wolfgang87 20.07.11, 13:28 :))))) Jeszcze, jeszcze, dajcie tego więcej! Co za kraj, co za ludzie... More, more Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ma-ryja "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.11, 13:31 mimo 21. wieku iPolakow, podrozujacych na krance swiata, Polska nadal pozostaje pruderyjna, przasna, rozmodlona, zawstydzona i podwojnie moralna. W saunie w Polsce widuje ludzi w strojach kapielowych, bojacych sie porzadnie umyc, rozebrac, zrelaksowac. Za granica (Skandynawia, Niemcy), gdzie korzystanei z ogolnodostepnej sauny w jakimkolwiek stroju jest zasadniczo zabronione (wlasnie ze wzgledu na komentarze, podgladanie, "doznania estetyczne i inne" itp.), widzac osoby okryte od gory do dolu recznikami lub strojach wiem jednoznacznie, ze sa z Polski. Wiem, ze nie moge nikogo dekretem zmienic, jednak jest mi wszystko jedno, czy sie ktos na mnie patrzy (gapi) i komentuje - pod prysznic ide nagolasa, do sauny jak i na swieeze powietrze potem rowniez. Moje dzieci od malego wiedza, jak zbudowani sa mezczyzna i kobieta i wiedza rowniez, ze gdyby taki pan w saunie czy pod prysznicem dostal na widok ich czy innych osob, szczegolnie dzieci "dluga, gruba laske", to musza sie natychmiast do nas rodzicow zglosic, a my sie rozprawimy z takim na wszelkie mozliwe sposoby. Drodzy rodzice, nie bojci sie nagosci wlasnej, dzieci, czy innych osob w roznym wieku. Bojcie sie raczej mozliwosci molestowania wlasnych dzieci przez takich o podwojnej moralnosci, co zaslaniaja dzieciom oczy, a sami chodza do burdelu, podgladaja innych, onanizujac sie, czy sponsoruja galerianki. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Heh, to mi przypomina opowieści dziadków o tym... 20.07.11, 14:19 ...jak Armia Czerwona wkroczyła do Łowicza. Biedni Rosjanie nie wiedzieli (bo tam skąd pochodzili szeregowi żołnierze tego nie znano lub nie praktykowano) do czego służy toaleta i załatwiali swoje potrzeby fizjologiczne w rogu salonu. Nie reagowali na żadne uwagi i pouczenia bo bezczelność i chamstwo było ich jedyną maską pozwalającą ukryć brak obycia, wychowania i kultury. Cóż. Tak jak wojenna zawierucha oderwała tych Rosjan od ich od korzeni i zbyt szybko przeniosła do świata który cywilizacyjnie ich przerósł nie pozwalając dojrzeć i zaadaptować się do innej rzeczywistości, tak ekonomiczna zawierucha polskiej transformacji oderwała Zenków i Genowefy z Piździszewa Dolnego do miast, do cywilizacji, do świata który ich przerasta, onieśmiela, przeraża - i z którym mogą sobie poradzić tylko dzięki bezczelnemu łamaniu reguł, metaforycznym waleniu śmierdzącego stolca w rogu salonu. I nic na to nie można poradzić, dopóki do miast będą się zjeżdżać ludzie z nieucywilizowanej prowincji lub dopóki ta prowincja nie dorobi się zdobyczy cywilizacji pozwalając burakom się z nimi oswoić - tak będzie się działo. Buraki nadal będą z brudnym, obesranym dupskiem włazić do basenu a lekki smrodek w rogu salonu będzie się utrzymywał długo po ich powrocie do swoich małych ojczyzn. Pozostaje tylko apelować, prosić, powtarzać i egzekwować. Zmiana tych nawyków zajmie pokolenia - i nie jest gwarantowana. Nadal na nowych osiedlach potrafią się pojawić kurczaki na balkonie przed świętami; może to już nie są ursynowskie prosiaki - ale analogia jest przerażająca... Biedny kraj biednych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Heh, to mi przypomina opowieści dziadków o ty 20.07.11, 15:56 Ja nie wiem czy to akurat jest kwestia "napływu". Do liceum i potem na studia chodziłem w Warszawie na przełomie lat 1970-tych i 1980-tych, w PRL-u "napływu" w miastach, w tym szczególnie w Warszawie, wcale mało nie było, i zawsze prysznic po WF w szkole czy przed i po basenie brało się nago, i nie było z tym problemu, nikt w ogóle nie myślał, że ma być inaczej. Kiedy na studiach jeżdziliśmy pod Augustów, i szło się do "ruskiej bani" nad Hańczą, to też było oczywiste że ta bania i potem skok do rzeki są koedukacyjnie i nago, i żadnego podtekstu seksualnego w tym nie było akurat. I wobec tego, zaryzykowałbym tezę, że to nie kwestia "napływu", tylko jakiejś fałszywie pruderyjnej propagandy pewnych organizacji wywołuje taki efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: Heh, to mi przypomina opowieści dziadków o ty IP: *.home.aster.pl 20.07.11, 16:13 w sumie niech kazdy podaje skad jest bo w Polsce wschodniej - gdzie na wsi przechowala sie tradycja bani - powinne ludzie byc mniej pruderyjne... moze nam wyjdzie ze zabor niemiecki (protestanci!!!) tak sie mycia brzydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś... 20.07.11, 17:29 > Do liceum i potem na studia chodziłem w Warszawie na przełomie lat 1970-tych i 1980-tych, w PRL-u "napływu" w miastach, w tym szczególnie w Warszawie, wcale mało nie było, i zawsze prysznic po WF w szkole czy przed i po basenie brało się nago Tak, tylko że "napływ" który do szkoły chodzi już w dużym mieście to inny "napływ" niż taki który do tego miasta przyjeżdża po 20-25 latach kiszenia się na zadupowiu. Młody człowiek łatwiej akceptuje i uczy się powtarzać zachowania grupy, wręcz unika odstępstw. Jeśli grupa (lub jej większość) lata na golasa to nawet jak mama klepie zdrowaśki od świtu do zmierzchu, to taki młodzian galoty też zrzuci. Co innego jeśli spędzi młodość bez dostępu do basenu/sauny i nie otrzaska się z nimi - tutaj mechanizm powielania zachowań grupowych nie zadziała. > Kiedy na studiach jeżdziliśmy pod Augustów, i szło się do "ruskiej bani" nad Hańczą, to też było oczywiste że ta bania i potem skok do rzeki są koedukacyjnie i nago, i żadnego podtekstu seksualnego w tym nie było akurat. Tutaj też chyba źle zrozumiałeś, chociaż istotnie tak to z mojego posta mogło wyglądać. Ja wcale nie twierdzę ze im bardziej na wschód tym gorzej (chociaż częściowo tak może być); ja twierdzę że brak dostępu do tej "cywilizacji" to domena regionów biednych, małych i bardzo małych wsi. Ludzie pochodzący z takich miejsc bardzo często widzą porządną pływalnie po raz pierwszy w wieku lat dwudziestukilku - i zupełnie nie wiedzą co z tym zrobić. Generalnie z tym napływem jest tak że najpierw przyjeżdżali ludzie ze średnich miast do dużych (było im łatwiej - podobne realia, zaplecze finansowe; z drugiej strony była spora nierównowaga płacowo/zawodowa, byli potrzebni). Kiedy oni się skończyli, do dużych miast ruszyli mieszkańcy małych miast i miasteczek. Oni rozjeździli miasta blachosmrodami i postawili wszędzie płoty. A teraz i oni się skończyli, więc miasta w poszukiwaniu najtańszej siły roboczej sięgają do najbardziej zapadłych dziur i wyciągają naprawdę ciekawe znaleziska. I to właśnie oni dziwią się że można komuś pokazać własną gołą dupę i to zupełnie za darmo. > I wobec tego, zaryzykowałbym tezę, że to nie kwestia "napływu", tylko jakiejś fałszywie pruderyjnej propagandy pewnych organizacji wywołuje taki efekt. Wiesz, te właśnie małe wsie to ostatni bastion tej pewnej organizacji, więc to się wszystko jakoś przenika... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś... 20.07.11, 18:06 OK, ja się spierać nie zamierzam, faktem jest, że "napływ" w drugim pokoleniu często usiłuje być bardziej papieski niż sam papież. I co do bani pod Augustowem, to nie będę się wypowiadał na temat pruderyjności różnych regionów kraju. Myśmy tam jeżdzili jako "turyści" na wakacje z Warszawy, ale faktem jest, że koedukacyjne wchodzenie nago do do tej bani i potem do rzeki wśród miejscowych jakoś oburzenia nie wywoływało, natomiast w przepływających spływach kajakowych niektóre mamuśki zasłaniały dzieciom oczy ;-) Natomiast faktem jest, że jeśli co poniektórym "oburzonym" przeszkadzają nadzy ludzie pod prysznicem i w saunie, to zamiast kruszyć kopię trzeba wydzielić kilka basenów w każdym mieście, w których będą mogli się kąpać w strojach z końca XIX wieku, a do sauny chodzić w kożuchu i czapce uszance (i zobaczymy co powie Sanepid na czystość wody i tych saun), a w pozostałych wprowadzić obowiązkowo normalne zasady. W końcu w prawie każdym mieście jest już sporo basenów, więc niech każdy ma jak chce i będzie spokój. I to jest mój wniosek w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Fajny pomysł, szkoda że nierealny :) 20.07.11, 18:42 > W końcu w prawie każdym mieście jest już sporo basenów, więc niech każdy ma jak chce i będzie spokój. I to jest mój wniosek w tym temacie. Wiesz, problem w tym że wstydziochy od razu podniosą lament że dostali "gorsze" baseny. Kiedyś był wybór: albo idziesz do knajpy dla niepalących, albo do zwykłej - to niepalący podnieśli larum że są dyskryminowani. Mieli wybór, ale to było za mało, oni chcieli żeby to ktoś inny nie miał wyboru. Tak samo dzisiaj: w większości pływalni/saun regulamin nakazuje rozbieranie się do naga pod prysznicem - a buraki się nie stosują. Są pływalnie gdzie regulamin tego nie wymaga - i tam nie chodzą. Czyli - polska norma. A ja naprawdę bym się nie obraził gdyby któraś pływalnia wprowadziła "godzinę naturystów" czy coś takiego - w Belgii zawsze chodziłem do sauny dla naturystów bo konieczność ściągnięcia majtek eliminowało całe arabowo i innych zakompleksionych chłopaczków którzy korzystanie z sauny fińskiej czynili niemożliwym (czyli: wejdzie taka pi*da do sauny suchej, wleje wiadro wody na piec, postęka dwie minuty i spie*dala w podskokach - Najlepsza widziała wariant jeszcze lepszy: zamiast uciec kretynka otworzyła drzwi i zaczęła "wietrzyć" saunę; koloru skóry sam się domyśl :P). No, starczy tego marudzenia. Generalnie: uwielbiałem sauny dla nudystów bo znacznie bardziej cywilizowani i wyluzowani ludzie tam chodzili. Chciałbym znaleźć to w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ideaaaaaaaaaaaa Re: Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 21:15 jest sporo basenów ale 2x2 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:30 ,,Wydzielić kilka basenów....".Z salowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś... 12.07.12, 09:03 asperamanka napisał: > natomiast w przepływający > ch spływach kajakowych niektóre mamuśki zasłaniały dzieciom oczy ;-) Aż mi się przypomniał artykuł Rzepy o prostytutkach, że te biedne matki przy trasie na Katowice muszą dzieciom oczy zasłaniać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna Re: Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś... IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 00:20 > Do liceum i potem na studia chodziłem w Warszawie na przełomie lat 1970-tych i 1980-tych, w PRL-u "napływu" w miastach, w tym szczególnie w Warszawie, wcale mało nie było Od lat 50-tych w Warszawie było ograniczenie meldunkowe. Migracja w tym czasie była stosunkowo niewielka. Chodziłam do szkoły również w latach 70-80. W podstawówce przez 8 lat przewinęło się przez klasę ok. 45 osób. Tylko jedna z nich urodziła się poza Warszawą. W liceum było kilka osób z miejscowości podwarszawskich. Żadnej spoza województwa. W innej Warszawie mieszkałam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedediasz Zenki i Genowefy?! IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 03:03 Raczej Brajany i Nikole! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" 20.07.11, 23:11 Świetny komentarz! Wyrazy uznania i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laga na głupców Nie pochlebiaj sobie! IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 03:01 "Długą laskę" można w saunie dostać od ciepła, a nie od twoich bachorów. I już widzę, jak się za granicą z kimś takim rozprawiasz, "światowy" polaczku! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Nie pochlebiaj sobie! 22.07.11, 06:45 Nie bredź. Powyżej 90 C żadne grzeszne myśli nie mają do człowieka przystępu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.11, 13:32 Smutny ten obraz części naszego społeczeństwa. Pruderyjność, zaściankowość i brak tolerancji dla większości, która prawidłowo zachowuje się czy to na basenie czy też saunie. Na pierwszym miejscu stawiane są fobie a nie zdrowie i higiena, bo jak inaczej nazwać nawoływanie do niedokładnego mycia czy też siedzenie w saunie w gatkach. Niestety, wielokrotnie już zdarzyło mi się widzieć Polaków zachowujących się w ten irracjonalny sposób za granicą np. na Słowacji czy też w Niemczech gdzie wchodząc do sauny albo wchodzili zakryci po szyję albo po prostu w mokrych ubraniach, bez ręczników i siadali na drewnianych ławeczkach (chyba nie trzeba tłumaczyć że nie jest to ani zdrowe ani mądre). Mam tylko wielką nadzieję, że tym razem większość ba zdecydowana większość nie da się sterroryzować zaściankowej i niezbyt rozgarniętej mniejszości. Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 13:33 Z sauny należy korzystać nago. Taki jest regulamin i takie zasady, respektowane we wszystkich cywilizowanych krajach. Tylko w Polsce, jak widać, ciężko... A jak pan Piotr jest zażenowany to niech do sauny nie chodzi. Nie ma przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: 178.73.8.* 21.07.11, 08:04 Nie jestem zażenowany, tylko nie czuję potrzeby oglądać innych ludzi nago ani samemu się z nagością obnosić. Sauna to nie plaża nudystów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shootthemall314 Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" 15.02.15, 13:58 Siedź na dupie w domu, tam cię żadna golizna poza twoją nie zaatakuje ty prawdziwy polaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigosław Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 12:09 @ana bzdury opowiadasz, np. sauna na basenie jednego z czolowych brytyjskich uniwerkow, a wiec kwintesencja wolnosci i bezpruderyjnosci, a wszyscy korzystajacy (europejczycy, azjaci, afrykanie) w strojah kapielowych lub recznikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.toyota.waw.pl 20.07.11, 13:35 juz od dawna sie wiele mowi ale kompletnie nic nie robi. Widocznie jest to na tyle stała i dobrze płatna klientela, że administracji osrodka nie opłaca sie zlikwidować ten proceder. To smutne bo być może zyskaliby nowych klientów. A tak moja kobieta zarzekła sie że nie pójdzie tam nigdy więcej bo fatalne i mało estetyczne obrazki obrzydziły jej to miejsce dokumentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fleur1 Re: o ekshibicjonistach na warszawiance 20.07.11, 14:22 A jakie to mało estetyczne obrazki obrzydziły Twojej kobiecie to miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 17:18 a Twoja to rola by Twa dziewczyne odbrzydzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasieńka Najlepsze jest to IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 00:40 że tam najczęściej paradują obleśne staruchy z wielkimi brzuchami i małymi fiutkami, więc zupełnie nie ma na co popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o ja pie...! Ty, rozumiem, planujesz umrzeć młodo? IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 03:11 Czy poczekasz, aż będziesz obleśną staruchą z obwisłymi cycami? Odpowiedz Link Zgłoś
blobl Re: o ekshibicjonistach na warszawiance 21.07.11, 15:31 Oglądanie czyichś dupsk jest obrzydliwe. mnie to obrzydza. większość ludzi to ohydne wieloryby, które o siebie nie dbają. jak idę do spa czy sauny to nie chcę przeżyć szoku estetycznego. Nie sa fajne obwisle cycki czy pomarszczone przyrodzenia. zakrycie się recznikiem jest po prostu dobrym wychowaniem. Wy tez lubicie siadać na deskach sauny na sladach czyjejś spoconej du-py? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:13 blobl nie wiedzialem,ze do sauny sie idzie ogladac golasow. Nie obejrzysz sie jak sama nie dlugo bedziesz wygladala jak wieloryb Odpowiedz Link Zgłoś
blobl Re: o ekshibicjonistach na warszawiance 21.07.11, 16:23 chodzi o to że ja nie wcale nie chcę ich oglądać. Ale muszę, bo wielu się obnaża z nieukrywana przyjemnością. Nie masz niesmaku po obejrzeniu brzydkiego, nieseksownego, grubego cielska? ja mam ochotę uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:27 niech sie wstydzi ten co widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcepanowy mis Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 14:26 Po pierwsze zajrzyj do encyklopedii i sprawdź kto to jest ekshibicjonista. Po drugie sauna to nie wybieg dla modeli i modelek, ale miejsce odpoczynku. Jak chcesz / chcecie sobie popatrzeć to szukajcie podniet w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.aster.pl 20.07.11, 18:28 Tak sie składa, że na Warszawiance nie tylko w saunie grasują zboki - była już nie jedna afera, bo dzieci ze szkoły sportowej wypatrzyły onanizującego się faceta na basenie, a o starych homoseksualistach, któ¶zy przychodzą popatrzeć na młode piękne ciała, to historie krążą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: 178.73.8.* 21.07.11, 07:57 "Po pierwsze zajrzyj do encyklopedii i sprawdź kto to jest ekshibicjonista. " Ekshibicjonizm – rodzaj parafilii seksualnej; stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest demonstrowanie swoich narządów płciowych lub aktywności seksualnej (np. masturbacji) obcym osobom. Następnym razem radzę samemu sprawdzić zanim napiszesz durny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 08:45 Piotrusiu przez takich jak Ty dlugo jeszcze bedzie Polska uchodzila za parias Europy i jak dlugo bedziemy posmiewiskiem?. Nie odpowiada Ci nagosc w saunie nikt tam Cie sila nie zagania.Wez paszport pojedzdzij po swiecie ,jedz do Finlandii i idz do suny,szybko sciagna z Ciebie ubranie. Dla mnie to mozesz do sauny isc i w kozuchu,a jeszcze nie zapomnij wskoczyc w kozaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: 178.73.8.* 21.07.11, 09:20 A dzięki takim ja Ty drogi Jacku, będzie pełna buractwa i chmastwa. Nikt nie każe wchodzić do sauny w stroju kompielowym lub kożuchu, ale możesz swoją małą fujarkę zakryć ręcznikiem bo nie wszyscy mają chęć ją oglądać. Nie trzeba idąc z jednej sauny do drugiej machać na wszystkie strony fujarką, wystarczy owinąć się ręcznikiem. Ale jak widać wielu niedowartościowanych buraków musi się pochwalić swoimi małymi penisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:16 prosze,prosze Piotrusiu wczoraj jeszcze latales za stodole i za krowim ogonem a teraz wielki pan i warszawianiow od burakow wyzywal,a ulzyj sobie.ulzyj moze cicsnieie ci spadnie. A co do mojej malej fyjary to kochany jak bym ci w d,,,wsadzil serce bym ominal i za twoj glupi leb bys sie zlapal by ci kapelusz nie spadl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.07.11, 17:25 Drogi Jacku sugeruję poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem - nigdzie nie napisałem, że Warszawiacy to buractwo. Buractwem i chamstwem nazywam osoby zachowujące się w taki sposób jak Ty. Czytając Twoje "inteligentne" wypowiedzi, wnioskuje że to Ty jeszcze niedawno za stodołą ganiałeś. Nigdzie nie sugerowałem ani nie pisałem skąd są te buraki, bo tego nie wiem. Niestety chamstwo jest obecne wszędzie, niezależnie od miejsca pochodzenia, zamieszkania i wykształcenia. Przynajmniej dzięki Twojej wypowiedzi "kochany jak bym ci w d,,,wsadzil" wyjaśniło się co Cie kręci i po co latasz w saunie nago. A ja właśnie pisałem o takich niewyżytych dewiantach i zboczeńcach, którzy czerpią podnietę z publicznego obnażania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Twoja żona jest zboczona! IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 14:33 Nie po to chodzę na saunę, żeby jakieś babsko gapiło mi się na genitalia. Powinieneś iść z nią do psychoterapeuty, im prędzej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy trudno nie patrzec jak taki model jak ty IP: *.toyota.waw.pl 20.07.11, 14:59 robi wszystko zeby sie na niego kobiety gapily. Odnosze wrazenie ze gdyby były rury to jeszcze na nich bys tanczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: o ekshibicjonistach na warszawiance IP: *.atman.pl 20.07.11, 16:21 to bardzo dobra wiadomość. będzie nam luźniej! Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Re: o ekshibicjonistach na warszawiance 21.07.11, 12:38 Nie rozumiem tych argumentów o obrzydliwości. To po prostu zderzenie kultur. W krajach skandynawskich, Niemczech, Czechach, Holandii, do sauny się wchodzi nago i tyle. Oczywiście ręcznik jest wskazany, ale jak ktoś się nie okrywa to nie problem. Na południu, np. we Włoszech zawsze ręcznik, a nawet kostium. Trzeba się dostosować do warunków. Jeśli jakiś ośrodek przyjmuje takie lub inne zasady trzeba się stosować. Dla obrzydliwością są zachowania w pol. siłowniach i fitnesach. Tam naprawdę przydałoby się używać częściej ręczniki, wycierać po sobie zapocone urządzenia itp. Póki niewiele osób się do tego stosuje. Na szczęście polska klasyka czyli klapki zamiast obuwia sportowego odeszła już prawie do lamusa. Jakiś postęp jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: 212.87.26.* 20.07.11, 13:36 to stlasne... A tak serio to witamy w sredniowieczu.. w mentalnym sredniowieczu! Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" 20.07.11, 14:03 W średniowieczu to akurat w łaźniach kąpano się nago i do łaźni też szło się nago... To XVIII i XIX wiek w Europie narobiły bałaganu w tym względzie. Gość portalu: misiu napisał(a): > to stlasne... > > A tak serio to witamy w sredniowieczu.. w mentalnym sredniowieczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Nago w wannie?To musi być zabronione! IP: *.acn.waw.pl 20.07.11, 13:41 Należy powołać Sejmową Komisje,która połozy kres temu bezeceństwu!Na Przewodniczącą proponuje posłanke Sobecką. Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek "Nago w saunie? To musi być zabronione" 20.07.11, 13:43 Ludzie, czy już wam całkiem odjebało? Nie chcecie oglądać“ golizny to nie chodźcie do publicznej sauny tylko do własnej, w której możecie przebywać nawet w futrze. Sauna z definicji niejako jest przeznaczona do korzystania z niej NAGO. Tak samo burackie jest wchodzenie do sauny w biżuterii, zegarkach etc. Sauna to odpoczynek od gumek, wstążek, ozdób, bransolet i wszelkiego rodzaju sztucznych tkanin na skórze. To że zobaczyliście kawałek cycka lub członka i to was podnieca świadczy tylko o waszym zacofaniu i niezdrowym podniecaniu się. Zapewniam, że nikogo normalnego nagość nie szokuje ani nie obraża, a już na pewno nie w saunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy do sauny nikt tu nie ma pretensji IP: *.toyota.waw.pl 20.07.11, 13:58 Mowa jest o ludziach którzy poza sauna paradują nago i o mezczyznach nawiedzajacych damskie przebieralnie. W przypadku warszawianki pech chce ze dotyczy to powtarzającej sie grupy mocno dojrzałych mężczyzn. Wiem, bo widzialem. To przekracza jednak reguły życia spolecznego. Jak chcesz paradowac bez gumek to paraduj u siebie w domu, albo ogranicz sie wylacznie do miejsca gdzie jest to akceptowane/pożadane (sauna). Poza tym miejscem dostosuj sie do standardow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.11, 14:48 Masz rację :-))))) Niektórzy to nawet we własnej wannie leżeliby w ubraniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Austriak Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: 84.112.223.* 20.07.11, 16:59 zgadzam sie na 1000 000 % co za buraki w tej Polsce mieszkajä !!!! sauna w ubrankach to byla za komuny i tak zostanie ! niestety ...(tylko w Polsce ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saunowicz Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.07.11, 02:30 BRAWO 3KROTEK Ja dodam tylko, że sauna słuzy do wydalenia toksyn z organizmu za pomocą wywołania nadmiernej potliwości ciała. Dal tego chodzi się do niej NAGO. Do tych co nie potrafią przejść koło penisa czy vaginy bez podniety - NIE CHODŹCIE DO SAUNY, zostawcie ją ludziom normalnym. Żaden normalny człowiek nie podnieca się w miejscu publicznym widząc nagość. Muzułmanie każą zakrywać kobietom nawet kostki u nóg - do tego dażycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polianna-is-me Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.centertel.pl 21.07.11, 09:28 Polak w saunie: w kostiumie kąpielowym z poliestru i szczelnie owinięty ręcznikiem. To ja pytam, jaki sens ma wchodzenie do sauny, skoro skóra nie może "oddychać"? Sauna obowiązkowo na golasa, bo tylko wtedy ma sens! 3krotek - święta racja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: 178.73.49.* 20.07.11, 13:52 Buhahahah!! Czytam tą całą "warszawską" dyskusje i tylko śmiać mi się chce!! Wy - tu w Warszawie - jesteście 10 lat cofnięci rozwojowo od zachodniej Polski. Nie będę juz was porównywała do zachodniej Europy ale brak śłów jak konserwatywni i mało tolerancyjni i zaściankowi jesteście! Dla nas z Lubuskiego, Dolnosląskiego czy Wielkopolski "wieśniara Warszawa" będzie zawsze Polską B i możecie sobie teraz pisać ile chcecie że my to "prowincja" czy co wy tam zawsze sobie gadacie, prawda jest taka, że większość z was nie bywa w zachodniej Polski, nie widzi że przekręty (np z przetargami), brak tolerancji, brak estetyki w przestrzeni miejskiej, czy syf i bieda, to nie jest typowo "POLSKIE" zjawisko. My się na zachodzie rozwijamy i otwieramy na świat i prędzej czy pożniej będziemy w "Europie", Warszawa ze swoim zaściankowym społeczeństwem, brakiem dobrej komunikacji (połączenia lotów, autostrady na zachód) jeszcze długo będzie stolicą "prowincjonalnej Polski B". W Zielonej Górze, w miejskim basenie z kompleksem saun i spa jest nawet nakaz chodzenia nago. Nikt się nie dziwi i nikt nie protestuje. Może nawet słyszeliście o sprawie z "penisem" w Zielonej Górze? Prezydent kazał odciąć penisa jednej ze skulptur w parku, mieszkańcy protestowali sami i powiedzieli że to jest konserwatyzm nie do przyjęcia na zachodnią Polskę - penis powrócił i nikomu nie przeszkadza. Jest to naturalne że w saunie siedzi się nago! Wszyscy biorą przysznic i kobiety, faceci (nawet tacy łysi) i dzieci siedzą i chodzą nago w saunie. Panuje tu kultura i nikt si nie czuje w Zielonej obserwowany, czy nie swojo. Nie raz siedziałam nago z naszym prezydentem miasta w saunie i co... nic, to jest normalny facet i ma ciało jak każdy inny facet, wszystko jest na miejscu. Przestańcie może tyle się modlić, tylko stancie przed lustrem nago i zapoznajcie sie ze swoim ciałem. Nie ma nic złego w tym że mała dziewczynka zobaczy penisa starego faceta... co tu ukrywać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z polski B jestem Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 14:09 buahahhahaa ale śię usmiałam :-) Dziękuję za poprawienie humoru.... Beznadziejna jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: 148.177.129.* 20.07.11, 14:32 Brawo...niewątpliwie stary penis Prezydenta Zielonej Góry widziany przez Koleżankę Agatę jest wykładnią rozwoju cywilizacyjnego...przy okazji tego niezwykle ważnego wątku wychodzą uprzedzenia i zaściankowość. W tym przypadku drogiej Agaty.... Agat, gratuluję nikt Ci nie broni podziwiać co tam chcesz...może być i stary penis. Jeżeli tylko daje to poczucie otwarcia się na świat. Idę zaorać ugór w Polsce B...przede mną mnóstwo roboty w polu zanim ukradkiem wykąpię się w strumieniu przysłaniając zaściankowe przyrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.comparex.pl 20.07.11, 15:15 Taka sobie ta twoja roposta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.dhl.com 20.07.11, 16:45 Tylko że ta "Wieśniara Warszawa" jest wieśniarą dlatego, że pełno w niej wieśniar z lubuskiego, Wielkopolski i Śląska. Pełno w niej napływowego łajna. Tyle w temacie otwarta Europejko. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" 20.07.11, 18:43 Koło mnie bez przerwy w Warszawie przewijają się osoby, które przyjechały tu już jako dorosłe, dostały pracę, jakoś skombinowały mieszkanie i pewnie ich dzieci (tych mają mało) już się tu wychowają. W znakomitej większości są z kierunków na południe od Warszawy (sięgając gór) lub wschód (do samej granicy), w mniejszej reprezentacji z północy. Z zachodniej strony jest ich o wiele mniej. Nie chcę przy tym implikować zachowania osób w Warszawie na basenach i wobec ich dzieci ich pochodzeniem, trudno jednak nie doszukiwać się tu związków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polianna-is-me Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.centertel.pl 21.07.11, 09:33 Droga Agato, Jako rodowita warszawianka poczułam się nieco urażona Twoją wypowiedzią. Pragnę przypomnieć, że w Warszawie mieszka cała Polska. Zwożą do miasta pruderię i zaścianek, ale to nie są warszawiacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Żonie pana Piotra gratulujemy męża :) /nt IP: 178.73.8.* 21.07.11, 08:52 Dziękujemy bardzo :-) Piotr z Żoną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w saunie! 20.07.11, 14:01 Skrajny brak higieny! A przyprowadzanie 7-letniej córki do męskiej szatni faktycznie niedopuszczalne, aczkolwiek to nie szatni wina a tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau 20.07.11, 23:37 szabo napisał: > Skrajny brak higieny! > > A przyprowadzanie 7-letniej córki do męskiej szatni faktycznie niedopuszczalne, > aczkolwiek to nie szatni wina a tatusia. !!!??? Biedny "szabo", jeśli Twoja 7 letnia córka jeszcze nie widziała Cię nago i mogła by dostać szoku na taki widok, to współczuję! Córce. Ty już jesteś przegrany i umrzesz smutny...ale ubrany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PzG Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau IP: 178.73.8.* 21.07.11, 07:50 Zgadzam się, że nie powinno wchodzić się do sauny w stroju kompielowym, ale chyba można owinąc się ręcznikiem? W niczym to nie przeszkadza, a na pewno innym będzie przyjemniej bez tych widoków. Odpowiedz Link Zgłoś
shigella Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau 21.07.11, 09:31 inkwizytorstarszy napisał: > szabo napisał: > > > Skrajny brak higieny! > > A przyprowadzanie 7-letniej córki do męskiej szatni faktycznie niedopuszc > zalne, > > aczkolwiek to nie szatni wina a tatusia. > !!!??? Biedny "szabo", jeśli Twoja 7 letnia córka jeszcze nie widziała Cię nago > i mogła by dostać szoku na taki widok, to współczuję! Córce. Ze widziala tate nago to jedno, ale pewnie dwudziestu chlopa to juz nie. Nie mam problemu z tym, ze matka wejdzie z malym chlopczykiem do damskiej przebieralni (przez "maly" rozumiem 0-4 lata, ale juz 7-8 latek to przesada). Co wiecej, jak sie juz ktos laduje z dzieciakiem plci odmiennej, to dziub w ciup, a nie histeryzowac, ze dorosli chodza bez ubran. Z anegdotek - jeden z mezczyzn z rodziny opowiadal, ze kiedys przebieral sie na plazy i mignal fragmentem genitaliow - recznik mu sie podwinal. Podbiegl do niego c.a. 40 letni facet, ze jak to, ze jego zona takie zboczone swinstwa musi ogladac. Krewny moj odrzekl, "bardzo mi przykro, ze pana zona w tym wieku nie widziala jeszcze penisa", na co pana wymiotlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:21 a co to 7-8latek potrzebuje jeszcze rodzica do przebierania,ludzie opanujcie sie. Ja od piatego roku zycia latam sam do Nowego Yorku Odpowiedz Link Zgłoś
blobl Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau 21.07.11, 16:27 jacuś nie pie-r-dol tylko się obnaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:28 jak bym pie...lil to bym dupa ruszal,kwoko cnotliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zabronione to powinny być kostiumy kąp. w sau IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.07.11, 17:27 "a co to 7-8latek potrzebuje jeszcze rodzica do przebierania,ludzie opanujcie sie. Ja od piatego roku zycia latam sam do Nowego Yorku " Na pewno rodzice są z Ciebie dumni, gratulujemy i jesteśmy strasznie wdzięczni że raczyłeś się z nami podzielić tą radosną nowiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny to juznie ma waznieszych tematow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 14:01 ja rozumem ze wakacje - ale zajmijcie sie czyms istotnym a nie zasmiecacie internet durnym belkotem. Kolorowe gazetki sa od takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Chciałbym dożyć czasów, kiedy ubranie będzie IP: *.jmdi.pl 20.07.11, 14:02 służyć wyłącznie ochronie przed zimnem. Przecież wszyscy mamy to samo! Obawiam się, że najpierw musi wymrzeć religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretu23 od razu szariat wprowadzic IP: *.chello.nl 20.07.11, 14:02 na basenach. baseny podzielić na częsć żenską i męską itd... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie żartuj, nie żartuj :) 20.07.11, 14:21 W Brukseli mieszkałem przez jakiś czas w hotelu w arabsko-polskiej dzielnicy i sauny były podzielone na część męską i damską. I to wcale nie jest śmieszne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra Sauna na Warszawiance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 14:04 To jest generalnie problem. Jakiekolwiek argumenty o pruderyjności, zaściankowości etc. się tutaj wytacza, fakt jest faktem - na Warszawiance w odnowie biologicznej prawie wcale nie ma kobiet. To kraina zupełnie zdominowana przez mężczyzn. Dlaczego ich nie ma? Pewnie można znaleźć wiele powodów, ale jednym z nim jest to, że kobiety po prostu nienajlepiej się tam czują. Ja wchodzę w ręczniku. W kostiumie nie wolno. I ok. Akceptuję te zasady. Ale proszę nie namawiajcie mnie, abym się rozbierała, bo raz spróbowałam i czułam się jak w zoo. Gapienie, sapanie i "urocze" komentarze. Mój przyjaciel, z którym regularnie toczę bój na temat Warszawianki (on jest za nakazem wchodzenia nago), opowiadał mi, że wielokrotnie był świadkiem żenujących komentarzy facetów, którzy w saunie w niewybrednych słowach oceniali krągłości kobiet, które właśnie z tej sauny wyszły. I teraz zastanawia się czy jednak ta koedukacja ma sens. Po prostu nie jest to fajne. Też trochę jeżdżę po świecie i w jednym z europejskich krajów kiedy chciałam wejść bez ręcznika do sauny zostałam przegoniona. Tam był zakaz wchodzenia bez ręcznika ;-) A było to niezłej klasy spa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Sauna na Warszawiance IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 14:15 Ręcznik to chyba trzeba mieć w każdej saunie suchej. Chciałaś usiąść gołym tyłkiem na deskach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugon Re: Sauna na Warszawiance IP: *.acnielsen.pl 20.07.11, 14:23 W saunie należy przebywać nago, ale z ręcznikiem umieszczonym pod ciałem, stopami etc. w taki sposób, aby kropla potu nie spadła na deski - takie są zasady higieny! Nie dziwię się, że przegonili ze SPA paniusię bez ręcznika :-) Nie znoszę pruderiantów, którzy ryją się do sauny w mokrych, pewnie niepranych od wieków gaciach, którzy zraszają swoim potem wszystko dookoła. Wielie wody upłynie jeszcze w Wiśle zanim dziki lud nauczy się korzystać z sauny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piortek Re: Sauna na Warszawiance IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 14:23 Ja widziałem na warszawiance nagie kobiety i nie zauważyłem, żeby czuły się jakoś wyobcowane. A to że jakieś prymitywne typy komentują twój wygląd pod twoją nieobecność to już problem ich niskiej kultury, o ile w ogóle coś takiego się zdarza, bo w większości saun wszyscy siedzą cicho albo co najwyżej mówią szeptem. Bez ręcznika powinnaś być przegoniona, bo do sauny z drewnianymi ławeczkami wchodzi się z ręcznikiem, ale nie w celu owinięcia całego ciała, a jako izolacja od tej ławeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Sauna na Warszawiance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 14:55 spróbuj pójść do Łaźni niewiele dalej, na Puławskiej. Nie byłem tam chwile, ale za czasów mojej bytności nie było żadnych 'amatorów kwaśnych jabłek' i generalnie atmosfera była o niebo lepsza niż na Warszawiance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cordero Re: Sauna na Warszawiance IP: 193.201.167.* 21.07.11, 09:11 W pełni się zgadzam. Też przeniosłem się z Warszawianki do Łaźni - znacznie lepszy klimat. choć technicznie sauny na Warszawiance są lepsze, to co z tego :/ z koleżanką tam nie pójde bo krępują się właśnie tych "spacerowiczów". nikt nie każe szczelnie owijać się ręcznikiem, ale taka "autoprezentacja" jest żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIN Niby tacy Europejczycy, młodzi, wykształceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 14:17 a goła dupa im przeszkadza w saunie Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna temat z d... wzięty, 20.07.11, 14:20 jak to w sezonie ogórkowym. Kampania wyborcza jeszcze się oficjalnie nie rozpoczęła, więc media wymyślają pseudo tematy do pseudo debaty. Najgorzej, że są ludzie, którzy mogą podejść serio do tych "problemów", nie zapominajmy o średniowieczu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passionplace2 Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 14:20 Z reguły ludzie w saunie w ręcznikach siedzą, więc nago bym się nie ździwił.. --- śmieszne zdjęcia z Warszawy | imprezy Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 14:20 Proponuję, aby z powodu kilku panów, paradujących nago w odnowie biologicznej na Warszawiance i komentujących głośno wdzięki przebywających w saunie pań, nakazać, najlepiej ustawą sejmową, korzystanie ze wszystkich basenów w kraju w burkach. Nagość pod prysznicem, a także w przebieralni należy bezwzględnie zwalczać. A może od razu lepiej pozamykać baseny. Po co mają ludzi odciągać od Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bufetowa na baseny chodzą tylko zboczeńcy IP: 195.187.148.* 20.07.11, 14:21 Uważam, że najlepiej umyjemy się kiedy będziemy w kurtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.proszynskimedia.pl 20.07.11, 14:22 Jestem za 3 rodzajami szatni MĘSKĄ ,DAMSKĄ I RODZNNĄ I NIE MA PROBLEMU !!! ! , co do sauny -to taka jest jej istota ,ze wchodzimy nago - można ewntualnie zawinąć się ręcznikiem w koedukacyjnych miejscach - ja tak robię; co do odnowy na Warszawiance.. jest to specyficzne towarzystwo męskie...rzeczywiście panowie tam przeginają z ekspozycją nagości, bo kobiety najczęściej zakręcają się ręcznikami - mężczyzni odkrywają .. socjologicznie ciekawe!!!!!! w innych saunach zgroza - większość wchodzi w kostiumach, dziwią się ludziska , kiedy potem gniją drewniane ławy ( podobno już z tego powodu wymieniano drewniane ławki w saunie przy ul. Potockiej w Warszawie ) Polacy - czytajcie jakie są zasady higieniczne i zdrowotne korzystania z sauny !!!!!! i stosujcie je - albo tam nie wchodźcie w ogóle w nasiąkniętych wodą basenową elastycznych kostiumach !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piortek Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 14:37 Też uważam za ciekawe zjawisko socjologiczne patologiczny wstyd kobiet do rozebrania się w saunie. Panowie jakoś się nie przejmują mimo że to oni mogliby się obawiać porównań rozmiarów natomiast jak kobieta jest w bikini i tak niczego nie ukryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 21:43 Niechęć do przebywania w towarzystwie chamsko komentujących facetów z fujarami na wierzchu nazywasz patologicznym wstydem? Zaiste pokrętna logika. A może sam jesteś z tych komentujących? Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski dajcie jeszcze temat o 20.07.11, 14:29 zlosliwych kierowcach autobusow, przyjezdnych w Warszawie itp. itd. SEZON OGORKOWY W PELNI. I zmiencie nazwe gazeta.pl na zal.pl albo kabaret.pl bo nie wiadomo , smiac sie czy plakac czytajac cyklicznie pseudo artykuly na te same tematy. A najlepsze sa tzw "listy od czytelnikow" pisane przez autora hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: 168.168.43.* 20.07.11, 14:29 tez nie lubie jak wchodze do sauny a tam gosc siedzi z parowa wywalona na wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil To przeprowadź się, buraku, do kraju arabskiego... 20.07.11, 14:52 Tam będziesz miał podobnych sobie kryptogejów owcojebców którzy dostają palpitacji serca na widok cudzego penisa, jednocześnie nie mogąc sobie odmówić gapienia się na niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: To przeprowadź się, buraku, do kraju arabskie IP: 168.168.43.* 20.07.11, 15:27 buraku, w saunie siedzi sie nago ale przykryty recznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie, tępaku, na ręczniku się siedzi, żeby... 20.07.11, 18:44 ...wchłaniał Twój pot, a nie nim przykrywa, żeby ten pot zostawić na deskach. Jak chcesz się wymądrzać, tępaku, to sobie najpierw o tym poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Nadzy mężczyźni się panu spodobali? IP: 195.136.33.* 20.07.11, 14:55 Hmmm... Może popełnił błąd biorąc ślub z kobietą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nadzy mężczyźni się panu spodobali? IP: 178.73.8.* 21.07.11, 08:54 No właśnie o to chodzi, że nie popełniłem - mi się podobają kobiety i w związku z tym nie czuję potrzeby oglądać nagiego buractwa. Poza tym napisałem o mężczyznach bo to ich dotyczy, kobiety potrafią kulturalnie owinąć się ręcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Misiu, jedź do Iranu, tam jest Twoje miejsce... 21.07.11, 09:34 Skoro masz problem z innymi mężczyznami (problem raczej związany z ukrytą orientacją homoseksualną) to polecam kraje arabskie - tam znajdziesz to czego Ci potrzeba. Ba, jak się postarasz, to może nawet dostaniesz się do policji obyczajowej i będziesz mógł tropić podobne zboczenia a czasem nawet zgwałcić sobie takiego zboczeńca. Moim zdaniem: robota w sam raz dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Misiu, jedź do Iranu, tam jest Twoje miejsce. IP: 178.73.8.* 21.07.11, 09:38 Uważam, że te same zasady powinny dotyczyć wszystkich nie tylko mężczyz, ten sam problem miałbym z kobietami gdyby się tak zachowywały. A że tak nie jest to napisałem tylko o mężczyznach. Po Twoich wypowiedziach widać, że to Ty masz problem ze swoją orientacją, bo wszystko do tego sprowadzaszi u innch się tego doszukujesz - widać potrzebujesz akceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Problem - słowo klucz :) 21.07.11, 10:00 Ja nie mam problemu, ani ze swoją nagością, ani z cudzą. Rodzice mnie wychowali i nauczyli żeby nie gapić się na innych - i wiesz co? To działa. Natomiast Ty wyraźnie mówisz że masz problem, biegasz do gazety się żalić - więc to ewidentnie Ty musisz swój problem rozwiązać. Ja tylko sugeruję że są miejsca na świecie gdzie będziesz mógł oddać się swojej pasji - czy będzie to podglądactwo, czy ściganie "zboczeń i wynaturzeń", czy wreszcie folgowanie swojej ukrytej orientacji seksualnej. I tyle, śmieszny chłopczyku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Problem - słowo klucz :) IP: 178.73.8.* 21.07.11, 10:07 Jak już pisałem wcześniej, wszystko sprowadzasz do kwestii orentacji, czyli widać że stanowi dla Ciebie bardzo dużby problem kwestia orientacji Twojej i innych. Przemyśl swój coming out przy okazji najbliższej parady równości, na pewno będzie Ci łatwiej jak nie będziesz musiał dłużej się ukrywać. Pozdrawiam Ciebie i Twojego chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Cóż, pozostaje tylko współczuć Twojej małżonce... 21.07.11, 10:17 Niestety możliwości są dwie - albo zrozumiesz i zaakceptujesz swój problem (który ewidentnie masz, w odróżnieniu ode mnie) co prawdopodobnie ją zrani, albo tak się nie stanie i całe życie będzie się męczyła z faszyzującym kryptogejem w domu. Biedna kobieta... Cóż, miłego życia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Cóż, pozostaje tylko współczuć Twojej małżonc IP: 178.73.8.* 21.07.11, 10:21 Chyba pora zakończyć tą żenującą wymianę zdań. Pozdrawiam i również życzę miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nie zapomnij pobiec do gazety i się poskarżyć IP: 178.73.8.* 21.07.11, 10:27 Pięknie prezentujesz swój "wysoki" poziom intelektualny. Chyba powinieneś się leczyć - nie chodzi mi tu o Twoją ukrytą orientacje homoseksualną tylko problemy emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Nie zapomnij pobiec do gazety i się poskarżyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:26 Piotrusiu. Z tego co piszesz wynika jednoznacznie,ze chodzisz do sauny by obserwowac innych,i kretynofil ma racje przecviez to pdgladactwo,i jesli ty nie rozumiesz prostego jezyka polskiego to tweoj problem.No ale logiki za stodola nie ucza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nie zapomnij pobiec do gazety i się poskarżyć IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.07.11, 17:29 I znowu się Jacku popisałeś inteligencją i znajomością ortografii - widać kto się za stodołą wychowywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Nie zapomnij pobiec do gazety i się poskarżyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 08:32 no Piotrusiu jesli Ty literowke bierzesz za blad ortograficzny to nie mamy o czym ze soba rozmawiac. To primo,secondo to jak chcesz poprawiac bledy zaloz watek jezyka polskiego i sie popisuj. Co do meritum,to wiesz co jak jestem w saunie to robie swoje i nie obchodza mnie inni nie wiem czy ich fujary sa dlugie,krotkie,grube,cienkie,Ty wiesz,widac Cie to interesuje. Niech sie wstydzi ten kto widzi. Have a nice day and night!!! Milego poggladania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.147.94.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.11, 15:06 Przede wszystkim obowiązek przebieralni rodzinnych! W Warszawie to wbrew pozorom luksus a nie standard. Skandalem jest ze bedac z mala corka jakies babsztyle wkurzaja sie ze wchodze do przebieralni damskiej. Naprawde drogie panie, gola baba nie robi na mnie zadnego wrazenia. Opanujcie sie! W saunie finskiej nalezy byc nago z recznikiem. W saunie parowej nago BEZ recznika. Moze nalezy instrukcje wywiesc, bo ktos musi tych ludzi nauczyc, jak korzystac z sauny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panterra Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 15:55 Alez nikomu zapewne nie chodzi zeby robic na Tobie wrazenie ;-)).Poprostu trzeba troche inteligencji emocjonalnej, troche pomyslunku, zeby zrozumiec ,ze sa kobiety, ktorym przeszkadza obecność doroslego, obcego faceta w damskiej szatni.Ja wiem,ze czasem myslenie boli ale jednak jest konieczne i bardzo ułatwia funkcjonowanie w spoleczenstwie, wśród ludzi-nie jesteśmy sami na tym pięknym świecie i nasze różne zachowania mogą być różnie odbierane, warto sie czasem liczyc z innymi. Wyobraź sonie,ze ja w obecności twojej córki zaczełabym kląć na czym świat stoi, co przecinek to k... ;-) lub/i uprawiać seks-no co, może mnie to nie krepuje ;-) więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.home.aster.pl 20.07.11, 16:28 Nie rozumiem doroslych ludzi ktorzy pchaja sie do przebieralni drugiej plci "bo sa z dzieckiem". Plec dziecka do 7 roku zycia nie ma wielkiego znaczenia, a nawet jesli dziecku naprawde sie krzywda nie stanie jak penisa czy cycki zobaczy -to wszystko jest normalne, naprawde - wiec tato czy mamo bierzcie go do swojej przebieralni. 1. Jak nie chcesz zeby jednak poznalo czym sie rozni Jas od Agatki to poslij do przebieralni jego plci - starsze powinno byc w stanie samo sie przebrac w kostium, umyc - mozna ewentualnie poprosic kogos zeby looknal czy dziecko majtek na glowe nie zaklada. 3. Szurnietym babom (bo jeszcze zadnego faceta ktory by pisal: "Boje sie bo 7latka patrzyla mi na fiutka") ktorym przeszkadza obecnosc dzieci w przebieralni radze pozostanie w domach. 4. Szurnietym rodzicom (matkom znowu? bo jeszcze o 10latce w meskiej tez nie bylo - dziewczynki sprytniejsze wiedza ze nie ma sie o co zabijac), ktore 10letnich i starszych synow wychowaly tak ze nie umieja sie sami przebrac/ dadza sie porwac jesli spusci sie ich z oka na 10 min/ zgubia sie miedzy drzwiami A a drzwiami B - gratuluje sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" IP: *.204.8.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.11, 17:14 Komfort emocjonalny mojego dziecka bardziej mnie interesuje niz komfort emocjonalny jakiegos grubego babona, na ktorego widok robi sie nie dobrze. Bo tylko takie maja z tym problem. Tyle w temacie. Uprawianie seksu w miejscu publiczym jest zabronione, podobnie jak przeklinanie, ale zeby odroznic ojca zajetego dzieckiem na basenie, od seksu na placu zabaw, bo rozumiem ze tam mialbym watpliwa przyjemnosc pania ogladac, to inteligencja emocjonalna jak widac nie wystarcza. Polecam stara, dobra inteligencje. Odpowiedz Link Zgłoś
villianna Re: "Nago w saunie? To musi być zabronione" 20.07.11, 17:51 Gość portalu: gosc napisał(a): > Komfort emocjonalny mojego dziecka bardziej mnie interesuje niz komfort emocjon > alny jakiegos grubego babona, na ktorego widok robi sie nie dobrze. Albo jesteś pedofilem lub innym zboczeńcem, który pcha się do damskiej przebieralni, by popodniecać się widokiem półnagich dziewczynek lub młodych, zgrabnych dziewczyn. Albo socjopatą, którego podnieca wprawianie kobiet w zakłopotanie. Tak czy inaczej na widok faceta w damskiej przebieralni wołam po obsługę basenu, żeby wywalili gnojka na zbity pysk. Niech sobie córusia tego pana poogląda jak zboków należy traktować. Na zdrowie jej to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss co ma inteligencja do wiatraka 20.07.11, 18:27 Bez parady wchodzisz do miejsc, ktore są zastrzeżone dla innej płci i masz do w zadku. W koncu jesteś z dzieckiem to wszystko tłumaczy. Wychodzisz z założenia że kto tego nie akceptuje jest debilem i skończonym burakiem. Na mój gust jest dokładnie odwrotnie. Takich jak ty na kopach powinno sie wywalać z takich miejsc bo inaczej chamstwo i bezczelność w społeczeństwie przekroczy granice akceptowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic A mnie gó... interesuje komfort twojego dziecka. IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 03:28 I co teraz zrobisz, ojciec? Twoje dziecko nie jest pępkiem świata. Im wcześniej to zrozumie, tym lepiej dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: A mnie gó... interesuje komfort twojego dziec IP: *.home.aster.pl 21.07.11, 11:47 ale dlaczego nie bierzesz jej do meskiej/rodzinnej? ile lat ma twoje dziecko? naprawde nie rozumiesz ze w damskiej przebieralni sa tez dziewczynki 12-17, ktore moga nie miec ochoty zeby jakis podtatusialy zbok sie przy nich przebieral? p.s jak dlugo planujecie ukrywac przed dzieckiem ze kobieta rozni sie od mezczyzny? Przeciez to super miejsce zeby dziecku wszystko wyjasnic bez meki, tylko tak przy okazji... Odpowiedz Link Zgłoś