Dodaj do ulubionych

Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ...

IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.07.11, 12:07
"Pierwszy wiadukt miał być gotowy już w październiku tego roku. Wiadukt nie został otwarty do dziś - robotnikom przeszkadzał śnieg, mróz, wreszcie niestabilny grunt.
Termin zakończenia wszystkich prac wyznaczono na październik 2011 r."

O co autor ma pretensje? W październiku 2011 miał być gotowy tylko pierwszy wiadukt, a będzie gotowa całość. To chyba przyśpieszenie a nie opóźnienie?
Obserwuj wątek
    • Gość: rtd Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 12:23
      Uwielbiam takie artykuły - szukanie dziury w całym. Zamiast sie cieszyć, że tyle się buduje - krytyka totalna. Brak rzetelności i dyletanctwo "dziennikarza" poraża. Człowieku - życzę odrobiny optymizmu w życiu.
      • Gość: obserwator Nie siać defektyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 13:32
        Co to za tekst. To nie rządy PiS-u, aby wytykać i marudzić. Optymizm, optmizm i jeszcze raz optymizm. I nic to że program budowy dróg na EURO się posypał, a w sylwestra zabrakło wagonów do pociągów bo stoją np. na Olszynce i czekają z utęsknieniem na przegląd, co mozna było zobaczyć w TV. A Minister Infrastruktury dostaje kwiaty w sejmie. Optymizm nade wszystko.
        • Gość: SIP GW sieje defetyzm przeciw PO??? IP: *.cust.tele2.se 09.07.11, 18:07
        • Gość: Leszex Re: Nie siać defektyzmu IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.12, 15:41
          Czy pamiętamy ile dróg za czasów rządów PIS wybudowano? Warto przypomnieć. Gdyby Prezes nie zrezygnował z rządzenia byłyby już autostrady i drogi ekspresowe. Na papierze.
      • Gość: amen Re: Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiaduk IP: *.alfanet24.pl 10.07.11, 22:21
        jak mawiał klasyk: nieważne, że mamy zepsute koło, ważne, że trzy są dobre!
    • Gość: WielkiPolak Tylko w Kongresówce rozpoczyna się budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 14:41
      nie mając prawa własności do wszystkich działek. W normalnym kraju nietopi się podatków w błocie...
    • Gość: okulele99 Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.home.aster.pl 09.07.11, 15:47
      zeby jeszcze autor artykulu byl inzyneirem i mial wiedze z zakresu robot drogowych i mostowych toby wiedzial jak takie projekty wygladaja technicznie i czasowo - a tak to tylko kolejny stek bzdur zapchajdziura zeby ludzi przed wyborami postraszyc.
      • Gość: s Re: Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiaduk IP: *.gigainternet.pl 09.07.11, 16:01
        Dziennikarze to humaniści. Laicy wobec techniki. Nie mają pojęcia o poziomie skomplikowania inwestycji drogowych czy budowlanych. W kraju, gdzie zima trwa czasami prawie pół roku, ciężko jest dotrzymywać napiętych terminów. Dochodzą różnego rodzaju protesty społeczne lub "ekoterrorystów" a skomplikowane procedury prawne przy wydawaniu pozwoleń dopełniają całości. Więcej wyrozumiałości.
        • Gość: okulele99 Re: Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiaduk IP: *.home.aster.pl 09.07.11, 19:27
          alez ja mam wyrozumiałość bo sam pracuję jako część kadry technicznej przy budowie A1. więc doskonale wiem czym pachnie taka inwestycja, i z tym co wypisują żądni chwil grozy piśmaki nie ma to wiele wspólnego. ponadto, co innego humanizm a co innego szukanie sensacji tam gdzie ich nie ma i dezinformowanie publiki w kwestii których się nie rozumie.
        • Gość: okulele99 Re: Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiaduk IP: *.home.aster.pl 09.07.11, 19:27
          alez ja mam wyrozumiałość bo sam pracuję jako część kadry technicznej przy budowie A1. więc doskonale wiem czym pachnie taka inwestycja, i z tym co wypisują żądni chwil grozy piśmaki nie ma to wiele wspólnego. ponadto, co innego humanizm a co innego szukanie sensacji tam gdzie ich nie ma i dezinformowanie publiki w kwestii których się nie rozumie.
          • Gość: xx Re: Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiaduk IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 22:05
            Wszystko pięknie, ale skoro wszyscy wiedzą jakie to trudne, czasochłonne i skomplikowane, to dlaczego zakładają totalnie nierealne terminy?
    • Gość: st. juhas szt. Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 16:07
      Durneście są media, co cud.
    • Gość: szej Kto ustalił nierealne terminy?! IP: 77.222.242.* 09.07.11, 16:09
      Kto rozpoczął budowę w sytuacji kiedy nie wykupiono wszystkich działek?!
      Oczywiście Jarosław Kaczyński. Ale najbliższe wybory odsuną go od władzy.
      • cannabinolpl Re: Kto ustalił nierealne terminy?! 21.07.11, 08:33
        od jakiej władzy, pajacu? sprzedawczyku za dwa grosze od posta obrażającego Kaczyńskiego?
        jaką władzę w Polsce sprawuje Jarosław Kaczyński?
        • Gość: Seven77 Re: Kto ustalił nierealne terminy?! IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 22:57
          Na szczęście żadną.
    • Gość: gienek To przypomina Gierka i radosne budowy IP: *.tktelekom.pl 09.07.11, 17:48
      które częściowo straszą do dziś - czy sytuacja się powtórzy?
    • Gość: ausukosti Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.sydskane.nu 09.07.11, 18:05
      Tusk i PO to nieudacznicy, a rozwiązywanie ekonomicznych problemow to ich najslabsza strona. Ale nastepne wybory odsuną ich od władzy.
      Co się zaś tyczy dróg to najwazniejsze, że sie wogole budują. Oczywiście mogłoby byc lepiej gdyby nie korupcja, prywata i ignorancja polityków.
    • Gość: Houston no problem Szkoda gadać! Propaganda klęski... IP: *.cust.tele2.se 09.07.11, 18:06
      Zgoda, ze sa opoznienia, czesc z powodow "obiektywnych" (pogoda), czesc przez "zyczliwych" posiadaczy gruntow. Problemem jest czesto ustawodawstwo i podobnie jest w innych krajach EU, choc w Polsce przywiazanie do ziemi bije na glowe chyba wszystkie inne kraje...
    • Gość: Czlowiek [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 09.07.11, 18:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: glambox Skoro kraj nie jest dla ludzi, to nic dziwnego IP: 77.222.234.* 09.07.11, 19:24
      Ten kraj jest dla władzy i urzędników, a nie obywateli. Drogi są takie jak cały kraj... niestety. Mają uzasadniać istnienie jakichś posad, pensji i kariery.
    • Gość: Polak W normalnych krajach za takie niedopatrzenia leca IP: *.vc.shawcable.net 09.07.11, 21:32
      glowy,wlacznie z ministerialnymi,rzadza nami amatorzy i lapowkarze,czas z tym skonczyc!
    • Gość: HA! Polnische Wirtschaft IP: *.elk.mm.pl 09.07.11, 21:44
      i tyle...
      • Gość: Czlowiek Re: Polnische Wirtschaft IP: *.adsl.alicedsl.de 09.07.11, 23:40
        Deutsche Wirtschaft nie jest lepsza. Wlasnie remontuja u nas ulice (Bawaria). Mialo trwac 3 tygodnie, teraz przedluzyli znowu o trzy tygodnie. I robia jak w sredniowieczu, miedzy plytami (wjazdy do posesji) zalewaja smola, ktora przykleja sie do butow jak jest cieplo i paskudnie wyglada. To w Polsce robia na pewno lepiej.
        • Gość: (.)(.) Re: Polnische Wirtschaft IP: *.beskidmedia.pl 10.07.11, 19:46
          dokladnie. narzekac jak ten szechterowy pejsaty dziennikarzyna moga tylko ci, co w d... byli i GWno widzieli. i nigdy wlasnego domu nie budowali
    • jtomasz Urzędnicy dostali zadanie dmuchać w 09.07.11, 21:51
      trąbę urzędowego optymizmu. Chłopaki nie wmawiajcie nam, że czarne to białe a białe to czarne.
    • kibic_rudego Geniusze KOR S króliki od 22 lat wszystko pieprzą 09.07.11, 22:18
    • Gość: joris Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.devs.futuro.pl 10.07.11, 11:31
      Narod niezdolny do samoistnego bytu panstwowego
    • Gość: Automobilix Tak ... także wiadukty w Gołąbkach IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 11:41
      Do zdjęć i listy warto dołączyć jeszcze wiadukty w Gołąbkach, które jeszcze przez dobre kilka lat - aż Chińczycy wrócą na budowę A-2 ale już jako właściciele - będą stały i niszczały.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2718912,3,8,36557,Wiadukty-nad-torami-blonskimi.html
      • alik-w-plomieniach Re: Tak ... także wiadukty w Gołąbkach 17.10.11, 15:14
        Jak czytam takie rzeczy to mam chęć kogoś solidnie palnąć w gaźnik. Ja rozumiem, że tempo prac i tak dalej, ale na słowa "braki w dokumentacji" czy "problemy prawne" krew mnie zalewa. Zanim się coś zacznie robić, trzeba się solidnie przygotować, a nie takie kwiatki, że budowa nagle staje, bo kretyn jeden z drugim gdzieś zgubił rurę czy pęk kabli na planie. Częściej PRLowski kretyn, który kiedyś tam wykopał, położył, a w papierach nie odnotował, ale wielkie zdziwienie obecnych budowlańców, że wykopali coś, czego nie mieli w papierach, mimo że właściciel rury czy druta ma ją w swoich, też się zdarza.
      • wj_2000 Re: Tak ... także wiadukty w Gołąbkach 16.11.11, 17:30
        Wiadukty w Gołąbkach powstają w niezłym tempie. Czego się czepiasz. Byłem tam nie dawniej jak w piątek i postęp prac jest olbrzymi. Wierzę, że za pół roku przejedziemy z Bemowa na lotnisko, no i zjedziemy z A2 w obie strony.
    • Gość: gość Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 20:24
      Oj, coś Pani prezydent Gronkiewicz nie zbuduje sobie pomnika........
      • Gość: wrr a Po ile będzie ta obwodnica IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 10.07.11, 21:55
        warszawki bufetowej?
    • Gość: prowansja A co to ma wspólnego ze stołecznością? IP: *.v-net.com.pl 10.07.11, 21:57
      Mosty buduje się w Warszawie, a nie "w stolicy". Nie powstają one na specjalne zamówienie urzędów stołecznych, tylko miejskich.
    • Gość: dad Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 22:26
      Głupiście - a przynajmniej wielu z Was. Tak jak ten dziennikarzyna internetowy (najgorszy gatunek dziennikarza-przepisywacza. nigdzie d... nie ruszy, nie porozmawia z nikim, a wszystko wie najlepiej). Możecie się dołować nawet codziennie - a ja się cieszę, że za parę miesięcy w drodze do pracy pojadę węzłem Łopuszańska, mijając gotowy wjazd na obwodnicę w Michałowicach (skrzyżowanie z Jerozolimskimi), dojadę do wiaduktów na Marynarskiej, po drodze minę w alejach węzeł wylotówki z Warszawy do Wolicy za Jankami (trwa budowa). Tydzień temu śmigałem sobie po S8 przez Bemowo i Trasę Toruńską. Wiosną przyszłego roku pewnie przejadę się Mostem Północnym. I to są fakty - a nie tak wyśmiewany teraz "optymizm". Ja to wszystko w mojej Warszawie już mam albo za parę miesięcy będę miał!!! A opóźnienia i wyższe koszty? Zbudowałem sobie dom pod stolicą i wiem, jak to jest. Jak umawiasz się z ekipą budowlaną, podpisujesz umowę, a potem oni wchodzą na plac z parotygodniowym opóźnieniem i co parę dni znikają (na kilka dni), bo równocześnie budują gdzie indziej. Kraj niesolidnych, niesłownych wykonawców i partaczy. Polska...
    • Gość: Warszawiak S8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 11:37
      S8 jak droga by nie była, to wyszedł z niej istny teleport przez Warszawę (-:
    • Gość: uryna.net Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiadukt ... IP: *.aster.pl 15.07.11, 13:41
      Nie no to się tylko nadaje na stronke www.uryna.net !!!
    • costa3500 Myślałem że stolica; 21.07.11, 10:01

Uwolniła się od uprawnionych bez ograniczeń i towarzyszących im darmozjadów zrzeszających
      ich w izbach.
    • Gość: passionplace2 Re: Tak się buduje drogi: dziura w moście, wiaduk IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 22:11
      A potem dziwne, że droga po 5 latach się sypie/.

---
      śmieszne zdjęcia z Warszawy | Warszawa
    • Gość: filut z Pragi Bufetowa stara sie jak moze - ale jej kwalifikacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:30
      to wydawanie zupy i papieru toaletowego w Bufecie tego banku w Brukseli gdzie ja wsadzili na Bufetowa to nie spodziewajmy sie zbyt wiele.

Najwazniejsze ze sie podoba i wedlug sondazy ma juz 116% poparcia w najblizszych wyborach

a kto by sie przejmowal jakimis spieprzonymi drogami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka