Dodaj do ulubionych

Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z całe...

IP: *.isp.broadviewnet.net 31.01.12, 20:18
Tylko nie wybierac jakis czeskich wsiunkow za psie pieniadze bo bedzie sie ciagnelo w nieskonczonosc jak mamy juz tego przyklady. Nich obok ceny, doswiadczenie firm bedzie najwazniejsze w wyborze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.acn.waw.pl 31.01.12, 20:24
      Przecież jest. Firmy bez doświadczenia nie będą w ogóle proszone o podawanie swoich cen...
      • Gość: perepere8 Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.isp.broadviewnet.net 31.01.12, 20:40
        chyba mamy na mysli dwa zupelnie rozne doswiadczenia. bo rzecz jasna kazdy nawet pan edzio zlota raczka ma jekies doswiadczenia zyciowe
        • kilovolt Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca 07.02.12, 12:20
          No właśnie, nie "doświadczenie życiowe" tylko "doświadczenie".
    • Gość: Seven77 Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 21:01
      Niech wybiorą Chińczyków. Znów platfusy będą mogły zrobić w tv szopkę pt. jacy to oni niedobrzy i okropni.
    • Gość: kampural Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z całe... IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 21:04
      Ale wiecie, że przetargi nie działają na zasadzie "tych nie bierzemy bo Chińczycy, a tych nie bo mają brzydkie logo"?
    • Gość: Tomo Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.merinet.pl 31.01.12, 21:05
      Jak nie masz o czymś pojęcia to nie pisz. Obok mojego biura Słowacy stawiają nowy biurowiec. Organizacji i tempa prac niejeden mógłby im pozazdrościć. Tylko inwestor i jego nadzór musi wiedzieć czego chce, mieć kasę i znać się na swojej robocie.
    • Gość: RAdek Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z całe... IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.01.12, 21:13
      Jak czytam o przebudowie trasy AK to mnie szlag trafia. Obwodnicy jeszcze nie ma a te barany wymyśliły sobie przebudowę trasy zbudowanej 10 lat wcześniej. Kozy paść a nie planować.
      • kilovolt Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca 07.02.12, 12:23
        Niestety mimo, że wybudowali ją 10 lat temu to nijak standardów trasy ekspresowej trzymać nie może.
    • bucksik Hurraaa! 31.01.12, 21:21
      Mieszkam na Białołęce już 12 lat i mam wrażenie pernamentnego "stanu wojennego". Przeczekam i te 3 lata aby umrzeć ze świadomością iż jest tak pięknie i wszędzie luźno rano bo korków nie ma.
      A jak pieniądze będą i (oby były) to przebudowa Modlińskiej od Fortu Piątek do kominów się szykuje. Wiadukty będą i takie tam. Marywilską nam poszerzą do dwóch pasów. I tramwaj będzie na Tarchomin i Zieloną Białołękę. I metro może wybudują na Białołękę. A TMP pojedziemy do Marek. A i Trasa Olszynki Grochowskiej powstanie od TMP wzdłoż Derb do S8. Ach rozmarzyłem się bo to będzie dopiero w 2030 roku.

A ja chciałbym tylko aby mi ulicę wyrównali i świeży asfalt położyli bo dziury niemiłosierne. A to już będzie w 2050r. Czyli moje wnuki może coś z tego będą miały.
      • Gość: perepere8 Re: Hurraaa! IP: *.isp.broadviewnet.net 31.01.12, 21:35
        z Bialoleki to trzeba uciekac a nie sie tam wprowadzac. to najgorzej zkomunikowana dzielnica Warszawy. placi sie za to co sie ma i tyle.
      • Gość: maniek Re: Hurraaa! IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.01.12, 22:56
        Ja też tak chcę - co łykasz?
    • Gość: Obserwator Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z całe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 21:36
      W tej dyskusji nikt nie zwraca uwagi na najważniejszy problem:
      1. którędy pójdzie ruch z oddanej do użytku S8 od Marek przez Wisłę? Przez Most Północny?
      2.I co z tego, że szybko z Białołęki przejedziemy na drugi brzeg przez Most Północny. Ale inżynier ruchu nie rozwiązał problemu ruchu wzdłuż Wisłostrady w kierunku Centrum. Już teraz stoi się w korku od Mostu Grota do świateł przy Moście Gdańskim. Bez rozwiązania płynności ruchu na Wisłostradzie nic się nie poprawi, a nawet, uważam, jeszcze bardziej się pogłębi.
      Myślę, że Pan Inżynier Galas Nie powinien się ,,przyglądać,,, tylko już teraz działać.
      • Gość: perepere8 Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.isp.broadviewnet.net 31.01.12, 21:47
        Most na czas przebudowy nie zostanie calkowicie zamkniety tylko zwezony.
        • Gość: wwwa Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.aster.pl 31.01.12, 23:53
          A może zwęzić most? Przecież powstaje północny!

Poszerzanie ulic tylko ściąga więcej samochodów i większe korki!!!!
          • Gość: World Re: Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z ca IP: *.lpp.com.pl 01.02.12, 08:13
            Gość portalu: wwwa napisał(a):

> A może zwęzić most? Przecież powstaje północny!

Może nie. Dobrze, że powstaje tamten, ale nadal brakuje kolejnych przepraw, przez co nawet nie taka bardzo szeroka rzeczka Wisła stanowi ogromnę barierę w środku miasta - czego próżno szukać w bardziej cywilizowanych miastach :)

> Poszerzanie ulic tylko ściąga więcej samochodów i większe korki!!!!

To akurat bzdura! :)
    • Gość: Ciekawski Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z całe... IP: *.home.aster.pl 01.02.12, 00:25
      A ja bym się chętnie dowiedział czy jakieś z tych firm budowały coś wcześniej i miały opóźnienia/problemy z oddaniem obiektu? Tak z ciekawości.
      • anna.kwiatek wygrają znajomi bufetu jak nic 01.02.12, 00:56
        i znowu będzie obsuwa
    • Gość: inż. Kto przebuduje most Grota? Dużo chętnych z całe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 09:53
      ...Grecy z firmy AVAX też mają ogromne doświadczenie. Kadra inżynierska z łapanki, ostatnio betonowali przy -15...
    • Gość: F A dlaczego nie ma zaplanowanych zjazdów IP: *.zask.pl 05.02.12, 11:30
      z Żoliborza (Słowackiego) do centrum? Z kierunku Bielan coś mają ponoć dobudować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka