Dodaj do ulubionych

Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptakiem

12.10.11, 11:57
kiedy wreszcie ktoś wybuduje obwodnicę naszego miasta ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Nareszcie. Koniez z debilnym blokowaniem miasta. IP: 195.136.33.* 12.10.11, 12:06
      • Gość: x Re: Nareszcie. Koniez z debilnym blokowaniem mias IP: 217.33.154.* 12.10.11, 12:09
        no cóż, jeśli to dla ciebie jest debilne, to ja nie mam pytań :/
        • Gość: Romek Re: Nareszcie. Koniez z debilnym blokowaniem mias IP: 195.136.33.* 12.10.11, 14:01
          > no cóż, jeśli to dla ciebie jest debilne, to ja nie mam pytań :/

Na cały okres zamknięcia na trakcie odbyły się 3 (TRZY) imprezy uzasadniające zamknięcie. Ale trzeba było wywalić przejazd, zmusić ludzi do tkania się korkach na objeździe, gdzie przejazd trwał 20-30 minut zamiast 10 na podstawowej trasie.
      • aqwertz Re: Nareszcie. Koniez z debilnym blokowaniem mias 13.10.11, 11:03
        Władze ograniczają moją wolność i nie pozwalają mi jeździć po placu zamkowym i wokół syrenki a wiadomo że po zmroku na rynku są już pustki.
    • Gość: w houston ma problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 12:18
      co ma wspólnego obwodnica do zamkniętej ulicy w zabytkowej części miasta?
      problem polega na tym, że kierowcy chcą wjechać samochodem "do mieszkania/sklepu/restauracji" zamiast zaparkować dalej i przejść te 10-15 minut lub podjechać do ścisłego centrum tramwajem, skoro jest taka mentalność to należy zamykać wybrane ulice w centrum.
      • Gość: M Re: houston ma problem IP: *.tzf.com.pl 12.10.11, 14:18
        Ja jestem za zamykaniem ulic dla samochodów prywatnych, tylko pokaż mi te parkingi, z których mogę w 10 minut dojechać wygodnie tramwajem na krakowskie.
        • three-gun-max Re: houston ma problem 12.10.11, 15:26
          Tak tak, to już było. Samochody tylko dla służby bezpieczeństwa i wysokich funkcjonariuszy partyjnych.
          • Gość: Eddy Re: houston ma problem IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 15:48
            Prawo do posiadania samochodu i parkowania gdzie się chce powinno być zapisane w Konstytucji.
            Wreszcie będzie wymarzona wolność: samochodem do kiosku, do sklepu i do kibla.
    • Gość: von_lewir Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 12:24
      Uważam, że Krakowskie przedmieście jak i Nowy Świat powinny na stałe być wyłączone z ruchu ulicznego. We Wrocławiu udało się wyłączyć prawie całą starówkę, rynek i okoliczne ulice z ruchu.
      Po wybudowaniu metra te dwie ulice powinny być na stałe wyłączone z ruchu. Można się przejść na przystanek na browarną, powiśle, bądź plac Marsz. Piłsudskiego. Krótki spacerek nikomu nie zaszkodzi.
      • Gość: pola Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.aster.pl 12.10.11, 12:41
        A ja uważam, ze przed remontem Krakowskie tętniło życiem. Teraz nie ma jak tam dojechać, jak się wydostać, taka martwa strefa.
        • rower.zdrower Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak 12.10.11, 12:58
          > A ja uważam, ze przed remontem Krakowskie tętniło życiem. Teraz nie ma jak tam
          > dojechać, jak się wydostać, taka martwa strefa.

Jeżeli życie = smród spalin, hałas i parkingi, to faktycznie tętniło życiem przed remontem.

Jezeli życie = tłumy spacerowiczów, kawiarnie i ogródki restauracyjne pełne gości, to tętni życiem po remoncie.

Jest tam jak dojechać, wejdź na stronę ztm.waw.pl i sprawdź rozkład jazdy autobusów, można też dojechać tramwajem Trasą WZ. Ewentualnie polecam rower.
        • Gość: tim Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 13:27
          Lol dobrze pamietam tamto KP wtedy to byla pustynia parkingowa wiec nie lzyj.
        • Gość: Eddy Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 15:40
          > Teraz nie ma jak tam
          > dojechać, jak się wydostać, taka martwa strefa.

To, że Ty jesteś Wielki Jaśnie Pan, co się brzydzi komunikacji miejskiej lub roweru, nie znaczy, że cała reszta Warszawy z Krakowskiego już nie korzysta. Siedź w tym swoim Borzęcinie i nie zawracaj miastowym głowy.
      • tom_aszek "Krótki spacerek" to będzie np. w 2014 r. 12.10.11, 12:56
        Gość portalu: von_lewir napisał(a):

> Uważam, że Krakowskie przedmieście jak i Nowy Świat powinny na stałe być
        > wyłączone z ruchu ulicznego. (...)
        > Po wybudowaniu metra te dwie ulice powinny być na stałe wyłączone z ruchu.
        > Można się przejść na przystanek na browarną, powiśle, bądź plac Marsz.
        > Piłsudskiego. Krótki spacerek nikomu nie zaszkodzi.

Po wybudowaniu metra czyli jego drugiej linii? tzn. za ileś lat? Bo na razie najbliższa stacja do Browarnej lub Mariensztatu to Plac Bankowy lub Świętokrzyska. Więc do pomysłu zamknięcia Traktu Królewskiego będzie można wrócić np. w 2014 r. (bo nie wierzę w dotrzymywanie terminów).
        • Gość: tim Re: "Krótki spacerek" to będzie np. w 2014 r. IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 13:32
          Nieszczesciem w szczesciu na trakcie krolewskim z ograniczonym ruchem sa tabuny taksowek omijajacych korki i czesto szarzujace autobusy nadrabiajace sposnienia.
        • Gość: jartam Re: "Krótki spacerek" to będzie np. w 2014 r. IP: *.aster.pl 12.10.11, 15:16
          Fajny tekścik- ten na końcu,
          Ale co do Krakowaskiego Przedmieścoa to pękało w szwach tego sezonu i wszelka inicjatywa by to odblokować jest słuszna.Tyle, że może powinna ona pójść również w kieruku " zmiany ruchu" i wpuszczenia tłumów w mniej komunikacyjny rejon.
          Tereny na skarpie Wiślanej są obiecujace na większe imprezy,...... ale to i tak nie zastapi nam przechadzania się po Krakowskim......i może dobrze.
          W Gdańsku się przechadzja , w Krakowie też......a my mamy cały Trakt Królewski to czemu sie mamy nie poprzechadzać:)
        • Gość: gari Re: "Krótki spacerek" to będzie np. w 2014 r. IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 21:55
          Po wybudowaniu metra czyli jego drugiej linii? tzn. za ileś lat?

Tzn, przed następnymi wyborami samorządowymi.
      • Gość: Romek Krakowskim powinny jeździć tramwaje. IP: 195.136.33.* 12.10.11, 14:02
        • mroczny.tramwajarz Re: Krakowskim powinny jeździć tramwaje. 12.10.11, 23:38
          Powinny. Tylko co wówczas z tymi durnymi zamknięciami weekendowymi? Te dodatkowe kilkanaście tramwajów na godzinę przepychamy przez Marszałkowską? Zapcha się przy "patelni"...

Ponadto, nasza wspaniała Konserwa z Bielska Podlaskiego twierdzi, że słupy i sieć trakcyjna nie pasują do "historycznego wyglądu Krakowskiego Przedmieścia" (sic!).
    • pardon11 Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak 12.10.11, 12:48
      Opóźnienia to kwestia dogrania rozkładu, więc nie ma co zwalać na opóźnione autobusy. Po prostu pogoda. Mam nadzieję, że na wiosnę znowu weekendami będzie deptak, bo to bardzo fajna sprawa. Można spokojnie pójść na spacer i nie przepychać się między ludźmi na chodnikach.
    • Gość: Kędzik Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 13:45
      niedługo po Warszawie będzie się można poruszać tylko buspasem lub pieszo. Gdzie obwodnica? dlaczego podczas całego drogowego paraliżu centrum nie można wpuścić na krakowskie samochodów osobowych? Teraz jeżdżą śmierdzące i cieknące autobusy, które niszczą nawierzchnię oraz taksówki, dlaczego warszawiacy nie mogę tędy się poruszać na czas budowy metra tylko stać w korkach na ul. Jasnej???????????
      • Gość: Eddy Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 15:44
        > dlaczego podczas całego drogowego paraliżu centrum nie można wpuśc
        > ić na krakowskie samochodów osobowych?

Bo Krakowskie jest za wąskie.
        Bo autobusy przewożą więcej pasażerów niż samochody.
        Bo smród i hałas samochodów na Nowym Świecie wymiótłby klientów z gastronomii i sklepów.
        Samochód nie jest podstawowym środkiem komunikacji w centrum miasta.
    • Gość: mundek Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptakiem IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 14:14
      zabronić blokowania ulicy przez tych debili od Jarka niech urzadza to sobie na swoim podwórku
    • Gość: zewsząd i znikąd Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: 178.73.48.* 12.10.11, 15:06
      Nie jestem przeciwna deptakowi, ale w tym wypadku dobrze, że wreszcie wraca tam zwykły ruch. Moim zdaniem do czasu zakończenia prac na powierzchni związanych z budową metra miasto powinno się zastanowić nad nieprzywracaniem deptaku. Tak będzie o wiele łatwiej. A całkowite wyłączenie ruchu na tym ciągu byłoby pomysłem samobójczym, póki główna przecznica jest zamknięta.
      A swoją drogą - pokazy fontann to jedno, ale kilkakrotnie też z różnych powodów wyznaczano "objazdy objazdu". I to już było nie do wytrzymania - zgaduj zgadula, który przystanek działa... Doprawdy powinni w takiej sytuacji wywieszać informacje, a nie poprzestać na "Przystanek nieczynny".
    • Gość: andre Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 16:15
      Obwodnicę i kilka linii metra, bo docelowy plan 2-3 linii, a reszta autobusy i tramwaje to jakaś kpina... Nawet Barcelona ma 11 linii metra, kolejne 2 w budowie, a Warszawa, stolica państwa, miasto dużo większe obszarowo, ma ambicje na 2 linie i mieszkańców stojących w korkach... To jest wstyd.
      • Gość: tim Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 16:58
        Nie wiem gdzie widziales zapowiedz o docelowym planie 2-3 linii i nic wiecej.
        Bzdury.
        Warto zaznaczyc ze siec komunikacyjna zyskala by znaczaco przy odpowiednim wykorzystaniu kolei(gdanski, centralna plus przebudowa fragmentow trasy tak by mogl powstac ring kolejowy).
      • mroczny.tramwajarz Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak 12.10.11, 21:34
        Generalnie przy niższej gęstości zaludnienia metro jest potrzebne MNIEJ, a nie BARDZIEJ, ale tego pewnie na marketingu i zarządzaniu nie uczą.
    • Gość: albert Za 1 400 000 000 PLN ze sprzedaży SPEC można by IP: *.unknown.vectranet.pl 12.10.11, 17:35
      pomyśleć o obwodnicy , ale Hania woli lody kręcone.
      • Gość: kooler Re: Za 1 400 000 000 PLN ze sprzedaży SPEC można IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 21:53
        Za ta kwote i dalo by sie wybudowac wreszcie obwodnice praska. Problem w tym ze juz poszla kasa na premie dla prezesa specu, znajda sie tez inni ktorzy przyczynili sie czy nie do prywatyzacji i trzeba bedzie ich nagrodzic. Do tego zostanie odebrana z tej duzej sumy znaczna czesc dla nieudacznikow na zadupiach Polski dzieki laskawosci rzadu i tak zwanej sprawiedliwosci spolecznej. Reszta ktora zostanie bufetowa wyrzuci na postawienie pomnika swojej niekompetencji i nieumiejetnosci podejmowania slusznych decyzji dla mieszkancow miasta i wybuduje to smieszne muzeum na placu defilad dla waskiej grupy onanistow wspolczesnej mialkiej sztuki.
    • Gość: notlauf Re: Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptak IP: *.home.aster.pl 12.10.11, 19:30
      Mam nadzieję że już nigdy nie będzie deptakiem. Nie po to jest autobus, żebym nie mógł nim dojechać do prestiżowej części miasta. Nienawidzę takich opinii "mały spacerek jeszcze nikomu nie zaszkodził". Powiedz to mojemu dziecku, które chce obejrzeć fontanny, ale nie mamy tam jak dojechać. Mamy iść pół godziny przez pomysł kretyna, który wyłącza z komunikacji miejskiej najgłówniejszą ulicę starego centrum? We Wrocławiu przez starówkę jedzie tramwaj!
    • Gość: PremierMniejszeZło Krakowskie Przedmieście już nie będzie deptakiem IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 20:25
      Pamiętajcie, już od przyszłego tygodnia za spacer Krakowskim Przedmieściem będzie grozić do 2 lat więzienia!
    • zu981112 Krakowskie Przedmieście-a kiedy plac trzech krzyży 12.10.11, 22:37
      youtu.be/QbbUSx_CgTI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka