Dodaj do ulubionych

Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz

IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 04.08.04, 00:34
blah blah, to nie kupujcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.acn.pl 04.08.04, 00:36
      Pomysły na kampanie reklamowe zawsze kształtuja się na wysokości narządów
      płciowych pseudospeców od rekalmy tej firmy. Wyżywają sie na publicznym
      gawędziarstwie
    • Gość: MandB Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 01:01
      Ja będę omijał sprzedawców ktorzy w swoich reklamach ocierają się o granicę
      dobrego smaku, ale cóż i tak pozostaną inni żądni taniej sensacji i pokątnego
      swintuszenia...
    • pan_pndzelek Redachtór Kłodecka... 04.08.04, 08:08
      Redachtór Kłodecka to jest chyba w naszym Mieście na wakacyjnym stażu
      dziennikarskim... Skierowana z Nowego Głosu Zgierza...
    • Gość: wiedźma Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.aster.pl 04.08.04, 08:12
      zawsze mi się wydawało, że funkcjonalnością odkurzacza jest ssanie, a nie
      odtwarzanie muzyki
    • Gość: wiedźma nie przesadzajcie z tym chamstwem IP: *.aster.pl 04.08.04, 08:23
      moim zdaniem są subtelne, a nie chamskie
      i przyciagają wzrok, więc chyba jednak nie są nieciekawe wizualnie
      kolor tła jest czerwony, a nie pomarańczowy
      a jak się komuś wszystko kojarzy z seksem, to już jego problem
      • Gość: anka Re: nie przesadzajcie z tym chamstwem IP: 83.238.12.* 04.08.04, 11:19
        w moim odczuciu sa prostackie. bazuja na prymitywnych skojarzeniach. niestety,
        smiech z tresci kampanii reklamowych mm przerodzil sie w rechot :(
    • Gość: Anonimowy Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.fe.bosch.de 04.08.04, 08:54
      jak autorka zauwazyla mm zawsze intrygowal w swojej reklanie i o to chodzi
      dzieki takim reakcja podnosi sie temperatura wokol mm z drugiej jednak strony
      wszyscy krytykuja ich za posuniecia ponizej pasa a i tak w przpatku potrzeby
      zakup dokonywany jest na podstawia najtanszej oferty czyli wlasnie tam
      • linn_linn Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 09:46
        Jaki pan, taki kram. Poza tym reklama jest kierowana zawsze do pewnej gupy
        klientow. Widac ktorej.
    • j_karolak Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 09:49
      Pani redaktor się oburzyła. Widzicie do czegoście doprowadzili, świntuchy!

Wstyd!
    • Gość: Automobilista Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: 62.233.175.* 04.08.04, 10:08
      Reklama jest skuteczna wtedy, kiedy dzięki niej zaczyna sie mówić o
      reklamujacej się firmie.

Media Markt dzięki swojej ostatniej reklamie doczekało się artykułu w poczytnej
      gazecie i pisaniny na forum. A zatem ich reklama jest skuteczna aż do bólu i
      pewnie pojawią sie następne tego rodzaju. A artykuły w gazetach tylko nakręcają
      MM koniunkturę :)
      • Gość: jacek chamy - bo nie zlecili ams - owi IP: *.u.mcnet.pl 04.08.04, 10:59
        ciekawe ile hektarow wzdluz przebiegu A2 w Warszawie posiada juz AMS/Agora ???

i pod wykup i pod billboardy ...
    • Gość: głos z tłumu Re: I po reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:53
      A pani redachtór dostanie/dostała* bonusa od mediamarkt

*-niepotrzebne skreślić
    • black_currant Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 11:37
      Jaka grupa docelowa, taka reklama.

Ot co ;-)

BC
    • Gość: Marcin Mogiła Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.slp.pl 04.08.04, 12:52
      Wygląda ze pani redaktor ma jakieś kompleksy. Osobiście uważam że jest to jedna
      z lepszych reklam MM. I dla ścisłości to Pani jest daltonistką - moim zdamiem
      to na pewno na zdjeciach nie jest kolor pomarańczowy.
      • Gość: Poppea Daltonizm inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:36
        Daltonista może pomylić zielony z niebieskim, ale nie czerwony. Więc to chyba
        tylko krótkowzroczność. Jeśli czytający tę reklamę uśmeicha się -to znaczy, ze
        skuteczność 100%. ALe dlaczego Gazeta postanowiła podpromować MM? Kto ten
        tchnąćy moralizatorstwem tekst wypuscił?
    • umfana Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 12:59
      Czy ktos slyszal o psychologi reklamy?
      • Gość: Boskazuzanna Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:14
        O psychologi nie ale o psychologii tak .
    • Gość: MokraSzpara Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 18:08
      Szukam kogoś żeby mi włożył chuja do dupy. Chętnie pracownika MEDIA MARKT z
      dużym instumentem, spotkajmy się w toalecie MEDIA MARKT za godzinę.

MOKRA SZPARA

tel. 0801168683

I co wy kurwa na to powiecie?

• pan_pndzelek Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 18:33
        Gość portalu: MokraSzpara napisał(a):
        > Szukam kogoś żeby mi włożył chuja do dupy. Chętnie pracownika MEDIA MARKT z
        > dużym instumentem, spotkajmy się w toalecie MEDIA MARKT za godzinę.
        > MOKRA SZPARA
        > tel. 0801168683
        > I co wy kurwa na to powiecie?

Co powiemy? Ano powiemy, że w reklamie to ty kariery nie zrobisz... próbowałeś
        może w prostytucji? Tam chyba prędzej...
    • Gość: www.gabakulka.com Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 09:17
      Zaskakuje mnie że tyle osób śmieje się z oburzenia jakie wyowołała ta kampania.
      I zaskakuje mnie to że uważacie że nikogo to nie powino razić. Padło nawet
      określenie że kampania jest... "subtelna"??!! Proszę, proszę...
      Uważam że oburzenie jest słuszne, i to nie dlatego że jakaś abstrakcyjna
      publiczna moralność doznała obrazy (bo to w sumie nonsens) - ale obrażliwe jest
      to, że ktoś wymyśla takie prostactwo (które trudno nawet nazwać "poczuciem
      humoru". To prościutka gra słówek, którą nawet ćwierćinteligent wymyśliłby bez
      problemu), a potem uważa że mnie, odbiorcę, to będzie śmieszyć! Reklama zwraca
      się do nas wszystkich, a poziom jaki sugeruje że *my reprezentujemy* , jest
      poniżej krytyki. TO jest w niej obrażliwego. Głupi buc spod budki z piwem
      dzieli się świńskim dowcipem dnia a potem rechocze ci w twarz szturchając
      łokciem.
      Można robić prowokujące i zabawne reklamy w inny sposób, wierzcie mi.
      Trochę szkoda, bo za dawnych czasów Media Markt, wtedy jeszcze firma którą
      napotykałam podczas podróży do Niemiec, kojarzył mi się super-pozytywnie.Bo
      przecież i fajny sprzęt, i dobre przeceny płyt etc. Ale nie przypominam sobie
      by u nich ktoś ssał do tego na dywanie...
    • Gość: jacek ------- stroer a nie ams ..- walka z konkurencja IP: *.u.mcnet.pl 05.08.04, 09:29
      interesy na boku ...

ams jest wlasnoscia agory
    • Gość: Behemod Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 00:03
      Reklama zdaje sie,ze jednak odniosla sukces bo skupia uwage,nie tylko
      przechodniow,ale takze i samej Gazety,ktora-wbrew intencji autorki artykulu-
      tylko ja dodatkowo wspomogla.Poza tym skonczmy z tym odgornym ferowaniem
      tego,co jest niesmaczne,chamskie itp.Reklama jesli jest nawet niespecjalnie
      atrakcyjna to jednak przykuwa uwage swym czerwonym tlem i przewrotnym,frywolnym
      textem.Nie sadze by zainteresowanie potencjalnych klientow skonczylo sie na
      samym rozszyfrowaniu hasla,co podczas stania na swiatlach moze okazac sie
      calkiem ciekawa lamiglowka;) Oby wiecej tego typu akcji bilbordowych bo one
      dodaja kolorytu i sprawiaja,ze na twarzy pojawia sie usmiech-niekoniecznie tak
      sztuczny jak u Łazarskiego...
      • paczula64 Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 09.08.04, 09:12
        Jeżeli nikogo nie obrażają to ... zreszta jak zwykle czepają się tylko Ci
        którzy zazdroszczą albo co gorsza usiłują mnie na siłe uszczęśliwić. Jak czegoś
        nie chcę to omijam. Mam pretencje gdy coś mi na siłę robi ale jeszcze mnie nikt
        nie porwał i nie zabrał do sklepu MM wiec luzik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka