Dodaj do ulubionych

SZCZEKAJĄCY PIES

14.02.12, 15:34
BARDZO PROSZĘ SĄSIADÓW O ROZWIĄZANIE PROBLEMU SZCZEKAJĄCEGO PSA.
WYCHODZICIE PAŃSTWO Z DOMU OK. GODZINY 9, WRACACIE OKOŁO 15, A WASZ PIESEK CAŁY DZIEŃ SZCZEKA.
PRACUJĘ NA NOCE I OD KILKU DNI PRAWIE NIE ŚPIĘ Z POWODU WASZEGO PUPILA.
PEWNIE NAWET NIE ZDAJECIE SOBIE SPRAWY JAK UCIĄŻLIWY JEST DLA INNYCH WASZ PUPIL !!!!
Obserwuj wątek
    • grazka_21_63 Re: SZCZEKAJĄCY PIES 15.02.12, 11:02
      ale chyba nie jedni mieszkańcy mają pieska w domu...więc który to psiak jest taki samotny i płacze w ciągu dnia?
    • mamaodniedawna Re: SZCZEKAJĄCY PIES 15.02.12, 11:13
      Proponuje porozmawiać z sąsiedem, bo może po prostu nie zdaje sobie sprawy, że jego burek taki jest samotny i ujada przez kilka godzin dziennie...?
    • fajnywielanek Re: SZCZEKAJĄCY PIES 23.02.12, 02:05
      Psy szczekają, karawana jedzie dalej...
      • juana-m Re: SZCZEKAJĄCY PIES 23.02.12, 17:37
        W którym bloku i na którym piętrze szczeka ten psiak, bo może to mój...
    • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 24.02.12, 20:54
      Ja też go słyszę, szczeka regularnie z maleńkimi przerwami przez cały dzień.
      Dziś też szczekał non-stop !!!!
      Tydzień temu nadawał nawet w sobotę ( 18 lutego ).
      Też pracuję w nocy i w dzień przez tego psa spać nie mogę.
      Chyba wezwę straż miejską.
      Odgłos szczekania dochodzi z pionu A lub B.
      • fajnywielanek Re: SZCZEKAJĄCY PIES 25.02.12, 19:09
        faktycznie Straż Miejska posiada dział zajmujący się takimi sprawami
        • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 29.02.12, 05:36
          fajnywielanek napisał:

> faktycznie Straż Miejska posiada dział zajmujący się takimi sprawami
          -skoro nie znasz przepisów to nie komentuj...;
          - za ciągle szczekającego kundla, nawet w dzień, właściciel może być ukarany !!!
          • fajnywielanek Re: SZCZEKAJĄCY PIES 01.03.12, 19:36
            8576sd napisał:

> fajnywielanek napisał:
            >
            > > faktycznie Straż Miejska posiada dział zajmujący się takimi sprawami
            > -skoro nie znasz przepisów to nie komentuj...;
            > - za ciągle szczekającego kundla, nawet w dzień, właściciel może być ukarany !!
            > !
            a od kiedy jesteśmy na Ty, czy razem pasaliśmy krowy ?
            a przepisy znam i proszę z impertynencjami dwa kroki w bok...
            a pies jako jednostka nie jest kundlem .... i tu jest szkopuł tej płytkiej dysputy
            mistrzu anonimie 8576sd
            • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 02.03.12, 05:48
              fajnywielanek napisał:

> 8576sd napisał:
              >
              > > fajnywielanek napisał:
              > >
              > > > faktycznie Straż Miejska posiada dział zajmujący się takimi sprawam
              > i
              > > -skoro nie znasz przepisów to nie komentuj...;
              > > - za ciągle szczekającego kundla, nawet w dzień, właściciel może być ukar
              > any !!
              > > !
              > a od kiedy jesteśmy na Ty, czy razem pasaliśmy krowy ?
              > a przepisy znam i proszę z impertynencjami dwa kroki w bok...
              > a pies jako jednostka nie jest kundlem .... i tu jest szkopuł tej płytkiej dys
              > puty
              > mistrzu anonimie 8576sd
              KULTURA TRYSKA TWOJEGO PYSKA !!!
              SŁOMA CI Z BUTÓW WYSTAJE !!!
              A SZCZEKASZ LEPIEJ OD SWEGO KUNDLA !!!
              POMOGŁEŚ MI W PODJĘCIU DECYZJI !!!
      • rtemolik Re: SZCZEKAJĄCY PIES 29.02.12, 21:06
        Rozumiem jak ta sytuacja jest uciążliwa ale zastanawiam się co może zrobić właściciel czworonoga, który dowie się, że pies ujada podczas jego nieobecności. Dostanie nawet mandat i co ma zrobić?
        Na szczęście nie mam psa.
    • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 02.03.12, 06:12
      SKORO SPRAWY NIE MOŻNA ZAŁATWIĆ Z POMOCĄ FORUMOWICZÓW A ZAMIAST SPODZIEWANEJ POMOCY SPOTKAŁEM SIĘ Z DRWINAMI TO OBIECUJĘ, ŻE W MOJE DNI WOLNE ZASTOSUJĘ REWANŻ W POSTACI NP. UŻYWANIA INNYCH GŁOŚNYCH DŹWIĘKÓW ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM SOBÓT I NIEDZIEL W GODZINACH 6-22.
      POCZUJECIE TO SAMO CO JA CZUJĘ GDY NIE MOGĘ NORMALNIE WYSPAĆ SIĘ POMIĘDZY PEŁNIONYMI W NOCY DYŻURAMI !!!
      • duke_piotr Re: SZCZEKAJĄCY PIES 02.03.12, 14:20
        No brawo za rozwiązanie. Tylko się cieszyć z sąsiadów i ze sposobów rozwiązywania konfliktów.

Skoro pies przeszkadza to chyba rozsądniejsze rozwiązania od pisania na jakimś forum (którego istnienia wlascicel może nie odnotować) jest:
        1) rozmowa z właścicielem
        2) straz miejska

Ale nie, lepiej utrudnić życie wszystkim dookoła.
      • mamaodniedawna Re: SZCZEKAJĄCY PIES 02.03.12, 22:14
        obiecanki cacanki...
        lepiej przystąp do działania i sprawa sobie od razu młot pneumatyczny sądzę, że będzie odpowiednio słyszalny przez większość lokatorów :)
        • duke_piotr Re: SZCZEKAJĄCY PIES 03.03.12, 11:01
          mam nadzieje 'mamo od niedawna' ze obudzi ci dzieciaka w nocy
    • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 02.03.12, 06:34
      Uchwała Nr XXXIII/756/2004 Rady miasta stołecznego Warszawy
      § 22
      1. Utrzymujący zwierzęta domowe są zobowiązani do zachowania środków ostrożności zapewniających ochronę zdrowia i życia ludzi oraz zwierząt, a także dołożenia starań, by zwierzęta te były jak najmniej uciążliwe dla otoczenia.
      2. Utrzymujący psy i inne zwierzęta domowe są zobowiązani do sprawowania właściwej opieki nad tymi zwierzętami, a w szczególności nie pozostawiania ich bez dozoru.
      § 24
      Osoby utrzymujące psy i inne zwierzęta domowe mają obowiązek nie dopuszczać do zakłócania spokoju innym użytkownikom nieruchomości.
      • rtemolik Re: SZCZEKAJĄCY PIES 04.03.12, 10:07
        Piękna wykładnia prawa ale nadal nie mogę dojść do kogo ta mowa?
        Zupełnie nie rozumiem dlaczego prezes spółdzielni nie ustali czyj to pies szczeka, przecież płacimy czynsz. Ba, co tam prezes, minister odpowiedniego resortu powinien się tym zająć. Może napiszmy skargę do Donalda albo wyślijmy mu głośną muzykę. ;)
        • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 04.03.12, 20:16
          rtemolik napisał:

> Piękna wykładnia prawa ale nadal nie mogę dojść do kogo ta mowa?
          > Zupełnie nie rozumiem dlaczego prezes spółdzielni nie ustali czyj to pies szcze
          > ka, przecież płacimy czynsz. Ba, co tam prezes, minister odpowiedniego resortu
          > powinien się tym zająć. Może napiszmy skargę do Donalda albo wyślijmy mu głośną
          > muzykę. ;)

Myślę, że pewnego dnia lub nocy sprawa dotknie też kogoś innego i zamiast spać snem spokojnym trafi go szlag z powodu szczekającego psa !!! :)
          • grazka_21_63 Re: SZCZEKAJĄCY PIES 05.03.12, 12:52
            Miły sąsiedzie 8576sd:) czy naprawdę nie da się ustalić, w którym mieszkaniu szczeka psiak?
            I czy naprawdę warto sobie psuć nerwy przez tyle czasu, zamiast załatwić sprawę z właścicielami pieska? Nie wierzę, żeby sprawa była niemożliwa do sympatycznego zalatwienia:)
            • fajnywielanek Re: SZCZEKAJĄCY PIES 06.03.12, 11:04

....dlatego trzeba upić się do nieprzytomności- że szczeka zwierzę Boga ducha winne...
              • fajnywielanek Re: SZCZEKAJĄCY PIES 07.03.12, 08:51
                Tak a’propos…
                W poniedziałek w naszym budynku trwała wizyta duszpasterska, jako katolik występowałeś pod Nickiem 8576sd ? Czy jako lokator ? I wówczas otworzyłeś swe serce ?
                Zapewne wizytujący przeciął by wówczas ten nurtujący Ciebie węzeł gordyjski, który stwarzasz…
                • grazka_21_63 Re: SZCZEKAJĄCY PIES 07.03.12, 09:06
                  no nieeee...! proszę się troszkę zastanowić nad tym, co szanowny sąsiad pisze. Ja wiem, że zaraz padną słowa, że forum jest od tego, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię, ale są pewne granice rozsądku...Bardzo proszę, darujmy sobie osobiste wycieczki szczególnie w tak drażliwych kwestiach...
                  • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 08.03.12, 08:22
                    grazka_21_63 napisała:

> no nieeee...! proszę się troszkę zastanowić nad tym, co szanowny sąsiad pisze.
                    > Ja wiem, że zaraz padną słowa, że forum jest od tego, żeby każdy mógł wyrazić s
                    > woją opinię, ale są pewne granice rozsądku...Bardzo proszę, darujmy sobie osobi
                    > ste wycieczki szczególnie w tak drażliwych kwestiach...
                    szukam pomocy nie wojny :)
                • fajnywielanek Re: SZCZEKAJĄCY PIES 07.03.12, 09:54
                  przepraszam, jeżeli uraziłem, taki jestem i zawsze....
                  • 8576sd Re: SZCZEKAJĄCY PIES 08.03.12, 08:21
                    fajnywielanek napisał:

> przepraszam, jeżeli uraziłem, taki jestem i zawsze....
                    spoko od tego jest forum :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka