Dodaj do ulubionych

zarobki w warszawie - it

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 23:26
witam

czy ktos orientuje sie jakie "widelki" sa najczesciej spotykane gdy idzie o
prace w sektorze IT w warszawie?
przede mna rozmowa o ustalenie swiadczen + miesieczne zarobki a boje sie, ze
spudluje (jestem spoza mazowieckiego).

dziekuje za kazda pomocna odpowiedz
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: zarobki w warszawie - it 09.03.02, 23:29
      To zależy przyjacielu na jaki wakat się szykujesz.
      • Gość: pacio Re: zarobki w warszawie - it IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 23:36
        I w jakiej firmie.
      • Gość: ztruk Re: zarobki w warszawie - it IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 02:20
        programista. nic az tak specajlnego ale troszke daleko szukali :>
        firma: dominujacy kapital polski, firma corka duzego koncernu.
        • Gość: felix Re: zarobki w warszawie - it IP: *.acn.waw.pl 10.03.02, 02:24
          startuj od 2500 na rękę
        • zdzicha Re: zarobki w warszawie - it 10.03.02, 14:09
          W takim razie nie możesz sobie za duzo zaśpiewać, bo widać, ze chodzi im o
          kogoś z małymi wymaganiami finansowymi.
    • co_ty Re: zarobki w warszawie - it 10.03.02, 21:16
      może powiedz, że o zarobkach chętnie porozmawiasz później, jak więcej będziesz
      wiedział, czego od Ciebie firma oczekuje, a teraz, na wstępie, jesteś "otwarty
      na ich propozycje". W ten sposób nie zmarnujesz szansy złapania roboty (jak za
      wysoko zaśpiewasz) ani nie zatrudnisz się poniżej tego, na co oni są
      przygotowani. Powiedz, że jesteś dobry, chcesz bardzo u nich pracować, a
      warunki finansowe są ważne ale lepiej o nich pogadać np. po dwóch miesiącach
      pracy: oni ciebie poznają, ty ich wymagania... wtedy wrócicie do sprawy.
      Powodzenia!
      • Gość: ABAP Re: it - programista IP: 192.168.6.* 10.03.02, 23:57
        Zalezy jaki "programista".
        Doswiadczony i dobry programista ABAP/4 (jezyk SAP`a):
        8.000 - 12.000 PLN (brutto).
      • Gość: ztruk Re: zarobki w warszawie - it IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 02:38
        co_ty napisał(a):
        > może powiedz, że o zarobkach chętnie porozmawiasz później, jak więcej będziesz
        > wiedział, czego od Ciebie firma oczekuje, a teraz, na wstępie, jesteś "otwarty
        > na ich propozycje".

"na wstepie" to bylo jakis czas temu ;), sek w tym ze wlasnie teraz jest
        owo "pozniej". zostal mi ostatni etap za jakim mam ustalanie swiadczen
        dodatkowych oraz zarobkow. byc moze pomocne bedzie, ze na analogicznym
        stanowisku zarabialem we wroclawiu troszke ponad 3K brutto + swiadczenia (basen,
        prywatne leczenie,..) + ladne premie. wberw pozorom w warszawie czeka mnie pewnie
        gorszy standard (np wiem ze nie mam co liczyc na wlasny pokoj). nie jestem
        specjalnie pazerny na $, chce po prostu podac kwote, ktora pracodacwa uzna
        za rzeczowa ocene moich umiejetnosci w odniesieniu do obecnej sytuacji rynkowej
        oraz zmiany miejsca zamieszkania (co dla mnie jest jednak dosc trudne). gdyby
        chodzilo wylacznie o potrzeby to niech mi dadza miejsce do spania i na piwo i
        kregielnie ;)
        jadam malo i co popadnie a nadmiary pieniezne i tak pewnie znowu przekaze na
        zwierzaki

przejrzalem liste plac na onecie + informacje tutaj i sadze ze za 3000-3500
        brutto na start nie zabija mnie. mi na mieszkanie i napitek starczy. realnie
        pewnie 4-5K tez by przeszlo ale szkoda bylo by odpasc :) .. najwyzej pojde jeszce
        gdzies "pogadac" ;>

> na rynku W ten sposób nie zmarnujesz szansy złapania roboty (jak za
        > wysoko zaśpiewasz) ani nie zatrudnisz się poniżej tego, na co oni są
        > przygotowani.

mhmm wlasnie dlatego tak trudno mi okreslic ile im zaproponowac.
        pamietam ze u pierwszego pracodacy po maturze zaproponoalem 1,3K brutt za 1/2
        etatu to mieli koszmarne miny ;), co gorsza lykneli to :)

> Powiedz, że jesteś dobry, chcesz bardzo u nich pracować, a

gorzej. sami mi to wmawiaja ;)

> warunki finansowe są ważne ale lepiej o nich pogadać np. po dwóch miesiącach
        > pracy: oni ciebie poznają, ty ich wymagania... wtedy wrócicie do sprawy.

wiem wiem.. po 3 miesiacach grzecznie spykac sie z dyrektora ds finansowych/
        szefa twojego pionu i wyciagajac kierownika do kanciapy co by miec polecenie
        zasugerowac ze pewna motywacj bylo by +10%. ten schemat znam - tutaj jednak jest
        spora szansa na kontrakt od razu dluzszy.

juz raczej nie bede mial czasu by zajrzec na forum. dziekuje wszystkim za rady
        oraz pomocne informacje. juz poniedzialek wiec zycze wszystkim spokojneg tygodnia.
        (a jak ktos bedzie trzymal dzisiaj kciuki to taki jeden mlody narwaniec wcale sie
        nie obrazi ;) )
        • tassman Re: zarobki w warszawie - it 11.03.02, 08:30
          Bądz profesjonalistą. rzuc 20 tysiecy. Ceń siebie (policz ile cie kosztowały
          studia). Na spotkaniu w sprawie pracy zachowuj sie jak Duce;)
          Jak cie nie przyjmą bedziesz miał i tak satysfakcję, że rozmawiałes z amatorami
          którzy nie moga sprostać profesjonaliscie:)

tassman:)
          ps. Załatwiasz tę robotę z czyjegośś polecania czy z gazety??
          • Gość: MICHAL Re: zarobki w warszawie - it IP: *.skane.se 11.03.02, 22:42
            Nie wyglupiaj sie .Za 3 tysiace tez pojdziesz.W kraju tzn. Polska
            bieda i bezrobocie.3000 brutto to i tak duzo.Nigdzie indziej cie nie przyjma.
            • Gość: Gosc Re: zarobki w warszawie - it IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 22:53
              Nie zatrudniaj sie w W-wie (chyba ze jestes zakompleksionym wiesniakiem).
              Wybierz Otwock za 2000 albo USA za 5000$. Tylko nie to najbardziej zasrane
              miejsce na Ziemi (z jego najbardziej na Ziemi zasranymi tubylcami).
          • Gość: ztruk Re: zarobki w warszawie - it IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 05:21
            tassman napisał(a):
            > Bądz profesjonalistą. rzuc 20 tysiecy.

z clym szacunkiem ale wole operowac realnym kwotami. ;)
            zaproponowalem kapke ponad 3K i zostalo to zaakceptowane.
            ITI zyskalo pracownika.

> ps. Załatwiasz tę robotę z czyjegośś polecania czy z gazety??

otrzymal email z propozycja spotkania w siedzibie firmy. ZTCP nie bylo
            posrednikow.
            • Gość: abc Re: zarobki w warszawie - it IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 12.03.02, 10:27
              I tak oto kolejny gość odebrał pracę miejscowemu bezrobotnemu.
              • gregjpl Re: zarobki w warszawie - it 12.03.02, 11:13
                Ztruk,
                Jeżeli jesteś zadowolony, to super - gratuluję pracy.

Nie przejmuj się frustratami (w końcu oni może wyjadą np. do USA za 5k$, bo
                przyznanie się do bycia cienkim jest ponad ich siły). Gratuluję Ci energii do
                przeniesienia się do miejsca, gdzie możesz się realizować i mieć satysfakcję z
                życia.
                Wszędzie na świecie pszczoły lecą do miodu :-)

pozdrawiam,
                G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka