Gość: le Ming IP: 178.73.49.* 09.09.11, 12:05 Klasyczny przykład rzucenia pereł przed wieprze. Niektórych nie ucywilizujesz sztuką. Bata trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ulla Re: Kosmiczne miejsce spotkań: dziś tu piją, palą IP: *.home.aster.pl 09.09.11, 12:11 Dokładnie miałam takie same skojarzenia, z tym samy "powiedzonkiem"... A to co widać na zdjęciach jest, a raczej było naprawdę fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Slums będzie slumsem IP: 195.136.33.* 09.09.11, 12:14 Nie ma co bawić się w jakieś instalacje artystyczne w slumsach gdzie mieszka bydło dla którego najważniejszy jest dres. Odpowiedz Link Zgłoś
dskowronski Re: Slums będzie slumsem 09.09.11, 12:29 > Nie ma co bawić się w jakieś instalacje artystyczne w slumsach gdzie mieszka by > dło dla którego najważniejszy jest dres. Ta prawda jest oczywista chyba dla wszystkich, oprócz pięknoduchów w stylu pana Althamera. No i jeszcze niektórych redaktorów Stołecznej. Jako że wychowałem się na Bródnie (pół kilometra od Krasnobrodzkiej 13), wcale nie dziwi mnie los, jaki spotkał tą instalację. Już jak o niej pierwszy raz przeczytałem, to obstawiłem, że za parę miesięcy tak skończy. P.S. "Bydło, dla którego najważniejszy jest dres", to ok. 10% mieszkańców Bródna - reszta to normalni, porządni ludzie - podobnie jest chyba z resztą na każdym postkomunistycznym blokowisku. Niestety, doskonale sprawdza się tu powiedzenie, że łyżka dziekciu psuje beczkę miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy_świata Re: Slums będzie slumsem IP: 193.104.164.* 09.09.11, 13:57 Ta prawda jest oczywista chyba dla wszystkich, oprócz pięknoduchów w stylu pana Althamera. No i jeszcze niektórych redaktorów Stołecznej oj i tu sie myslisz. w okol cala paleta lewakow, dla ktorych taka oczywista oczywistosc to "wykluczenie", "dyskryminacja", "nierówne traktowanie", "zły start" itp. nie zdziwie sie gdy za pol roku jakas zaangazowana fundacja bedzie ralizowac tam kolejny kosmiczny czyt. oderwany od realiow projekt - lokalna spolecznosc. spolecznosc rownych szans czy temu podobne bzdury... a prawda taka ze ci ludzie (a moze juz zwierzaki... a moze nawet nie zwierzaki bo nawet bydlo nie sr* w legowisko) nie zasluguja na jakikolwiek remont... to wlasnie glaskanie gamoni po glowce doprowadzilo do tego stanu. jakby jeden szmaciarz z drugim czyt. loklana spolecznosc za wlasne pieniadze klatke odnowili to zadna dresowata latorosl nie odwazylaby sie zepsuc - groziloby to linczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Kosmiczne miejsce spotkań: dziś tu piją, palą i... IP: *.171.64.85.static.crowley.pl 09.09.11, 12:26 Sam mieszkałem na Bródnie i mogę potwierdzić wypowiedzi poprzedników. Szkoda kasy i zapału ludzi ktorzy chcą coś zmienić w tej okolicy. Slams mentalny nie do naprawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thegosc Re: Kosmiczne miejsce spotkań: dziś tu piją, palą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:30 Dać małpie zegarek ... Po co się wysilać dla mętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tester Kosmiczne miejsce spotkań: dziś tu piją, palą i... IP: *.180.53.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.09.11, 12:31 To samo co poprzednicy....mieszkam na B i spalone solarka dresy zlopiace wszystko co ma jakikolwiek % to niestety standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Bo tam tak jest IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 12:43 Wiem bo tam mieszkałem. Moja klatka była tak zdewastowana przez gnojków którzy nawet z tym się nie kryli że aż żal. Narobione w windach, porozbijana gablota, posprejowana klatka, pełno kiepów oraz poniszczone co się tylko da (nawet stopione klamki od wymienionych okien na plastikowe)....to jest Brudno właśnie. Za nic tam bym nie wrócił mieszkać. Slams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janito Re: IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 20:24 Tyle lat mieszkalem na Brodnie a nie wierz nawet jak sie poprawnie pisze nazwe osiedla.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 11:42 Ja o innym Brudnie pisałem, wiem że sie osiedle nazywa Bródno ale i jest tam Brudnoo...czaisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Na Bródnie musi być brudno! IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 09.09.11, 14:22 Pani kierowniczko.. Na Bródnie musi być brudno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Na Bródnie musi być brudno! IP: 168.168.33.* 09.09.11, 15:12 Czytam te niektóre wypociny i ręce opadają. Dla odmiany powiem, że u mnie ściany klatek w blokach, w których mieszkałem nigdy nie były pomazane i nie było syfu, ani chuliganów przesiadujących na schodach, a mieszkam na Bródnie od prawie 30 lat (nigdy na grodzonym osiedlu, których zreszta tu mało). Może miałem wyjątkowe szczęście. Mieszka tu ze sto tysięcy ludzi i trochę lekkomyślne jest uogólniać Bródno ze slumsem, bo jednemu czy drugiemu nasikali na klatę czy posprayowali ściany. Nie twierdzę, że mało tu dresów czy meneli. Bajkowo nie jest. Ot zwykła, postkomunistyczna sypialnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Kosmiczne miejsce spotkań: dziś tu piją, palą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 15:41 Na Krasnobrodzkiej mieszkałam 30 lat i niestety nie dziwi mnie taki obrót sprawy. Starsze dzieciaki chodzą samopas i niszczą co się da, z młodszymi wysolarowane mamuśki siedzą na placu zabaw, kopcą fajki i rzucają mięchem. Kiedyś włamali się do jednej piwnicy, bo stały tam kanistry z alkoholem, tyle że to był metanol. 14-letni chłopak wtedy zmarł. [*] Dobrze, że dałam radę się wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janito Re: IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 20:22 Pamietam wszystkich ktorym zachcialo sie ukrasc piwnice.Pazernos skonczyla sie na smierci jednego znich.Z tego co pamietam bylo to w polowie lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś