Gość: daro IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 04.08.04, 00:34 blah blah, to nie kupujcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.acn.pl 04.08.04, 00:36 Pomysły na kampanie reklamowe zawsze kształtuja się na wysokości narządów płciowych pseudospeców od rekalmy tej firmy. Wyżywają sie na publicznym gawędziarstwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MandB Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 01:01 Ja będę omijał sprzedawców ktorzy w swoich reklamach ocierają się o granicę dobrego smaku, ale cóż i tak pozostaną inni żądni taniej sensacji i pokątnego swintuszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Redachtór Kłodecka... 04.08.04, 08:08 Redachtór Kłodecka to jest chyba w naszym Mieście na wakacyjnym stażu dziennikarskim... Skierowana z Nowego Głosu Zgierza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedźma Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.aster.pl 04.08.04, 08:12 zawsze mi się wydawało, że funkcjonalnością odkurzacza jest ssanie, a nie odtwarzanie muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedźma nie przesadzajcie z tym chamstwem IP: *.aster.pl 04.08.04, 08:23 moim zdaniem są subtelne, a nie chamskie i przyciagają wzrok, więc chyba jednak nie są nieciekawe wizualnie kolor tła jest czerwony, a nie pomarańczowy a jak się komuś wszystko kojarzy z seksem, to już jego problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: nie przesadzajcie z tym chamstwem IP: 83.238.12.* 04.08.04, 11:19 w moim odczuciu sa prostackie. bazuja na prymitywnych skojarzeniach. niestety, smiech z tresci kampanii reklamowych mm przerodzil sie w rechot :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowy Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.fe.bosch.de 04.08.04, 08:54 jak autorka zauwazyla mm zawsze intrygowal w swojej reklanie i o to chodzi dzieki takim reakcja podnosi sie temperatura wokol mm z drugiej jednak strony wszyscy krytykuja ich za posuniecia ponizej pasa a i tak w przpatku potrzeby zakup dokonywany jest na podstawia najtanszej oferty czyli wlasnie tam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 09:46 Jaki pan, taki kram. Poza tym reklama jest kierowana zawsze do pewnej gupy klientow. Widac ktorej. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 09:49 Pani redaktor się oburzyła. Widzicie do czegoście doprowadzili, świntuchy! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: 62.233.175.* 04.08.04, 10:08 Reklama jest skuteczna wtedy, kiedy dzięki niej zaczyna sie mówić o reklamujacej się firmie. Media Markt dzięki swojej ostatniej reklamie doczekało się artykułu w poczytnej gazecie i pisaniny na forum. A zatem ich reklama jest skuteczna aż do bólu i pewnie pojawią sie następne tego rodzaju. A artykuły w gazetach tylko nakręcają MM koniunkturę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek chamy - bo nie zlecili ams - owi IP: *.u.mcnet.pl 04.08.04, 10:59 ciekawe ile hektarow wzdluz przebiegu A2 w Warszawie posiada juz AMS/Agora ??? i pod wykup i pod billboardy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos z tłumu Re: I po reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:53 A pani redachtór dostanie/dostała* bonusa od mediamarkt *-niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 11:37 Jaka grupa docelowa, taka reklama. Ot co ;-) BC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Mogiła Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.slp.pl 04.08.04, 12:52 Wygląda ze pani redaktor ma jakieś kompleksy. Osobiście uważam że jest to jedna z lepszych reklam MM. I dla ścisłości to Pani jest daltonistką - moim zdamiem to na pewno na zdjeciach nie jest kolor pomarańczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poppea Daltonizm inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:36 Daltonista może pomylić zielony z niebieskim, ale nie czerwony. Więc to chyba tylko krótkowzroczność. Jeśli czytający tę reklamę uśmeicha się -to znaczy, ze skuteczność 100%. ALe dlaczego Gazeta postanowiła podpromować MM? Kto ten tchnąćy moralizatorstwem tekst wypuscił? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 12:59 Czy ktos slyszal o psychologi reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boskazuzanna Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:14 O psychologi nie ale o psychologii tak . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MokraSzpara Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 18:08 Szukam kogoś żeby mi włożył chuja do dupy. Chętnie pracownika MEDIA MARKT z dużym instumentem, spotkajmy się w toalecie MEDIA MARKT za godzinę. MOKRA SZPARA tel. 0801168683 I co wy kurwa na to powiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 04.08.04, 18:33 Gość portalu: MokraSzpara napisał(a): > Szukam kogoś żeby mi włożył chuja do dupy. Chętnie pracownika MEDIA MARKT z > dużym instumentem, spotkajmy się w toalecie MEDIA MARKT za godzinę. > MOKRA SZPARA > tel. 0801168683 > I co wy kurwa na to powiecie? Co powiemy? Ano powiemy, że w reklamie to ty kariery nie zrobisz... próbowałeś może w prostytucji? Tam chyba prędzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.gabakulka.com Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 09:17 Zaskakuje mnie że tyle osób śmieje się z oburzenia jakie wyowołała ta kampania. I zaskakuje mnie to że uważacie że nikogo to nie powino razić. Padło nawet określenie że kampania jest... "subtelna"??!! Proszę, proszę... Uważam że oburzenie jest słuszne, i to nie dlatego że jakaś abstrakcyjna publiczna moralność doznała obrazy (bo to w sumie nonsens) - ale obrażliwe jest to, że ktoś wymyśla takie prostactwo (które trudno nawet nazwać "poczuciem humoru". To prościutka gra słówek, którą nawet ćwierćinteligent wymyśliłby bez problemu), a potem uważa że mnie, odbiorcę, to będzie śmieszyć! Reklama zwraca się do nas wszystkich, a poziom jaki sugeruje że *my reprezentujemy* , jest poniżej krytyki. TO jest w niej obrażliwego. Głupi buc spod budki z piwem dzieli się świńskim dowcipem dnia a potem rechocze ci w twarz szturchając łokciem. Można robić prowokujące i zabawne reklamy w inny sposób, wierzcie mi. Trochę szkoda, bo za dawnych czasów Media Markt, wtedy jeszcze firma którą napotykałam podczas podróży do Niemiec, kojarzył mi się super-pozytywnie.Bo przecież i fajny sprzęt, i dobre przeceny płyt etc. Ale nie przypominam sobie by u nich ktoś ssał do tego na dywanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ------- stroer a nie ams ..- walka z konkurencja IP: *.u.mcnet.pl 05.08.04, 09:29 interesy na boku ... ams jest wlasnoscia agory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemod Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 00:03 Reklama zdaje sie,ze jednak odniosla sukces bo skupia uwage,nie tylko przechodniow,ale takze i samej Gazety,ktora-wbrew intencji autorki artykulu- tylko ja dodatkowo wspomogla.Poza tym skonczmy z tym odgornym ferowaniem tego,co jest niesmaczne,chamskie itp.Reklama jesli jest nawet niespecjalnie atrakcyjna to jednak przykuwa uwage swym czerwonym tlem i przewrotnym,frywolnym textem.Nie sadze by zainteresowanie potencjalnych klientow skonczylo sie na samym rozszyfrowaniu hasla,co podczas stania na swiatlach moze okazac sie calkiem ciekawa lamiglowka;) Oby wiecej tego typu akcji bilbordowych bo one dodaja kolorytu i sprawiaja,ze na twarzy pojawia sie usmiech-niekoniecznie tak sztuczny jak u Łazarskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula64 Re: Patrzcie: wisi chamstwo - komentarz 09.08.04, 09:12 Jeżeli nikogo nie obrażają to ... zreszta jak zwykle czepają się tylko Ci którzy zazdroszczą albo co gorsza usiłują mnie na siłe uszczęśliwić. Jak czegoś nie chcę to omijam. Mam pretencje gdy coś mi na siłę robi ale jeszcze mnie nikt nie porwał i nie zabrał do sklepu MM wiec luzik. Odpowiedz Link Zgłoś