Dodaj do ulubionych

Parkowanie przed 103

18.02.12, 12:29
Mam ogromną prośbę do właścicieli samochodów parkujących notorycznie i całymi godzinami przed blokiem 103. Jeśli koniecznie musicie to robić to przynajmniej stawiajcie Państwo samochody w taki sposób, aby można było swobodnie podjechać do pozostałych dwóch klatek. My też mamy wcale nie rzadką potrzebę wniesienia zakupów czy nawet ciężkich mebli. Marek samochodów wymieniał nie będę bo większość mieszkańców wie o kogo chodzi. Bardzo liczę na Państwa wyrozumiałość.
Obserwuj wątek
    • mikweg Re: Parkowanie przed 103 21.02.12, 11:27
      Uważaj sąsiedzie - ostatnie moje zakupy, gdzie zaparkowałam na około 30 minut tylko wypakować torby, obróciłam dwa razy z zakupami kosztowało mnie mandacik. Takich mamy sąsiadów kochanych. Nie myślą, że jak wezwą do kogoś kto uporczywie stawia nagminnie codziennie parkuje to dostanie kilku fajnych sasiadów :)
      • route67 Re: Parkowanie przed 103 22.02.12, 02:34
        niestety z parkowaniem będzie coraz gorzej/trudniej i trzeba się na to jakoś przygotować, bo nie mamy na to wielkiego, realnego wpływu.

może to temat do poruszenia na zebraniu?

nie wiem jakie są nastroje wśród ogólu mieszkańców naszego osiedla na dzień dzisiejszy, wiem natomiast że im wiecej nas tu mieszka, tym wiecej samochodów będzie wjezdzalo na teren osiedla i bedzie tu parkować. czy się to komuś podoba, czy nie - i zawsze pewnie znajdzie się ktos "zyczliwy" kto zadzwoni do SM, wyegzekwuje liścik za wycieraczką, no trudno. W sumie takie chcieliśmy oznakowanie, takie mamy.

chyba juz o tym tu wspominałem kiedyś - nie ma gdzie zostawiać samochodów, nie każdy ma garaż, problemem nie jest złośliwość tych parkujących na osiedlu, problemem jest brak innej alternatywy na pozostawienie samochodu ("zostaw sobie pod Kauflandem" jakoś mnie nie przekonuje). Szczególnie dotyczy to mieszkańców którzy nie mają miejsca w garazu/garazowcu (nieistotne z jakiego powodu, moze kogoś nie było stać, może ktoś wynajmuje tu tylko mieszkanie, różnie bywa). Naszemu osiedlu daleko jeszcze do naprawde zatloczonych osiedli "warszawskich" gdzie porozjezdzany jest kazdy kawalek zieleni i chodnika i oby nigdy u nas do takiego stanu nie dopuścić, ale czy naprawde takim dramatem jest parkowanie OSOBÓWEK wzdłuz kraweznika, żeby od razu wzywać SM? Pomijam sytuacje w których wjezdza i parkuje pod oknami jakies wielkie dostawcze bydle jak kiedys to namietnie robił "schulstad", ale nie popadajmy w skrajności. Ja rozumiem, że jak ktoś zapłacił krocie za garaż to może go irytować że inni parkują pod blokiem. Czasami jednak przydałoby sie troche życzliwości...

ps.
        tak, mam miejsce w garażu, parkowanie pod blokiem mi osobiście nie jest do szczęścia potrzebne. ale nie jestem na tym osiedlu sam.
    • megi-27 Re: Parkowanie przed 103 08.05.12, 19:18
      niestety ani znaki ani prosby nie poskutkowały, samochód jak był parkowany tak jest, zmienia się tylko marka, ale własciciel ten sam.
      to na prawde tak ciężko zrozumieć że nie mieszka się w bloku samemu i może ktos inny także chciałby podjechac na chwile pod klatkę i wypakować ciężkie zakupy itp.
      • dd_zabki Re: Parkowanie przed 103 08.05.12, 21:39
        To jest jawne cwaniactwo. Tłumaczenie, że nie mam garażu !!! ??? Ja od jutra systematycznie dzwonię i każdemu tak radzę do straży miejskiej. Nie można przejść. A co na wypadek pożaru. Kur20 co to jest !!! Osiedle czy parking !!!

• route67 Re: Parkowanie przed 103 11.05.12, 12:55
          dd_zabki napisał(a):

> To jest jawne cwaniactwo. Tłumaczenie, że nie mam garażu !!! ??? Ja od jutra s
          > ystematycznie dzwonię i każdemu tak radzę do straży miejskiej. Nie można przej
          > ść. A co na wypadek pożaru. Kur20 co to jest !!! Osiedle czy parking !!!
          >

super, czyli teraz jak wyjade z garazu zeby zapakowac np. rower na bagaznik dachowy (czego zrobic nie moge w garazu ze wzgledu na ograniczenie wysokosci) to dzieki "zyczliwosci" sasiadow dostane mandat jesli nie zdaze w wyscigu ze straza miejska?
          no bomba, rewelacja.

rozumiem frustracje, sam - chocby w podobnej sytuacji jak napisalem wyzej - mam problem jak wszystko jest pozastawiane, ale tak to jest. u nas i tak JESZCZE jest luzno, na innych osiedlach ludzie robia istne wyscigi do kawalka trawy na ktorym mogli by zostawic samochod...

to moze jak ktos przyjedzie wypakowac zakupy to tez nalezy dzwonic po straz miejska?
          no ok, dzwońmy zatem chóralnie. z jednego ekstremum w drugie.

ja nikogo nie bronie ani nikogo nie oskarzam, ale mamy takie osiedle jakie mamy. jakos kiedy gazik "zamknal" parking od strony 111 ze wzgledu na swoje wykopki to jakos nikt larum nie podnosil...

wszyscy jestesmy i bedziemy skazani na parkowanie na terenie osiedla mimo zakazu, czy to czynne czy bierne i musimy z tym zyc, bo ani nasz developer nie pomyslal o tym ze problem taki sie pojawi, ani zarzadca nic w tych kwestiach nie robi. najwyrazniej doszli do sprytnego wniosku, ze sami sie najlepiej pozagryzamy.
          • megi-27 Re: Parkowanie przed 103 11.05.12, 20:05
            route 27 myślę, że źle zrozumiałeś wpis, nie chodzi tu o postawienie samochodu na 5-15 min, aby cos zapakować/wypakować itp. ale na stawianie samochodu od rana do wieczora i to w taki sposób ze nie sposób go ominąć. Myślę że mieszkańcy 103 ( nie znam tak dobrze z pozostałych bloków, aby sie wypowiadać) sa na tyle wyrozumiali że nie przeszkadz im samochód zostawiony na chwilę i na pewno nie będą dzonic po straż. Ale robienie sobie parkingu przed klatka i zastawianie przejazdu przez cały dzień to przegięcie.
            Od kilku dni jest postęp- samochód nie parkuje już pod klatką, udało się znaleźć miejsce, widac jak sie chce to się da zrobić:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka