madziara_pl 22.07.04, 11:45 witam! jak najlepiej dojechac: - z pks zachod (a moze wschod blizej?) na okęcie w nocy ok 12/1 - i z powrotem z okecia na pks ale ok godz 20? dzieki i pozdrawiam z bydgoszczy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.mennica.com.pl 22.07.04, 11:54 O tak późnej porze i pewnie z bagażami, to najlepiej taksówką. Nie iwem być może jest jakieś nocne połączenie autobusowe. Wiem natomiast, że na pewno nie ma bezpośredniego autobusu normalnego ani z Zachodniego, ani ze Stadionu na Okęcie. Trzeba się chociaż raz przesiąść. Pozdrawiam Strena Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? 22.07.04, 11:58 Gość portalu: Syrena napisał(a): > O tak późnej porze i pewnie z bagażami, to najlepiej taksówką. Nie iwem być > może jest jakieś nocne połączenie autobusowe. Wiem natomiast, że na pewno nie > ma bezpośredniego autobusu normalnego ani z Zachodniego, ani ze Stadionu na > Okęcie. Trzeba się chociaż raz przesiąść. > Pozdrawiam > Strena a nie orientujesz sie skad blizej? z ktorego pks? i ile kosztowalaby taryfa? podobno niezle naciagaja nie-warszawiakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx. Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.acn.waw.pl 22.07.04, 12:02 szczerze mowiac nie wiem dokladnie,ale na pewno cos jezdzi ale jakby nikt wiedzacy sie juz nie wpisal to tu masz link do wyszukiwarki polaczen ZTM-tam znajdziesz wszystko www.ztm.waw.pl/wyszuk.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.mennica.com.pl 22.07.04, 13:47 Witam ponownie, zdecydowanie z Zachodniego jest bliżej (10 minut taksówką). Nie jest prawdą, że nabierają nie-warszawiaków. Bierz taksówkę z oznaczeniami lub zadzwoń wcześniej pod 96-24 (Korpo-Taxi) lub 919. Za kurs zapłacisz ok. 25 PLN (biorąc pod uwagę, że jest to taryfa nocna). Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? 22.07.04, 14:01 noca i chyba najwygodniej. a moglabys mi doradzic jak dojechac z okecia na zachodni? ok 20 jezdza autobusy wiec bedzie taniej niz taxi - moze jest jakis bezposredni? a jak ceny biletów? sa znizki dla studentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.mennica.com.pl 22.07.04, 15:16 No to tak, z lotniska należy wsiąść w autobus 175. Dojechać do skrzyżowania Zwirki i Wigury z ul. Hynka lub ciut dalej np. do Nowotelu (są to 2 wspólne przystanki) i przesiąść się w autobus 130. Jeden bilet kosztuje chyba 2,40 (normalny, a dla studentów jest zniżka). Bilet należy kupic w kiosku (mozna tez u kierowcy, ale jest nieco droższy). Na przejazd dwoma autobusami należy zaopatrzyć się w 2 bilety. Czas przejazdu dwoma autobusami zająć Ci może nawet i 45 minut wliczając ewentualne oczekiwanie (są wakacje i częstotliwość kursowania jest ograniczona) Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? 22.07.04, 16:26 wielkie dzieki!!!!!! jakbys kiedys potrzebowala pomocy dot. Bydgoszczy to wal śmiało ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: jak dojechac na Okęcie z PKS? IP: *.chello.pl 22.07.04, 17:34 tylko nie łap taxi na dworcu lub na lotnisku bo oni to dopiero mogą Cię wywieźć !! najlepiej zamów telefonicznie polecam Halo Taxi tel. 96-23 lub 0- 501-11-96-23 ja korzystam już kilka lat Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl py. o bilety PKS 22.07.04, 22:54 jescze cos mi sie przypomnialo - jak jest z biletami pks z wawy do bydgoszczy - czy trzeba je kupowac z wyprzedzeniem czy starczy przed wyjazdem u kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: py. o bilety PKS IP: *.chello.pl 23.07.04, 11:13 To zależy w jaki dzień jedziesz ,ale teraz nie powinno być problemu, wydaje mi się że nawet Polski Expres jeździ do Bydgoszczy z dworca Centralnego ,ten jest najbliżej Okęcia ale mało autobusów z niego odjeżdża telefon na info.do Polskiego Expresu 22 844 55 55 A jeszcze co do taxi to te białe MPT mają wysoką stawkę za km. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl ostatnie pytanie....chyba :) 01.08.04, 20:57 na Okecie blizej z pks zachodni czy pkp centralny? taryfą dzieki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś