imponeross 21.07.11, 19:14 adwencze łerld łoso: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9982294,Park_rozrywki_jak_Disneyland_powstanie_pod_Warszawa.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kixx Re: O! IP: *.acn.waw.pl 21.07.11, 19:22 ciekawe czy sa przewidziane dark roomy-dowiedziales sie juz? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: O! 21.07.11, 21:36 Gość portalu: kixx napisał(a): > ciekawe czy sa przewidziane dark roomy-dowiedziales sie juz? A czemu pytasz? Te, z których korzystasz obecnie, już ci się znudziły? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: O! IP: *.acn.waw.pl 21.07.11, 21:46 tak a imposteros jako naczelny postempowy gej tego forum musi takie rzeczy wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: O! 22.07.11, 09:04 Ty chyba rzeczywiście masz obsesję na punkcie cudzej d... Wszystko Ci sie z nią kojarzy. W dodatku z męską. Temat wątku jest o parku zabaw a nie o homoseksualistach. Piszę to na wszelki wypadek gdybyś w swym zaślepieniu seksem (cudzym) nie zauważył tego. Fajnie byłoby gdyby rzeczywiście doszło do realizacji projektu. Grodzisk nie jest daleko, a Warszawie bardzo brak lunaparków i wesołych miesteczek. Jak sie pośpieszą z budową to jeszcze zdążę "załapać" się z wizytą podczas dzieciństwa mojego wnuka:-) Zresztą będzie to dobre dla regionu. Podparyski Disneyland nieźle rozruszał strefę w której powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: O! 22.07.11, 10:12 W skali ekonomicznej, to jednak bym zdecydowanie bardziej byl ostrozny w szacowaniu "rozruszania strefy". wyborcza.biz/biznes/1,101562,8707373,Tropikalna_wyspa_pod_Berlinem_rozczarowala_inwestorow.html Warszawa jeszcze nie jest Paryzem Wschodu, Polnocy, czy czegokolwiek. 25 EUR za wejscie (co jest calkiem tanio jak na europejskie standardy) moze nie byc do konca przelykane przez lokalny region. Szczegolnie lodzki. Disneyland pod Paryzem, to jednak atrakcja dla turystow Paryza, a nie tylko Paryzan. Teraz porownajmy ilosc turystow z dziecmi w Paryzu i Warszawie. Nie tylko dla Disneylandu przyjezdza sie do Paryza. No i jeszcze "Brand". Tarragona - Studio Universal, Paryz Disneyland. Jesli inwestorzy nie wejda w sklad grupy Merlin Entertainement to moga zaoferowac park rozrywki co najwyzej w skali takiego, ktore znamy z nadmorskich miejscowosci. Sama osoba Jan Peter M. jest znany. Kilka spolek chyba nie wytrzymalo. Zwazywszy, ze szuka grupy w Luksemburgu, to bylbym sceptyczny co do realizacji zapowiedzi w skali takiej, ktora chocby troszeczke przypominala Disneyland. Papier przyjmie wszystko, gorzej sfinansowac taki papier. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: O! 22.07.11, 17:50 Nie znam szczegółów, to była moja pierwsza reakcja na info. Niemniej stałam sobie dzisiaj kilka godzin w kolejce do Centrum Kopernik i ludzie żywo o tym dyskutowali. Rodzina stojąca za mną, nie wyglądająca na krezusów, stwierdziła że 100 Euro na całą rodzinę i cały dzień da się przełknąć jeśli będzie warto. Nie znam inwestora, nie weszłam na stronę inwestycji, a nawet jeszcze jej nie szukałam. O wyspie pod Berlinem usłyszałam (przeczytałam) pierwszy raz kilka miesięcy temu. Podejrzewam że wszystko zależy od organizacji infrastruktury, reklamy , oraz pochodnych. Jest jedna rzecz która takiemu miejscu może naprawdę pomóc, to całkowity brak konkurencji w regionie. Nie upieram się, że inwestycja okaże się złotonośną kurą. Nie znam się na tym zupełnie, niemniej jako ewentualnej klientce sam pomysł podoba mi się bardzo. Widziałam jak budowano Euro Disneyland, widziałam jak ceny które najpierw były niebotyczne potem powoli opadały. Widziałam jak był tuż, tuż koło bankructwa i jak zwalniali szefów. Jak musieli zreorganizować wewnętrzną strukturę. Było przy tym sporo zamieszania i prasowych mydlin. Teraz widzę jak dzieci moich polskich przyjaciół jeżdżą tam do roboty i jak inni moi polscy znajomi jeżdżą tam co jakiś czas z młodszymi dziećmi zabawić się, bo i "my" wzbogaciliśmy się i park dostosował się do oczekiwań publiczności i europejskich standardów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: O! IP: *.acn.waw.pl 24.07.11, 17:27 fedorczyk4 napisała: > Ty chyba rzeczywiście masz obsesję na punkcie cudzej d... €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ mam w dupie twoje zdanie o sobie w dodatku ,w meskiej dupie Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: O! 24.07.11, 18:55 Oczywście masz do tego pełne prawo. Co do "męskiej" to pozwolę sobie wątpić. Im "dupa" jest bardziej męska, tym jest cichsza. Bo cała reszta ciała za nią świadczy. Twoja wyraźnie "coś "musi zakrzyczeć:-) Pozwole sobie napisać: z poważaniem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: O! IP: *.acn.waw.pl 24.07.11, 19:10 masz pelne prawo do watpienia jak kazda stara panna zreszta,w tematach zbytnio zblizonych do meskich Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: O! 24.07.11, 19:45 Gość portalu: kixx napisał(a): > masz pelne prawo do watpienia > jak kazda stara panna zreszta,w tematach zbytnio zblizonych do meskich Pomijam, język zbliżony do polskiego, rozumiem, nerwy swoje robią, ale chyba cierpisz na starczy uwiąd pamięci. Wielokrotnie na tym forum już pisałam, że stara owszem jestem, ale nie panna. Oczywiście nie musiałeś moich postów czytać, więc specjalnie dla Ciebie raz jesze podam mój stan "posiadania". Dwa małżeństwa, troje dzieci, jedno wnucze, pies i dwa koty. Mam nadzieję, że w ten sposób pozbawiam cię argumentu: > masz pelne prawo do watpienia > jak kazda stara panna zreszta,w tematach zbytnio zblizonych do meskich Nota bene nawet gdybm była baaaardzo stara panną to w niczym nie zmieniło by to mojego zdania na temat Twojej żarliwej obrony..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: O! IP: *.acn.waw.pl 24.07.11, 20:11 moglym tu wiele slow napisac,ale naprawde nie wiem,co by to moglo zmienic ta wylicznka mowi wszystko gratululuje-zwlaszcza tych dwoch mezow i dwoch psow Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: O! 24.07.11, 20:19 Jak zwykle nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Psa mam jednego, to koty są dwa. Szalenie mnie zaciekawiłeś jakie "wszystko" mówi ta "wyliczanka"? Pierwszemu mężowi nie ma czego gratulować bo zmarł, a czego gratulujesz drugiemu? Że jeszce żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Co za fascynujace informacje! 25.07.11, 00:05 Fedorczyku4 - z wypiekami odbieram Twego kamingałta. Toc to prawie jak Nasza Klasa, czy inne jakies takie. Pasjonujaca lektura. A czy moglabys w ramach tego ekshibicjonizmu rodzinnego dodatkowo poinformowac nas, [a moze tylko ja jestem tym zainteresowany (?)], o partyjnej afiliacji - Twojej i Twej rodziny. Zarowno za komuny, jak i obecnie. Prowadze bowiem prywatne badania socjologiczne i chcialbym sie dowiedziec, czy pewne skłonności i zachowania wyniosłaś z domu, czy tez zycie Cię potem tak kształtowało. Z gory dziekuje. PS. I wciaz nie wiemy, jak psy i koty sie wabia. O, przepraszam, jak pies i koty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: O! IP: *.acn.waw.pl 25.07.11, 14:23 chcialo by sie umiescic cytat,a wiec czemu by nie... " Jak zwykle nie umiesz czytać ze zrozumieniem. " ja nie gratuluje mezom,tylko tobie-cytat:gratululuje-zwlaszcza tych dwoch mezow mezom nalezy raczej wspolczuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaboga Jes , of koz , lec grejt !!!! IP: *.play-internet.pl 25.07.11, 18:37 Bjutiful , bat nid hajłej from łorsoł tu Grodzisk ! Odpowiedz Link Zgłoś