Dodaj do ulubionych

Orange - Zasięg na Heroldów

27.03.12, 19:21
Witam,

Czy ktoś oprócz mnie ma problem ze złapaniem zasięgu w ORANGE? Do tej pory wszystko było ok 5 kresek norma, teraz masakra jak jest 1-2 kreski to cud... zarówno na 2g i 3g...
Obserwuj wątek
    • mkzuk.junk Re: Orange - Zasięg na Heroldów 29.03.12, 12:17
      Wydaje mi się, że mam ten sam problem od kilku dni... Nie mam pojęcia z czym to jest związane.
      • philips36 Re: Orange - Zasięg na Heroldów 02.05.12, 09:17
        Problem jest nie tylko z Orange :( w plusie też zasięg się zmniejszył.
        Złą jakość i zrywanie połączeń obserwuję od jakiegoś już czasu, nie wiem czy słusznie, ale mam teorię, że któraś z ekip budowlanych uszkodziła nadajnik/odbiornik (czy jak się nazywa to urządzenie).
    • j_77 Re: Orange - Zasięg na Heroldów 08.06.12, 20:54
      Długo to trwało, ale wreszcie udało mi się ustalić o co chodzi. Przy okazji - kontakt z Orange pozostawia wiele do życzenia. Otóż przy okazji budowy Mostu Północnego zlikwidowano nadajnik, dzięki któremu mieliśmy zapewniony prawidłowy zasięg. Biuro obsługi klienta (po długim oczekiwaniu) wypowiedziało się, że owszem planowana jest budowa nowego nadajnika, ale nie ma sztywnych dat i tzw. konkretów. Po mojej sugestii, że sami sobie strzelają w kolano, bo cierpliwość licznych klientów na naszym osiedlu ma swoje granice i że taki stan jest niedopuszczalny, uzyskałam informacje, że może we wrześniu coś się w tym zakresie zadzieje... Jestem klientem Orange (wcześniej Idea) kilkanaście lat. No cóż, dzięki temu, że nie jestem obecnie związana umową nie mam sentymentu i zamierzam zrezygnować z usług tego operatora. Myślę, że inni szczególnie Ci, dla których telefon jest narzędziem pracy w tej okolicy postąpią tak samo. Mój domownik ma komórkę w sieci T-mobile. Zasięg pierwsza klasa!
      • mkzuk Re: Orange - Zasięg na Heroldów 11.06.12, 10:19
        W jaki sposób kontaktowałeś się z Orange? Może warto ich jakoś oficjalnie poinformować, że problem istnieje (petycja, pismo...)? Może wtedy Orange zrozumie, że problem występuje..?
        • j_77 Re: Orange - Zasięg na Heroldów 11.06.12, 20:39
          Kontaktowałam się kilkakrotnie poprzez Biuro Obsługi Klienta *100 lub *400. Nie ukrywam, że zajęło mi to trochę czasu, ponieważ trudno było połączyć się z konsultantem. Opcja z oddzwanianiem w ciągu 24 h w przypadku, gdy wszystkie linie są zajęte (co jest normą) też słabo wypada. W końcu 2 x mi się udało porozmawiać z dwoma pracownikami, którzy w ogóle nie zmartwili tematem (nawet nie byli zdziwieni, sprawa ich nie zaskoczyła), a moja interwencja spotkała się z taką reakcją, że jestem wolnym człowiekiem i mam prawo zrezygnować z usług, jeśli mam ochotę lub jestem niezadowolona z sieci Orange... Absolutnie nie było podejścia, że problem należałoby spróbować rozwiązać... Wierzę zresztą, że nie ja jedyna do nich wydzwaniałam i tych sygnałów było więcej. Jeśli sądzisz, że petycją coś się uzyska, nie widzę problemu. W każdym razie, gdyby to miało przynieść pozytywny rezultat to na pewno potrwa to kilka miesięcy, a ja nie wyobrażam sobie kolejnych kilku miesięcy bez NORMALNEGO zasięgu (konsultant poinformował mnie przecież, że we wrześniu może coś się zadzieje, ale to nic pewnego, więc, żeby się do terminu zbytnio nie przywiązywać). Bez problemu można zmienić operatora, gdy się ma umowę abonamentową lub telefon na kartę z zachowaniem dotychczasowego numeru telefonicznego, więc pójdę tą drogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka