Dodaj do ulubionych

Co robić w Warszawie (wieczorami)?

28.10.12, 21:25
Witam, jestem ciekaw, czy ktoś może doradzić jakieś ciekawe miejsca/aktywności w Warszawie? Od razu napiszę, że kluby raczej odpadają (bo są znane), koncerty też ogarnięte, muzea w miarę odwiedzone.

Bardziej chodzi mi o miejsca godne zobaczenia / odwiedzenia - jak np. wycieczka po PKiNie (swoją drogą mocno rozczarowująca), czy lodowisko na Moczydle (kiedy je wreszcie otworzą?).

Jest coś innego niż paintball, gokarty i laser tag, bo na to się już wybraliśmy ze znajomymi?
No bo chyba muszą być jakieś alternatywy dla grania w planszówki czy żłopania piwa :-)

Ewentualnie, może jakieś fajne aktywności czy warsztaty? Byle nie salsa :D

Mam nadzieję że nie brzmię jak buc, po prostu mieszkam już tutaj trochę i staram się prowadzić w miarę aktywny żywot (to się chyba "egzystencja" nazywa), ale fajnie by było zrobić coś nowego. Polećcie coś proszę - wiem, że wiele osób z tego forum zna Warszawę wzdłuż i wszerz!
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.etlink.pl 29.10.12, 16:40
      Wg, mnie to tu nie ma za bardzo co robić...
    • Gość: BUC Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.ip.netia.com.pl 29.10.12, 19:59
      w warszawie jest cos wiecej niz paintball. Znajomi, przyjaciele, rodzina, ksiazki, teatr, kino...
    • six_a Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 29.10.12, 20:27
      ja bym postała w kolejce do szwejka po coś tam, nie pamiętam, steki?
      wygląda na niezły ubaw.
    • sibeliuss Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 29.10.12, 21:52
      A może jednak da się to ADHD jakoś ogarnąć?
      • Gość: ManiaczkaEscapeRoo Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.15, 19:05
        Jak chcesz ciekawie spędzić wieczór ze znajomymi, to według mnie dobrą opcją jest wyjście do jakiegoś escape roomu. Jeśli lubicie gry i rozwiązywanie zagadek, to na pewno Wam się spodoba. Ja osobiście polecam Uwięzionych - Real Escape Game. Mają fajne pokoje, naprawdę warto się wybrać. Sama byłam w Powstaniu Warszawskim i Misji CIA i oba naprawdę mi się podobały, także polecam. Jeśli jeszcze nie graliście wcześniej w żadnym escape roomie, to polecam na początek Powstanie. Jest chyba odrobinę łatwiejsze, bardzo dobre na początek, chociaż też stanowi niemałe wyzwanie.
        • taki-sobie-nick Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 14.06.15, 19:17
          to polecam na początek Powstani
          > e

Bawicie się w Powstanie Warszawskie? O tempora, o mores!
    • bebiak Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 29.10.12, 22:28
      Jeden wieczór w tygodniu ustal sobie na kino - i tak się nie wyrobisz, bo interesujących filmów czasem jest więcej w tym samym tygodniu niż jeden, ale tak właśnie sobie ustal w nadchodzącym jesienno-zimowym okresie:)
      Ja częstawo zaglądam pod wieczór do Domu Spotkań z Historią na ul. Karową: tam ciekawe wystawy, pogadanki, czasem filmiki... Zależy co prawda co kto lubi ale ja sobie działalność DSzH bardzo cenię (to żadne trucie historyczne! Zapewniam!). W najbliższą środę o 18-tej dla mnie ciekawe spotkanie a na stronie musisz sobie popatrzeć co Cię w ogóle interesuje.
      A, i wkrótce zapewne otwarte zostanie lodowisko pod Pałacem Młodzieży przy Pałacu Kultury i Nauki :)
      Ja mam jeszcze - ale to odpowiada moim zainteresowaniom - warsztaty tańców greckich i różniste spotkania z szeroko pojęta kulturą grecką, projekcje jakieś, koncerty, wykłady itp - to co organizuje Towarzystwo Przyjaciół Grecji. Wiem, że do niedawna całkiem prężnie (i ciekawie) działał... oj, jak się nazywał.. coś takiego jak Dom Kultury Francuskiej czy jakoś - obecnie na ul. Widok. Może w takim kierunku popatrzysz? Instytut Cervantesa z kolei brał udział w organizowaniu spotkań związanych z szeroko pojętą Hiszpanią... Instytut Kultury Bułgarskiej w Al. Ujazdowskich miewał również ciekawe programy - może na tym gruncie poszukaj czegoś, co Cię pasjonuje.
      Pozdrawiam serdecznie. B.
      • bebiak Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 29.10.12, 22:33
        Instytut Francuski w Polsce - tu:
        institutfrancais.pl/pl/
    • Gość: a Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.12, 22:23
      Nic nie robić i nie pchać się pod nogi Warszawiakom. Pakować walizki na kółkach i szykować się na weekend do swojego słoikowa.
      • Gość: pat Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 17:55
        Sluchaj nie spodobal mi sie ten komentarz z tymi sloikami, szkoda ze jestes taki plytki. Denerwuje mnie to, ze tacy jak ty mysla ze sa od innych polakow lepsi.. zalosne. Nie bede sie dluzej rozpisywal bo nie ma po co dyskutowac z kretynami jak ty. Dobrze ze przynajmniej miasto jest dosyc interesujace bo ludzie zwacy sie Warszawiakami to na szczescie wymierajaca galez naszego narodu.
        • Gość: maggie Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.14, 20:40
          jestem jak najbardziej za! bardzo dobrze powiedziane, wywyzszajacy sie warszawiacy nad innymi niech sie wypchaja!
    • Gość: ollga Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.13, 20:12
      może wyjście do kina, ale nie takiego zwykłego, ja ostatnio byłam w kinie na filmie 4DX!! rewelacyjna sprawa, poza ruchomymi fotelami odczuwalny był powiew wiatru, zapach.... Sceny filmowe były bardzo realne, po obejrzeniu filmu z takimi efektami długo nie można o nim zapomnieć. Ja byłam w cinema city w Arkadii, z tego co wiem jest to jedyna taka sala kinowa w Polsce, więcej informacji znajdziecie na stronie cinema-city.pl/4dx-info
      • 1-buc Znów ten sam SPAMER i ten sam link 02.10.13, 21:59

• Gość: Aneta Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.13, 23:25
      Hej, pomóżcie! przeprowadzam bardzo ciekawe badanie dotyczące zwyczajów zakupowych w sklepach odzieżowych osób zamieszkujących Warszawę i okolice. Ankieta jest bardzo krótka i przyjemna, większość pytań jest zamknięta. Z góry wielkie dzięki za pomoc! www.research.net/s/3CFG7F2
    • Gość: Trututu Ha-Gje-Wu obcieła kasę na wszystko więc nudy IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.10.13, 10:30
      w tej Wawce. Nie ma co robić i wszystko drogie jak na zachodzie a zarobki wciąż stoją w tym samym miejscu.
      • sibeliuss Re: Ha-Gje-Wu obcieła kasę na wszystko więc nudy 03.10.13, 10:45
        Gość portalu: Trututu napisał(a):

> w tej Wawce. Nie ma co robić i wszystko drogie jak na zachodzie a zarobki wciąż
        > stoją w tym samym miejscu.

Pracujesz w ratuszu?
      • monika24.24 Re: Ha-Gje-Wu obcieła kasę na wszystko więc nudy 30.01.14, 21:12
        Zgodzę sie .Banda kretynów ,po...bów wyzyskujących na każdym kroku .Wyścig poje...nych Szczurów jakich mało .Mało dowartościowanych sku......ów zatrudniających ludzi białych murzynów .Wypłaty stoją w miejscu i ciągle w tej Warszawie słyszę KRYZYS ,KRYZYS a kuźwa.Odradzam mieszkanie w tej Warszawie banda sobotnio-niedzielnych pijusów i mafii
    • Gość: ania Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.etop.pl 07.10.13, 12:19
      A lubisz dobra muzykę i koncerty? To jak Warszawa to ja polecam klub muzyczny Barometr – codziennie cos fajnego, dobra muzyka i koncerty naprawde na wysokim poziomie  polecam!
      barometr.waw.pl
      • 1-buc wszędzie SPAM z tej samej knajpy 11.10.13, 14:14
        IP. etop wszędzie SPAMUJE
      • Gość: Praktyk Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 01:03
        Jak już bardzo będziesz się nudził to rób to co w takim przypadku robi pies: liż sobie jaja, a jak to nie wypełni Ci we właściwy sposób czasu to weź kij i po torbie się bij. Pomoże.
    • Gość: zenonia Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.14, 00:21
      Jeśli chodzi o fajne miejsca to nie można zapomnieć o klubach. Moim ulubionym jest Klubo na Czackiego :) zawsze gwarantowana dobra zabawa, miła atmosfera i świetni ludzie, z którymi polecisz do końca :) ja bywam często i zawsze jest świetnie!
      • Gość: niedoinformowany Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 00:34
        Nie kradną w szatni?
    • Gość: mustaffa Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.centertel.pl 02.04.14, 00:37
      W Warszawie wieczorami to najlepiej jest poznać naturę tego miasta. Pójść do klubu i pobawić się z ludźmi. Ja mogę polecić Klubo na Czackiego, tam zawsze jest dobra atmosfera i klimacik :)
      • Gość: ZigZag Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.play-internet.pl 22.04.14, 13:41
        Klubo wymiata, wyluzowane miejsce. Jak szukasz czegoś mniej casualowego zajrzyj do You & Me Bar, jeżeli lubisz poznawać nowe smaki no i ludzi ;-} a jak już sobie przygruchasz jakąś Gołąbeczkę, to możesz zrobić Jej nie lada niespodziankę i zabrać Ją tu na pyszną kolację :-D
        • 1-buc Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 22.04.14, 14:37
          Już nie kradną w szatni? W wielu watkach o tym ludzie pisali. Pewnie dlatego, że szatnia nieczynna, bo się ciepło zrobiło.
    • zielijo Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 05.05.15, 13:28
      Serdecznie witam wszystkich forumowiczów!

Już tylko kilkanaście dni dzieli Was od ponownego otwarcia Pubu Po Godzinach
      przy ul. Wojciechowskiego 33 lok. 18 (obok basenu na Niedźwiadku) w Ursusie.

16 maja o 19:00. Zaznaczcie tą datę w kalendarzu i spotkajcie się z nami w Po Godzinach!

Przez cały dzień czekają na Was liczne promocje.

Zapraszam i do zobaczenia w odnowionym, ale nadal pozostającym w miłej atmosferze Pubie Po Godzinach

W naszej ofercie:
      - Piwka regionalne
      - Drinki
      - Napoje zimne i gorące
      - Pizza Na Wypasie

Zapraszamy do gry w:
      - BILARD na profesjonalnym stole 9 stóp z kamienną płytą
      - Dart?s
      - Piłkarzyki
      - Popularne gry planszowe (scrabble, szachy, warcaby)

P. S. Do współpracy z ?Po Godzinach? zapraszam artystów, muzyków, firmy oraz
      wszystkie kreatywne osoby, chcące wspólnie z nami promować oraz rozwijać
      swoje talenty oraz co najważniejsze, spędzić miło czas z ciekawymi ludźmi i w
      niepowtarzalnej atmosferze.
      • maxsench12 Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 22.08.15, 15:53
        Na Włochach , 17 Stycznia 52, znajduje się przypiękne miejsce o nazwie Challenge. To jest taki klub bilardowo-snookerowy z 4 stołami do snookera, dwma do poola, jednym do ruskije piramidy, Bar z czeskimi piwami, alkoholami , oraz mozliwoscia zjesc jakigos burgera na ciepło . We czwartki tu są bardzo fajne imprezy - turnieje w snookera, ale mozna przyjsc i nie grac bo jest bardzo fajne towarzystwo w wieku 30-40 lat ktorzy sie bardzo dobrze bawią! Strona klubu : billiardsclub.pl
        Polecam
    • henera Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 05.05.15, 16:10
      ja chodzę na starówkę, obserwuję ludzi:) puby, dyskoteki:)
    • blawatek33 Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 08.05.15, 08:55
      ja odwiedzam wszystkie agencje towarzyskie i pisze o nich cos w rodzaju warszawskiego bedekera :) Polecam;)
      • stand80 Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 04.12.15, 13:55
        My ze znajomymi chodzimy na gokarty. Na Krakowiaków jest bardzo fajny tor RCW, najdłuższy w Polsce. Można się ostro wyszaleć i zorganizować do tego większe spotkanie, bo są do tego odpowiednie pomieszczenia.
        • marekdobrzanski Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 31.12.15, 09:53
          stand80 napisał(a):

> My ze znajomymi chodzimy na gokarty. Na Krakowiaków jest bardzo fajny tor RCW,
          > najdłuższy w Polsce. Można się ostro wyszaleć i zorganizować do tego większe sp
          > otkanie, bo są do tego odpowiednie pomieszczenia.

Dobry pomysł. Akurat z tego co patrzyłem na zdjęciach to tor jest dość spory, więc jest pole do popisu. Coraz więcej moich znajomych właśnie uczęszcza na tego typu atrakcje, co mnie nie dziwi, bo jest to alternatywa właśnie dla siedzenia w pubie albo przed telewizorem.
    • Gość: olaa Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.08.17, 17:19
      Jeżeli szukasz nowych miejsc ciężko doradzić. Zawsze mozesz spróbować zacząć uprawiać nowy sport, ale trzeba wtedy dostosować się do grupy...Ja jako alternatywę polecam escape roomy. W Warszawie jest ich naprawdę bardzo dużo i myśle, że każdy znajdzie coś dla siebie. Sama byłam na razie na Nowym Świecie (New World 22, maja dwa pokoje) i myślę że jest to świetna opcja :)
    • karolchojniak5 Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 26.09.17, 17:07
      Hej, jak chcesz wyjść do lokalu na dobre żarełko to sprawdź jakie miejsca się do tego nadają na Lokalowo. Określasz w ile osób wychodzicie i dostajesz liste miejsc i ich propozycje, na spędzenie w nich czasu. www.lokalowo.pl
    • 1-buc Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 19.12.17, 20:24
      Przepięknie przy oknie:https://pl.tinypic.com/r/124izk3/9
    • maxiqueen Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 22.12.17, 08:45
      Też właśnie idę w stronę czegoś dobrego do jedzenia. Ostatnim czasem byliśmy m.in. na Pańskiej 85. Podają tam podobno najlepszą kaczkę po pekińsku w mieście. Szczerze przyznam - nie wiem czy najlepsza w mieście, za to wiem, że najlepsza jaką jadłam.
    • jas_ko80 Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? 04.01.18, 15:40
      teatr, łyżwy, dobre jedzenie, spacer bulwarami, park multimedialny, Kopernik jest cała masa możliwości
    • Gość: maslanka Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.18, 00:18
      Ja wczoraj z kolezankami byłyśmy na pysznej pizzie w Oliwie i Papryce na przykład ;p Jedzonko to zawsze dobry pomysł na wieczór :)
    • Gość: Zuzanna Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.188.142.83.hornet.pl 29.01.18, 09:24
      W taką pogodę to tylko po knajpkach chodzę ;p W sumie dobry czas na odkrywanie nowych miejsc i smakow , bo w wakacje zazwyczaj wychodzi się nad wisłe. Moim ostatnim odkryciem to Romantyczna na starówce. Mega polecam przejsc sie na kolację ! :)
    • Gość: Dagmarka Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.18, 18:05
      Na narodowym zawsze sie cos dzieje wiec moze w tamta strone? a jesli chcesz posmakowac troche warszawy do tego, to polecam przejsc sie wieczorkiem po starówce <3 przy okazji mozesz wpasc na kolacje do Romantycznej. Mega warszawska knajpa
    • Gość: Natasza Re: Co robić w Warszawie (wieczorami)? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.18, 18:06
      Jesli o jedzonko chodzi, to ja Oliwe i Papryke polecam ;p Włoska kuchnia zawsze podbija kazde serduszko :D a z rozrywek, to do kopernika koniecznie !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka