lukasz.1978 22.03.11, 22:45 Szkoda, że piłkarze nie mają tyle temperamentu, co kibice. Gdyby mieli, walczylibyśmy teraz o tytuł mistrzowski, zamiast oglądać plecy Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ader oczywiscie dziennikarze IP: 193.113.48.* 22.03.11, 23:06 przesadzają? patrz.pl/zdjecia/demolka-2006-legia-starowka-warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: oczywiscie dziennikarze IP: *.multimo.pl 22.03.11, 23:48 Ogrodzenie i kredens? To chyba trzeba było kolejny raz po tym odbudowywać starówkę. Armagedon to przy tym mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko ty ślepy tumoku ... IP: *.icpnet.pl 23.03.11, 11:14 To właśnie to rzucanie petardami w bramkarza było najgorsze. A na Lechu widzew został ukarany 4 meczami bez swoich kibiców więc powinniście mieć zamkniętą trybunę conajmniej na 4 mecze Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias Zamknąć to g... na stałe !! 23.03.11, 11:45 Codziennie rano gdy wychodzę z pieskiem prowadzę go pod ta trybunę aby się tam odlał : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibicJuve Jak tak dalej będą grać to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 23:09 ...to będzie można zamykać kolejne trybuny. Oczywiście, żart, ale staje się coraz mniej śmieszny. Mam nadzieję, że jednak trybuny nie zamkną, bo bez dopingu Żylety będzie jeszcze bardziej smutno patrzeć na "o takiej Legii marzyłeś".. Dawny wywiad z Walterem (legia.com/www/index.php?akt=1200) : " Czemu Pan kupił Legię? Któregoś dnia siedziałem sobie w gabinecie i wszedł do mnie prezydent naszej grupy Jan Wejchert. I spytał: a co byś powiedział, gdyby do kupienia była Legia? Ha, ten klub puszczał już bąbelki nosem. A zarazem Legia to coś, o czym młode dziewczyny marzą najbardziej... Ja też... Weszliśmy. Mimo 20 mln długów, mimo braku płyty, światła, stadionu. Poszliśmy do prezydenta miasta, dziś już prezydenta całego kraju, żeby zawrzeć porozumienie. My zadbamy o stronę sportową, a miasto o infrastrukturę. Minęły cztery lata i nic! No, dopiero pani Gronkiewicz, bo kobiety myślą bardziej uczciwie i bardziej prosto, doszła do wniosku, że stolica wielkiego kraju stadion musi mieć i coś się ruszyło. Ale powolutku. Ustawa o przetargach jest tak skonstruowana, że nawet jedno pospiesznie wycięte drzewo może być podstawą do protestu!" Nie ma co człowiek z wizją - kupił Legię dla szpanu. Wychodzi, że dla Legii jedyną osobą, która coś zrobiła jest ta znienawidzona przez wszystkich Hanna Gronkiewicz-Waltz. Chyba, Walter czas wyrosnąć z dziecinnego szpanowania laskom i kolegom-byznesmenom. Czas zakasać rękawy i wziąć odpowiedzialność za sportowy sukces Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? 22.03.11, 23:20 "Jarosław Ostrowski przyznał, że doszło do spotkania klubu z SKLW i obie strony mają podobne zdanie. "Rzucanie pirotechniki nikomu nie służy - ani klubowi, ani wizerunkowi kibiców. "SKLW nie występuje w obronie tych osób, które rzucały pirotechnikę na boisko" - powiedział RDC członek zarządu klubu, Jarosław Ostrowski." Oświadczenie to jakaś forma, ale skoro się spotkali to chyba o to chodziło. A dziennikarz zadałby sobie odrobinę trudu i dowiedział się co na to SKLW chociaż. Bo inaczej mało wiarygodności w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Dlaczego pan Ostrowski kłamie w żywe oczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 23:24 Na murawę rzucono 2 race i świecę dymną. Wystarczy sprawdzić monitoring. Dwie race, a może 3 poleciały na południowej w sektor Polonii ( to te osoby ukarano za rzucanie ?), a po drugiej stronie było tego dużo więcej. Sam lubię piro i mnie osobiście to nie przeszkadza, a zakaz UEFA jest bzdurny. Oprawa naprawdę dobra. Natomiast napis o jednej sile w mieście jest jawnie faszystowski i wśród kar, które gością przez megafon serwowała nieustannie i bez powodu nagrana pani Pakosińska jest nawet zamknięcie stadionu za faszyzm. Czyli jedna z 3 trybun to i tak ulgowo. Co do karneciarzy to mogą usiąść na 4 trybunie :), chyba lada chwila otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Flagg Rzeczywiście strasznie skłamał IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 23:34 bo powiedział o racy i dwóch świecach na boisku zamiast dwóch racach i świecy. Swoją drogą, wiesz ty w ogóle, co oznacza słowo "faszyzm"? Jak już będziesz je sprawdzał, to zajrzyj jeszcze pod "nożownik"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Rzeczywiście strasznie skłamał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 23:44 Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo ironią trudno nazwać twoją wypowiedż. Rac i świec oraz hukówek było dużo, dużo więcej. Mnie się podobało, ale władzom piłkarskim nie. Szkoda. Co do faszyzmu to sprawdż kto był piewcą siły. To jest poważna sprawa. Co do sprawdzania to jeszcze sprawdż: kolejność, wywózki do lasu czy najazdy na szkoły organizujące Akcję kibic dla dzieci w 2000, 2001 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Flagg Re: Rzeczywiście strasznie skłamał IP: 38.113.161.* 23.03.11, 09:28 > Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo ironią trudno nazwać twoją wypowiedż. Rac > i świec oraz hukówek było dużo, dużo więcej. Na boisku? Bo o tym mówił Ostrowski, a ja pisałem. > Co do faszyzmu to sprawdż kto był piewcą siły. Chodzi o hasło "jedna jest siła w tym mieście"? Ja tu żadnego kultu siły nie widzę, co najwyżej stwierdzenie faktu. Za to idąc twoim tropem rozumowania zaraz dojdziemy do tego, że Newton był kryptofaszystą. > Co do sprawdzania to jeszcze sprawdż: kolejność, wywózki do lasu czy najazdy na > szkoły organizujące Akcję kibic dla dzieci w 2000, 2001 roku. Pewnie i w IPN coś się znajdzie. A mnie to wcale nie dziwi, że nożowników ciągnie do swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś wędrowniczek Re: Rzeczywiście strasznie skłamał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:28 Nożami to najpierw cięła Legia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos może uzasadnisz swój pogląd IP: *.home.aster.pl 22.03.11, 23:40 co jest faszystowskiego w napisie. bo stwierdzić to sobie można cokolwiek, choćby to, że określenie "wielka polonia" jest faszystowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: może uzasadnisz swój pogląd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 23:45 Napisałem wyżej. Jedna siła - kto był piewcą siły ? Wielka Polonia tłumaczy się na Wielka Polska. Tylko brakuje słowa Obóz. No i ta Antifa :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: może uzasadnisz swój pogląd IP: *.devs.futuro.pl 23.03.11, 11:10 Lajkonik (jesteś z Krakowa? mam nadzieję, że nie...) z tym faszyzmem to robisz z siebie celowo idiotę, robiąc jakby taki pastisz Wyborczej czy naprawdę jesteś idiotą???? Czyli gdybym napisał: zjem bułkę z bananem by mieć dużo siły ponieważ chcę być najsilniejszy na boisku i mieć fizyczną przewagę( przewagę siły) nad swoimi kolegami - to jestem faszystą? No tak, przecież ewidentnie propaguję "kult siły" (zadajesz pytanie "kto był piewcą siły" no to wydaje mi się, że starożytni Grecy np...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Flagg Re: może uzasadnisz swój pogląd IP: 38.113.161.* 23.03.11, 09:33 > co jest faszystowskiego w napisie. Daj spokój, chłopak pewnie zaraz zacznie czepiać się Newtona, gniazdek 380 V i zawodów strongmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: może uzasadnisz swój pogląd IP: *.devs.futuro.pl 23.03.11, 11:11 niestety lewacka propaganda wyprała mu mózg, o ile taki ma... myślę, że zaskarżył już reklamę Tigera "Power is back!" bo ta ewidentnie nawołuje neofaszystów do zjednoczenia się i powrotu do władzy... matko jedyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: może uzasadnisz swój pogląd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:39 Skęd jestem to jestem. Komusze poglądy mi mózgu nie wyprały. A wasze pseudo ironiczne uwagi mają na celu odciągnięcie od zasadniczego problemu. Jest jedna siła w tym mieście, Legia. Tak było na napisie. Skoro jest jedna to dla innych drużyn nie ma miejsca w tym mieście. To jawne nawoływanie do przemocy. Vide faszyzm. Na ten napis zwrócił uwagę delegat i pierwotnie nie chciał go dopuścić. Teraz Ostrowski mówi, że nic się nie stało. Ja twierdzę, że takie hasła mają to do siebie, że w konsekwencji prowadzą do wojen poza stadionowych i z opłakanymi skutkami dla obu stron. Głoszący politykę pokoju panowie z TVN i ITI ( pełna kultura, prawda Wojewódzki ?) powinni coś z tym zrobić. Nie zrobili nic. Stąd kara za napis byłaby na miejscu. O niskiej jej dolegliwości pisałem, bo lada chwila otworzą główną i dal karneciarzy z obecnej żylety będzie pełno miejsc na dawnej żylecie. Potępiam nożowników, wyworzących do lasu i resztę chuliganerii. Której drużyny nie byliby kibicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Co z trybuną Legii? IP: *.acn.waw.pl 23.03.11, 00:16 ilawa.wm.pl/41055,Kibice-gosci-przerywaja-mecz-Jeziorak-Wisla-Plock-21.html taka sama sytuacja powinna być taka sama kara i tyle. Ale wiadomo ze są równi i równiejsi a PZPN nie da legii skrzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TylkoLegia! Ręce opadają jak czytam twoje "przemyślenia". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 00:41 Czy ty jesteś aż takim debilem, że myślisz, iż inni czytający to idioci i nie widzą różnicy między tymi zdarzeniami? Trzeba albo być niedorozwiniętym kibolem (zaznaczam - kibolem, bo normalni kibice tak się nie zachowują) Czarnych Koszul (sądząc po twoim IP jesteś z Warszawy) albo zwykłym złośliwym trollem internetowym, by spłodzić takiego posta jak ty. Proponuję robić karierę w polityce - tam są tacy naginacze faktów i przyszli demagodzy potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Co z trybuną Legii? IP: *.devs.futuro.pl 23.03.11, 11:13 nie PZPN a Ekstraklasa SA i nie Legii, a Lecha bo pan Masiota wie co robi... ale poza tymi "drobnostkami" wszystko w Twoim poście się zgadza.... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? 23.03.11, 01:42 Cała ta licytacja, że ktoś rzucił na innym stadionie więcej rac i wykrzyczał gorsze hasełka, a dostał mniej kary, jest żenująca. To może ustalimy cennik jak w drogówce? Za rzucenie bananem w Murzyna wyłączamy dwa rzędy siedzeń, a za petardę siedem? A za "faszystowski okrzyk" to już chyba trzeba zburzyć stadion? W latach siedemdziesiątych za komuny sie na Legii normalnie śpiewało "weźmy pałki i zapałki, podpalimy stadion Arki" i nikomu nie przeszkadzało, a dziś to chyba za to byłoby zamknięcie połowy trybun? Kapitan Wojska Polskiego Kazio Deyna sie w grobie przewraca. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? IP: *.ip.netia.com.pl 23.03.11, 09:37 W latach siedemdziesiątych wojsko strzelało do robotników. To, co teraz też powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
maciu1946 Zamknac trybune Legii karnie i prewencyjnie 23.03.11, 02:18 "Legię surowo ukarano za to, że na boisku wylądowała jedna raca i dwie świece dymne. Tymczasem podczas meczu Lecha z Widzewem odpalono 40 rac, połowa z nich spadła na plac gry, ale kara to 5 tys zł. kary, i to za okrzyki antysemickie... Pirotechniki nie zauważono... - zarzuca Komisji Ligi Ostrowski." Ostrowski ty klamczuchu. A ty Dybalski pseudoexpercie jak zwykle widzisz pilke przez okulary dzialaczy Legii. Przez twoje i takich jak ty komentarze ten klub jest delikatnie rzecz ujmujac nielubiany w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Zamknac trybune Legii karnie i prewencyjnie IP: *.man.poznan.pl 23.03.11, 11:12 gdybys był inteligentny i pomyslał i gdybys oglądał mecz o którym sie wypowiadasz to na Bułgarskiej odpalili race Kibice Widzewa a nie Lecha wiec dlaczego Lech miałby dostawac kary za race??? Kibole z Poznania jak juz robia racowisko to nie rzucają jak bezmózgi rac na boisko.. tym sie własnie róznimy od ciemnogrodu wschodniego... Jesli by mieli zamknac jakas trybune z tego powodu to dla Gosci ale wtedy zostały by ukarane wszystkie kluby przez Widzewiaków!! Co sie dziwisz robicie syf na własnym podwórku to trzeba poniesc konsekwencje!!! Lepiej wiec dotrzec do debili z waszego stadionu by nie czynili kretynizmów (by sie chyba popisac tylko przed kim??) niz wymyslac na inne kluby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Zamknac trybune Legii karnie i prewencyjnie IP: *.devs.futuro.pl 23.03.11, 11:15 no tak bo Wy to świecicie jak zawsze (ha ha ) przykładem. Tak jak Was NIESAMOWICIE ukarano za cyrk na Lech-Wisła... "ściana wschodnia"..., jak dobrze, że Wy oświeceni zniemczeni intelektualiści macie tak wspaniałe odczucia o samych sobie, jakoś tylko dziwnym trafem nikt inny tak nie uważa :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Zamknac trybune Legii karnie i prewencyjnie IP: *.man.poznan.pl 23.03.11, 11:36 i kogo to obchodzi ze inni tak nie uwazają??? maja do tego prawa... wola sie rąbać maczetami i nozami... barvo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Zamknac trybune Legii karnie i prewencyjnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:43 lekkie sprostowanie: na boisku wylądowała 1 raca i dwie świece - w 87 minucie. ponadto kibole (7)egii celowali w Przyrowskiego. Wcześniej "tylko" kilka razy poleciały race na boisko, ale bez świec dymnych - dlatego pewnie się nie liczy...? No i najważniejsze: w seksto gości również wrzucono zapaloną racę - tym to już się prokuratura powinna zająć. Ale jak znam życie, akurat w tym momencie nie działał monitoring... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.maserak rewelka! IP: 212.109.135.* 23.03.11, 11:11 Znalazłem extra stronkę w sieci. Polecam www.golimybukow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=370:artur-na-ile-sta-stoecznych&catid=47:gowna&Itemid=118#comments Z tymi gośćmi można zarobić kupę siana. Widać, ze znaja sie na sporcie jak malo kto. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kibolstwo to zaraza wszystkich klubów i dopóki 23.03.11, 11:37 kluby nie potrafią sobie z kibolami poradzić, niech płacą za swoją nieudolność. Bo albo kibice, albo kibole na trybunach. jedno z drugim pogodzić się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Kibolstwo to zaraza wszystkich klubów i dopók IP: *.man.poznan.pl 23.03.11, 11:53 mozesz zdefiniować Kibol bo widze przesiąknąłeś GóWnem...??? potrafisz? kibol to gwara i nie znaczy nic innego jak kibic co wyborcza skrzetnie wykorzystała i stworzyła słowo dla ciemnych czytajacych ich! Kibol to jakies zło bandyterka... NIE PRAWDA chyba tylko w oczach czytelników Pinokia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKS-MP race w Poznaniu rzucał żydzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:42 Więc się od Lecha odpie...ty cwe(L)owski głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: race w Poznaniu rzucał żydzew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 11:54 Organizatorem meczu był Lech. Po drugie rzucone race leciały z powrotem na sektor Widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: race w Poznaniu rzucał żydzew IP: *.man.poznan.pl 23.03.11, 12:06 gdybyś był bardziej inteligentny gdybys oglądał mecz o którym sie wypowiadasz to na Bułgarskiej odpalili race Kibice Widzewa a nie Lecha wiec dlaczego Lech miałby dostawac kary za race??? Nikt nie odrzucił ani jednej racy głabie wiec nie przeinaczaj faktów!! Kibole z Poznania jak juz robia racowisko to nie rzucają jak bezmózgi rac na boisko.. tym sie własnie róznimy od ciemnogrodu wschodniego... Jesli by mieli zamknac jakas trybune z tego powodu to dla Gosci ale wtedy zostały by ukarane wszystkie kluby przez Widzewiaków!! Co sie dziwisz robicie syf na własnym podwórku to trzeba poniesc konsekwencje!!! Lepiej wiec dotrzec do debili z waszego stadionu by nie czynili kretynizmów (by sie chyba popisac tylko przed kim??) niz wymyslac na inne kluby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: race w Poznaniu rzucał żydzew IP: *.90.60.161.sttb.pl 23.03.11, 12:00 amica wara od Widzewa morda frajerze poznański obierku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszy od ciebie Re: race w Poznaniu rzucał żydzew IP: *.man.poznan.pl 23.03.11, 12:07 ooo jaki popis ćwierćinteligencki... racowisko było fanje ale jestescie prostackie debilne głąby przez to rzucanie... kretyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? IP: *.90.60.161.sttb.pl 23.03.11, 12:07 Ja pierdykam tu same aniołki burdy robią lech łks zabiera na Widzew żeby zadymę zrobić byłem blisko istna dzicz więc przestańcie wymyślać ćwoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi(L)czur I jeszcze na Widzew... IP: 89.174.58.* 23.03.11, 12:11 Widzew sie ladnie pokazal przeciw Wronek. Against Modern Ultras. Widzew i Legia chyba jako ostatni pokazuja jakies jaja. Reszta to 'ultrasowe pikniki'. Co do Zylety, normalna propaganda GW. Nigdy tego nie zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:13 "ekscesy chuligańskie" Autor tekstu wykazuje się nie lada fantazją. W końcu ekscesy chuligańskie to wrzucenie na murawę 2 świec dymnych i 1 racy. Maksymalnie 3 osoby zaangażowane w ten nikczemny proceder (w końcu 2 osoby na raz nie mogą rzucić jednym przedmiotem). Ale oczywiście winnych temu jest 7 tysięcy "chuliganów" z trybuny Ultras. Faktycznie, dobrze że ludzie uszli z życiem ze stadionu. Sodoma i gomora. Groza, przy ty co tam się działo woja w Libii to dziecięca zabawa. Doskonały tekst, brawa dla autora. Tak trzymać, świetny poziom dziennikarstwa. Nazwał bym to "ekscesami pismaków", w końcu wszyscy w GW są temu winni. Dziękuję dobranoc. A autora zapraszamy na mecz, jak pierwszy raz pójdzie to może będzie wiedział o czym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:18 W tej sytuacji uważam, że kara pieniężna powinna być na tyle dotkliwa dla legii, żeby nie było to dla klubu opłacalne wpuszczać tych chuliganów. Pytanie zasadnicze ile kwota ta powinna wynosić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek Ekstraklasa. Co z trybuną Legii? IP: *.autoguard.pl 23.03.11, 16:07 Jak klub nie jest w stanie utrzymać porządku na trybunach w trakcie meczu to niech grają przy pustych. Aż się nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś