Dodaj do ulubionych

Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ...

• Gość: rex Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.12, 06:16
      Wybór tej piosnki jako oprawę muzyczną do Euro 2012 świadczy o tym jak glupawe mamy spoleczeństwo . Sama propozycja tej odpustowej inscenizacji to porażka i wstyd . Teraz tylko brakuje porządnej porażki sportowej i mamy komplet.
    • sselrats Wiejski fart 07.05.12, 06:54
      i to glosny.
      • Gość: Pollena Re: Wiejski fart IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 07:46
        Chyba nie wszyscy forumowicze wiedzą, co znaczy słowo 'farting' po angielsku.

PS Te ściery na głowach tych kobitek - obciachowe na maksa!
        • Gość: jum Re: Wiejski fart IP: *.internetia.net.pl 07.05.12, 07:55
          Te "ściery" to jest strój ludowy. Spójrz na logo Euro, co tam jest? Motywy ludowe, czyli, ze logo to też wiocha i wóz drabiniasty?
          • Gość: Pollena Wiejski fart IP: *.n.ue.katowice.pl 07.05.12, 10:16
            Bardzo dobrze to ująłeś / ujęłaś.
    • czwarty.wymiar Gdzie tam folk?! Zwykła discopolowa popierdółka 07.05.12, 08:01
      Koko zlatuje discopolowym klimatem. Same stroje ludowe to trochę za mało, żeby nazywać to coś folkiem.
    • Gość: ian Re: Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska v IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.12, 08:26
      porównując gołe d..py z oficjalnej piosenki euro oraz katastrofalnie niski poziom całej reszty powiem tylko że to BARDZO DOBRY WYBÓR kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooo
      hhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
    • Gość: alojzy ch. Jestescie zakompleksieni! IP: *.ias.bredband.telia.com 07.05.12, 08:33
      Koko bylo zdecydowanie najlepsze w calej stawce. I nie ma sie czego wstydzic...
      Jestescie zakompleksieni i myslicie, ze jak powiecie prawde o tej piosence, to ktos zauwazy slome w waszych butach.
    • Gość: Krakus Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.n4u.krakow.pl 07.05.12, 09:17
      To jest folk? To jakaś popierdułka a nie folk.
      I dziwię się jakoś że inne nacje jakoś potrafią wyprodukować coś fajnego (artystycznie) i jednocześnie wpadającego w ucho ...
      Folk proszę szanownych Państwa to jest tutaj: www.youtube.com/watch?v=ofOpyTpbZrI

• mrarm Re: Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska v 07.05.12, 09:36
      A ja jestem generalnie przeciwko całemu Euro (strata kasy, nie stać nas na głupoty) ale dystans posiadam - i mogę się raczej uśmiechnąć niż płakać, że mamy taki hymn. Dla mnie jest jajcarski, a folkloru nie doceniamy - a to jest wielkie bogactwo.. byle nie spod znaku Mazowsza, a spod znaku Kapeli ze Wsi Warszawa.
    • zbychus1 Wynik tej piosenki jest odzwierciedleniem stanu... 07.05.12, 09:41
      Wynik tej piosenki jest odzwierciedleniem stanu naszej muzyki rozrywkowej. Dno po prostu, a od spodu jeszcze ktos puka. Wystarczylo wysluchac innych kandydatow, emerytke Rodowicz, znudzonych Wilkow i juz wiadomo dlaczego wygraly babulenki - od nich przynajmniej wialo swiezoscia i wigorem. Ta piosenka to psztyczek w komrercyjna, nudna, powtarzalna muzyke ograniczona do 3 minut na utwor.
    • jestem-z-miasta Doskonały wybór! Wygrała najlepsza piosenka! 07.05.12, 09:46
      Świetnie pasuje do naszej wieśniackiej kadry, buraka trenera, buraka prezesa PZPN, stadionu narodowego wyglądającego jak wielki wiklinowy koszyk i folkowego logo turnieju. Wioska na maksa.
      • Gość: zydomason Re: Doskonały wybór! Wygrała najlepsza piosenka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 09:49
        kadry jak kadry, ale do ciebie pasuje najlepiej.
        • jestem-z-miasta Re: Doskonały wybór! Wygrała najlepsza piosenka! 08.05.12, 10:22
          Koko spoko, ch... ci w oko ;-)
      • Gość: kokoko Re: Doskonały wybór! Wygrała najlepsza piosenka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 12:22
        jak fajna wioska to czego sie wstydzić?
        • jestem-z-miasta Re: Doskonały wybór! Wygrała najlepsza piosenka! 08.05.12, 10:21
          A kto się wstydzi?
    • london13 Re: Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska v 07.05.12, 09:47
      a co warszawiacy mogą wiedzieć o dobrym guście?
      • Gość: Krakus Re: Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska v IP: *.n4u.krakow.pl 07.05.12, 10:07
        A skąd masz pewność że londyńczycy nie brali udziału w tym głosowaniu? ;)
    • Gość: to ja:) Jestem na nie, ale... IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.12, 09:50
      Jestem na nie, ale gdyby została wybrana inna piosenka na ten niby hymn polskiej reprezentacji nikt by o niej mówił. Radio kilka razy by zagrało piosenkę Maryli Rodowicz lub "Czyste szaleństwo" Libera i nikt by o tym nie wspominał, nie byłoby tego całego szumu medialnego. A tak wszyscy wiedzą, że był plebiscyt i taki "hymn" mamy. A w sobotę na weselu to był hit, koko spoko:)
    • nie_pozwalam To lepsze niż "Widziałam ptaka cień" 07.05.12, 09:54
      albo "Wszystko się może zdarzyć".
      Nasi piłkarze pewnie popiszą się tak jak na poprzednich mistrzostwach, ale przynajmniej piosenką się wyróżnimy.
      • Gość: Krakus Re: To lepsze niż "Widziałam ptaka cień" IP: *.n4u.krakow.pl 07.05.12, 10:05
        Nie ma co pisać o poprzednich mistrzostwach Europy bo dla naszej repreentacji ich jeszcze nigdy nie było (w sensie finałów).
        Przypominam, że jeszcze nigdy naszej reprezentacji w "piłkę kopaną" nie udało się zakwalifikować do finałów mistrzostw Europy.
        W tych bierzemy udział bo wślizgnęliśmy sie "boczną furtką" jako gospodarze :->
    • Gość: Kinga Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 10:11
      Nie pamiętam, kto powiedział, że demokracja, to niesłuszne założenie, że większość społeczeństwa jest mądra... No i teraz widzimy, jaką mamy naszą większość...
    • tony.c Typowe gusta słuchaczy radia Z i tvn ów:) 07.05.12, 10:13
      Tak wyglądacie
    • Gość: dominika A jak dla mnie może być :) IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 10:32
      Szczerze? Czego tu się wstydzić? Kobitki są sympatyczne, śpiewają z serduchem, a pioseneczka skoczna i wpada w ucho. Ambitna być nie musi, wszak euro samo w sobie ambitną imprezą też nie jest - finansowo owszem, ale kibicom upłynie pod znakiem lejącego się strumieniami browara, wrzasków w pubie i karkówki z grilla...wysoka kultura to to nie jest. Chcemy takiej, to idźmy do filharmonii. Polska wieś barwną jest i mówię to jako osoba z miasta. Obcokrajowcy z Zachodu nie przyjeżdżają podziwiać wątpliwych uroków metropolii, bo tego mają u siebie więcej niż my, i w lepszym wydaniu, tak samo nie przyjeżdżają słuchać poezji śpiewanej, patosem dorównującej dziełom Mickiewicza, tylko czegoś, co będą mogli sobie ponucić pod nosem. To zadanie będzie spełnione i o to tylko chodzi :)
    • Gość: ob Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 10:35
      Szajs i żenada!
    • posterunkowy kukuryku 07.05.12, 10:46

sportowe kury
      • placeboeffect Re: kukuryku 07.05.12, 12:02
        nie rozumiem jaki jest porblem, zeby z tej piosenki po prostu sie smiac. przeciez nie odwolamy Euro bo piosenka jest "ludyczna". jest jaka jest i teraz musimy jakos przezyc czerwiec z "koko roko". ja juz serdzecznie dziekuje za "koko" bo za kazdym razem jak slysze to od razu mi sie geba cieszy (osobiscie wole sie usmiac nawet z siebie niz drzec szaty i plakac pod sciana, ze wstyd taki). co tam? zanim ktos sie zorientuje Euro sie skonczy i nikt o "koko" nie bedzie pamietal. nie wiem dlaczego ludziom sie wydaje, ze ludzie z innych krajow tylko czekaja na nasza piosenke (prawda jest taka, ze oni to maja gdzies tak jak mi jest obojetna piosenka hiszpanska albo rosyjska)
        • placeboeffect Re: kukuryku 07.05.12, 12:30
          A tak przy okazji to chociaz w tym "koko roko" chociaz jest cos o pilce nozej. dopiero wczoraj wysluchalam co bylo na "ofercie". babcie niby zacofane a spiewaja na temat. zespol zakopower (czy jak ich tam zwal) spiewa o ping-pongu :-) na polskim pale by dostali- praca nie na temat. u babc jest wszystko co ma byc - jest pilka co leci wysoko (chyba w kosmos), jest smuda, sa zadowoleni kibice w polce i na ukrainie.
    • pazza.eu No i dobrze, ze smieszna ta piosenka!!!!!! 07.05.12, 18:14
      Przeciez to nie hymn narodowy!!!!!
      Dziwaczne to bylo "dzielo" z ostatnich ME - "Do przodu, Polsko, do boju Polsko"... i dalej w tym stylu.
      Brzmialo jak surmy zbrojne spod Grunwaldu!!!
      Patetyczne, idiotycazne patriotyczne, ksenofobiczne ... mozna wiecej epitetow w tym stylu, ale po co?!
      Wole zdecydowanie to KOKO KOKO EURO...
      SPOKOOOOOOO! ;)
    • Gość: mig A mi się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 08:54
      i tak nic lepszego nie było do wyboru. Najpierw głosujecie a później narzekacie
    • Gość: koko Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 14:01
      Niech politycy się zastanowią nad swoim postępowaniem. Może ten naród nie taki głupi jak go oceniają takie autorytety jak :mleczko wójcik i paru innych zapchlonych mędrców. Daje do myślenia i niech każdy się liczy z głosem ludzi (nie koniecznie ludu). Kto inteligentny to zrozumie.
    • Gość: koliberysta Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.pools.arcor-ip.net 08.05.12, 18:20
      Szczerze mówiąc mam gdzieś co o nas pomyślą obcokrajowcy w związku z tą piosenką bo to dla Polski i Polaków nie ma absolutnie rzadnego znaczenia. Bardziej mnie obchodzi co myślą szefowie tajnych służb państw ościennych o słabości naszych służb specjalnych. Faktem jest, że piosenka nie jest najwyższych lotów, ale jak żeśmy se taką wybrali to trzeba teraz przyjąć to na klatę. W końcu mamy demokrację w obronie której demokraci chcą urwać łeb każdemu, kto nie myśli, że demokracja to najlepszy ustrój na świecie.
    • Gość: koliberysta Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.pools.arcor-ip.net 08.05.12, 18:24
      Przepraszam za błąd w poprzedniej wypowiedzi, powinno być oczywiście żadnego zamiast rzadnego
    • Gość: racjonalista Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: 193.239.124.* 09.05.12, 09:47
      Mnie zastanawia kto głosował na Koko euro spoko? Internauci raczej nie - na YT dosyć szumnie reklamowano MC Sobieskiego Polska walcząca i dzięki temu Sobieski zajął 2gie miejsce w Warszawie podczas eliminacji, natomiast wygrała Maryla Rodowicz. Czyli internauci mieli swój typ, pozostali głosowali na Marylę, to kto głosował na Jarzębinę?? Komuś wyraźnie zależy na kompromitacji Polski w oczach całej Europy. Przecież wystarczyło zamienić Koko koko na hop hop hop hop i byłoby o wiele wiele lepiej -.- A swoją drogą ponoć ta piosenka to plagiat piosenki W. Kilara.
    • Gość: Jace Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... IP: *.glubczyce.vectranet.pl 09.05.12, 14:33
      Uśmiechnijcie się, skoro bracia Słowacy mają most Chucka Norrisa (też wybrali w ogólnonarodowym plebiscycie) to i my możemy z przymrużeniem oka podejść do sprawy:)))
    • boruta_wwa Koko Spoko? Warszawiacy podzieleni: kiepska vs ... 09.05.12, 19:48
      naprawdę jestem pod wrażeniem jaki beznadziejny gust mają głosujący w tym plebiscycie Polacy :-(

B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka