Gość: Co tam kredyciarze IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 27.05.13, 15:43 Czekam na komentarza kredyciarzów, że im będzie za głośno :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penible4 A ilu decybeli nie mozna przekroczyć? 27.05.13, 15:45 Czy Ratusz i to wziął pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fest... 27.05.13, 15:47 Jestem mieszkańcem okolicznych bloków i oświadczam że punkt 22 dzwonię na milicję! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe 27.05.13, 16:07 zalobanarodowa napisała: > Jestem mieszkańcem okolicznych bloków i oświadczam że punkt 22 dzwonię na milic > ję! He he he .... zostało ze starych czasów co .... a dzisiaj to już możesz sobie po 22:00 do siebie zaśpiewać że Ani IXI ani OMO nie wyprało jak kiedyś ZOMO Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Tu troszke nie doceniasz władzy :-) 27.05.13, 20:05 Własnie mój sąsiad będzie mial sprawę w Sądzie za łamanie ciszy nocnej. Owszem kosztowało mnie to troche nerwów (jakos niechętnie wzywa się policję), troche PLN - listy polecone kosztują, trochę maili do Dzielnicowego (ida via Komenda Główna). Tak więc, jeśli będziemy wlaczyli o swoje prawa - wywalczymy je! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butcher Bravo! IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 20:16 Jestem za. Zawiązuje się właśnie Warszawska Koalicja, która zajmie się tematem łamania ciszy nocnej przez szeroko rozumianą "kulturą" z hip-klubów i innych cool-klubów, na różne sposoby. Samoobrona miejska! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Bravo! 28.05.13, 00:48 Gość portalu: Butcher napisał(a): > Samoobrona miejska! a po co te przymotniki? samoobrona to samoobrona, martwy lepper pozostaje lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
peppers01 Ale milicji już nie ma..... 27.05.13, 16:49 Proszę bardzo, ale milicję rozwiązano kilkanaście ładnych lat temu. Żyjemy w demokracji i mamy policję. Oraz ogólny numer alarmowy 112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: 89.228.124.* 28.05.13, 14:06 Ale MILICJI już nie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 23:36 Przyjdziemy po ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi pixi Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.com 27.05.13, 15:50 Na Usrynowie - kredyciarzów? Chyba raczej komuszków, którym w komuszych klitkach za głośno będzie. Kredyciarzy mało, więcej tych co łojcowie ze wsi ściągnieci do "przydziałów". Były pola kapusty - jest miasto. Jest miasto - jest hałas, wake up komuszki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 22:52 Spoko. Mieszkam przy wyścigach i nawet tu dociera ten łomot. I jestem mixem :P ojciec mieszkanie dostał, ja swoje mam na kredyt :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.fbx.proxad.net 29.05.13, 11:23 Skad ta zmasowana nienawisc do Ursynowa? Prosty lud zawsze nie cierpi najlepszych dzielnic i ich mieszkancow. Czyzby Ursynow na taka dzielnice wyrastal? Detronizuje Mokotow, bo spoleczenstwo jest tu malo przemieszane, jest niewielu zuli w przeciwienstwe do starych dzielnic miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe 27.05.13, 16:16 A ja im zazdroszczę, że będą mogli za darmo posłuchać Motorhead i HIM. Też się wybiorę i posłucham tam gdzie będzie można bez wchodzenia do środka, dla mnie za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 16:25 bo będzie. też na osiedlach zbudowanych już za gierka-ludzie zdążyli już wnuki odchować. ale co Ty tam wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.ip.netia.com.pl 27.05.13, 16:32 Dokładnie, w sąsiedztwie SGGW są raczej kwartały z "uczelnianych" przydziałów :) Odpowiedz Link Zgłoś
peppers01 Szkoda festiwalu 27.05.13, 16:56 Jak widać organizatorzy trochę się przeliczyli. Szkoda festiwalu. A ubezpieczenie imprezy to naprawdę ważna sprawa. Chociaż najbardziej zainteresowanymi posiadaniem takowego powinni być chyba sami organizatorzy. W końcu w razie wystąpienia podczas festiwalu jakiejkolwiek sytuacji nadzwyczajnej to oni odpowiadają za ewentualne szkody. Tak materialne jak i moralne. Naprawdę lepiej być dobrze ubezpieczonym. Również mieszkam w okolicy. Ale festiwal popieram. Hałas faktycznie był, jeden jedyny raz. Dwa lub trzy lata temu. Poza tym jednym incydentem nie odczułem jakiś niedogodności związanych z festiwalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm nie Szkoda festiwalu IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 18:17 głośno jest od jakichś 3 lat. co rok. mieszkam jakieś 1,5 km od kampusu i hałas jest trudny do wytrzymania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaS Re: nie Szkoda festiwalu IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 19:30 Na Stegnach i Sadybie też było bardzo głośno. Ludzie dzwonili do straży miejskiej i na policję z prośbą o interwencję. Robić "festiwal" ludziom pod oknami przez 3 dni to jakieś jaja. Gratuluję kultury organizatorom ( co ich to obchodzi oni tu nie mieszkają przecież to SGGW). PS. Ja mieszkam 5 km od kampusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 17:07 gdyby nie ci "kredyciarze", to być z gołą dupą i po kolana w szambie chodził/chodziła, z karteczką, że na chleb zbierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 pewnie "niekredyciarze" mają mieszkania za dopłaty 27.05.13, 21:41 unijne dla "rolników" ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak To błąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 17:55 Mieszkam w Śródmieściu od kilku pokoleń. Jestem przeciwnikiem hałasu w mojej dzielnicy. To co np. wyczyniało tydzień temu "Miasto Cypel" to skandal. Ale jestem ZA Ursynaliami! Właśnie Ursynów, a nie bardziej elitarne dzielnice, jest odpowiednim miejscem na takie spędy. W takich blokowiskach na całym świecie gnieździ się wyłącznie menelstwo i ten los czeka prędzej czy później Ursynów. Miejsce na "koncerty" to zatem idealne, bo tego typu elementowi hałas nie przeszkadza... A jak komuś się to nie podoba to może zawsze przeprowadzić się z Ursynowa gdzieś za miasto. Proponuję hasło "Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: To błąd! IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 18:18 kolejny kali. ukraść kalemu źle, jak kali kraść to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: To błąd! IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 23:05 "elitarne" dzielnice? hohoho, kolego, idź się rozejrzyj po swojej dzielnicy :) ilu macie żebraków, panienek czekających, cyganek wróżbitek, bud z hamburgerami itp syfu. U nas na Ursynowie tego nie ma. Mamy za to dużo zieleni, ścieżki rowerowe, place zabaw dla dzieci z prawdziwego zdarzenia. To naprawdę fajna dzielnica i do Twojej "elitarnej" jadę jak coś mnie do tego zmusi, ostatni raz chyba to z rok temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 18:02 > Czekam na komentarza kredyciarzów, że im będzie za głośno :D Bidny głupku, nawet nie masz pojęcia, jaki jesteś żałosny, niedocofie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga29 Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fest... IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 18:49 Pani HGW jest miłą i mądrą kobietą, więc zapraszam ją na pl. Zbawiciela, niech pochodzi po chodniku między Mokotowską a Marszałkowską w swoich eleganckich szpileczkach po wyłożonej tam kostce granitowej nieszlifowanej, akurat dla konia. Albo absurdalnej Marszałkowskiej, gdzie kobiety chodzą slalomem, ja normalnie po jezdni ,bom nie gorsza od samochodu. Pisałam o tym wielokrotnie, bez skutku, widzę więc potrzebę zmiany władz. A poza tym nie zrobiono parkingu pod Emilii Plater, nie ma parkingu podziemnego na pl. Teatralnym, pół miasta zamknięto z powodu metra, urzędników przybywa, płace mają ogromne , korzyści z nich niewiele. Znakomicie działa komunikacja miejska, to prawda, jest też trochę ozdóbek, ale to kwiatek do kożucha. Nie podoba mi się też utrudnianie działań samorządowcom na Ursynowie, małostkowość wobec burmistrza Guziała, nawet bezwzględność. To niezgodnie z ideami PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 18:55 o tak, ta łupana kostka jest beznadziejna... masakra jakaś :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba29 Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.05.13, 00:06 > Nie podoba mi się też utrudnianie działań samorządowcom na Ursynowie, małostko > wość wobec burmistrza Guziała, weź się ogarnij, guział jak kaczyński: prawie nic nie robi poza robieniem wokół siebie szumu. Wiesz ile osób zostało za jego kadencji zatrudnionych na umowę zlecenie? Dlaczego dopiero teraz zaczął robić szum odnośnie ustawy śmieciowej- gdy zapadły już decyzje? Jak rozwija się Ursynów pod zarządem tego pana?? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 w szpilkach na marszałkowskiej niewygodnie?? 28.05.13, 01:00 poskarż się na pozostałe problemy tej klasy: w sukni ślubnej z trenem na schodach ruchomych metra niewygodnie. w smokingu w siłowni niewygodnie. w koszulce wisły kraków na bródnie niewygodnie. w kombinezonie astronautycznym na basenie niewygodnie. z opaską na oczach prowadzić samochód niewygodnie. i tak dalej. skąd wy się bierzecie, sierotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butcher Nie ma ZZ Top? Nie ma i kasy hehe IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 20:19 Brodacze nie zagrają "Viva Las Vegas"! a Studenci mogą zapomnieć o kasie. Na tym to polegało, że Brodacze nigdy tu nie mieli zagrać.... Byli tylko wabikiem! Jeszcze nie kumacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metalhead Re: Nie ma ZZ Top? Nie ma i kasy hehe IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 19:44 zapowiadało się nieźle, ech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fest... IP: *.182.186.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.13, 20:49 Przecież to już od kilku lat nie jest studencka impreza - Juwenalia, tylko pod płaszczykiem studenckiej imprezy realizowany jest komercyjny festiwal. Kiedyś bawiłyśmy się tam z koleżankami świetnie było wesoło normalna muzyka studencka atmosfera a teraz bilety i to zdecydowanie nie na studencka kieszeń :/ Odpowiedz Link Zgłoś
spust.do.ust Szkoła Głowna Gry Wstępnej, a Organizatorzy dali.. 27.05.13, 22:00 ..dupy. dlaczego mnie nie dziwi taka retoryka? :* może niech na osłodę po dziadach borowych dadzą w tym czasie szoł roznegliżowane studentki z nagłośnionych rozerotyzowanych "wyborów" miss tej uczelni :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metalhead Re: Szkoła Głowna Gry Wstępnej, a Organizatorzy d IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 14:48 ale Motorhead dał wczoraj czadu mimo że to dziadki i chwała im za to Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Miejsca na imprezy masowe 28.05.13, 00:42 Naprawdę w Warszawie są miejsca gdzie można zorganizować imprezę, która nie będzie uciążliwa dla wszystkich. Np taka Agrykola, nikt jeszcze nie narzekał, że tam są koncerty. Niestety z uporem maniaka, zawsze czy to miasto czy inne organizacje muszą uszczęśliwiać wszystkich swoimi pomysłami na swoje miejsce. Gdyby to był jeden dzień, a to jest trzydniowy maraton, po 8-10 godzin dziennie muzyki na pełen regulator. Tak dla przypomina w Londynie podczas koncertu Bruce Springsteen tuż przed 23 wyłączyli mikrofony bo zakłócał cieszę nocną. I pomimo protestów i niezadowolenia, przedstawiciele miasta, skomentowali krótko dostali pozwolenie na koncert do 22.30, grali dłużej to niestety wina organizatorów. Nasi włodarze mają to w poważaniu, i impreza trwa w piątek i sobotę do 2:30, a w niedzielę do 1.45. To są godziny końca koncertów, a uczestnicy raczej nie będą w ciszy i milczeniu wracać do domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbest Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fest... IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 01:13 Znowu będę mógł posłuchać "złotych przebojów", i to nie ruszając się z domu, a mieszkam dokładnie na drugim końcu Ursynowa, patrząc wzłuż linii KEN. Nie mam pojęcia jak mieszkańcy okolicznych bloków wytrzymują to przez trzy dni, zakładam, że na Ursynalia biorą urlop i spierniczają nad morze tudzież do cioci w bieszczady. Hałas po 22 mi nie przeszkadza, przeszkadza mi hałas który przekracza wszelkie sensowne granice. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnecappucino Re: Nie ma zgody ratusza na Ursynalia. Kłopoty fe 28.05.13, 17:04 No i mam nadzieję, że impreza się rypnie i nie bedzie zakłocania ciszy nocnej w całej dzielnicy. Tak to jest, gdy nieodpowiedzialna dzieciarnia bierze się za organizację " festiwalu" czy jak tam ich zwał. Moi starzy, schorowani rodzice mieszkają na ZWM vis a vis SGGW, to co się tam działo nie da się opisać, jak są juwenalia. Napieprzająca muzyka, hałas, pijani rozwrzeszczani studenci pałętający się między blokami. Dlaczego nikt z organizatorów nigdy nie liczył się z tym, że nie kazdy ma ochotę uczestniczyć w ich juwenaliach, a Ursynów również zamieszkują ludzie starsi i schorowani? Odpowiedz Link Zgłoś