Gość: gosc IP: *.centertel.pl 09.01.12, 15:14 dzięki tym słupkom można swobodnie przejść chodnikiem a nie lawirować między samochodami i potykać się o połamane i wystające płytki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kretynofil Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą po ... 09.01.12, 15:18 Ale numer :) Jeszcze trochę i pismaki odkryją straszną prawdę: między Odrą a Bugiem nie ma czegoś takiego jak "dobra lokalizacja" - bo albo jest daleko do centrum (z nowych, jeszcze czystych i jeszcze bezpiecznych osiedli), albo w odległości rzutu beretem mieszka stara patologia (w starszych, bardziej centralnych dzielnicach). I, co ciekawe, ten sam schemat jest w każdym większym polskim mieście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Kiboli należy jebać. Dobrze mówię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 16:48 Owszem. Na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 16:47 Musisz całe dnie spędzać przed lustrem. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! 09.01.12, 15:22 Na bank kibole. Towarzysze z Czerskiej powinni poprosić o internacjonalistyczną pomoc towarzyszy z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 15:32 Co to za burak ze wsi pisał ? Nie ma rogu Wiktorskiej i Wiśniowej, jest róg Wiktorskiej i Kazimierzowskiej, zerknij se na plan dziennikarzyno. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! 09.01.12, 15:53 Obawiam się, że jesteś w błędzie, a tym razem dziennikarz wyjątkowo nie pomylił się. Ulica Wiśniowa jest w dwóch kawałkach i ten bardziej południowy zaczyna się właśnie od Wiktorskiej. Jest to między Kazimierzowską, a Bałuckiego; nieco bliżej Kazimierzowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pijak Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! IP: *.krawarkon.pl 09.01.12, 18:45 horpyna4 napisała: > Obawiam się, że jesteś w błędzie, a tym razem dziennikarz wyjątkowo nie pomylił > się. Ulica Wiśniowa jest w dwóch kawałkach W trzech. Wiktorska-Różana, odcinek na południe Madalińskiego i Melsztyńska - Stefana Batorego Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! 10.01.12, 08:41 Słusznie. Z tym, że to przejście między Madalińskiego, a Melsztyńską jest (a może tylko było kiedyś) formalnie ulicą, chociaż nie jezdną. Na Mokotowie było więcej takich miejsc, np. ul. Karłowicza teoretycznie dochodziła do J. Dąbrowskiego, chociaż był to tylko chodnik. Ale tabliczka z nazwą ulicy na ogrodzeniu żłobka dumnie wisiała. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! 09.01.12, 16:41 > Co to za burak ze wsi pisał ? Nie ma rogu Wiktorskiej i Wiśniowej, jest róg Wik > torskiej i Kazimierzowskiej, zerknij se na plan dziennikarzyno. a to ciekawe.... w każdym razie do wczoraj jeszcze był ten róg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pijak Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! IP: *.krawarkon.pl 09.01.12, 18:24 nowotkomarceli4 napisał: > > Co to za burak ze wsi pisał ? Nie ma rogu Wiktorskiej i Wiśniowej, jest r > óg Wik > > torskiej i Kazimierzowskiej, zerknij se na plan dziennikarzyno. > > a to ciekawe.... w każdym razie do wczoraj jeszcze był ten róg... Mogę potwierdzić że ten róg był jeszcze dziś o 17.15 co stwierdziłem osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 16:17 three-gun-max, no to kibolstwo musi poprosic o wsparcie swoich naziolskich kameraden z Danii, Serbii, Wegier i Czech, ktorzy tak dzielnie popierali sie w rozpierdusze "patriotycznej" 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Dzieci bawią się na zjeżdżalni, zbrodnia! IP: *.itsa.net.pl 09.01.12, 17:37 Zawsze twierdzilem, ze ta dzielnica jest przereklamowana i za droga. To teraz to blokowisko z metrem moze potanieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzac1 Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą po ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 15:55 Spokojny, zielony Mokotów, to mit. Infrastruktura tej dzielnicy pozostawia wiele do życzenia. Ceny są powalające. Wszystko jest daleko. Zieleni wcale nie tak wiele. O rozrywkach już nie wspomnę. Wyłącznie centra handlowe. Za to chamstwa mnóstwo, brak zwyczajnej sąsiedzkiej życzliwości. Zastanawiałam się kiedyś czemu i doszłam do wniosku, który wcale nie musi być słuszny - wielu emerytów mokotowskich to starzy oficjele, żadne tam profesorstwo. A duża część to biedne wioski, przesiedlone w latach 50 - 70. Może to stąd taka atmosfera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Miranda Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 16:23 Wiśniowa wiadomo kto tam mieszka. Dawna milicja i to ich dzidziusie, bo czuja sie bezkarni. Slusznie, bo Policja swoich nie rusza, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p 09.01.12, 16:50 Chłoptasiu... taki właśnie jest Mokotów. 1. Mokotów jest zielony (Pole Mokotowskie, Łazienki, Park Dreszera, Warszawianka, Królikarnia, Morskie Oko, Park Szustra, niezliczone dziedzińce starych kamienic, drzewa wzdłuż ulic). 2. Co to znaczy, że wszystko jest daleko??? Ja mieszkam w okolicy Narbutta i tak: a. rowerem do centrum 10 minut. b. do metra spacerkiem 5. c. do sklepów 5 spacerkiem 5 minut. 3. To nie wspominaj o rozrywkach, bo nie masz zielonego pojęcia. 4. "Wyłącznie centra handlowe" - a jakie to centra handlowe są na Mokotowie??? To że Galeria Mokotów ma taką nazwę, nie oznacza, że znajduje się ona na Mokotowie. To chłoptasiu nie jest Mokotów. 5. Ja nie narzekam na życzliwość, byc może nie mam za sąsiadów takich buraków jak ty. 6. Owszem czesc to dawni oficjele, zwlaszcza w okolicy Pulawskiej. Ale Asfaltowa, Falata, Opoczynska.. jest pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzac1 Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 17:03 Po pierwsze - nie chłoptasiu. Wyjątkowo niesympatycznie tak się do kogoś zwracać, szczególnie do kogoś, kto jest kobietą. I to całkiem dorosłą, po 40tce. Po drugie - wychowałam się na Mokotowie i mieszkałam tam również jako dorosła osoba przez wiele lat, więc wiem, co mówię. teraz mieszkam na Grochowie i dopiero tutaj dowiedziałam się, co to znaczy zielona dzielnica. Parki, to jedno. Zresztą tutaj jest ich tak samo niemało. Ale zwyczajna zieleń, taka codzienna i dla każdego jest tutaj , na Grochowie nieporównanie piękniejsza i jest jej więcej. Nie twierdzę, że Mokotów jest brzydki. Ma swoje piękne miejsca. Twierdzę tylko, że robienie z niego tej Najzieleńszej i Najpiękniejszej dzielnicy, to mit. Jeśli chodzi o sklepy - naprawdę,polecam sprawdzenie innych dzielnic. Rozrywki...No cóz, może faktycznie nie wiem nic o rozrywkach dla nastolatków. Wiem, że jak chciałam gdzieś wyjść z przyjaciółmi, to Mokotów w najbliższej okolicy mojego miejsca zamieszkania nie oferował mi nic. Wszędzie trzeba było dojeżdzać. Wszędzie daleko - mam na myśli właśnie infrastrukturę ( przepraszam za trudne słowo). Komunikacyjnie, faktycznie nie jest najgorzej na Mokotowie, dzięki metru, oczywiście. I jeśli chodzi o zyczliwość, to nazywanie kogoś "burakiem", jest właśnie tym, o czym mówię. Pozdrawiam - była mieszkanka Mokotowa Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p 10.01.12, 00:45 I co z tego że jesteś płci przeciwnej po czterdziestce???? Zdarza się najlepszym ten wiek osiągnąć. Nie ty jedna wychowałaś sie na Mokotowie. Nie mieszkam i nie mieszkałem w Grochowie. Wolę Warszawę. Zieleń grochowska - kazy ma swoje preferencje, ja w takim razei wolę mokotowską przeciętność, od grochowskiego piekna. Piekno Mokotowa to nie jest mit. problemem jest podciąganie pod Mokotów takich cześci administracyjnych jak stegny, Wyględów, Służewiec etc. Mokotow dla nastolatków nie ma rozrywek. Jest kilka naprawdę kultowych miejsc dla czterdziestolatków - zależy oczywiscie od gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.centertel.pl 10.01.12, 07:39 >mam na myśli właśnie infrastrukturę ( przepraszam za trudne słowo). ale buractwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pijak Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.krawarkon.pl 09.01.12, 18:52 nowotkomarceli4 napisał: > Chłoptasiu... taki właśnie jest Mokotów. > 1. Mokotów jest zielony (Pole Mokotowskie, Łazienki, Park Dreszera, Warszawiank > a, Królikarnia, Morskie Oko, Park Szustra, niezliczone dziedzińce starych kamie > nic, drzewa wzdłuż ulic). > 2. Co to znaczy, że wszystko jest daleko??? Ja mieszkam w okolicy Narbutta i ta > k: > a. rowerem do centrum 10 minut. > b. do metra spacerkiem 5. > c. do sklepów 5 spacerkiem 5 minut. > 3. To nie wspominaj o rozrywkach, bo nie masz zielonego pojęcia. > 4. "Wyłącznie centra handlowe" - a jakie to centra handlowe są na Mokotowie??? > To że Galeria Mokotów ma taką nazwę, nie oznacza, że znajduje się ona na Mokoto > wie. To chłoptasiu nie jest Mokotów. Mokotów ciągnie się aż do linii radomskiej, jeszcze hen za Galerią Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p 10.01.12, 00:33 Zależy co dla kogo oznacza słowo Mokotów. Dla mnie Mokotów to jest Górny lub Dolny. A reszta? To Służewiec, Wyględów, Stegny... ale na 100% to nie jest Mokotów. Jedyna wspólna cecha to... administracja. Ale to nie wystarcza aby nazywać się Mokotwem. niestety zbyt wielka liczba imigrantów rodem z Tomaszowa Lubelskiego, nie czuje mapy miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead Aleś pojechał. IP: *.home.aster.pl 09.01.12, 19:32 Łazienki są administracyjnie w Śródmieściu, a nie na Mokotowie. Za to Galeria Mokotów, jak najbardziej na Mokotowie. Nie rób słojom wody z mózgu. I tak są zakręceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pijak Re: Aleś pojechał. IP: *.krawarkon.pl 09.01.12, 20:33 Gość portalu: Jarhead napisał(a): > Łazienki są administracyjnie w Śródmieściu, a nie na Mokotowie Słuszna racja. Gościu zalicza jeszcze do mokotowskiej zieleni Pole Mokotowskie z którego faktycznie do Mokotowa należy niewielka i zupełnie nieistotna część. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Aleś pojechał. 10.01.12, 00:36 A dlaczego mam nie zaliczyć??? Liczy się to jak daleko masz do zieleni a nie w jakiej dzielnicy administracyjnie się ona znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Aleś pojechał. 10.01.12, 00:34 Ale ulica Podchorążych lub Gagarina to już chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfaltowy Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.12, 00:41 "Asfaltowa, Fałata, Opoczyńska". Mieszkałem tam i większość sąsiadów to byli UBecy, wojskowi, resortowi. Uliczki urokliwe, ale starzy mieszkańcy to ludzie, którzy w katowniach UB mordowali ludzi. Rozmawiałem z kilkoma sąsiadkami, wdowami, nie szkoda im było mężów. Teraz to się zmienia, ludzie którzy dostali tam mieszkania w latach 50tych umierają, co nie zmienia historii tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p 09.01.12, 16:06 Na Wierzbnie jest to samo. Przez większość roku alternatywa: albo zatyczki w uszach, albo zamknięte okna (latem to niemożliwe). Smarkateria, pijaczki albo kibolstwo chleje i drze mordy na placach zabaw, terenach szkolnych albo po prostu pod blokami. Policja? Straż miejska? Nocą patroli zapuszczających się głębiej nie uświadczysz. Telefon? Przyjadą po dwóch godzinach albo i to nie, a nawet jeśli kogoś zastaną, to najwyżej "pouczają". Ja już przyzwyczaiłem się do zatyczek w uszach, ale piekielnie żal mi dozorców zmuszonych do sprzątania wymiocin, dzieciaków, które na placach zabaw mają ludzkie odchody i potłuczone szkło, boli widok masy śmieci oraz fakt, że to gnojstwo jest bezkarne, także dzięki kretynom uważającym, że "młodzież musi się wyszaleć" i "są ważniejsze sprawy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą po ... IP: *.146.127.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.12, 16:24 Witam, o tym, ze na Mokotowie wcale nie jest bezpiecznie to wiadomo od dawna ale zastanawiające jest ,kto wydaje zgodę na te niebezpieczne słupki przed blokiem. Przykładem może być Racławicka 30. Z jednej strony ogrodzenie przedszkola za drugiej strony słupki i blok od razu. W momencie j tragedii mieszkańcy pozbawieni są drogi ucieczki anie wjazdu czy wyprzedzenie samochodu przed domem Pytam więc czy ten tak ważny chodnik jest ważniejszy od ludzkiego bezpieczeństwa. Pomyślmy o tym . A może wspólnota mieszkaniowa i Władze Mokotowa zastanowią się nad ty. Wybór jest prosty. Tu mieszkają w większości starsi ludzie. Odbieramy im to co jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusigrosz Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą po ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 16:44 Mokotów to dzielnica mniej dla ludzi a bardziej dla kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoliborzanin Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.aster.pl 09.01.12, 18:31 Ciekawi mnie, czemu za komuny (choć broń Boże nie jestem komunistą) nie spotykało się takiego chamstwa jak teraz. Czy na Zachodzie jest podobnie? Ostatnio rozmawiałem z koleżanką z Londynu i nasłuchałem się strasznych rzeczy o tamtejszych nastolatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodniu Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.krawarkon.pl 09.01.12, 19:03 Gość portalu: żoliborzanin napisał(a): > Ciekawi mnie, czemu za komuny (choć broń Boże nie jestem komunistą) nie spotyka > ło się takiego chamstwa jak teraz. Za komuny było o wiele gorzej. Młodzież taka i owaka spędzała cały czas na podwórkach a nie przed tv /nie było czego oglądać/ ani przed kompem /w ogóle nie było/. Przez wiele miejsc nie sposób było przejść bez zaczepki. A dziś można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarota Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 19:06 Kiedyś rodzice wychowywali swoje dzieci, teraz je tylko pielęgnują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Zaorać i zrtobić parking! IP: *.pl.netia.com.pl 09.01.12, 18:48 Na spotkaniach wspólnoty zawsze podnoszę problem dresiarstwa wywołanego boiskami. Boiska jako źródło zła należy zlikwidowaći zastąpić je miejscami parkingowymi, których na Mokotowie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Zaorać i zrtobić parking! IP: *.130-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 09.01.12, 23:32 Zrob sobie parking na czole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia S. Może trzeba zrobić składkę na Straż M. i Policję? IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 19:04 Zgadzam się absolutnie! Koszmar. W parku Morskie Oko tankowanie na okrągło. (Na skwerze "Orszy", na rogu Różanej i Puławskiej to samo.) Pełno puszek pustych i potłuczonych butelek. Bełkoczący, zataczający się 34-letni "renciści". Na 1/4 ławek (zwłaszcza pod drzewami) zasiadają, czy może raczej biwakują. Przez całą jesień chodziłam tam na spacery. No, po prostu gorszące sceny, "wiącha" za "wiąchą" (k... za k...; j... za j...; p... za p...) - a tam przecież przychodzą babcie z dziećmi, i co? tacy się nie przejmują. Idzie babcia z 3-letnią wnuczką? No, to ch... niech j... idzie, a w ch... tam z nią. My tu mamy ważne spra... spra... yp, yp, do omówienia, k..., i co nam tam, k... będzie przeszkadzać, yp, yp! No, to zdrowie! I co? Jakiś patrol Straży Miejskiej? Policji? A gdzie tam, można do nich dzwonić do śmierci. Nie są zainteresowani. Nie przeszkadza im nic. Ale, jak się uprzesz, to po czwartym telefonie wreszcie przyjadą. Po trzech godzinach. I napiszą w raporcie, że wezwanie było bezzasadne. Knajpa "Regeneracja" ryczy, nagłaśniając Puławską od Madalińskiego do Belgijskiej o godzinie 2.30 w nocy i wszystko (np. park k. pałacyku Szustra) naokoło. Ma prawo do muzyki wewnątrz (i zapewne do godz. 22). Policji i Straży to "nie robi" (nie przeszkadza). Bo wymaga interwencji, uczestniczenia w przykrej sytuacji, upominania, użerania, legitymowania, żądania papierów potwierdzających prawo do działalności w godzinach nocnych, może wniosku o ukaranie. A co, od tego mamy jakąś premię? To po co mamy się narażać na bluzgi pijanych klientów? (Ich też by trzeba legitymować, uperać się, ukarać mandatem, czy kolegium, a co, płacą za to?) Ja bym się osobiście zrzuciła - np. 5, albo i 10 zł. miesięcznie na Straż, żeby na Mokotowie był spokój i się człowiek nie bał pójść do parku. O, zapomniałabym napisać o rzeczy najbardziej oczywistej. No, już jestem sama tak zastraszona, że przestaję myśleć. Kiedyś spróbowałam takim pięciu "dżentelmenom" zwrócić uwagę (10 m od nich bawiła się trójka dzieci), żeby poszli gdzieś indziej, albo przynajmniej nie przeklinali tak głośno. I co? No, łatwo się domyśleć. "A, wyp... babo, bo ci przyp..., k... twoja m." Powiedziałam, że mieszkam na Mokotowie od czasu, kiedy jego na świecie nie było. Co? "No, to może za długo tu mieszkasz. Jak się nie podoba, to się wyprowadź na tą wiochę, z której do Mokotowa się przeniosłaś!" Mało się wszyscy "dżentelmeni" nie poprzewracali ze śmiechu. Ale jej dowalił! Hehehehe! Ja p.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzac1 Re: Może trzeba zrobić składkę na Straż M. i Poli IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 19:13 Mam podobne spostrzeżenia. Kiedy przeprowadzaliśmy się na drugą stronę Wisły, mój mąż, który nie jest z Warszawy, miał ogromne obawy. Bo negatywny stereotyp o prawej stronie jest tak samo silny, jak pozytywny o Mokotowie. Nie możemy się nachwalić. Różnica jest kolosalna. Owszem, jest biedniej, ale dużo bardziej " po ludzku", jeśli mogę się tak wyrazić. Zamieszkaliśmy w bloku, wcale nie takim nowym. Sąsiedzi natychmiast zaczęli się z nami witać. Pytali, jak się mieszka, na święta skladali sobie życzenia. Można poprosić sąsiada o pomoc bez obawy, że będzie pijany i rzuci bluzgiem. W miejscach dla dzieci nie leżą potłuczone butelki. Co miesiąc otrzymuję biuletyn od spółdzielni, w którym informuje się mnie o pracach na osiedlu, zasadzonej zieleni i takich tam. Na Mokotowie bałam się wieczorem wracać do domu. Tutaj, w tej "bandyckiej okolicy" nie mam żadnych obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochów Re: Może trzeba zrobić składkę na Straż M. i Poli IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 10.01.12, 09:54 piękne, proste słowa. Dziekuję za odrobinę normalności i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 problem dotyczy chyba całej Warszawy, 09.01.12, 19:10 na Ochocie - prawie co wieczór pijaństwo i przekleństwa. Proszona o częstszą kontrolę Policja nie wiem co robi...pewnie robi co może..... Mężczyźni oddają mocz pod drzewami na podwórzach i nie zawstydza ich zwrócona uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noemi Re: problem dotyczy chyba całej Warszawy, IP: *.acn.waw.pl 09.01.12, 19:50 Na Ursynowie to samo. A kamery i strzeżone osiedla ogrodzone płotem nic nie dają- młodzi ludzie skaczą sobie przez te ogrodzenia bez większych problemów a dziadki z ochrony wolą udawać że ich nie ma. Policja nawet reaguje ale dresy dobrze wiedzą ile czasu mają na ucieczkę od usłyszenia w oddali koguta. Spokojnie odchodzą żeby wrócić po 15 minutach... Ale tak to jest jak mamy takie prawo jaki mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wst Re: problem dotyczy chyba całej Warszawy, IP: *.acn.waw.pl 09.01.12, 20:12 A na Bródnie cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jle_ffm Re: problem dotyczy chyba całej Warszawy, IP: *.home.aster.pl 09.01.12, 20:47 W Polsce można by zastosować podobny sposób na młodocianych chuliganów jak np. w Niemczech)- roboty publiczne: sprzatanie ulicy, chodników, mycie elewacji z bazrołami, itp. Kara dosyć dotkliwa (troche wstydu nie zaszkodzi) a i pożyteczna społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Re: problem dotyczy chyba całej Warszawy, 10.01.12, 02:12 Bezdomni i menelstwo grzebią w śmietnikach wyrzucają wszystko, bród syf, na przystanku pod bazarkiem na Banacha jest sypialnia lumpów, bezdomnych. Straż miejska nić nie może, Policja też nic, ZTM twierdzi że ma podpisaną umowę z SM i Służbą Oczyszczania Miasta. W nocy menele wyrywają zamki od zbiorczego śmietnika, nalane, nasrane, pobojowisko. Stara Recydywa (emeryci) ciągną alpagi i tanie wódki w małych uliczkach i zakamarkach osiadli na Ochocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyprian Re: problem dotyczy chyba całej Warszawy, IP: *.19.nsti.pl 10.01.12, 09:08 Na Ochocie to nagminne. Nocne "koncerty" kibiców, pijaństwo, butelki walające się za sklepami nocnymi. Zresztą na ul. Dickensa ile jest sklepów nocnych, barów. Skoro wszystkie mogą się utrzymać to o czymś to świadczy. A okolice hali Banacha, cały ten bazarek to obraz nędzy i rozpaczy. Przejść spokojnie nie można bo tabuny żerujących emerytek z wózkami. A te stragany takie obleśne. Czy oni w ogóle normy sanitarne spełniają? A tam i mięso i ryba i chlebek - wszystko. I wieczny smród starymi rybami w okolicy pomnika. A ja tam blaszaka z rybami nigdzie w pobliżu nie widzę akurat tylko kwiaciarnie... może to flora tak pachnie? może kiedyś zrobią z tym porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brest Na Bielanach te chuligani straszą po ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 20:27 To nie tylko plaga Mokotowa ale większości dzielnic. Mieszkam na Bielanach i nocne krzyki podpitych wyrostków stają się regułą. Rano mieszkańcy odkrywają inne ślady bytności : puste butelki walające się po trawnikach, porysowane karoserie samochodów, ydemolowane przystanki autobusowe, pomazane mury... Straż Miejska nie reaguje na wezwania, rejestruje co dziesiąte zgłoszenie. Na policji dowiedziałem się, że policja nic nie poradzi bo to wina rodziców, którzy tak wychowali swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . moja podstawówka <3 <3 <3 IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 20:36 nic się nie zmieniło od czasu, jak kończyłem tę placówkę edukacyjną czyli od końca lat 90. nawet na remont boiska do tej pory środków nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Mokotowskie klimaty :) IP: *.multimo.pl 09.01.12, 20:48 Róg Wiśniowej i Dąbrowskiego: www.youtube.com/watch?v=CMP0WC40R7M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Pragi Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą po ... IP: *.bb.sky.com 09.01.12, 22:21 W cell znalezienia patrols Policji należy udać się na najbliższa stację BP. Relaksuje się tam zazwyczaj kilku policjantów I ze dwa oddziały Straży Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredzik Na Pradze i w Śródmieściu to samo IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 22:45 Mieszkam na Nowej Pradze, a pracuję w Śródmieściu, rodzice od zawsze na Mokotowie: - na Pradze - na klatce walają się puszki i szkło, papiery po kebabach, kiepy, czasem strzykawy, domofon wyrwany z korzeniami po raz kolejny, zejście do piwnicy zaszczane non stop, gnojki piją i w dzień i w nocy, darcie gęb w środku nocy, Leeeegia, k...a, ty ch....u itd. Pod śmietnikiem piją dziewczynki z gimnazjum, po skończonej imprezie celowanie butelkami w garaż. Kiedyś zwróciłem uwagę, żeby gnój nie sikał na kaloryfer, wyciągnął scyzoryk i mówi "dawaj", widzę sąsiada, a ten odwrót i już go nie ma-Gnój się ze mnie śmieje i leje dalej - tak w rzeczywistości można liczyć na sąsiada z Pragi. - w Śródmieściu - rano flaszki turlają się po chodniku, bezdomny śpi w wiatrołapie obok bankomatu, co parę dni nowe bazgroły na murze i to w oku kamery, jakieś miłe łyse chłopaczki stoją grupką z małpkami w dłoniach i zaczynają gwizdać na dziewczyny, które idą do pracy w biurach, czasem jakaś k... poleci i inne ciekawe zwroty, że nie jestem w stanie powtórzyć. Gęby zakazane - Mokotów- jacyś zbieracze złomu proszą mnie, abym otworzył im zamykany śmietnik, bo chcą pogrzebać, ale bałaganu nie zrobimy - jeden się zarzeka. Jeden garaż w sprayu od lat - już wypłowiał, drugi o dziwo czysty. Przy trzepaku stoi pusta butelczyna. Klatka kilka lat po remoncie - zero puszek, petów czy bazgrołów. Cieć pali przed wejściem, chyba pilnuje ;) Wszędzie jest podobnie, są rejony w jednej dzielnicy skrajnie różne, ja mam takie doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokotowianka Re: Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą p IP: *.aster.pl 09.01.12, 23:10 no dobra, a gdzie szkoła na wiśniowej ma huśtawki dla dzieci? Przecież tam tylko wybetonowany plac jest i to jeszcze popękany, aż zakazano szkole z niego korzystać .. Chyba, że jest jeszcze inna szkoła, ale w tym rejonie najbliżej to ta na kazimierzowskiej, a artykuł jest o innym rogu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Mokotów nie taki idealny: chuligani straszą po ... IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 07:26 A gdzie jest policja czy straż miejska gdy na każdej przerwie tłumek gnojków stoi w bramie Wiktorska 91 i pali papierosy? A to wszystko kwestia wychowania lub raczej jego braku...bezstresowe wychowanie się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś