Gość: pasażer IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 07:21 lub przynajmniej w minimalnym stopniu grzać a nie na ful gdy na dworze 10 stopni dla mnie to złośliwość kierowców szczęśliwy gdy widzi gdy pasażerom jest gorącą i wychodzą z autobusu mokrzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowymm Re: czas wyłączyć ogrzewanie 29.03.11, 08:48 chciałem nowy wątek na ten temat założyć, ale skoro już jest... chciałbym podziękować kierowcy autobusu nr. 512 (numer boczny 6863) za to, że dba o to aby pasażerom było ciepło w te jakże jeszcze zimne poranki, jednocześnie proszę aby czasem wyłączył je, ponieważ ludzie mdleją...nie wiem czy to z fetoru który się robi, czy są może na coś chorzy... to tyle chciałem napisać, nie chciałem był opryskliwy, pełen sarkazmu itp. bo i tak kierowcom się dostaje, chciałem tylko w kulturalny sposób zwrócić uwagę coby pasażerom lepiej się jeździło, bo mają za co dziękować...nie wyobrażam sobie ich strajku (już widzę jak taksówkarze zacierają ręce, tym bardziej, że 50 zł biorą za 3km...) aha, dziękuję jeszcze za to, że czasami mogę się poczuć jak w bolidzie u Kubicy, albo turlający się ziemniak...gdy notorycznie prawie wszyscy kierowcy "zrywają" się do jazdy albo nagle zauważyli, że już przystanek i trzeba wyhamować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KierowcaBurakowozu włączyć myślenie !!! IP: *.elnetplus.waw.pl 29.03.11, 11:00 Co jakiś czas pojawiają się (prawie) identyczne tematy. Raz, żeby włączyć grzanie/chłodzenie, a innym razem, aby wyłączyć...... Ile razy trzeba TŁUMACZYĆ BURAKOM, że w wielu wozach (szczególnie nowych) Kierowca nie ma NIC DO TEGO !!! Grzanie/chłodzenie jest włączane automatycznie poprzez TERMOSTAT , a nie Kierowcę! Zamiast JĘCZEĆ na różnych Forach lub pisać do Gazet fantastyczne opowieści wystarczy napisać prośbę/skargę do ZTM, że system grzania/chłodzenia w danym wozie jest "niesprawny", a oni sprawdzą, czy jest niesprawny..... I co najwyżej stwierdzą, że to TERMOSTAT jest źle ustawiony (lub niesprawny)..... I wtedy ZTM "zadba" (na swój sposób) o to , aby MECHANICY sprawdzili/wymienili termostaty, a wtedy może "ktoś" ten problem usunie lub wóz pójdzie w odstawkę jako NIESPRAWNY i będzie spokój z jęczącymi BURAKAMI, którzy nie chcą zrozumieć, że Kierowca nie włącza ogrzewania/chłodzenia z własnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan i hrabia Re: włączyć myślenie !!! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 12:24 to w takim razie odblokować okna Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: włączyć myślenie !!! 29.03.11, 13:24 Gość portalu: Pan i hrabia napisał(a): > to w takim razie odblokować okna Nie mogę odpowiedzieć za innych Kierowców, ale w wozie , którym Ja jeżdżę, to wszystkie okna są odblokowane. Jak już zrobi się cieplej, to nawet szyberdachy otwieram z samego rana (aby wóz wywietrzyć). ps Co do Marudów, to chiiiba Polska cecha narodowa - jednym przeszkadza słońce, że świeci, a innym księżyc (że nie jest w pełni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: włączyć myślenie !!! IP: *.u.itsa.pl 29.03.11, 13:41 dziękuję za wyjasnienie...heh to głupie sa te nowoczesne autobusy...na to wyglada, że kierowca moze tylko kręcić kółkiem i bawić się pedałami... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: włączyć myślenie !!! 29.03.11, 14:01 Gość portalu: burak napisał(a): > na to wyglada, że kierowca moze tylko > kręcić kółkiem i bawić się pedałami... Toć przeca od dawna wiadomo, że Kierowca, to zbyteczna osoba, której na dodatek trzeba jałmużnę wypłacać !!! Ale MZA robi postępy w tej dziedzinie - aby nie tracić za dużo pieniędzy na jałmużny, to zwalnia starych Kierowców pod byle pretekstem, aby zatrudnić "świeżych" (nieświadomych), którym można mniej zapłacić. Przy okazji zatrudniania nowego Kierowcy dodatkowo mogą na nim zarobić !!! Sposób jest b.prosty - kandydat na Kierowcę MZA, MUSI za własne pieniądze przejść przeszkolenie z jazdy autobusem przegubowym (jedyne 100.oo zł/godz.). Ile godzin aktualnie wymagają ? Nie znam aktualnych danych. Co do Mechaników - Gdy przychodziły pierwsze Solarisy, to ZWOLNIONO z pracy sporą grupę Mechaników (byli niepotrzebni, bo Solaris jest bezawaryjny), a teraz nowi nawet nie chcą przyjść do pracy w tym kołchozie. I tak ten Cyrk na gumowych kółkach się kręci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Czas się wykąpać po zimie! IP: *.acn.waw.pl 30.03.11, 08:35 Czas wyprać przepocone i zarzygane paltoty.Czas umyć włosy i zęby.Wiadra wody kolońskiej i perfum nie zabiją smrodu niemytych cielsk. Odpowiedz Link Zgłoś