Gość: Mihau IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 20:07 Po co komu tyle autobusów 408. Często widzę, jak 2Ikarusy 280 z 5-oma osobami podjeżdżają naraz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irzyk Re: 408- poco tego tyle? 31.03.02, 23:00 Głupia odpowied� na głupie pytanie: Po co sš korki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: 408- poco tego tyle? IP: 158.66.46.* 12.04.02, 16:20 Tyle, to znaczy ile? Mieszkałam, do wczoraj tj.11 kwietnia, na Jelonkach i był to dla mnie b.dobry autobus łączący dom z pracą, jednakże pod warunkiem, że jechał zgodnie z rozkładem. Niestety, bardzo często się zdarzało, że czekałam i czekałam, a autobusku jak nie było tak nie było, powinien być już drugi, trzeci, czwarty... i nic. Mój rekord czekania był 3 godz. 10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilovolt Re: 408- poco tego tyle? IP: *.mis 24.04.02, 23:23 Jak mi autobus nie podjeżdża to wsiadam do innego, a potem się przesiadam a nie czekam w nieskończoność żeby dojechać bezposrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdzior Re: 408- poco tego tyle? IP: *.bp-pragapd.waw.pl 19.04.02, 09:36 No i przynajmniej: jednA z tych pięciu osób jestem ja, jest kameralnie i wygodnie. A Tobie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: 408- poco tego tyle? IP: *.polcard.com.pl 22.04.02, 09:27 Gość portalu: Mihau napisał(a): > Po co komu tyle autobusów 408. Często widzę, jak 2Ikarusy 280 z 5-oma osobami > podjeżdżają naraz. To zdecydowanie najszybszy autobus na Trasie Lazienkowskiej. Doskonale polaczenie Pragi Poludnie z Ochota i Bemowem. Jedyna i zasadnicza wada: wielka niepunktualnosc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: 408- poco tego tyle? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.04.02, 14:55 Dla mnie ten autobus jest niezbędny. Jest super połączeniem na Bemowo. Ja jeżdżę z Gocławia i jeśli wszystko idzie zgodnie z planem, to z Abrahama do Ciepłowni Wola droga zabiera mi 35-40 minut. Ale główny problem związany z tą linią, to właśnie niepunktualność. Dzisiaj ten, co powiniem być na Saskiej o 9:09 był 17 minut opóźniony. Beznadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Opóźnienia 408 IP: 2.1.* / *.pnu.com 26.04.02, 15:39 408 jedzie bardzo szybko na całej trasie...pod warunkiem, że nie jest zakorkowana, a to na jego trasie jest rzadkość. W korku stoi (od Rembertowa) przed skrzyżowaniem z Płowiecką (często - ok 5-10 min), z Zamieniecką (zwykle - ok 5 min), wałem Miedzeszyńskim (praktycznie tylko rano - jedzie dwa razy wolniej niż normalnie), Żwirki i Wigury (krótko), Powstańców Śląskich (jak jacys kierowcy koniecznie chcą przejechac do Dźwigowej, a nie mogą i blokują Połczyńską). No i stąd te opóźnienia - autobus nie lata. I przez opóźnienia być może część zniecierpliwionych pasażerów jedzie tym czym popadnie (choć czasem to jest nieopłacalne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Opóźnienia 408 IP: 5.1R2D* / 151.10.115.* 07.05.02, 16:02 to jest jedyny autobus jakim mogę dojechać do pracy. wsiadam na pętli na górczewskiej i jadę aż do płowieckiej. kawał drogi. ale fakt że jest niepunktualny. szczególnie ostatnio jadę dłużej ok 15 - 20min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: 408- poco tego tyle? IP: 194.29.172.* 30.10.02, 14:08 Gość portalu: Bacha napisał(a): > Dla mnie ten autobus jest niezbędny. Jest super połączeniem na Bemowo. Ja > jeżdżę z Gocławia i jeśli wszystko idzie zgodnie z planem, to z Abrahama do > Ciepłowni Wola droga zabiera mi 35-40 minut. Ale główny problem związany z tą > linią, to właśnie niepunktualność. Dzisiaj ten, co powiniem być na Saskiej o > 9:09 był 17 minut opóźniony. Beznadzieja... a jednak to świetny autobusik, niby omija ścisłe centrum boczkiem, ale jednocześnie ma swojej trasie "strategiczne" (czytaj: dogodne) przstanki do przesiadki i można nim b. szybko z Pragi dostać sie na Dw. Zachodni i dalej na Wolę i Bemowo. Jest poprostu dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: 408 - poco tego tyle? IP: *.intrum.pl / 10.48.12.* 10.09.03, 08:51 Rzeczywiście ciekawe jak na to patrzycie teraz kiedy już prawie nie jeździ? Mieszkam w rembertowie i szlak mnie trafia jak na drugim przystanku od petli już nie mozna wsiąść do autobusu a jeszcze rok temu były wolne miejsca. No i oczywiście conajmniej trzy autobusy więcej. czy naprawdę poprawa komunikacji ma polegać na tym, że wsiadając na pierwszy czy drugim przystanku już nawet igły nie można wepchnąc? Zreszta z 515 jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 408 - b dobra linia 10.09.03, 11:14 Teraz jak jeździ co pół godziny, to już tylko krok od stwierdzenia, że jest niewykorzystywany i kasacja. Dzisiejsze 408 to juz nie to, ktore jeździło 4-5 lat temu. Wtedy nie miało tylu przystanków (na Jelonkach, trasie przez centrum i w Rembertowie). Odpowiedz Link Zgłoś