Dodaj do ulubionych

Po spotkaniu. E mail do Ankry.

28.03.11, 21:05
Witam,

Ponieważ pewne tematy mocno mnie dzisiaj zaciekawiły postanowiłem je popilotować. Poniżej e mail wysłany dziś po spotkaniu do Pani Prezes Wandy Rajkiewicz.

Witam,

Pani Prezes, w nawiązaniu do naszego dzisiejszego spotkania bardzo proszę o przygotowanie kserokopii bądź skanu dokumentów odbioru osiedla. Na pewno tego dokumenty znajdują się u Państwa. Chcę osobiście zgłosić się do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego aby rozpatrzyć kwestię nieuczciwości dewelopera. Nic chcę schodzić tutaj do poziomu hydratów ale interesuje mnie opinia PINB w sprawie „tymczasowych instalacji” które są tylko po to aby odebrać osiedle a potem są wyłączane bądź unieruchamiana. Kto w dalszej konsekwencji ponosi odpowiedzialność.

Proszę także o przesłanie algorytm naliczania ciepła wspólnego. Jak dla mnie jest tutaj nie jasne co od czego odejmujemy skoro na piecu nie ma liczników.

Także po chwili zastanowienia doszła do mnie uchwała w sprawie naprawy kotłowni. Nie kwestionuje tutaj zasadności napraw pieców ale czy nie powinniśmy wyciągnąć konsekwencji wobec dotychczasowych Firm konserwujących kortownię. Zakres obecnych robót jak dla mnie jest wynikiem zaniedbań przez okres przeszło 7 lat ( np. odkamienianie ). Czy zatem ekspert który dokonywał oceny i przygotował kosztorys obecnych napraw jest w stanie potwierdzić zaniedbania. Jeśli tak, to egzekwował bym po części obecne naprawy na koszt byłej firmy konserwującej.

Pozdrawiam,

Piotr Kostrzewa
Obserwuj wątek
    • piotr.kostrzewa Re: Po spotkaniu. E mail do Ankry. 03.04.11, 18:17
      Witam,

Ponieważ dostałem odp. od Pani Rajkiewicz w telegraficznym skrócie.
      1. Administrator osiedla ma osobiście skonsultować w PINB czy Developer możne wyłączyć infrastrukturę w tym wypadku hydranty która były niezbędna przy odbiorze osiedla.
      2. Firma która konserwowała kotłownię nie dostała rozliczona z dwóch ostatnich faktur. Ponadto zakres napraw obecnie obejmuje również elementy które z biegiem czasu wymagają naprawy.

W przypadku kotłowni osobiście uważam temat za zamknięty. Natomiast jeśli chodzi o hydranty to w dniu dzisiejszym napisałem kolejnego e maila. Poniżej kopia.

"Witam,

W sprawie hydrantów jeszcze jeden kamyczek do ogródka. Developer który wybudował osiedle sąsiadujące z naszym, na terenie „Opery” wzdłuż naszego płotu wybudował chodnik ( łącznik pomiędzy osiedlem a ulicą POWSTAŃCÓW). Pod chodnikiem została wybudowana instalacja zasilająca osiedle w wodę. Także zostały wybudowane hydranty. Na całej długości znajdują się trzy sztuki. Jeden na wysokości bramy do apteki, drugi przy bloku Powstańców 2a oraz trzeci za garażem. Biorąc pod uwagę już istniejący hydrant w ciągu ulicy Powstańców na wysokości naszej bramy czy jest sens budować następne ???

Pozdrawiam,

Piotr Kostrzewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka