Dodaj do ulubionych

Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały w ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 19:52
czy to znaczy że sprawcy tryle zapłacą? czy też jakiś sąd uzna, że to nisko szkodliwość czynu? obawiam się, że stanie się to drugie... a tylko bezwzględne karanie niszczycieli zapobiegnie kolejnym takim wydarzeniom...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały w ... IP: *.dyn.optonline.net 05.08.11, 19:55
      Do więzienia brygadzistę!

Kara musi odstraszać.
    • Gość: kra Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały w ... IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 20:10
      burak brygadzista do pierdla!
    • Gość: RMF Re: Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały IP: *.speedsoft.pl 05.08.11, 21:22
      Gość portalu: pm napisał(a):

> czy to znaczy że sprawcy tryle zapłacą?

To znaczy, że zapłacą kilkukrotnie więcej, bo kara administracyjna (nie wymaga sądu) za wycinkę bez zezwolenia jest wielokrotnością opłaty za wycięcie takich drzew.

Tylko niestety, bezcenne okazy rosnące dobrze ponad wiek od tego nie wyrosną na nowo. A developerzy takie kary wliczają sobie po prostu w koszty - kupując mieszkanie zapłacisz za nie w cenie za metr mieszkania
    • Gość: aa Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały w ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.08.11, 23:25
      Niestety firma w której pracują zapłaci astronomiczną sumę za dwa nikomu niepotrzebne krzaki rosnące na placu budowy. Uzyskanie zgody na wycinkę graniczy z cudem i zajmuje wiele miesięcy.
      • Gość: dfg Re: Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały IP: *.home.aster.pl 06.08.11, 18:03
        Gość portalu: aa napisał(a):

> Niestety firma w której pracują zapłaci astronomiczną sumę za dwa nikomu niepot
        > rzebne krzaki rosnące na placu budowy. Uzyskanie zgody na wycinkę graniczy z cu
        > dem i zajmuje wiele miesięcy.

Nie zmieniaj nicków głąbie. Nikomu nie potrzebna jest ta inwestycja dla napływu.
      • ravenheart1 Re: Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały 09.08.11, 14:30
        Gość portalu: aa napisał(a):

> Niestety firma w której pracują zapłaci astronomiczną sumę za dwa nikomu niepot
        > rzebne krzaki rosnące na placu budowy. Uzyskanie zgody na wycinkę graniczy z cu
        > dem i zajmuje wiele miesięcy.

i bardzo dobrze !
        nikt nie umrze od braku możliwości zabudowy gruntu :)

• Gość: Anty LU Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały w ... IP: *.205.108.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.11, 23:42
      Prawidłowo ;-),a kara będzie dotkliwa i bolesna Cieciu, hehhehe,pakować mandzur i nazat do Lublina.ps.powinno mu się za taką wycinkę publicznie jajca uciąć!!!!!!
    • Gość: jas_p Re: Wycieli drzewa za 90 tys. zł. "Przeszkadzały IP: *.unknown.vectranet.pl 06.08.11, 00:25
      Wg naszych nie..rawnych umysłowo urzędników grozi im kara 9.000.000 zł .
      Takie prawo i takich egzekutorów prawa się doczekaliśmy.
      Czas na zmiany...
    • elfkabezhaltera Działka moja, drzewa moje 06.08.11, 08:32
      Jeśli mi jakiś urzędas przyjdzie pyskować, że ściąłem drzewa rosnące na mojej ziemi to psem poszczuję.
      • kogo-witam-kogo-goszcze Re: Działka moja, drzewa moje 06.08.11, 11:13
        czytając ten komentarz zastanawiam się skąd ma być stuletni dąb na polu buraków?

• Gość: as Re: Działka moja, drzewa moje IP: *.home.aster.pl 06.08.11, 18:02
        elfkabezhaltera napisała:

> Jeśli mi jakiś urzędas przyjdzie pyskować, że ściąłem drzewa rosnące na mojej z
        > iemi to psem poszczuję.

Działka w użytkowaniu wieczystym, więc nie twoja. Tak samo drzewa.
      • Gość: Boa A ja mam nadzieję, że wtedy dostaniesz z rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:34
        odsiadki bez zawiasów. Bo widać, że na taki subtelny intelekt jak Twój działają dopiero takie środki.
      • Gość: urzędnik Re: Działka moja, drzewa moje IP: *.home.aster.pl 09.08.11, 14:10

elfkabezhaltera napisała:

> Jeśli mi jakiś urzędas przyjdzie pyskować, że ściąłem drzewa rosnące na mojej z
        > iemi to psem poszczuję.

To nie jest twoje więc nie możesz. Nie jesteś właścicielem "swojej" ziemi, więc co najwyżej możesz mię w rękę cmoknąć i poczęstwoać kawą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka