Dodaj do ulubionych

Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k...

IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 07:28
Polecam pyszny przepis na oponki serowe. W sam raz jako alternatywa na Tłusty Czwartek:
www.freckles.pl/oponki-serowe-tradycyjne/
oraz tradycyjne faworki, których nie może zabraknąć w karnawale:
www.freckles.pl/faworki-z-przepisu-babci/
Obserwuj wątek
    • Gość: kki Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... IP: 194.29.130.* 07.02.13, 08:15
      Nic nie rozumiem z tego artykułu. Czy Blikle jest na pierwszym czy na dziewiątym miejscu??
      Moim zdaniem najlepsze pączki są od Dybalskiego, nr dwa wg mnie to piekarnia Grzybki na Korkowej. Blikle jest przereklamowany
      • Gość: ee Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.knf.gov.pl 07.02.13, 08:34
        Blikle sie postaral na konkurs :) A wszystkie paczki w Tlusty Czwartek sa nie do zjedzenia. Robione hurtowo, byle jak, bo i tak ludzie wykupia...
        • gczern Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 07.02.13, 11:27
          smażą już poprzedniego dnia wieczorem, w każdy tłusty czwartek pączki kupuje dopiero po 14ej jak przychodzi świeża i nieoszukana dostawa
      • Gość: Piotr W. Od Dybalskiego są niezłe, ale na Górczewskiej są o IP: 117.218.37.* 07.02.13, 09:00
        niebo lepsze.
        • Gość: puchacz Re: Od Dybalskiego są niezłe, ale na Górczewskiej IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 10:39
          paczki z orczewskiej bija wszystkie te konkursowe na glowe, zawsze jak do kogos ide i je zabieram ludziom wychodza oczy na wierzch skad takie codo mam:)
      • Gość: a Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 11:44
        Również polecam pączki z Grzybków :)
    • gall.anonim.pn po co taki ranking? 07.02.13, 08:33
      Jestem z Poznania, ale widzę że warszawski oddział GW prezentuje taką samą manierę jak poznański. Co mi po takim rankingu opublikowanym w czwartek i to nie z samego rana? Teraz to już jest po ptokach, pączki nie tylko kupione, ale wręcz część z nich zjedzona...Ten ranking to chyba dobry jest jedynie dla historyków.
      • Gość: emka Re: po co taki ranking? IP: *.244.104.193-rev.hti.pl 07.02.13, 08:39
        Ale poznańska redakcja przynajmniej kupiła pączki anonimowo i cukiernicy nie wiedzieli, że będą oceniani...
      • zagonczyk_jaremy Trzeba swoich wspierać 07.02.13, 09:32
        i pod płaszczykiem konkursu darmowo reklamować.
      • Gość: kasik Re: po co taki ranking? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 07.02.13, 09:33
        o przepraszam, historykom na grzyba taka wiadomość, jeśli chcą zjeść paczka tu i teraz ;)
    • Gość: marry Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 08:38
      doskonałe pączki są w cukierni na Górczewskiej 15. szkoda, że ich nie uwzględniliście w rankingu.
      • Gość: skeptiker Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.agora.pl 07.02.13, 09:00
        Potwierdzam. Każdy stary Warszawiak wie, że najlepsze pączki są z Górczewskiej. Kiedyś przez wiele lat mieszkałem w tej okolicy i pamiętam, jak w tłusty czwartek kolejka wiła się aż do ulicy Wawelberga (dobre 100 metrów). Nawet teraz, jeśli mam ochotę na pączka, jeżdżę do tej cukierni z przedwojenną tradycja. Dodam, że wytwarza ona wyłącznie pączki. Pozdrawiam wszystkich łasuchów
        • Gość: olala Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 09:17
          no właśnie "zapomnieli" o górczewskiej. ale nic dziwnego, przecież "readatorzy" to słoki spod małkini. a jury też "szacowne". poza sitoń sami "znawcy" haha.
        • Gość: azzizi Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 09:29
          Też kiedyś myślałam, że najlepsze pączki są u Briklego, dopóki nie trafiłam na Górczewską. Pracownia Cukiernicza na Górczewskiej - absolutny Mistrz, żadna inna się nie umywa. Polecam!
    • Gość: jajo Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... IP: *.net-serwis.pl 07.02.13, 08:45
      Ten konkurs to żart - prawda ?! Szanowne Jury - kto wymyślił taką popaprana metodologię ? Dlaczego uczestnicy konkursu wiedzieli, że biorą w nim udział? Czy inspektor Przewodnika Michelin'a uprzejmie zawiadamia restauracje o terminie odwiedzin, aby dać mozliwość odpowiedniego przygotowania menu? Dlaczego Szanowne Jury traktujecie czytelników jak idiotów? Pączki powinny być kupione w zwykłej sprzedaży w cukierni, a nie specjalnie przygotowane do konkursu. Przecież takich "konkursowych" paczków nie ma na co dzień !!!!! A chyba istotą takiego konkursu jest wytypowanie cukierni utrzymujacej stały i wysoki poziom produktu. A nie jak w tym przypadku - mamy konkurs na najlepszy "konkursowy" pączek.

P.S.
      Tydzień temu miałem nieprzyjemność zjeść pączka kupionego w cukierni Bliklego na Nowym Swiecie. Ciasto było bardzo nasączone tłuszczem i zwyczajnie pączek był niesmaczny.
    • uzon Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... 07.02.13, 08:45
      najlepsze pączki w Warszawie - oczywiście na Górczewskiej. A Blikle - nie do zjedzenia.
      • aurita Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 07.02.13, 08:58
        Popieram, paczki z Gorczewskiej jadlam lata swietlne temu jak tam mieszkalam jako dziecko ale pamietam je do dzisisaj!

GOrczewska !!!
        • anmanika Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 07.02.13, 09:07
          Są tak samo dobre jak wtedy;-)
          z tego co zrozumiałam to cukiernie same się miały zgłaszać do konkursu, chyba tej z Górczewskiej reklamy nie trzeba.
      • Gość: Wolanin Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 09:26
        Tylko pączki z Górczewskiej! :)
      • Gość: mlody199 Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 10:19
        POPIERAM na 100%
    • Gość: Słoik Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... IP: *.mofnet.gov.pl 07.02.13, 08:45
      Blikle to jest porażka i tylko Warszawiacy to kupują. Blikle był w Gdyni ale zamknęli, nie wytrzymał z lokalna konkurencją. W Krakowie mieli lokal w swietnej lokalizacji na Wiślnej ale tez nie szlo i przeniesli sie do jakiegos centrum handlowego. Poza Warszawa interes nie idzie juz tak dobrze. Niestety Warszawiacy nie wiedzą co to są dobre pączki i kupują ten przereklamowany wizerunek.

Polecam małe cukiernie na prowincji :-)))))))
      • Gość: Szymek Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.chelmnet.pl 07.02.13, 08:51
        Mieszkam w Trójmieście i od mniej więcej 5-6 lat znajomi z Wawy przyjeżdżający do mnie co mniej więcej 2 miechy mają zawsze to samo zadanie: przywieźć pączki z Bliklego. One są na prawde bardzo dobre, mają świetne proporcje. A dlaczego w Gdyni zamknęli? Nie wiem. Rocznie zżeram takich warszawskich bliklowych około 30... lokalnych może kilka (polecam na Partyzantów taki fajny punkt). Po prostu przestałem już porównywać. Nie ma sensu. Pozdrawiam z Gdańska.
      • heca7 Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 07.02.13, 09:02
        Wyjątkowo bzdurny konkurs. Warszawa ma prawie 2 miliony mieszkańców i zapewne kilkaset ( a przynajmniej kilkadziesiąt) firm cukierniczych a oni degustują 9 (dziewięć!) pączków?!? I pożerają każdy w całości?!? ( tak wynika z opisu).
        Uczestnicy byli poinformowani więc co to za konkurs??? I tylko te dziewięć firm się zgłosiło? Czy byli szczęśliwymi wybrańcami :>
        • warszawjark Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 08.02.13, 16:52
          Zauważcie, że tak naprawdę to tam nie było cukierni, tylko fabryki cukiernicze. Oni wszyscy normalnie produkują maszynowo, a na konkurs te parę sztuk może zrobili ręcznie, to im wyszło.
          Ja, prócz bezkonkurencyjnej Górczewskiej, zgłosiłbym jeszcze cukiernię Antolaka ze Służewca!
      • Gość: Marta Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.multi-play.net.pl 07.02.13, 10:50
        Zgadzam się. W Krakowie w małych cukiernicach mamy dużo lepsze pączki niż Bliklego. Sama porównywałam, bo dotarła tu fama Bliklego. Niestety problem jest taki, że małe cukiernie zaczynają znikać a pojawiają się sieciówki w ich miejsce, gdzie już wyroby są niejadalne.
      • Gość: Starszy Warszawiak Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 11:14
        Szanowny Słoiku,
        śmiem twierdzić, że jakimś tam Warszawiakiem jestem, mając prapradziadków, jednych na Powązkach, drugich na Bródnie. Do rzeczy jednak. Blikle nigdy nie był w mojej rodzinie synonimem określenia dobry pączek. Dziadek kupował pączki u Pomianowskiego, przed wojną i po. Blikle? Panie, do jasnej cholery, nie denerwuj mnie, tam przyjezdni się zachwycają -mawiał
        Każdy w Warszawie miał swoją cukiernie, ale Blikle, może i kiedyś dobry dla przyjezdnych jest dla mnie i był marny w pączkowej produkcji. Owszem na prowincji spotykam bardzo dobre pączki. Na przykład jadam chętnie w Lublinie w cukierni na Krakowskim Przedmieściu, prawie na rogu 3 Maja, wejście jak do PKO BP. W mojej kochanej Warszawie kupuje od lat u Elsnerów przy Agorze, bo Pomianowski... przemilczę. I o dziwo chętnie jadam też te z SPC-u.
        Górczewską znam, ukłon duży, ale zaglądam rzadko.
        Na prowincji, panie dzieju, często trafia się pączek dobry, ale i gęsto zabić nim można.
        Pozdrawiam.
        Starszy Warszawiak
        P.S. Miło, żeś Pan nazwał nas Warszawiakami, a nie daj i chroń Panie Boże, Warszawianami.
        S.W>
      • Gość: warszawiak z babki Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy IP: *.play-internet.pl 07.02.13, 22:24
        u Bliklego kupują turyści z Krakowa iTrójmiasta :) Warszawiacy kupują w dobrych cukierniach, których kilka jest. Oczywiście są też gamonie co kupują w Realu, Tesco, Lidlu, Sridlu... Ale to ich problem.
    • Gość: ustawka Panie Nowak - wstydź się pan!!! To żenada, a nie IP: *.home.aster.pl 07.02.13, 08:57
      konkurs.
      Produkt Bliklepączkopodobny, jak to ktoś słusznie wczoraj napisał na forum, dla kogoś o normalnym, albo i nawet wysublimowanym podniebieniu i kubkach smakowych, jest nędzną namiastką prawdziwego pączka.
      Traci pan wiarygodność, ale to już nie mój problem.
      • wawak1 Re: Panie Nowak - wstydź się pan!!! To żenada, a 07.02.13, 09:08
        Pączki Bliklego to drogie gnioty. Natomiast pączki z niedalekiej Chmielnej to miód, cud, malina.
        • Gość: olala Re: Panie Nowak - wstydź się pan!!! To żenada, a IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 09:20
          spróbuj misiu z górczewskiej, to już nigdy tego syfu z chmielnej (dla wieśniaków, którzy tu się xzabłakali z centralnego) do ust nie weźmiesz... to nie są paczki, tylko jakis fastfood nadziewany ajerkoniakiem i innymi "cudami"...
          • Gość: pl Re: Panie Nowak - wstydź się pan!!! To żenada, a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 10:06
            Ale stuprocentowe chamidło z ciebie, udało ci się za jednym zamachem obrazić rozmówcę, ludzi przyjezdnych i warszawiaków, którzy lubią pączki z Chmielnej. A moim zdaniem są to pączki wybitne - nowinki nowinkami, ale klasyczne pączki z różą też mają i są to pączki idealne. Następnym razem nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia, pączkowy ignorancie.
            • Gość: qwe Re: Panie Nowak - wstydź się pan!!! To żenada, a IP: 85.219.193.* 07.02.13, 12:02
              Zgadzam się co do oceny wypowiedzi "pl", ale jednak ma on/a rację co do pączków z Chmielnej: one są dobre, gdy są ciepłe, ale na zimno nie różnią się zbytnio od chłamu z supermarketu,
              Na Górczewskiej robią najzwyklejsze pączki - bez skórki pomarańczowej, bez róży - zwykły lukier i, zapewne, marmolada wieloowocowa... Ale pączki smakują świetnie i na gorąco, i na zimno.
          • Gość: theg Re: Panie Nowak - wstydź się pan!!! To żenada, a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 12:02

Ale ja stałem na Górczewską w 2012 przez 8 h. Tam obsługują dwie osoby (kasa jedna, pakowanie druga) i jeśli ktoś stoi w okolicach rogu Górczewska/Działdowska to może iść do domu. Pączki tam są najlepsze oczywiście a ten konkurs nie ma najmniejszego sensu bo nie interesuje nas co Blikle jest w stanie przygotować na konkurs tylko co sprzedaje nam, klientom. W czołówce jest spółdzielnia piekarsko ciastkarska zaopatrująca całą wawę. Coś chyba jest nie tak. Jak ktoś nie potrafi i brak mu rozumku to niech się za organizację konkursów nie bierze
    • condor Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... 07.02.13, 09:00
      "złociste naturalnymi żółtkami" Autor tego tekstu powinien wiedzieć że NIE WOLNO używać w przemyśle piekarniczym naturalnych żółtek jaj świeżych tylko beznadziejny susz jajeczny (też jest afera z podrabianym suszem). Pączki to nie guma od majtek która po odkształceniu wraca do swojej wyjściowej miary. Jednym słowem brednie w reklamowym tekście promującym tego który miał wygrać i tak się też stało. Pączki od Bliklego są niezłe ale bez przesady - można kupić dużo lepsze z małych cukierni gdzie robi się je naprawdę ręcznie. Blikle serwuje przyzwoitej jakości ale fabryczne, produkowane na masową skalę wyroby więc wmawianie ludziom że jest inaczej uważam za oszustwo. Ja też usmażę dzisiaj kilkadziesiąt pączków z pszenicy własnoręcznie zmielonej tuż przed całą akcją, na prawdziwych jajach wiejskich których nosicielki biegają po podwórku, usmażę w garnku wypełnionym smalcem, także ekologicznym ze świnki karmionej tradycyjnie. W cukierniach zamiast smalcu używają oleju rzepakowego albo (najczęściej) najtańszego palmowego a pączki powinny się smażyć w smalcu ponieważ ma on wyższą temperaturę wrzenia. Zainteresowanym polecam przepisy pani Ćwierczakiewiczowej wydane już w 1858 roku bo są tradycyjne polskie, nie udziwnione przez gotujących celebrytów i nawiedzonych dziennikarzy. Smacznego !
      • misself Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 07.02.13, 09:06
        condor napisał:

> a pączki powinny się smażyć w smalcu ponieważ ma on wyższą temperaturę wrzenia.

Tak kanonicznie to pączki powinno się smażyć na maśle. Klarowanym.
        • condor Re: Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy 07.02.13, 09:35
          misself napisała:

> condor napisał:
          >
          > > a pączki powinny się smażyć w smalcu ponieważ ma on wyższą temperaturę wr
          > zenia.
          >
          > Tak kanonicznie to pączki powinno się smażyć na maśle. Klarowanym.

Skoro tak autorytarnie twierdzisz że powinno się smażyć na maśle to powiedz też dlaczego ? Ja powiem dlaczego na smalcu. Otóż temperatura wrzenia smalcu wieprzowego to około 220 do 250 stopni co powoduje że pączek smaży się szybciej, nie wchłania tłuszczu i jest suchy po wyjęciu, ma piękną brązową powierzchnię a w środku jest delikatny.
    • andy1856 Blikle nr 1? 07.02.13, 09:02
      Firma Blikle od paru lat systematycznie obniża loty. Wkomponowała się w ogólnopolski trend obniżania kosztów produkcji. Wszystko oczywiście kosztem jakości produktów.
      To smutne, że słabe wyroby Bliklego wygrały w tym "konkursie", bo to oznacza, że pozostali producenci byli jeszcze gorsi.
      Generalnie, polska żywność staje się coraz trudniej jadalna.
    • ice_ice Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... 07.02.13, 09:15
      Szczerze, to nie znoszę pączków z konfiturą z dzikiej róży. Wszyscy się nimi zachwycają, a jak dla mnie to śmierdzą mydlinami. Nie zjem i już. Żeby nawet były z cukierni mistrza mistrzów i mistrza nad mistrzami.
      Za to z każdym innym dżemikiem, czemu nie :)
    • moriach Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... 07.02.13, 09:16
      Zupełnie nie rozumiem skąd ta konsternacja jury? Zrozumiała bym, gdyby po odkryciu numerków okazało się, że najpyszniejsze pączki produkuje jakiś hipermarket :) A tak?
      A pączki od Bliklego są paskudne - małe, suche, przesmażone a paczek powinien być właśnie elastyczny, lekko tłustawy, fajnie jak będzie miał różę w środku, ale w tłusty czwartek jednak większość cukierników stawia na marmoladę owocową.
      Zdecydowanie wszystko tylko NIE Blikle.
    • Gość: dejmon Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... IP: 193.164.157.* 07.02.13, 09:18
      Nie ma lepszych pączków od tych na Górczewskiej 15. Pączki Bliklego przy tych to marna podróbka. Szkoda, że w zestawieniu wybrano bliklego bo nie jest to szczyt rewelacji. Szkoda że redakcja nie pokusiła się szczerze o dobre cukiernie. Czemu omineliscie własnie cukiernie z Grójeckiej 15? Polecam redakcji tak jak w tamtym roku - testujcie paczki z lidla tesco biedry itd. To wam wychodzi.
    • 6uldv8 Aby test był obiektywny... 07.02.13, 09:19
      Aby test był obiektywny, nie należało prosić cukierników o przysłanie pączków, ale samemu kopnąć się do sklepów i anonimowo zakupić po kilka sztuk. Teraz nie mam wcale pewności czy, jak pójdę np. do Bliklego, sprzedadzą mi równie dobry wyrób jak ten testowany w redakcji.
      • Gość: olala kompromitacja IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 09:23
        po przeczytaniu opinni internautó wnisoek jest jeden: ten test to kompromitacja:)

a najlepsze pączki są z małych rodzinnych cukiernbi z tradycjami, jak na górczewskiej, gdzie interes prowadzą kobiety od dziesiątek lat.

p.s. jeśli juz masówka, to faktycznie z lukullusa, trzyma poziom, natomiast blikle dla was zrobił ręcznie, natomiast na co dzień produkuje ociekajace tłuszczem gnioty...
      • Gość: kamil Re: Aby test był obiektywny... IP: *.ghnet.pl 07.02.13, 09:31
        Otóż to! Test był po prostu źle przeprowadzony i równie dobrze moża go było nie robić wcale, a jury kupić sobie po dziewięć pączków za własne.
    • ukrai-niec Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... 07.02.13, 09:23
      Pomysłodawca oceny pączka na podstawie zdjęcia błysnął duża inteligencją. Proponuję, aby na podstawie zdjęcia ocenić estetykę wykonania pączka, a jego smak oceniać konsumując zdjęcie!
    • jhbsk Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... 07.02.13, 09:26
      Artykuł sponsorowany?
    • Gość: night tylko z Gilarskiej.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 09:28
      reszta to śmiech
    • zagonczyk_jaremy No i właśnie dostałem tłuste buły od Bliklego ... 07.02.13, 09:40
      Przyniósł klient.
      Słoik.
      Oni widać myślą (sic!), że to w dobrym tonie.
      Strasznie z siebie dumny, że Blikle...
      Jednego przez grzeczność zjem,
      gorszy niż wczorajszy jest....
      Słoik siedzi na przeciwko i szczerzy zęby .....
      Jedz rybeńko, przyniosłeś, to jedz ....
    • Gość: Onejski Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... IP: *.satfilm.net.pl 07.02.13, 09:43
      Najlepsze paczki robiła moja mama. Niestety, już kilkanaście lat nie żyje. Zaden ze wszystkich do tej pory zjadanych przeze mnie pączków nie zbliżyla sie smakiem do tych maminych. CHyba każdy starszy człowiek to powie o swojej mamie. . Młodzi nie znają dobrych smaków z domowej kuchni, bo jadają własnie te z cukierni i robione na automawach. Pączek najlepszy jest robiony ręką Mamy, Babci. I wszustko w tym temacie.
      • zagonczyk_jaremy To chyba jasne, że masówka 07.02.13, 09:52
        nie dorówna domowym,
        Z różą ......
    • Gość: Batman Najlepsze pączki w stolicy? Przeprowadziliśmy k... IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 09:53
      A gdzie Cukiernie: Gieryszewski i Gajewski, Antolak, Walczak, Kryś czy juz wspomniana Gorczewska? Moze pod tym artykulem powinien znalezc sie podpis "artykul sponsorowany", pewna cukiernia na "B" znana ze swojej tradycji paczki na tlusty czwartek produkuje juz we wrzesniu/pazdzierniku i zamraza, wmawiajac potem, ze sa swiezutkie i pyszne, "przypadkowo" zwyciezajac. Terefere, ucho od sledzia Panie Nowak.
    • paseo BLIKLE-kto na niego glosuje ?????? 07.02.13, 10:01
      NICZYM nie lepszy nawet od paczkow z Lidla,tyle ze dzisiaj prawie 5 x drtozszy i 2 x mniejszy.
      A gdzie cukiernia Sowa ??A gdzie piekarnia Szwajcarska ??
      Kto w ogole ulozyl te bezsensowna liste ???
      A ciasta Lukullusa to absolutna przecietnosc poza absurdalnymi cenami.I NIC tu nie pomoze reklama,ze "tylko na masle" a w stoiskach i tak zywej duszy.
      A w Lidlu paczki po 59 groszy !!!!
      Wielkie,z konfitura i bardzo smaczne.
      • Gość: x Re: BLIKLE-kto na niego glosuje ?????? IP: 158.75.9.* 07.02.13, 10:30
        oj Warszawiaki! Wszyscy wiedzą, że najlepsze pączki są od Pomianowskiego. Kupowała je już moja prababcia. Jeszcze przed wojną ostro konkurowali z Bliklem, ale zdaniem babci byli lepsi. Więc trwamy w tym przekonaniu do dzisiaj. I chyba mamy rację, bo B. to masówka...
        • Gość: ona Re: BLIKLE-kto na niego glosuje ?????? IP: *.181.87.38.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.13, 11:06
          Najlepsze te domowe, od mamy!!! Jeszcze gorące! Moja mama, dawniej babcia, zawsze w tlusty czw je smarzy.. Pyyyycha! Zaraz po pracy do niej pędze!
        • Gość: olala Re: BLIKLE-kto na niego glosuje ?????? IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 13:52
          nie, najlepsze są z g órczewskiej, pomianowski to był dobry jeszcze jakieś 15-20 lat temu. teraz tam kupuja tylko staruszkowie z sentymentu.
    • Gość: tsuranni nie bardzo rozumiem dlaczego ten artykuł IP: *.man.poznan.pl 07.02.13, 10:25
      znalazł się na głównej stronie GW. Co mnie obchodzą warszawskie pączki?
      • Gość: i słusznie Żeby narobić wstydu Nowakowi & Co.na całą Polskę. IP: *.home.aster.pl 07.02.13, 10:40
      • Gość: haha Re: nie bardzo rozumiem dlaczego ten artykuł IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 13:53
        żeby ci pyro gula skoczyła
    • terra5 Blikle? Nie wierzę! 07.02.13, 10:29
      Nie wmówicie mi, że Blikle ma dobre wyroby, ile można jechać na marce?
      Omijam szerokim łukiem. W dodatku ta daleko posunięta miniaturyzacja - klient to kupi?
      Otóż nie, nie kupi, bo nie lubi gdy jeat traktowany przedmiotowo.
    • Gość: bebe Najlepsze pączki w stolicy? Nasz konkurs. Wynik... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 11:21
      Żenada ... a nie ranking
    • gczern Najlepsze pączki w stolicy? Nasz konkurs. Wynik... 07.02.13, 11:21
      Taaaa mało kto robi pączki z różą więc nie trudno było rozpoznać bliklego, od dawna nie jadam pączków z tej cukierni bo cechy pączków od bliklego ulegają dziwnym fizycznym zmianom - gabaryty są coraz mniejsze a cena coraz wyższa, w dodatku kiedyś robili normalne smaczne pączki z marmoladą a teraz snobistycznie podkreślają że prawdziwe pączki tylko z różą której nienawidzę. Przestałem je jeść w momencie gdy zjadłem drugi raz czerstwego pączka - myślałem że cena gwarantuje przynajmniej świeżość i pierszy raz to przypadek ale potem stało się to normą, kiedyś zawsze świeże, pulchne - teraz zbite i takie ciężko-chlebowate. Wolę kupować u cieślikowskich - oni robią dokładnie takie pączki jak w latach 90tych jeszcze robił blikle, dla mnie ten test to sponsorowana ściema
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka