Dodaj do ulubionych

Po zimie: rozjeżdżone trawniki zmieniły się w b...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 14:07
LRY, EPA, WGR, LU itp. zawsze parkuje na trawnikach, a straż miejska ma to gdzieś, nawet im się przyjechać nie che jak się zadzwoni :(
Obserwuj wątek
    • Gość: RMF Sami se rozjezdzili, to niech toną IP: *.speedsoft.pl 02.03.12, 14:21
      Najpierw sami parkują, bo legalne zostawienie auta na parkingu to "aż 140zł", a później pretensje do garbatego, że błoto, że wiocha, że syf. Gdzie oni mieli głowy, gdy kupowali samochody? Jak się kupuje samochód, to trzeba się po prostu liczyć, że jednym z kosztów utrzymania jest opłata za parkowanie na parkingu! I po prostu wykupić miejsce, czy to pod blokiem, czy pod firmą.

Wtedy nie będzie ani syfu, ani wstydu. Tylko który kierowca to zrozumie? Zamiast tego jest łatwiej występować z kolejnymi roszczeniami i szukać księcia z bajki, co za pieniądze innych wybuduje jaśniepanowi parking pod domem.
      • Gość: Creane Re: Sami se rozjezdzili, to niech toną IP: *.pzu.pl 02.03.12, 15:47
        Pokaż mi mądralo parking w centrum Warszawy za 140 pln za miesiąc. W strefie płatnego parkowania zostawienie samochodu na ulicy to wydatek rzędu 40 pln. Samochodem spod Warszawy jadę do Centrum około 50 minut, komunikacja miejską dwa razy tyle. Postaw się teraz w mojej sytuacji i powiedz jak byś dojeżdżał do pracy ?

Nie pozdrawiam nie myślących
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie odwracaj kota ogonem! IP: *.jmdi.pl 02.03.12, 16:05
          Nikt nie pisał o centrum, tylko o osiedlu na Białołęce.
          Twoje przemyślenia na temat dojazdu z wiochy do centrum nikogo nie interesują, więc zachowaj je dla siebie.
        • rydzyk_fizyk Re: Sami se rozjezdzili, to niech toną 02.03.12, 22:16
          To już nie jest nasz problem, że nie stać cię na samochód.
        • Gość: ewa Re: Sami se rozjezdzili, to niech toną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 09:14
          nie masz zajęć w tym zus-ie ? czy czytanie i komentowanie należy do twoich obowiązków ?
        • Gość: wqrvion Re: Sami se rozjezdzili, to niech toną IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.12, 22:15
          a trzeba doopsko wieźć pod same drzwi fabryki??? Pod domem też parkujesz jak najbliżej na trawie pod drzwiami do klatki.
          P&R kołku a później komunikacją a jak nie pasi to wracaj do łojców rolę obrabiać.
      • benek56 Re: Sami se rozjezdzili, to niech toną 02.03.12, 17:49
        Problem w Warszawie (i chyba nie tylko) jest znany nie od dziś. Jest to oczywiście wina gmin, miasta i ZDM (w zależności od usytuowania), czyli trzech państwowych instytucji, które nie wywiązują się ze swoich oboeiązków. Np. na Grochowie, przy rondzie Wiatraczna powstało centrum handlowe (nie wiem jak to nazwać inaczej). Gmina zgarnęła kasę za grunt i na tym rola gminy się skończyła. Efekt: parking podobny jak na załączonym obrazku. Zresztą przykładów można wymieniać wiele. Ostatnio podjechałem na komisariat przy Grochowskiej. Myślicie, że było inaczej?
    • uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 02.03.12, 14:27
      towarzysze biale kolnierzyki niech nie zabieraja glosu w sprawach, na ktorych sie nie znaja... bloto jest, bo o tej porze byc musi, a chodniki nie sa wam potrzebne do zycia... ratusz sugeruje zakup modnych kaloszy z wizerunkiem euro 2012...w nich nawet zboczeniec was nie dogoni...
      przeciez sie buduje...placcie, glosujcie na nas i mordy w kubel... nie chcecie chyba powrotu tego zlego kaczora....

POlska w bu..elu, zagrabimy wiecej, tu i teraz, by gnilo sie wam lepiej...
      • Gość: egon Re: warszawiakom zachcialo sie walza a dostali st IP: 157.166.216.* 02.03.12, 16:34
        dokładnie, na kogo głosowały te białe lemingowe kołnierzyki jestem bardzo ciekaw, dla mnie moga się nawet w tym błocie tarzać :-)
        • uzdek98 Re: warszawiakom zachcialo sie walza a dostali st 02.03.12, 16:50
          sie glosowalo za hanka stolez i ryzym oszustem to sie ma... chcacemu nie dzieje sie krzywda...
          • asperamanka Re: warszawiakom zachcialo sie walza a dostali st 02.03.12, 20:05
            Przeważnie się za hanką nie głosowało, bo się głosowało na wójta u siebie, jeśli już.

Po drugie w Warszawie jest po prostu za dużo aut w stosunku do dostepnej liczby miejsc parkingowych.

I po trzecie, na całym świecie regułą raczej jest, że do takich centrów biurowych ogromna większość pracowników przyjeżdża komunikacją publiczną.
    • Gość: wawasawa Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 14:39
      Ależ skąd te narzekania? Przecież ostatnio mamy w kraju modę na "nie narzekanie" - racjonalna ocena, nawet największego g..... jest passé. Zresztą p. Ewa na pewno głosowała na swoich idoli z PO - dlaczego więc pisze do GW? niech zwróci się do HGW - na pewno jej odpowie... o tych kaloszach...
      • w.s3 Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 18:52
        Gość portalu: wawasawa napisał(a):

> Ależ skąd te narzekania? Przecież ostatnio mamy w kraju modę na "nie narzekanie
        > " - racjonalna ocena, nawet największego g..... jest passé. Zresztą p. Ewa na p
        > ewno głosowała na swoich idoli z PO - dlaczego więc pisze do GW? niech zwróci s
        > ię do HGW - na pewno jej odpowie... o tych kaloszach...
        g........ to masz pewnie w głowie, bo co PO ma do deweloperów stawiających biurowce.
        • rydzyk_fizyk Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 22:19
          Masz rację - Warszawą rządzi nie Platforma a BBWR natomiast uchwalaniem MPZP zajmują się developerzy ;)
    • Gość: Bieszczadnik Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.12, 14:42
      Wypraszam sobie wiejską drogę w Bieszczadach. U nas w górach, to albo asfaltowe albo wysypane tłuczniem i nie ma syfu, czy błota; chyba że pseudo warszawka poszpanować przyjedzie.
      • nessuno Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 15:20
        Gość portalu: Bieszczadnik napisał(a):

> Wypraszam sobie wiejską drogę w Bieszczadach. U nas w górach, to albo asfaltowe
        > albo wysypane tłuczniem i nie ma syfu, czy błota; chyba że pseudo warszawka po
        > szpanować przyjedzie.

Wybacz Bieszczadniku,ale ja w Twoje Bieszczady nie przyjeżdżam,aby szpanować lub się lansować,nie wszyscy mają taką potrzebę.Ja tam jeżdżę,aby odpocząć,popodziwiać widoki,połowić rybki w Zalewie a przede wszystkim,nikomu nie rzucać się w oczy,więc nie uogolniaj :-)
        • w.s3 Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 18:54
          nessuno napisał:

> Gość portalu: Bieszczadnik napisał(a):
          >
          > > Wypraszam sobie wiejską drogę w Bieszczadach. U nas w górach, to albo asf
          > altowe
          > > albo wysypane tłuczniem i nie ma syfu, czy błota; chyba że pseudo warsza
          > wka po
          > > szpanować przyjedzie.
          >
          > Wybacz Bieszczadniku,ale ja w Twoje Bieszczady nie przyjeżdżam,aby szpanować lu
          > b się lansować,nie wszyscy mają taką potrzebę.Ja tam jeżdżę,aby odpocząć,popodz
          > iwiać widoki,połowić rybki w Zalewie a przede wszystkim,nikomu nie rzucać się w
          > oczy,więc nie uogolniaj :-)
          < Jak ch.......ja można zrobić w ch............ja ?
      • Gość: Rambo Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: 199.67.203.* 02.03.12, 16:16
        Tak przyjedzie pseudo warszawka i zrobi z asflatowej drogi gruntową z dziurami. Buahahahaha
    • Gość: głowa Straż miejska a klepisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 14:44
      SM zima pozwala parkować na chodnikach bo nie widzi co jest pod śniegiem/lodem/breją, następnie podjeżdżają i stwierdzają że jest "klepisko" czyli nie ma trawnika nie ma problemu.
      Może ktoś w tym mieście zająłby się terminem "klepiska" w miejscach gdzie ewidentnie był czy powinien być trawnik!!
      Większość "klepisk" to zasługa pracy lub nie pracy Straży Miejskiej i to krótka recenzja ich pracy, szczególnie w zimie i okresie roztopów. Póżniej to można tylko trawe od nowa siać i tak w koło macieju.
      • Gość: joj Re: Straż miejska a klepisko IP: *.aster.pl 02.03.12, 20:23
        A po co siać trawę? Żeby psy miały gdzie sr.ać?
    • Gość: Gość Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: 167.202.201.* 02.03.12, 14:46
      To ja moze odpowiem na ostatni list - nie prosze Pana, SM tego nie widzi. Tak jak nie widzi setek innych miejsc w tym mieście, gdzie łamane jest prawo.
    • izomorfia3 Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... 02.03.12, 14:53
      I pomyślec ,że za pół roku znowu z wsi na wieś wróce ech ...
    • Gość: palikmiot Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 15:09
      "Pracuję w pobliskim biurowcu przy skrzyżowaniu. Kilka razy dziennie wraz z kilkoma tysiącami ludzi poruszam się chodnikiem wzdłuż Marynarskiej, który w tej chwili przypomina wiejską drogę w Bieszczadach. "

Toż to przecież jak u Pani w domu, Pani Izo.
    • Gość: zapra Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.t-mobile.pl 02.03.12, 15:11
      przynajmniej mają gdzie parkować, szczęściarze..
    • sharn1 Na tych Nowodworach to byłem 02.03.12, 15:15
      chyba takich zagrań zabraniają przepisy.

Z 12 bloków wciśniętych na małej działce i żadnych parkingów.

Pod wieczór nie ma szans na prawidłowe zaparkowanie auta w obrębie 2, 3 kilometrów.

"Osiedle Pod Dębami" - budował BARC.
    • Gość: dorota Re: Po zimie: rozjeżdżone trawniki zmieniły się w IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 15:19
      Ha, dziś właśnie zagadnęłam w tej kwestii strażników spotkanych w al. Solidarności, gdzie na odcinku między Wronią a nowym budynkiem z Rossmanem i Żabką kierowcy pracowicie rozjeżdżają resztki trawnika. I co usłyszałam? Otóż zmartwiona funkcjonariuszka odpowiedziała, że niestety nie może ukarać nikogo za parkowanie na błocie. Bo przepisy.
      A "to" jej zdaniem, niestety nie był trawnik.
      • michal747 Re: Po zimie: rozjeżdżone trawniki zmieniły się w 02.03.12, 16:52
        Potem się "zmartwiona strażniczka" dziwi, że miasto nie ma dla niej na podwyżkę; nie przyjdzie jej do głowy, że kasa poszła na coroczną rewitalizację zieleni..
    • podany_login_jest_juz-zajety "najCIĘŻEJ". O, jak ciężko! 2 tony 02.03.12, 15:26
      chodziło zapewne o wyraz 'najtrudniej'. Chłopska polszczyzna
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Głupiś. IP: *.jmdi.pl 02.03.12, 16:03
        Ciężka może być nie tylko waga, ale i np. praca, przestępstwo itp. Jakbyś czytał trochę książek, to nie rozumiałbyś wszystkiego tak dosłownie, chłopie.
        • podany_login_jest_juz-zajety niegłupim 02.03.12, 16:20
          Tak, w pewnych konstrukcjach stylistycznych - tak. Ciężka praca, ciężkie życie. Ale zasadniczo po polsku ten przysłowek to "trudno". "TRUDNO znaleźć miejsce", a nie "CIĘŻKO znaleźć miejsce". Naprawdę fraza 'ciężko znaleźć miejsce' (tak, jak supermodne 'ciężko powiedzieć') nie brzmi Panu, nomen omen, cieżkawo?...
    • Gość: T789 Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: 212.69.73.* 02.03.12, 15:39
      Moim skromny zdaniem jest to iż Miasto Stołeczne Warszawa niedba o kierowców.
      Tam gdzie powinien być parking montuje się słupki odgradzające od jezdni.
      Po co komu chodnik szerokości 15-20 m czy tam niepowinny być wyznaczone miejsca parkingowe dla samochodów osobowych?Oczywiście z zachowaniem chodnika dla pieszych.

Nie no po co lepiej odgrodzić !!!!!!
      • Gość: tomek Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: 91.198.145.* 02.03.12, 16:11
        > Po co komu chodnik szerokości 15-20 m

Gdzie widziałeś taki chodnik w Warszwie? Link do mapy googla wycentrowanej na takim szerokim chodniku poproszę.

> Moim skromny zdaniem jest to iż Miasto Stołeczne Warszawa niedba o kierowców.
        Też tak uważam. Parkowanie jest zbyt tanie. Gdy od wielkiego święta robię objazd po Warszawie żeby pozałatwiać kilka spraw na raz, to gdyby nie to, że mam cały samochód wyładowany pakunkami do tego mi niezbędnymi, to wolałbym jeździć autobusem. Nie ma możlwiości zaparkowania samochodu pomimo ogromnej ilości miejsc parkingowych w centrum. Gdyby parkowanie było po 5-10 pln za drugą i następną godzinę, problem korków i niedostatku parkingów zostałby rozwiązany.

> Tam gdzie powinien być parking montuje się słupki odgradzające od jezdni.
        Tam gdzie powinien być szeroki na minimum 1.5 metra chodni są zaparkowane graty. Elegancja-Francja. Przykład - Emilii Plater, od Nowogrodzkiej na południe.

• wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 16:27
          Jak Ci sie nie podobaja korki i zaparkowane graty to sie wyprowadz we wspominane tu Bieszczady.
          • Gość: tomek Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: *.aster.pl 02.03.12, 18:06
            1) Dlaczego mam się wyprowadzać z miasta, w którym się urodziłem? Bo stado buraków przyjezdnych i miejscowych nie respektuje przepisów ruchu drogowego?
            2) Nawet jak wyprowadzę się w owe Bieszczady, to przyjedzie mi tam na "wywczasy" jeden z drugim taki "biały kołnierzyk", i postawi swojego grata byle gdzie, bo on wielki turysta na szlak wyszedl;
            3) Jak się nie podobają przepisy ruchu drogowego jasno precyzujące, gdzie kiedy i jak można parkować, bo przestań jeździć samochodem, albo przynajmniej - przestań go parkować wyłączając z tego powierzchnie, których jesteś właścicielem.
            • wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 18:28
              A gdzie ja napisalem, ze parkuje niezgodnie z przepisami ruchu drogowego?:) W kazdym razie skoro jestes z Warszawy, to cofam moja propozycje wyprowadzki. Nieslusznie wzialem Cie za przyjezdnego i niniejszym bije sie w piers. Po prostu moim zdaniem zamiast podnosic cene parkowania nalezy budowac nowe parkingi.
              • Gość: tomek Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: *.aster.pl 02.03.12, 18:36
                Nigdzie, przepraszam, mój wniosek nie był poparty argumentami.
                • Gość: Dzik Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.12, 10:01
                  Jeszcze zacznijcie się kiziać.
                  Rozmowa dwóch idiotów.
                  • wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 07.03.12, 21:02
                    Glodnemu chleb na mysli. Chcialbys sie pokiziac z ktoryms z nas co pedziu?
              • asperamanka Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 19:58
                wutang4eva napisał:

> Po prostu moim zdaniem zamiast podnosic cene parkowania nalezy budowac nowe parkingi.

Nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę. Zbudowany parking musi na siebie zarobić. Koszt projektów, które znam po linii zawodowej, realizowanych w innych miastach, jest taki, że parkowanie musi kosztować około 6 złotych za godzinę, zeby się inwestycja zwróciła. Jeżeli parkowanie na ulicy będzie tańsze, to nikt nie będzie budował parkingów, bo nie znajdzie na nie chętnych.

• wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 07.03.12, 21:04
                  I tak szybciej na siebie zarobi niz sciezka rowerowa:)
              • Gość: arch. K. Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 02.03.12, 21:12
                To wybuduj parkingi i wynajmuj miejsca z darmo. Koszt budowy to ok 100tys złotych za miejsce postojowe.
                • wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 07.03.12, 21:05
                  Nie trzeba budowac parkingow, wystarczy umozliwic parkowac tam gdzie sie da, np. na nieuzywanych pol roku sciezkach rowerowych :)
    • Gość: tomek Grzęzną nie białe kołnierzyki IP: 91.198.145.* 02.03.12, 16:04
      a biali murzyni. Zapie...ją do niewolniczej pracy kisnąc w korkach, a na czas odrabiania pańszczyzny zostawiają dorobek życia na trawniczku, żeby był "na oku".
    • Gość: c Białe skarpetki IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 16:13
      Białe skarpetki, czarne pantofelki, z ku-ta-si-ka-mi. Frędzelkami znaczy
    • Gość: Tirinti Służewiec to zadupie IP: *.pl.netia.com.pl 02.03.12, 16:17
      Szkoda, że prezesi tego nie rozumieją. No ale cóżoni mają miejsca w garażach a dobro pracowników mają w d. Dlatego pracownicy odwzajemniają siętym samym i nie starają siędobrze wykonywać swoją pracę.
      A wystarczy przenieść firmędo JAnek, Marek lub Łomianek i znikają problemy z parkowaniem.
    • Gość: raa to nie ma zwiazku z bialymi kolnierzykami IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 16:21
      tam po prostu jest slaby dojazd i nie ma miejsc, oczywiscie kazdy powinien dojezdzac komunikacja z domu..
      ale nie zawsze tak mozna, czasem trzeba dzieci odebrac skads tam, zrobic zakupy itp.

sam nie mam dzieci i kilka razy mialem 'przyjemnosc' byc w tamtych okolicach samochodem, jednak udalo mi sie wjechac na parking dla gosci
      • Gość: tomek Re: to nie ma zwiazku z bialymi kolnierzykami IP: *.aster.pl 02.03.12, 18:14
        Z tym słabym dojazdem, to chodzi ci o linię tramwajową czy kolejową? Brakuje buspasa żeby autobusy nie stały w korkach? Za chwilę będzie tam dociągnięta trasa ekspresowa....
        • Gość: Jaga Re: to nie ma zwiazku z bialymi kolnierzykami IP: *.devs.futuro.pl 03.03.12, 09:35
          gdzie ta trasa? Do Łomianek? Żartujesz chyba. Nie ma na nią kasy. Nawet nie ma kasy na Trasę Mostu Północnego po stronie Chomiczówki.
    • Gość: seb Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.acn.waw.pl 02.03.12, 16:29
      niestety, tak to wygląda, te samochody w AL.JPII miedzy Dzielną i Nowolipkami parkują tam codziennie, rozjezdzając trawnik. Kiedyś zwróciłem uwagę przechodzącym SM to odpowiedzieli że trzeba zgłosić przez telefon bo oni bez zgłoszenia nie interweniują. Nieważne że są łamane przepisy, SM sobie codziennie obok tego przechodzi i olewa. Paranoja, czyli jak kogoś napadają a oni zobaczą to najpierwa trzeba zadzwonić do centrali. Chory kraj...
      • Gość: m. Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: 31.61.110.* 03.03.12, 09:35
        Rozjeżdżają trawnik, bo osłupkowano wjazd po chodniku. Tam są hektary pustego chodnika i można by urządzić w to miejsce kilkanaście miejsc postojowych dla okolicznych mieszkańców, ale po co, skoro można pierdyknąć słupki. Teraz więc wjeżdżają przez trawnik i tym samym jest to dowód, że "trzeba" zafundować kolejnych kilkadziesiąt słupków.
    • wutang4eva Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... 02.03.12, 16:34
      Problem z parkowaniem na Sluzewcu jest niewatpliwie ogromny. Wybudowanie szybko parkingow potrwac moze dluzgo ale mozna w latwy sposob pomoc ludziom w parkowaniu. Miejsca duzo tam nie ma na chodniku, wiec nalezy zlikwidowac sciezke rowerowa na Woloskiej a w jej miejsce umozliwic parkowanie kierowcom. I tak przez pol roku nikt tej sciezki prawie nie uzywa.
      • Gość: tomek Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: *.aster.pl 02.03.12, 18:16
        > Miejsca duzo tam nie ma na chodniku

A ja myślałem, że od parkowania są parkingi będące częścią jezdni, a chodniki są od chodzenia. Może zabrać jeden pas ruchu i urządzić na nim parking?
        • wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 02.03.12, 18:23
          Wlasnie to napisalem, ze chodniki tam sa dosyc waskie, wiec na parkowanie miejsca tam nie ma. Za to na nieuywanej przez pol roku sciezce jak najbardziej tak. Nie moze byc tak, ze tysiace ludzi nie ma gdzie parkowac bo paru ludzi ma ochote sobie pojedzic na rowerach czy tez innych dziwnych sprzetach rekreacyjnych w srodku miasta.
          • Gość: tomek Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko IP: *.aster.pl 02.03.12, 18:35
            > rekreacyjnych

Nie wiem jak inni rowerzyści, ale mogę Ci zaproponować takie zawody, ty samochodem ja rowerem, start skrzyżowanie Postępu i Cybernetyki, koniec w jakiejś sypialni po drugiej stronie Wisły, może Praga? Doliczę sobie 10 minut na prysznic. Oczywiście w godzinach w których wraca się z pracy do domu, czyli start 16.30?

I jeśli coś nie może być, to nie może być tak, że tysiące baranów jeździ samochodem nie zastanawiając się, co z nim zrobi jak już dojedzie do celu. Samochód to świetne narzędzie pracy i środek komunikacji, ale bez przesady - nie podporządkowujmy miasta samochodom, bo będzie wyglądało jak Los Angeles, Moskwa albo jakieś afrykańskie miasto....
            • wutang4eva Re: Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe ko 07.03.12, 21:00
              Ja jade 16 kiliometrow w 30-40 minut z pracy do domu przez centrum, wiec pewnie bym wygral :) Tramwajem plus metrem 75 wiec zaoszczedzam poltora godziny dziennie, rowerem nie probowalem i nie zamierzam bo normalny w miare jestem :)
    • Gość: tucco Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.acn.waw.pl 02.03.12, 16:45
      A ja mam wszystko w d... Do roboty jade rowerem!
      Zainwestowałem w dobry deodorant i też mam wszystko w d....
    • Gość: wodnik55 Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 17:02
      nie wiem o co ten krzyk macie warunki jak u siebie w domu na ścianie wszchodniej.
      Warszawa powinna się nazywać stolicą ściany wschodniej a nie kraju
    • Gość: F "biale kołnierzyki" znowu w swojskim gnoju IP: *.180.24.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.12, 17:03
      "białe kołnierzyki" - młodzi , słabo wykształceni , niedawno przybyli do wielkich miast narzekają na błoto i zniszczone chodniki, które sami zniszczyli swoimi (tzn. raczej należącymi do banku bo kredyt na xxx lat ) współczesnymi furmankami

przecież ta świeżo przybyła do miasta tłuszcza musi rozjechać chodnik a potem trawnik, żeby postawić swoją furmankę

potem narzeka , że ma błoto
      a jeszcze parę lat temu nie przeszkadzało mu/jej , że kury waliły kleksy po całym obejściu
      • Gość: Dzik Re: "biale kołnierzyki" znowu w swojskim gnoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.12, 10:06
        A ty pseudo warszawiaku popylasz sobie tramwajem lub autobusem i przez okno patrzysz i zazdrościsz jak to inni jadą samochodem.
        • Gość: F Re: "biale kołnierzyki" znowu w swojskim gnoju IP: *.204.65.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.12, 16:50
          pudło - również jeżdżę samochodem, tylko nie parkuję na trawnikach - wsiowy dziku
    • Gość: deeboo Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 17:17
      W normalnym kraju ten, kto wydał zgodę na budowę tych wszystkich biurowców bez wymogu inwestycji w infrastrukturę drogową, powinien siedzieć w kiciu.
    • prawdziwy_ptr Wszędzie rozjeżdżone błoto. Grzęzną "białe kołn... 02.03.12, 17:37
      Osiedle "Pod Dębami" jest dość nietypowe z swoim brakiem podziemnym parkingów na tle innej nowej zabudowy Nowodworów i Tarchomina. Nietypowe jest też to, że nie jest ogrodzone. Mieszkam teraz tam (i nie, nie jestem z poza Warszawy, przeprowadziłem się tam z innej części miasta, bo taniej) i nawet mi się podoba, to że mam przed domem placyk zabaw, a nie wyjazd z podziemnego parkingu. I, że mam blisko do sklepu w tym centrum handlowym.
      140 PLN to rzeczywiście dużo, ale nie znowu jakoś dużo za dużo. 90-100 PLN /miesiąc to raczej norma za wynajęcie miejsca parkingowego (no, chyba, że się kupiło miejsce razem z mieszkaniem).
      To osiedle to jest raczej niższy standard mieszkaniowy. takie CCC - cena czyni cuda. Jakby mnie było stać teraz na utrzymanie samochodu, to pewnie i byłoby mnie stać na mieszkanie w lepszej okolicy ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka