt złego słowa by tobie nie powiedział. Bo to oczywiste i naturalne, że takie miejsce powstaje w określonym celu. Identyfikatory mają za zadanie utemperować socjopatów, co odbija się na uczciwych. > Po operacji poruszal > am sie o kulach. Po przyjezdzie do galerii handlowej ochroniarz przegonil mnie > z miejsca dla niepelnosprawnych argumentujac, ze nie mam uprawnieani. Na moje u > wagi, ze przeciez widzi, ze mam problem z poruszaniem sie tylko stwierdzil, ze > nie moge tu parkowac i juz. Szczerze - po prostu sie poplakalam, zaparkowalam n > a wolnym miejscu ok 150 metrow dalej (tak, dla osoby poruszajacej sie o kulach > to bardzo duza odleglosc). Ochroniarz moim zdaniem zachował się bezdusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mielcin1 Re: Popieram działania pana Macieja. 20.03.11, 19:39 I właśnie dlatego, należy zgłosić sprawę nieprawidłowego parkowania na policję. Jeśli mimo braku identyfikatora jesteś osobą niepełnosprawną, chyba nie będzie karał. Od tego mamy służby, żeby sprawdzały informację i egzekwowały prawo. A swoją drogą dlaczego nie masz identyfikatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibicJuve Brawo! Popieram Pana Macieja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:28 Samochód nie służy do wjeżdżania do sklepu, ale do dojeżdżania do sklepu. Przejście się kilkudziesięciu metrów z parkingu do sklepu nie powinno stanowić dla zdrowego człowieka problemu. Czasem myślę, że ludzie jeżdżący samochodowi sądzą, że są bogami, stojącymi ponad prawem: - przekraczanie prędkości dozwolonej; - przejeżdżanie na czerwonym; - wjeżdżanie na skrzyżowanie, gdy nie można z niego zjechać; - wyprzedzanie na ciągłej; - używanie sygnałów dźwiękowych bez uzasadnienia; - stawanie na kopercie; - stawanie w miejscach niedozwolonych i objętym zakazem; - zjeżdżanie z ronda, bez włączenia wcześniej, prawego kierunkowskazu; - itp, itd... To wykroczenia są tak pospolite, częste , że ręce opadają jak się to widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo! Popieram Pana Macieja! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:34 oczywiscie ze z toba sie zgadzam ,bo w kraju w ktorym nie ma drog ,nic nie robi sie zeby budowac parkingi podziemne ,a jesli sa ,tak jak na placu Wilsona ,to sa nieczyne ,bo nie ma do nich wjazdu .itp itd...masz racje w stu procentach .KAZDY Z NAS POWINIEN SOBIE WYBUDOWAC PARKING I WOZIC GO ZE SOBA......................... Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: Brawo! Popieram Pana Macieja! 19.03.11, 11:56 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > oczywiscie ze z toba sie zgadzam ,bo w kraju w ktorym nie ma drog ,nic nie robi > sie zeby budowac parkingi podziemne ,a jesli sa ,tak jak na placu Wilsona ,to > sa nieczyne ,bo nie ma do nich wjazdu .itp itd...masz racje w stu procentach .K > AZDY Z NAS POWINIEN SOBIE WYBUDOWAC PARKING I WOZIC GO ZE SOBA................. Typowa postawa roszczeniowa: państwo ma mi dać to, tamto. Tacy zawsze będą niezadowoleni. > ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Brawo! Popieram Pana Macieja! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:21 placisz i wymagasz,nno nie ,jak pojdziesz do sklepu i za cos zaplacisz to chyba chcesz ten towar ,czy zostawiasz go w sklepie?.................bo nie rozumiem o co ci fruwa............? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik TVN W-wa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z bemowa do pracownika jedynie słusznej tuby wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:42 no kto jak kto ale Wy coś na ten temat wiecie, nie? Razem z koszerną wpajacie motłochowi te debilne akcje!! Odpowiedz Link Zgłoś
askazbielan a co, jezeli przyblokuje nas samochod dyplomaty? 20.03.11, 11:03 na dyplomatow nie ma rady są bezkarni :-( forum.gazeta.pl/forum/w,51,123412497,123412497,kiedy_samochod_zastawi_nam_dyplomata_.html pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: a co, jezeli przyblokuje nas samochod dyploma IP: 87.204.111.* 20.03.11, 18:34 trzeba mieć przy sobie farbę w sprayu (najlepiej ogniście czerwoną) i napisać na przedniej szybie jego wysokości CD - CH....j. Pomaga. Zapewniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: a co, jezeli przyblokuje nas samochod dyploma 20.03.11, 19:03 Gość portalu: Lilith napisał(a): ....... trzeba mieć przy sobie farbę w sprayu (najlepiej ogniście czerwoną) i napisać na przedniej szybie jego wysokości CD - CH....j. Pomaga. Zapewniam :) Odpowiednio duży kartofel (albo dwa w przypadku wypasionych bryk z podwójnym wydechem) jest dużo skuteczniejszy. Nie odpali za cholerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: a co, jezeli przyblokuje nas samochod dyploma IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 20:43 erte2 napisał: > Odpowiednio duży kartofel (albo dwa w przypadku wypasionych bryk z podwójnym wy > dechem) jest dużo skuteczniejszy. Nie odpali za cholerę. Jak nie odpali, to nie odjedzie i nie odblokuje, a odholować przecież nie można! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: 83.1.81.* 19.03.11, 11:45 Donosicielstwo? Ja tu żadnego donosicielstwa nie widzę. A czy przypadkiem nie jest tak, że świadek popełnionego wykroczenia/przestępstwa powinien je zgłosić na policję? Facet zobaczył, że ktoś popełnił wykroczenie; zebrał dowody i już. Zero donosicielstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:50 ty nie widzisz ,bo nie masz na tyle intelektu zeby to zrozumiec,a najlepsze jest to ze to nie jest zadne przestepstwo , osmieszczsz sie chlopczyku............ Odpowiedz Link Zgłoś
kultureprofessoren Widze, ze trollujesz ... 19.03.11, 12:23 Kuba nie przejmuj sie, poczytaj inne posty' niespodziewanego', typowe argumenty ad personam, zero racjonalnej argumentacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Widze, ze trollujesz ... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:22 nno proffessorek sie nie aciagaj ,bo se zylke przerwiesz............ Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 12:39 Nie, nie jest to przestepstwo. Jest to wykroczenie - karane mandatem. PS. mam nadzieje, ze nigdy nie bedziesz musial korzystac z miejsc dla inwalidow. Ale jak ci sie przytrafi, to swiat sie bedzie z ciebie smial. PS2. osmieszasz sie ty - brakiem argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 12:38 > Donosicielstwo? Ja tu żadnego donosicielstwa nie widzę. To uważaj na swoje słowa i swoje czyny bo tu na forum możesz pisać co chcesz ale zastanów się jak chłopakom na osiedlu będziesz tłumaczył że to nie jest donosicielstwo. A oni wcześniej czy później się dowiedzą kto kabluje. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 12:40 Rozumiem. Przyjda i mi natluka, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 12:42 Nie wiem czy przyjdą i natłuką, czy zniszczą samochód czy co zrobią i czy w ogóle zrobią. Zależy jakie osiedle i kto na nim mieszka. Tu gdzie ja mieszkam to lepiej by było jakbyś się wyprowadził. Na Białołęce albo na Kabatach może byś miał szacunek wśród sobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 12:47 Wspolczuje, ci ze musisz zyc w takim strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 12:52 Pomyliłeś się. Ja nie muszę się obawiać bo nie mam "obywatelskiej postawy". Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 13:03 Swoj swego nie ruszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 13:18 Swój ze swoim załatwia sprawy między sobą. Policji w to się nie miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 13:21 Jak bandyta z bandyta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:27 nic nie pojmujesz grind,nikt kto jest w porzo nie musi sie NIGDZIE bac ,ani WSTYDZIC...ciekaw jestem czy jak na jakiejs iprezce sie znajdziesz ,to jak ferajna sie wychyli i bedzie szeptac ,to czy wychylisz sie i powiesz ,""a wiecie co ja zrobilem?...zrobilem zdjecie jak staruszka przechodzila nie na pasach poszedlem za nia ,zdbylem adres i wyslalem na polcje zeby jej mandat wlepili , fajne nie?""/....................tym sie pochwalisz?....................chyba dobrze cie zrozumialem........>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Brawo!!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:18 Brawo Panie Macieju! a ci, którzy piszą - donosiciel, kapuś, konfident - to te wszystkiecw...o.wate cwaniaczki, którzy właśnie miejsca dla inwalidów zajmują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 102 Re: Brawo!!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 10:25 Ja nie zajmuję ale od tego jest policja a nie jakiś osiedlowy nadgorliwy kapuś co nie ma w życiu co robić tylko szkodzi innym Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Brawo!!! 24.03.11, 12:23 Gość portalu: 102 napisał(a): > Ja nie zajmuję ale od tego jest policja Bzdura. Policja jest opłacanym przez społeczeństwo narzędziem. Ma określone uprawnienia ale BEZ INFORMACJI z zewnątrz NIE DZIAŁA. > a nie jakiś osiedlowy nadgorliwy kapuś > co nie ma w życiu co robić tylko szkodzi innym Nie zauważyłeś, że parkingowe kretyństwo SAMO SOBIE szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: I bardzo dobrze! Pierwsze przejawy spoleczens 19.03.11, 12:34 Jasne, donosicielstwo porownywane do dzialan szmalcownikow. A tych co parkuja na miejscach dla niepelnosprawnych odsyla sie do obozow zaglady. Bo to bohaterowie sa, powstancy, prawda ? Pogadamy stary, jak ci nozki obciepie i bedziesz szukal wolnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
disintegrator81 Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób 19.03.11, 13:05 Nie no, ORMO czuwa... Jeszcze mu plastikową odznakę szeryfa przypnijcie... Chce koleś pilnować porządku? To niech idzie do policji albo straży miejskiej... Jak taki zaczyna od kapowania, to na czym skończy? Właśnie. Jak mu się nie podoba, że ktoś parkuje na miejscu dla niepełnosprawnych, to niech mu zwróci uwagę, skoro musi. A strzelanie z ucha na psy tocw...ostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazik300 Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.11, 13:42 Obyś sam trafił na wózek... Odpowiedz Link Zgłoś
disintegrator81 Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 14:44 Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy ja popieram zabieranie niepełnosprawnym miejsc? Nie. Mają wystarczająco ciężko i należy im się wszelka pomoc. Uważam natomiast, że mentalność ormowca należy tępić. Jedyne, na co Ciebie stać, to agresywny komentarz, nie wnoszący nic do dyskusji. Gratuluję poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp 19.03.11, 15:04 disintegrator81 napisał: > Uważam natomiast, że mentalność ormowca należy tępić. Dlaczego należy tępić zgłaszanie na policję aut kierowców nie mających prawa stawać na miejscach dla inwalidów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogar Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 15:28 Uprałbyś kolego swój dres i wyczyścił z błota adidasy. Jakoś będziesz wyglądał. Bo szans na normalne myślenie, nawet po kuracji, to chyba nie masz. Ale pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 21:06 Informowanie o łamaniu przepisów to postawa obywatelska. "Niech mu zwróci uwagę"? Bez jaj, najwyżej usłysz odp..l się. W końcu facet nie donosi na staruszki przechodzące nie na pasach, tylko na cwaniaków, którzy mają w d...użym poważaniu to, że zajmuję miejsce kogoś, dla kogo np. przejście dodatkowych metrów to jest spory wysiłek. I to taka postawa to ...ostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 13:37 W PRL Pan Maciej zrobił by szybką i błyskotliwą karierę! P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Jak załatwić kierowcę-cwaniaka? Jest na to sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:44 nadal probuje,a jak widac zwolennikow ma sporo............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =t= o masz... IP: *.acn.waw.pl 19.03.11, 13:44 O masz, uderz w stół a nożyce się odezwą? Zapominasz, że w demokratycznym państwie policja reprezentuje każdego przestrzegającego prawa obywatela. Wnosząc z tego co napisałeś, to jesteś jednym z tych parkujących gdzie popadnie... żałuję tylko że za nadmiar cwaniactwa nie konfiskują burakowozów, szkoda, bo powinni. Inna sprawa, że burak jak burak, prędzej czy później skończy rozbity w rowie albo na latarni, bo prowadzi jak parkuje. I szkoda że będzie leczony też za moje pieniądze, bo z takim podejściem płacenia podatków pewnie też unika jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: o masz... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:45 A ty nie unikasz placenia podatkow jak mozesz?....placisz wiecej....? wiec nie sadz innych po sobie............. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: o masz... 19.03.11, 14:08 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > A ty nie unikasz placenia podatkow jak mozesz?....placisz wiecej....? Nie sądź innych podług siebie. Płaci się tyle ile trzeba - ani mniej, ani więcej :D > wiec nie > sadz innych po sobie............. O właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: o masz... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 17:28 ja sadze innych po tobie.wiec wybacz ,ale cieniujesz........... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: o masz... 19.03.11, 19:15 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > ja sadze innych po tobie. Tak ci się tylko wydaje. Podejście, że nie odwracanie głowy na chamstwo, buractwo to zachowanie godne potępienia jest, niestety nie do obrony. Pozostaje tylko ciskanie się w niemocy. > wiec wybacz ,ale cieniujesz........... Wybaczam, ale nie wiem co to znaczy "cieniujesz"? To jakiś specjalny słownik wrogów "donosicieli"? Odpowiedz Link Zgłoś