Dodaj do ulubionych

jak dojechac na Okęcie z PKS?

22.07.04, 11:45
witam!

jak najlepiej dojechac:
- z pks zachod (a moze wschod blizej?) na okęcie w nocy ok 12/1
- i z powrotem z okecia na pks ale ok godz 20?

dzieki
i pozdrawiam z bydgoszczy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.mennica.com.pl 22.07.04, 11:54
      O tak późnej porze i pewnie z bagażami, to najlepiej taksówką. Nie iwem być
      może jest jakieś nocne połączenie autobusowe. Wiem natomiast, że na pewno nie
      ma bezpośredniego autobusu normalnego ani z Zachodniego, ani ze Stadionu na
      Okęcie. Trzeba się chociaż raz przesiąść.
      Pozdrawiam
      Strena
      • madziara_pl Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? 22.07.04, 11:58
        Gość portalu: Syrena napisał(a):

> O tak późnej porze i pewnie z bagażami, to najlepiej taksówką. Nie iwem być
        > może jest jakieś nocne połączenie autobusowe. Wiem natomiast, że na pewno nie
        > ma bezpośredniego autobusu normalnego ani z Zachodniego, ani ze Stadionu na
        > Okęcie. Trzeba się chociaż raz przesiąść.
        > Pozdrawiam
        > Strena

a nie orientujesz sie skad blizej? z ktorego pks? i ile kosztowalaby taryfa?
        podobno niezle naciagaja nie-warszawiakow
    • Gość: kixx. Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.acn.waw.pl 22.07.04, 12:02
      szczerze mowiac nie wiem dokladnie,ale na pewno cos jezdzi
      ale jakby nikt wiedzacy sie juz nie wpisal to tu masz link do wyszukiwarki
      polaczen ZTM-tam znajdziesz wszystko
      www.ztm.waw.pl/wyszuk.php
      • madziara_pl dzieki! n/t 22.07.04, 12:07
    • Gość: Syrena Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.mennica.com.pl 22.07.04, 13:47
      Witam ponownie, zdecydowanie z Zachodniego jest bliżej (10 minut taksówką). Nie
      jest prawdą, że nabierają nie-warszawiaków. Bierz taksówkę z oznaczeniami lub
      zadzwoń wcześniej pod 96-24 (Korpo-Taxi) lub 919. Za kurs zapłacisz ok. 25 PLN
      (biorąc pod uwagę, że jest to taryfa nocna).
      Syrena
      • madziara_pl Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? 22.07.04, 14:01
        noca i chyba najwygodniej.

a moglabys mi doradzic jak dojechac z okecia na zachodni? ok 20 jezdza autobusy
        wiec bedzie taniej niz taxi - moze jest jakis bezposredni? a jak ceny biletów?
        sa znizki dla studentow?
        • Gość: Syrena Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.mennica.com.pl 22.07.04, 15:16
          No to tak, z lotniska należy wsiąść w autobus 175. Dojechać do skrzyżowania
          Zwirki i Wigury z ul. Hynka lub ciut dalej np. do Nowotelu (są to 2 wspólne
          przystanki) i przesiąść się w autobus 130. Jeden bilet kosztuje chyba 2,40
          (normalny, a dla studentów jest zniżka). Bilet należy kupic w kiosku (mozna tez
          u kierowcy, ale jest nieco droższy). Na przejazd dwoma autobusami należy
          zaopatrzyć się w 2 bilety. Czas przejazdu dwoma autobusami zająć Ci może nawet
          i 45 minut wliczając ewentualne oczekiwanie (są wakacje i częstotliwość
          kursowania jest ograniczona)
          Pozdrawiam
          Syrena
          • madziara_pl Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? 22.07.04, 16:26
            wielkie dzieki!!!!!!

jakbys kiedys potrzebowala pomocy dot. Bydgoszczy to wal śmiało ;)))))))
    • Gość: Bodzio Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.chello.pl 22.07.04, 17:34
      tylko nie łap taxi na dworcu lub na lotnisku bo oni to dopiero mogą Cię
      wywieźć !! najlepiej zamów telefonicznie polecam Halo Taxi tel. 96-23 lub 0-
      501-11-96-23 ja korzystam już kilka lat Pozdrawiam
    • madziara_pl py. o bilety PKS 22.07.04, 22:54
      jescze cos mi sie przypomnialo - jak jest z biletami pks z wawy do bydgoszczy -
      czy trzeba je kupowac z wyprzedzeniem czy starczy przed wyjazdem u kierowcy?
      • Gość: Bodzio Re: py. o bilety PKS IP: *.chello.pl 23.07.04, 11:13
        To zależy w jaki dzień jedziesz ,ale teraz nie powinno być problemu, wydaje mi
        się że nawet Polski Expres jeździ do Bydgoszczy z dworca Centralnego ,ten jest
        najbliżej Okęcia ale mało autobusów z niego odjeżdża telefon na info.do
        Polskiego Expresu 22 844 55 55 A jeszcze co do taxi to te białe MPT mają
        wysoką stawkę za km.
    • madziara_pl ostatnie pytanie....chyba :) 01.08.04, 20:57
      na Okecie blizej z pks zachodni czy pkp centralny? taryfą

dzieki z góry!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka