Dodaj do ulubionych

Ponad 30 linii kursuje rzadziej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 00:12
Pragnę zauważyć, że nie wszyscy studenci skończyli zajęcia. Na Politechnice
Warszawskiej (dla ZTM-u: "zaledwie" kilkanaście tysięcy osób) zajęcia trwają
do 17 czerwca, potem są jeszcze 2 tygodnie sesji - do 2 lipca. M.in. linia
408 dowozi studentów z akademików przy pl. Narutowicza i Kopińskiej na
wydziały. Gdzie tu sens? Już teraz autobusy jeździły bardzo rzadko - teraz ma
być jeszcze rzadziej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 00:13
      OK- to może już lepsze te rozrzedzone rozkłady niż podwyżka !
      • Gość: linia Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 00:21
        no i bardzo dobrze ja też muszę odpoczać .
        • Gość: tartar 4 free IP: *.chello.pl 01.06.04, 00:26
          a ja se jezdze za free >:] na legalu :)
          • Gość: ja Re: 4 free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 17:24
            i masz racje,korzystaj jak dlugo sie da bo ZTM to zlodziejska fabryka////
    • Gość: 1235 Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.waw.pl / *.waw.pl 01.06.04, 07:56
      dla tych głabów z ztm-u jedynym panaceum na wszystkie bolączki sa podwyżki cen
      biletow . A może by tak wywalić z roboty połowe darmozjadów z administracji .
      Czy ta cholota , ktora odpowiada za ztm przyleciała tu z marsa ? od kiedy
      wakacje zaczynają się 1-go czerwca . Dlaczego mamy jeżdźić w warunkach
      urągających godności ? Apeluję do władz miasta o pozbycie sie całego zarzadu
      tej kretyńskiej firmy .
      • d.z Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej 01.06.04, 08:09
        Brak pieniędzy nie może być wytłumaczeniem.
        Tym co się ma trzeba gospodarować rozsądniej.
        Dlaczego za jeden wozokilometr płaci się Miejskim Zakładom Autobusowym 5,60 zł
        podczas gdy za taki sam wozokilometr prywatni przewoźnicy (dysponujący często
        lepszym taborem) "życzą sobie" ok. 4 zł???
        Może czas w końcu by renegocjować umowę?
        Może warto zacząć płacić zróżnicowaną stawkę w zależności od pory dnia (np. w
        godzinach szczytu więcej poza mniej)?
        Dlaczego wyliczenia dotyczące opłacalności poszczególnych linii (choćby w
        przypadku Piaseczna) nie mają nic wspólnego z rzeczywistością?
        Może w końcu czas zacząć dobrze liczyć?
        Dlaczego tnie sie rozkłady bezmyślnie nie ustalając taktów i nie koordynując
        odjazdów poszczególnych linii przebiegających tymi samymi ulicami?
        Może w końcu warto by było lepiej wykorzystywać i alokować posiadany tabor.
        Dlaczego po któtkim okresie eksploatacji tramwajów "solo" (jeden wagon)
        zrezygnowano z tego i często mamy do czynienia z dwoma prawie pustymi wagonami
        przejeżdżającymi całe miasto?
        Może tutaj poszukac oszczędności?
        Dlaczego poza godzinami szczytu i wieczorem na trasy nie można skierować
        mniejszych i przez to tańszych autobusów?
        Dlaczego wybiera się najprostsze i jednocześnie najbardziej dotkliwe dla
        pasażerów rozwiązanie polegające na wycinaniu kursów?
        Dlaczego...???
        • Gość: Jakub Autobusy ponad 30 linii będą kursować rzadziej IP: *.crowley.pl 01.06.04, 09:59
          Całkowicie się zgadzam z przedmówcą, A WRĘCZ PODPISUJĘ OOBIEMA RĘKOMA !!! Od 20
          lat interesuję się transportem zbiorowym i stwierdzam, że od zawsze w W-wie nie
          było, bądź (o ile w ogóle takowa istnieje) nie realizuje się polityki
          transportowej. Co to za poltyka, kupić 200 autobusów dla MZA z okazji
          wyborów !? Jesteśmy 100 lat za Murzynami !!!!!!! Dlaczego komunikacja
          autobusowa wciąż "trzyma" na sobie cały ciężar transportu aglomeracyjnego ! A
          tak poza tym, ja mam pytanie do dziennikarzy - OD KIEDY TO LINIA SAMA KURSUJE ?
          Proszę popatrzeć na mój temat. Tak ja Wy piszecie, może mówić Pani handlująca
          na straganie, ale nie Wy - Ludzie Was Czytają !!!
      • Gość: Zbych Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.ien.com.pl / 81.15.160.* 01.06.04, 14:08
        Popieram w całej rozciągłości tę wypowiedź. Przy okazji pozdrawiam Panów Z ZTM
        w białych czapeczkach "leżących" w samochodzikach , co to sprawdzają czy
        autobus nie przyjechał aby na petlę zbyt wcześnie. Proponuję przy okazji aby
        lepiej pilnować by punktualnie z niej odjeżdżał.
    • sloggi Solarium linii 500 01.06.04, 08:15
      Polecam jazdę linią 500 - solaris zamiast dwóch - to sposób na poranną
      gimnastykę.
      • tom_aszek Re: Solarium linii 500 01.06.04, 08:41
        Też rano jeżdżę często 500 ale... z centrum w kierunku Bródna. Jak miło usiąść
        wygodnie i rozkoszować się lekturą...
        Tzn. miło było ale dziś zamiast autobusu zobaczyłem na przystanku nowy żółty
        rozkład jazdy, rozcieńczony jak piwo w byłych nadwiślanych ogródkach :(
        • sloggi Re: Solarium linii 500 01.06.04, 08:43
          Teraz możesz napisać to samo, ale w czasie przeszłym.
      • parr Re: Solarium linii 500 - DEBILIZM URZĘDNIKÓW 01.06.04, 09:13
        Jak mozna kupic i kupowac wciaz nowe autobusy bez klimatyzacji?Na Zachodzie
        wszystkie autobusy maja klimatyzacje.I nie jest to luksus.Wczoraj jadac po 16 w
        508 zemdlala kobieta.Przeciez te autobusy z tymi pseudo malymi oknami sa jedna
        wielka sauna w upaly.Moze "GW" rozpocznie jakas akcje ktora by zmienila
        podejscie tych debili za biurkami?

Decyzja o zmniejszeniu kursow E4 gdy w normalnym rozkladzie jazdy jezdzil on
        zatloczony zakrwawa na jakis okrutny zart urzednikow siedzacych za
        biurkiem.Skad taki pomysl?Czy oni jezdza komunikacja miejska?
        • Gość: MZ Re: Solarium linii 500 - DEBILIZM URZĘDNIKÓW IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 01.06.04, 10:30
          > Czy oni jezdza komunikacja miejska?

Nie i to jest problem
        • Gość: ela Re: Solarium linii 500 - DEBILIZM URZĘDNIKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 19:34
          to nie jest zart to poprostu koszmar.Debilni urzednicy ztm komunikacja nie
          jezdza i guzik ich to obchodzi jak ma sie motloch ,moze by Pan Prezydent
          Kaczynski rozejrzal sie w ZTM iDyrekcji na SEnatorskiej i [polowe tych
          darmozjadow zza biurek przeslal do zakladow eksploatacyjnych np.do
          utrzmania odpowiedniej czystosci w taborze/ wdziecznosc pasazerow gwarantowana.
    • Gość: Beata ZTM nie mówi prawdy o uczelniach IP: 62.29.133.* 01.06.04, 08:37
      Żadna uczelnia nie zakończyła roku akademickiego. Zajęcia trwaja na ogół do
      połowy czerwca, później mamy dwutygodniową letnią sesję egzaminacyjną, pierwszy
      tydzień lipca to czas egzaminów wstępnych. Wakacje w szkołach zaczynają się w
      czwartym tygodniu czerwca. Więc jeśli szanuje sie pasażerów i prawdę to można
      mówić o ograniczeniach nie wcześniej niż poczynając od 3-4 tygodnia czerwca.
    • Gość: Aga Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.polkomtel.com.pl 01.06.04, 08:57
      Właśnie jechałam takim wakacyjnym autobusem, w takim ścisku, że wolę już o tym
      nie mówić.I spóźniłam się do pracy.Chwała Wam urzednicy. Ja w ramach
      oszczędności może po prostu już nie będę kupować biletu????!
      • Gość: ela Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 19:35
        bilet kup ale go nie kasuj
    • Gość: Janusz Linia 520 IP: 217.153.116.* 01.06.04, 09:03
      Dlaczego redukuje się kursy linii 520 i to w dodatku nawet w godzinach szczytu?
      Linia ta i tak jest wiecznie zatłoczona. Postępowanie ZTM to absolutny slandal!
      Idąc dalej tropem myślenia p.Bochenka - rozkłady "wakacyjne" należy wprowadzić
      już od 1.05, bo maturzyści już zakończyli normalne zajęcia, a także absolwenci
      ostatnich klas podstawówek i gimnazjów... Brawo!!! Niech żyją nieomylni (jak
      zawsze) i zawsze wiedzący najlepiej urzędasy!
      • sloggi Re: Linia 520 01.06.04, 09:04
        Ty masz przynajmniej dodatkowo 35, więc aż tak źle nie jest.
      • Gość: MZ Re: Linia 520 IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 01.06.04, 10:29
        ... powinna zostac zlikwidowana i podzielona na 2 zwykle, lub powinno zostac
        zlikwidowane 50% przystankow na jej trasie (np. na Broniewskiego powinien
        zostac jeden)
        • Gość: MIke Re: Linia 520 IP: *.chello.pl 01.06.04, 13:14
          Aleś wymyślił! Czyli pół Żoliborza ma zostać bez pośpiesznego, albo z linią,
          która przystanki ma co 3 km. Czy Ty w ogóle myślisz?
    • Gość: fi od siebie zacznijcie IP: *.chello.pl 01.06.04, 10:02
      Najpierw zredukujcie swoje wydatki, a potem dopiero podnoście ceny biletów,
      oszołomy jedne......
      • Gość: paulos jechałem dzis E-4 IP: *.mos.gov.pl 01.06.04, 10:37
        mialem tą wątpliwą przyjemność przejechać się dziś E-4
        MAKABRA!!!

pomysł ze zmniejszeniem ilości kursów jest chory i mam nadzieję, że jednak ktoś
        się zreflektuje i zweryfikuje swoje decyzje
        może jestem naiwny...
        • Gość: MZ Re: jechałem dzis E-4 IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 01.06.04, 10:45
          Tez jechalem - jak codzien zreszta. Scisk byl straszny i ledwie domykaly sie
          drzwi. Zapewne znow z ZTM poradzi mi za kilka dni, ze trzeba wychodzic na
          wczesniejszy kurs z domu....
          • Gość: flavio Re: jechałem dzis E-4 IP: 213.208.13.* 03.06.04, 08:32
            A ja nie jechalem - bo sie nie zmiescilem! Moze zaprosic matolow z ZTM na
            wspolny kurs ta linia? Najlepiej jakby wsiadali na Ekspresowej!
    • Gość: Bubio Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: 217.153.116.* 01.06.04, 10:46
      Codziennie pomykam Wawelską na Pragę, 408 lub 523 jeżdzą zbyt rzadko, a teraz
      będzie jeszcze gorzej. Tych gości w ZTM naprawdę porypało, jak szukają
      oszczędności to niech zmniejszą sobie pensje!
    • Gość: mada Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:11
      a 416 jezdze do pracy na ursynów jedyny środek komunikacji bezpośrednio jadący
      do celu teraz czeka mnie tramwaj metro i piechotą ok 7 min
    • Gość: Jojo Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.pzuzycie.com.pl 01.06.04, 12:36
      Firmie brakuje pienędzy, a stac ją na fundowanie bezpłatnych biletów całym
      rodom kierowcóe. Im się funduje bezpłatne przejazdy, a pasazerem drozsze
      bilety, większy ścisk w brudnych i rozklekotanych autobusach. Szkoda,że nie ma
      konkurencji i jestesmy uazleżnienimod molocha, który może narzucac pasażerom
      wszystko. Może kiedyś zapanuja tam normalne zasady, jeżeli nie udusimy się w
      tym ścisku, to może dożyjemy
    • Gość: Automobilista Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:33
      Tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi i jeszcze bardziej utwierdzam się w
      przekonaniu, że jeżdżąc po Warszawie własnym smaochodem postepuję słusznie.
      Szybciej docieram do celu i siedzę sobie wygodnie, słuchając radia zamiast stać
      zgnieciony przez innych pasażerów i słuchać narzekań.

I jak w świetle tego, co napisano chociażby w tym wątku, wyglądają nawoływania
      wszelkiej maści ideologów, aby zrezygnowac z samochodu i korzystac z
      komunikacji miejskiej? Sami widzicie i sami piszecie, co ta komunikacja
      oferuje. Doprawdy marna to oferta dla kierowców.

Wszelkie prowizoryczne działania w rodzeju malowania bus-pasów i zastępowania
      20-letniego autobusu 10-letnim to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Tylko
      inwestycja w metro i SKM jest w stanie uzdrowić istniejąca obecnie sytuację.

• Gość: rhfklv a kampania przeciwko gapowiczom!?!!?!? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 01.06.04, 13:44
      ztm krzyczało: gapowiczu nie jeździj jeśli nie masz biletu! Wprowadziło do
      tramwajów kanarów i nadal nie ma pieniędzy?!? A może to w samym ztm dzieje sie
      coś smierdzącego?....
    • Gość: Rosa Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 13:53
      Brawo ZTM
      Do krotkiego 123 przy pl Szembeka okolo 11:20 nie zmieścilo sie dzisiaj parę starszych osob, ale co tam przeciez już za 20 min będą mogli podjąć następna probę (co prawda autobus znow będzie krotki bo tylko solówki na tej linii jeżdżą)a jak sie nie uda to przecież juz od drugiej bedą mieli 301.
      Urzędnicu ZTMu (i inni miejscy radni itp też) powinni mieć OBOWIĄZEK jeżdżenia komunikacja miejską bo wcześniej to nic się nie poprawi.
      Gazeta powinna zainteresowac sie tym co się dzieje w KM w Warszawie bo to co teraz sie porobilo przechodzi ludzkie pojecie.
    • Gość: aga Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.06.04, 14:41
      bardzo ciekawe ze panowie w autobusach twiardza ze studenci pokonczyli juz
      zajecia.... jakos mi sei wydaje ze musze chodzic na uczelnie jeszcze 2
      tygodnie... a potem sesja... gratuluje im pomyslu przezedzania rozklady....
      brawo panowie brawo... moze ktorys podrzuci mnie rano do szkoly swoim
      sluzbowym samochodzikiem??
    • Gość: zulu BRAWO KACZORZE, KRÓLU ZŁOTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:57
      Brawo Kaczorze, królu złoty! Największe oszczędności w komunikacji uzyskuje się
      przez zaniechanie działania! W MZA zmniejszenie częstotliwości, w MW pełna
      dziadowszczyzna: szabrowanie części z nowych wagonów, półstacja Marymont, nie
      lepiej w TW! Proponuję przyznanie nagród za efekty ekonomiczne towarzyszom z
      ZTM i podległych jednostek!
      • d.z Re: rozkłady 01.06.04, 15:18
        można to co pocięto ułożyć rozsądnie ale niestety nawet tego nikt nie chce
        zrobić.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=13091176&a=13095127
    • e-tam Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej 01.06.04, 18:18
      A wtyczki jeździły do samego końca... I jeszcze twierdzą, że nie ma pieniędzy...
      • Gość: pingwin Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 19:36
        Bardzo miły prezent na dzień dziecka dla wszystkich uczniów, ich nauczycieli,
        studentów i w ogóle wszystkich, którzy w czerwcu PRACUJĄ! A żeby dostac się do
        pracy korzystają z MZA!!! Autobus, którym ludzie z Targówka mieli dostawać się
        szybciej do centrum (pamiętacie te hasełka, jak uruchomili 406 - "10 minut i
        metro") jezdzi teraz tak, że już lepiej chodzić przez Gdański piechotą. I proszę
        nie mówić, ze można przesiąść się w 500 - ktoś już pisał, jak jest napchana
        jeszcze na Bródnie. Uważam, że mieszkańców Warszawy potraktowano po prostu jak
        śmieci, tłumacznei się brakiem pieniedzy jest nieprzekonujące, wyraźnei komuś
        nie chciało się pomyśleć i rozsądnie rozłożyć taboru (mniej poza szczytem,
        czasem jeden wagon w tramwaju - popieram przedmowcę), tylko ciach po 30 liniach.
    • Gość: Natalia Prawda Bochenka i nieudolność kaczora IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 04:31
      Panie Bochenek, żadna uczelnia państwowa (UW, PW, SGH, SGGW, ASP, AM) nie
      zakończyła zajęć. Na ogół trwaja one do 10-15 czerwca, później jest sesja
      egzaminacyjna i wszyscy studenci sa w Warszawie. Jednym słowej rozmija sie pan
      z prawdą, żeby nie powiedzieć ze pan kłamie.
      W wyniku takich działań Kaczora ludzie przesiadaja się do samochodów a później
      mamy paraliż komunikacyjny miasta.
    • hernandez 406 laczy Bemowo z metrem... do 7.50:(Nie ma co 02.06.04, 13:48
      tym busikiem jest sie przy Metrze po 20minutach max a tak bedzie trzeba jezdzic
      zamist tych 20minut minut 40 bo jakis fjjjut urzednik nie ma pojecia nawet o
      tym kiedy trwaja wakacje.Moze nigdy do zadnej szkoly nie chodzil ani on ani
      nikt z jego rodziny
      • santiagothechile ponad 30 linii ... 02.06.04, 17:09
        Sciema. Absolutna bzdura.

Pracuje i studiuje, w tyg. mam ostatnie zajecia, potem do polowy lipca sesja.
        Nie wiem, o jakich studentach mowil zatem madrus z ZTMu. Poza tym oprocz
        studentow zyja i funkconuja w tym miescie uczniowie szkol srednich, gimnazjow,
        podstawowek oraz kadra nauczycielska tychze.
        Na szczescie do pracy jezdze na 9:30 i mam blisko, takze nie cierpie z powodu
        tloku, ale przegladajac dzis nowe rozklady zauwazylam, ze zmiany byly
        wprowadzane cichutko juz wczesniej - od marca (np. linia 127 - jezdze z Wloch).
        Generalnie wszystko, co mozliwe z tego rejonu, jezdzi rzadziej - 127, 187, 191,
        517 i 717. Rozklady poustawiano w ten sposob, ze musze przeogranizowac sobie
        zycie i wychodzic z domu duzo wczesiej, gdyz wpadam w dziure komunikacyjna.
        Dodam, ze przy aktualnych korkach (remont Al. Krakowskiej i ucieczka
        zmotoryzowanych w Aleje Jerozol.) sa tragiczne opznienia i w zasadzie nie
        wiadomo, o ktorej wychodzic na autobus (191 ma czasem 20 min. opoznienia).

2 - obserwuje, w zwiazku ze studiami zaocznymi, co sie dzieje w weekendowych
        porannych autobusach, jadacyh z Wloch i Ursusa, np. w 517 o 7:20 - tragedia
        grecka :/
        Dzownilam wielokrotnie w tej sprawie do ZTM - "bedziemy obserwowac linie",
        rzekla mila pani i od pol roku jest ten sam obrazek. Przeciez mozna
        przewidzeiec, ze duzo osob jedzie w tym czasie do szkoly i na stadion do pracy
        i puscic dodatkowy woz. Z wprowadzonych zmian moge wnioskowac, ze nie ma co
        liczyc na dodatkowy tabor.

ola!
        santiago
    • Gość: karolka Re: Ponad 30 linii kursuje rzadziej IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 15:05
      Nie ma sensu się tłumaczyć, rzecznik prasowy raczej autobusem nie podróżuje.
      Tłok jest okropny - wiem bo odczułam na własnej skórze. nie jestem pewna czy
      ten miesiąc przyniesie komukolwiek jakies oszczędności. Pozatym to bzdura -
      własnie ludziom zbliża sie sesja więc przynajmniej do końca czerwca beda
      jeździć autobusami. Szkoda że niektórzy o tym zapomnieli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka