Dodaj do ulubionych

Szkoły Podstawowe Ochota

26.02.14, 16:24
Witam, zakładam nowy wątek, bo nie znajduję na forum wątków nowszych niż z 2010 roku.. Od tego czasu wiele się mogło zmienić, więc rodziców będących w temacie edukacji dzieci na Ochocie bardzo prosze o podzielenie się jakimikolwiek opiniami o szkołach podstawowych (pryw i państwowych) na Ochocie. Moja 6latka od wrzesnia startuje, mocno mnie ten temat interesuje. Szczególnie szkoły 175, 280 i 10.
Pozdrawiam!
KS
Obserwuj wątek
    • majk-anet Re: Szkoły Podstawowe Ochota 05.03.14, 22:35
      Akurat teraz jest czas otwartych drzwi w szkołach. Można samemu przejść się, obejrzeć i poównać.
      • aventura1 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 07.03.14, 21:47
        Rownież proszę o opinie o szkolach ochockich, interesuje mnie kl, 1 dla siedmiolatkow
      • kamistrus Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 11:02
        oczywiście wiem o aktualnych spotkaniach w szkołach i w nich uczestniczę, natomiast pytam o opinie rodziców, których dzieci JUŻ do szkół uczęszczają i mają wyrobione zdanie. Pytam również o prywatne. Z gory dziekuje za wszystkie opinie.
        • aventura1 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 11:38
          Najbardziej rozczarowala na spotkaniu Jasielska. .
          • kamistrus Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 12:58
            zgadzam się- tez bylam na Jasielskiej, duże nadzieje pokładałam bo szkoła kameralna, etc...ale mnie Pani Dyrektor swym (sorry) 'rozmemłaniem' i brakiem konkretów mocno rozczarowała. Obawiam się o rządy takiej niekonkretnej babki. W jakich jeszcze spotkaniach uczestniczylas? Ja wybieram sie dziś do 175 przy Trzech Budrysów.
            • aventura1 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 17:05
              Ja dzisiaj na Gorlickiej o 17. Trzech Budrysow chyba ma też spotkanie w późniejszym terminie. .daj znać jak Twoje wrażenie? A gdzie chodzicie do przedszkola?
            • aventura1 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 17:06
              Co do Jasielskiej mam identyczne wrażenia. ..i te panie tez..
              • majk-anet Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 19:02
                Dziewczyny dajcie znać jak wypadła Trzech Budrysów, ja nie biorę jej pod uwagę, nigdy nie byłam, ale nie mogłam dziś dotrzeć, a może mam czego żałować. No i jutro Powstańców Wielkopolskich, idziecie?
                • aventura1 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 11.03.14, 21:54
                  Ja idę na 18 do 152, a w czwartek na 17 na Trzech Budrysow - spotkanie dla rodzicow 7 latkow
                  • majk-anet Re: aventura1 17.03.14, 10:51
                    I jakie wrażenia po wizytach w kolejnych ochockich szkołach?
                    • nayeli_78 Re: aventura1 17.03.14, 17:18
                      Ja też chętnie bym wysłuchała opinii/wrażeń po Waszych spotkaniach na Trzech Budrysów i Powst. Wlkp lub opinii rodziców, których dzieci już tam uczęszczają :)
    • beab01 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 09.05.14, 18:28
      Moje dziecko w tym roku kończy naukę na Gorlickiej. Polecam tę szkołę. Bardzo przyjaźni dzieciom nauczyciele. I pani dyrektor również (w przeciwieństwie do, w moim odczuciu, wiedźmowatej byłej dyrektorki). Mamy też za sobą jednodniowe (szczęśliwie tylko jednodniowe) doświadczenie na Jasielskiej. Tamtejsza pani dyrektor - zrobiła ma mnie wrażenie nieuzasadnienie pewnej siebie i mocno aroganckiej osoby.
      Gorlicka najlepsza. Otoczyła troskliwą opieką moje dyslektyczne dziecko, które już dostało się do gimnazjum z pierwszej trójki warszawskich szkół.
      • truffla333 Re: Szkoły Podstawowe Ochota 16.06.14, 22:52
        Na forum Ochoty znajdziecie sporo gorących dyskusji o Jasielskiej, Gorlickiej, 3 Budrysów i Powstańców Wlk.
        Całkiem świeże info. Poszukajcie w tematach: forum.gazeta.pl/forum/f,298,Ochota_Wlochy_Ursus.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka