Dodaj do ulubionych

piękne Bielany

22.07.04, 10:37
spacery bielańskimi uliczkami latem są bardzo przyjemne, czyż nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: 55marek Re: piękne Bielany IP: 217.11.136.* 22.07.04, 15:21
      Owszem.
      Młodość spędziłem na Bielanach.Często Ówczesne Lube swoje odprowadzałem ze
      szkoły idąc po tych uliczkach.
      Lata mineły - a teraz co najwyżej mieszkając na Ursynowie mogę iść na kopę
      Cwila i z powrotem - bo te uliczki ursynowskie... szkoda słow
      Pozdrawiam siedzących w czasie tego upału przy komputerze i wspominającyh
      młodość spędzoną na Bielanach
      • Gość: GR Re: piękne Bielany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 15:33
        Marku - sprzedaj mieszkanie na Ursynowie i kup na Bielanach. Kupców raczej
        znajdziesz, a na Bielanach chyba ceny nie są jakieś zaporowe (zalezy gdzie
        oczywiście, ale mam na myśli domy na poziomie ursynowskich)

Obawiam sie tylko 55marku, że jesteś kolejnym wcieleniem Varsavy, który
        prowadzi swoją małą, niezrozumiałą wojnę. Jesli nie - wybacz.
        • Gość: 55marek Re: do GR IP: 217.11.136.* 22.07.04, 15:49
          Jestem autentycznym 55markiem.Czasami piszę posty na Forum Wino " pod tym samym
          nickiem też jako " gość ".
          Forum " Warszawa " codziennie czytam ale raczej się nie udzielam .
          Dzisiaj wyjątkowo dwa razy udzieliłem się w temacie " sądowy absurd " ale
          niestety pozostało to bez echa.
          Na Bielanach mieszkałem w latach siedemdziesiatych i osiemdziesiątych -
          Liceum " Dewulot '.
          Odnośnie mojego nicka - te 55 przed markiem to dla " zmyłki " bo naprawdę mam
          44 lata.
          Więcej danych nie podam bo jeszcze mnie ktoś rozpozna i będe się musiał
          tłumaczyc przed żoną z Ówczesnych Lubych ..... z tych spacerów po uliczkach
          bielańskich itd
          Przy okazji musze sprawdzić posty " Varsavy " za którego GR mnie wziął.Czyżby
          odpowiadając na ten post zrobiłem coś niewłściwego - bo na przykład na Forum
          " wino " niektórym osobom się nie odpowiada i bywalcy wiedzą dlaczego .
          Nieustające pozdrowienia dla Zmożonych Upałem
          A IMIE MOJE 55marek / chociaz naprawdę czterdziesci i cztery /
          • Gość: GR Re: do GR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 15:53
            Przepraszam bardzo, ale zrobiłem się nieco podejrzliwy, ponieważ Varsava jest
            autorem wątków typu "Wyższość czegokolwiek nad Ursynowem" byle by tylko napisac
            coś negatywnego o tej dzielnicy i w ogóle o południu Warszawy.

Może odniesiesz sie do pierwszej części mojej wypowiedzi. Chyba, że na
            Ursynowie trzymają Cię względy rodzinne - wtedy sorry nie wtrącam się.
            • Gość: 55 marek Re: do GR IP: 217.11.136.* 22.07.04, 16:04
              Witam ponownie
              Faktycznie więzy rodzinne no i praca decydują o tym , że ciągle mieszkam na
              Ursynowie - chociaz nie narzekam.Na razie z twojej GR - rady nie skorzystam ,
              ale w przyszłości - kto wie.
              Syn " lata za pannami " predzej czy później sprowadzi do domu Swoja Lubą - a ja
              z żoną pewno wyniesiemy się - na Bielany !!!
              Nieustająco Pozdrawiam
              • lewe_oko do 55marek 22.07.04, 16:08
                Dopóki jeszcze nie wróciłeś na Bielany zapraszam na forum Ursynowa. U nas też
                jest fajnie :-) A wycieczki na Kopę Cwila też mogą być bardzo romantyczne. Ja
                polubiłam, a nawet pokochałam Ursynów głownie przez mojego ukochanego a teraz
                już męża, który jest wielkim miłośnikiem swojej dzielnicy.
                Pozdrawiam
                Ursynowianka pochodząca z Mokotowa
        • Gość: jaa_ga Varsava.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 23:11
          ... nie spamuj, deweloperze.
          Rozumiem, że zostałeś z niekupionym towarem...
          ale trzeba było pomyśleć przedtem,
          gdzie kupić ziemię.
          Na Ursynowie mieszkania wykupione są
          na dwa lata naprzód i żebyś nie wim co robił-
          nie zmienisz realiów...
          • Gość: mi Re: Varsava.... IP: *.acn.waw.pl 22.07.04, 23:21
            Bielany są faaajo :) zielono i w ogóle :) Mieszkam trochę na uboczu Bielan i
            lepiej niestety znam Centrum i Bemowo od mojej dzielnicy :/ ale staram się
            nadrabiać straty :) Pozdrawiam wszystkich z Bielan i resztę :)
            • Gość: pokrybala Re: Varsava.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:50
              Ale które miejsca na Bielanach sa takie fajne? Piaski? Wawrzyszew? Chomiczówka?
              Przecież to dramat.
              • Gość: Bielanin Re: Varsava.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:54
                Najwyraźniej nie znasz Bielanl, skoro tak pytasz. A tymczasem uliczki
                Cegłowska, Zuga, Grębałowska, są takie urokliwe....
                • Gość: jaa_ga A Wrzeciono?... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 00:05
                  Co sądzicie o Wrzecionie?
                  Bo na Wrzecionie varsavie zależy najbardziej
                  i pewnie po to założył ten wątek, aby tym razem
                  metodą "lewą ręką za prawe ucho" -
                  zachwalać zalety tej częsci Warszawy.
              • Gość: mi Re: Varsava.... IP: *.acn.waw.pl 24.07.04, 01:42
                Chomiczówka jest the best:) Urocze miejsce nie wiem czemu tak jej nie lubisz.
                Wawrzyszew paskudny... duża część Piasków spox ta z niższą zabudową. Ta od
                Broniewskiego - betonowy koszmar.
    • varsava Przepraszam 23.07.04, 10:09
      za nieporozumienie - wychowalem sie w Warszawie, ale niestety obowiazki
      sluzbowe zmusily mnie do wyjazdu za granice, gdzie od jakiegos czasu mieszkam

moja sympatia do polnocy warszawy wiaze sie z mlodoscia - a ursynow - przyznam,
      ze ppo prostu nie rozumiem zachwytow nad ta czescia warzawy - jedno wielkie
      blokowisko bez duszy

developerem nie jestem, zadnych mieszkan na bialolece, czy targowku, ani
      zoliborzu nie mam

pozdrawiam
      • lewe_oko Re: Przepraszam 23.07.04, 11:28
        varsava napisał:

> moja sympatia do polnocy warszawy wiaze sie z mlodoscia - a ursynow -
        >przyznam, ze po prostu nie rozumiem zachwytow nad ta czescia warzawy - jedno
        wielkie blokowisko bez duszy.

Mam jedno pytanie: kiedy ostatni raz byłeś na Ursynowie? Bo tu sie strasznie
        zmieniło i zmienia. Faktycznie parę lat temu to była betonowa pustynia, ale
        teraz jest dużo nowych domów, sklepów, knajpek etc. Kolejną sprawą jest to, ze
        np. ja nie zachwycam się Ursynowem - nie jest to najpiękniejsza dzielnica!
        Chociaż ma wiele zalet. Ale mam sentyment do niej - tak jak Ty do północy.
        Takich ludzi jak ja jest zapewne więcej. Więc zrozum, ze robisz nam PRZYKROŚĆ
        wypisując takie rzeczy. Kiedy przychodzić do znajomych w gości też im mówisz,
        że okolica gdzie mieszkają jest ohydna? Oczywiście forum to miejsce swobodnej
        wymiany myśli, ale nie dziw się, ze ludzie nerwowo reagują jeśli ktoś non stop
        najeżdza na ich dzielnicę. Mi tu jest dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka