Gość: dd IP: 195.205.163.* 22.04.13, 11:10 Zajebiście - muzeum bez wystawy :) i eksponatów :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czechy11 Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszawy ... 22.04.13, 11:10 Warszawka buduje Polska głoduje - dlaszego boomu inwestycyjnego kosztem rozwoju innych regionów kraju ciąg dlaszy. Odpowiedz Link Zgłoś
notremak Re: Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszaw 22.04.13, 15:06 czechy11 napisał: > Warszawka buduje Polska głoduje - dlaszego boomu inwestycyjnego kosztem rozwoju > innych regionów kraju ciąg dlaszy. I cóż ty poczniesz, głodujący biedaku z Polski, skoro Warszawka nie potrzebuje takich głodujących palantów jak ty? Może podziel się swoim głodem z Głodziem (o buźce zapewne od głodu spuchniętej) albo niech się Głódź z tobą podzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszaw IP: *.warszawa.mm.pl 22.04.13, 20:55 A dlaczego wyzywasz go od palanta/ Ma rację taka jest prawda. Warszawa swój sukces zawdziecza centralizmowi sztucznemu zawyzaniu jej szans przez stołecznośc. Nie mowiąc o inwestycjach, kórych nigdy by nie zobaczyla gdyby nie była stolica. Ot chocby stadion narodowy do kórego nie dołozyła ani złotówki za to zapłacił kraj z budżetu pasntwa. Prawda w oczy kole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosikowe Re: Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszaw IP: *.primeoptic.net 23.04.13, 01:43 a 1 burak gotuję się z zawiści że nie są warszawiakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A co z pomnikiem ku czci Polakow ratujacych Zydow? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.07.13, 20:27 Zydzi storpedowali ten projekt bez zadnego uzasadnienia, mial powstac w okolicach muzeum na zewnatrz.... ciekawe ze Zydzi mowia POlakom co moga a czego nie moga na wlasnym podworku... Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: A co z pomnikiem ku czci Polakow ratujacych Z 02.07.13, 12:44 Gość portalu: gosc napisał(a): > Zydzi storpedowali ten projekt bez zadnego uzasadnienia, mial powstac w okolica > ch muzeum na zewnatrz.... ciekawe ze Zydzi mowia POlakom co moga a czego nie mo > ga na wlasnym podworku... prędzej Jojne Baumanowi (pseudo: "profesor") pomnik postawią... Odpowiedz Link Zgłoś
passqudson Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszawy ... 22.04.13, 12:01 Byłem, widziałem. Budynek jest piękny. Dobrze, że takie miejsce powstało. Fajnie, że moje podatki choć częściowo poszły na coś sensownego. A ci, którzy narzekają i tak narzekać będą. Frustracje jakieś muszą wyleczyć, czy inne kompleksy? Skoro inaczej nie potrafią, niech wypisują bzdety rozmaite. Niech choć tyle od życia mają, że sobie bezkarnie coś oplują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszawy ... IP: 85.219.162.* 22.04.13, 12:15 Nareszcie dobrze wydane pieniądze, a nie na jakiś tam szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_kanclerz_kaczorum Muzeum Historii Żydów - nowa atrakcja Warszawy ... 22.04.13, 12:23 – Ale kiedy ja się wcale nie zachwycam! Wcale się nie zachwycam! Nie zajmuje mnie! Nie mogę wyczytać więcej jak dwie strofy, a i to mnie nie zajmuje. Boże, ratuj, jak to mnie zachwyca, kiedy mnie nie zachwyca? – Wytrzeszczył oczy i usiadł, grążąc się w jakieś bezdenne przepaście. Naiwnym tym wyznaniem aż zakrztusił się nauczyciel. – Ciszej, na Boga! – syknął. Gałkiewiczowi stawiam pałkę. Gałkiewicz zgubić mnie chce! Gałkiewicz chyba nie zdaje sobie sprawy, co powiedział? - Ale ja nie mogę zrozumieć! Nie mogę zrozumieć, jak zachwyca, jeśli nie zachwyca. - Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca. - A mnie nie zachwyca. - To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny. Innych zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gałkiewicz tytuł artykułu przypomina mi: IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.13, 12:24 ""- Hm... Hm... A zatem dlaczego Słowacki wzbudza w nas zachwyt i miłość? Dlaczego płaczemy z poetą czytając ten cudny, harfowy poemat 'W Szwajcarii'? Dlaczego, gdy słuchamy heroicznych, spiżowych strof 'Króla Ducha' wzbiera w nas poryw? I dlaczego nie możemy oderwać się od cudów i czarów 'Balladyny'... Dlatego, panowie, że Słowacki wielkim poetą był! Wielkim poetą! Zapamiętajcie to sobie, bo ważne! Dlaczego kochamy? Bo był wielkim poetą. Wielkim poetą był! Nieroby, nieuki, mówię wam przecież spokojnie, wbijcie to sobie dobrze do głowy (...)." a ja jestem jak ten gałkiewicz: "...Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca. ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosherman Aż dech zapiera IP: 85.219.162.* 22.04.13, 12:53 Jeszcze nie widziałem, ale już się zachwycam. Z wrażenia aż robię pod siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojne Klajnszwanc To muzeum ma sze zachwycacz IP: 94.42.189.* 22.04.13, 14:51 Bo jak ktosz sze nie zachwyca to un jest antysemitnik ostatni i chamuś gojski! Nu pamiętajcie Polaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: To muzeum ma sze zachwycacz IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 17:26 i wnusio szmalcownika, co mieszka w zrabowanym domu i nie płaci czynszu od 60 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Odholowane samochody IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 18:57 Czy ktoś może zwrócił uwagę kiedy były ustawione znaki zakazu parkowania przez ZDM, ewentualnie może ktoś się odwołuje od odholowania? Czy nie powinni byli wywiesić jeszcze jakiejś informacji dodatkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi Weglarczyk wystawi pejcz dziadka a Borowski obcegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.13, 21:36 stryjka ktorymi zrywal paznokcie Polakom a Szechter wyroki smierci na polskich patriotow ktore klepal masowo braciszek Stefek powoli Zydzi zapelnia muzeum pamiatkami z wlasnej przeszlosci tak jak Polacy przyniesli pamiatki do Muzeum Powstania Warszawskiego - w koncu w gminie dumni sa z przodkow i tego jak trzymali za twarz Polakow w zlotym wieku zydowstwa w Pol-in w latach 44-68. Odpowiedz Link Zgłoś