Dodaj do ulubionych

Le Parkour zawitało na ulice Warszawy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 00:29
Czym miała być ta niedokończona budowa obok Multikina?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: 193.201.167.* 08.09.04, 08:13
      Centrum handlowym.
      Parę ładnych lat temu (chyba z 6-8, bo Metro już chodziło) był tam całkiem
      fajny bazarek "Na Skraju", ale "paru aktywnych" skrzyknęło handlowców i
      powiedzieli, że budy nie licują do wystroju (po sąsiedzku, po drugiej stronie
      KEN, ma stanąć ratusz Ursynowa) i że trzeba wybudować centrum. Miało się to
      nazywać Ursynowski Fortepian (ze względu na kształt budynku). Kazali (w
      porozumieniu z Gminą Ursynów) handlowcom się opodatkować na konto budowy
      (wykupić sobie miejsce :-) ) i wyprowadzić się na jakiś czas z bazarku (bodajże
      dwa lata miała trwać budowa). No to część się opodatkowała, część zrezygnowała
      i budowa ruszyła. Wykopali wielką dziurę, wylali fundamenty, postawili
      konstrukcję stalową, która miała dźwigać dach - i pieniądze się skończyły :-
      ))). Usiłowali namówić kupców na dodatkowe fundusze, ale część w ogóle się
      wycofała, a pozostali już stracili nadzieję. Po bazarku pozostało kilka budek
      tych najtwardszych handlowców z tyłu, za płotem budowy.
      A teraz straszy stalowy ramiak u zbiegu Cynamonowej i Indiry Gandi. I końca
      budowy nie zobaczymy jeszcze długo.
    • narysuj.mi.baranka Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy 08.09.04, 08:24
      No cudo :) Od razu przypomnial mi sie ten przeuroczy film "Yamakasi". Gdyby
      ktos naprawde zajal sie popularyzacja Le Parkour (zreszta moze to sie dokona
      samo gdzies oddolnie) to moze to wplynac na zmniejszenie chuliganstwa.
    • pan_pndzelek >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!!!!!!! 08.09.04, 09:54
      Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!!!!!!! Ten "sport" to na Zachodzie zabawa
      kolorowych mieszkańców obskurnych przedmieść, bandziorków, imigrantów i
      wszelakiej innej swołoczy... Ledwie zeszli z drzew i inaczej nie potrafią wejść
      do centrum miasta...

Jeśli w związku z degradacją mózgu nasze "czarnuchy" chcą wrócić na drzewa to
      proponuję założyć dla nich rezerwat w Lasku Bielańskim...
      • mihal_04 Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! 08.09.04, 11:10
        Nie wiem jak sie ubierasz, ale umyslowo zatrzymales sie wlasnie na poziomie
        owych dresiarzy (i nie mam tu na mysli chlopaków z artykulu).
        • pan_pndzelek Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! 08.09.04, 11:18
          A ja WIEM jak ty si ubierasz i na jakim poziomie się zatrzymałeś... zgadnij
          dlaczego drogi kolego...
          • Gość: Adi Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:30
            a masz pozolenie na broń, agresywny dresiarzu?
            • pan_pndzelek >>>Na drzewo synek!!!!!!!! n/txt 08.09.04, 11:34

• Gość: zrobmiloda Odbezpieczam kalacha IP: *.ppp.telenordia.se 08.09.04, 13:32
              Koles, wyluzuj. W momencie kiedy naskoczysz na obywatela dzielacego moj
              poglad, poczujesz ze cie cos gdzies boli.
              • Gość: hemoroidy ah ą ę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:05
                Gość portalu: zrobmiloda napisał(a):

> Koles, wyluzuj. W momencie kiedy naskoczysz na obywatela dzielacego moj
                > poglad, poczujesz ze cie cos gdzies boli.

ROTFL oto znakomity przyklad zjadania wlasnego ogona - przyklad dla fanatykow i wyznawcow tzw tolerancji hhyhy

ale tekst o tych tam przyglupach sredniawy, pisal go chyba praktykant. to o "zawodowcach" mnie powalilo... no ale coz, takie czasy, ciazy na wszystkich przeklenstwo oryginalnosci buehehe
      • Gość: k Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.rrze.uni / *.rrze.uni-erlangen.de 08.09.04, 11:28
        przesadzasz!ale robienie temu ideologii "to sztuka", to faktycznie glupota
        • pan_pndzelek Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! 08.09.04, 11:34
          Nie tyle przesadzam co ujmuję rzecz "felietonowo"... czyli lekko przerysowuję
          celem wskazania śmieszności...
      • Gość: Corvette1980 Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.promise.com.pl 08.09.04, 11:40
        Nie jestem dresem, jak to Pan określił...
        Mam 25 lat, studiuje informatyke i pracuje jako projektant systemów
        informatycznych. Nie jestem jakimś gówniarzem by mnie ktoś oceniał
        nie znając osobiście. Trenuje bo jest to dla mnie odskocznią od pracy.
        Z chłopakami z Wariaty Crew, czasem trenujemy
        i znam ich osobiście,.. oni to robią dla przyjemności, rozwijąjąc
        przy tym ciało.

Jeśli niemasz pojęcia o czym mówisz, tylko potrzebujesz na kogoś nabluzgać,
        to zrób to osobiście a nie w necie, dla poklasku.

Pozdrawiam
        Artur Maroszek
        • pan_pndzelek >>>Drogi Maroszku! 08.09.04, 11:48
          Drogi Maroszku! To co robisz jest idiotyczne i to tyle w temacie
          tego "sportu"... Proponuję równolegle Drogi Maroszku z "rozwijaniem ciała"
          rozwijać również zawartość mózgoczaszki... Nurtuje mnie Drogi Maroszku inne
          pytanie: czy posiadasz zgodę zarządcy danego obiektu na wspinanie się po nim?
          Bo nie mieści mi się Drogi Maroszku w głowie że chodzisz po czyjejś własności
          bez pozwolenia... Nurtuje mnie również drugie pytanie: czy jeśli się Drogi
          Maroszku spierdolisz podczas wspinaczki to leczyć się będziesz prywatnie czy za
          moje pieniądze...
          • Gość: Corvette1980 Re: >>>Drogi Maroszku! IP: *.promise.com.pl 08.09.04, 11:53
            Po pierwsze zwracaj sie do mnie z szacunkiem, tak jak ja to robie w stosunku do
            Ciebie!
            Po drugie, nie powiedziałem że trenuje w miejscach które opisuje artykuł.
            A jeśli sobie zrobie krzywde, to zapłace za to własnym zdrowiem i własnymi
            pieniędzmi.

A tak pozatym zabierz się do pracy, a nie głupoty piszesz.
            • pan_pndzelek Re: >>>Drogi Maroszku! 08.09.04, 12:00
              Gość portalu: Corvette1980 napisał(a):
              > Po pierwsze zwracaj sie do mnie z szacunkiem, tak jak ja to robie w stosunku
              do Ciebie!

Póki co Drogi Maroszku nie użyłem wobec ciebie jednego z moich ulubionych
              sformułowań (parobie, kmiocie etc.) więc nie zarzucaj mi braku szacunku...

> Po drugie, nie powiedziałem że trenuje w miejscach które opisuje artykuł.

No nie powiedziałeś również że tego NIE ROBISZ, a przede wszystkim nie
              odpowiedziałeś czy masz zgodę zarządców obiektów, na które się wspinasz ty i
              twoi koledzy "Wariaty"... Bo widzisz Drogi Maroszku, ja wiem że NIE MACIE
              takiej zgody...

> A jeśli sobie zrobie krzywde, to zapłace za to własnym zdrowiem i własnymi
              > pieniędzmi.

To czy zapłacisz Drogi Maroszku swoim zdrowiem to akurat mam głęboko z tyłu...
              twoje życie i zdrowie nie interesuje mnie nic a nic... natomiast WIEM, że w
              razie czego Drogi Maroszku będziesz leczony, rehabilitowany i zaopatrzony w
              rentę za MOJE PIENIĄDZE... To nieuczciwe nie uważasz? Twój kretynizm - moja
              kasa...

> A tak pozatym zabierz się do pracy, a nie głupoty piszesz.

Ja nie muszę Drogi Maroszku pracować albowiem ja się utrzymuję z wyzysku
              człowieka przez człowieka...
              • Gość: Corvette1980 Re: >>>Drogi Maroszku! IP: *.promise.com.pl 08.09.04, 13:18
                Wiesz, powinienes popatrzec co soba reprezentujesz....
                ...bo moim zdaniem to wstyd ze sie tu wypowiadasz...
                ..pewnie twoim jedynym i najwazniejszym w zyciu
                zajeciem jest ocenianie innych.... no bo wkoncu,
                to ty tu jesteś pendzelkiem, a nie ktoś inny.

Pozdro i koniec konwersacji...
                bo na kmiotów szkoda czasu.
                • pan_pndzelek [...] 08.09.04, 13:25
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • pan_pndzelek Re: >>>Drogi Maroszku! 08.09.04, 14:04
                  Na parobasów szkoda czasu...
              • cat_1 Re: >>>Drogi Maroszku! 08.09.04, 14:19
                ale z ciebie upierdliwy mlotek
                • Gość: ołmajgod Re: >>>Drogi Maroszku! IP: *.chello.pl 08.09.04, 17:10

Panie Pędzelku - Kretynem pan jesteś!!!
          • Gość: Adi Re: >>>Drogi Maroszku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:56
            Drogi administratorze, wykasuj tego buraka z forum, on tu w ogóle nie pasuje,
            przeklina i zachowuje się jak bezszyjny dresiarz, rości sobie prawo do oceniania
            ludzi.
            Drogi Maroszku, Ty się rozwijasz, studiujesz i prawdopodobnie wiesz co znaczy
            tolerancja, podejrzewam, że twój rozwój intelektualny przewyższa kilkatrotnie
            naszego dresowego interlokutora, dla którego istnieje "jedynie słuszna droga".
            Dresiarzu, bierz nagana i wyjedź z Polski z kolegami i strzelacie do siebie,
            będzie lepiej na świecie.
            • pan_pndzelek >>>NA DRZEWO SYNEK!!! mówiłem już... 08.09.04, 12:01

• Gość: Adi Re: >>>NA DRZEWO SYNEK!!! mówiłem już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:09
                Na szczęście nie Twój synek, walnąłbym sobie w głowę takiego taty naganem, gdyby
                to była prawda.
                Buraki do ziemi!!!
                Rozwinięty umysłowo burak? Cóś tu nie gro, pndzelku, weź się za czytanie
                literatury pięknej, ale najpierw może jakieś komiksy, bo zwariujesz ze szczęścia.
                • Gość: hemoroidy burak buraka burakiem goni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:15
                  hmm czyzby skonczyla sie twoja opiewana wczesniej tolerancja dziecino?
          • Gość: blebleble Re: >>>Drogi Maroszku! IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 08.09.04, 12:13
            o co ci chodzi facet, dzieciaki znajduja wolną chwilę więc zamiast "kroić
            frajerów" wymyślają sobie ciekawe bądź co bądź zajęcie, a jesli ciebie to nie
            bawi to zajmij się czymś czego nauczyłeś się w szkole, np. zrobienie młotka,
            czy też "(...) jak zrobić deseczkę do krojenia mięsa ze znalezionego kawałka
            korzenia brzozy." itp.
            • pan_pndzelek Re: do bleble 08.09.04, 13:33
              Gość portalu: blebleble napisał(a):
              > o co ci chodzi facet, dzieciaki znajduja wolną chwilę więc zamiast "kroić
              > frajerów" wymyślają sobie ciekawe bądź co bądź zajęcie,

Współczuję ci troszkę twojego świata... jeśli w nim istnieje wyłącznie
              alternatywa: "kroić frajera" albo "palić głupa na budynku" to faktycznie musi
              ten świat twój być niewesoły...

PS. "Dzieciaki" mogą wyszukać jeszcze wiele ciekawych zabaw zamiast "krojenia
              frajera" np. nocne wyścigi po Marszałkowskiej, czy amerykańska zabawa "w
              zająca"... Ale to "dzieciaki" z twojego świata tylko...
              • Gość: repect dla pendzla Re: do bleble IP: *.abcdata.pl 08.09.04, 13:51
                respect dla pendzelka!!!ma racje goscie połamią sobie konczyny i kto będzie za
                to płacił ?? nie zyczę sobie żeby paru kolesi biagało po moim ogródku,
                samochodzie, posesji czy domu, odbezpieczam juz sztucer po starym i czekam....
                • Gość: blablabla Re: do bleble IP: *.promise.com.pl 08.09.04, 14:09
                  do psychologa lepiej idz.
              • cat_1 Re: do bleble 08.09.04, 14:25
                pajac i upierdliwiec (zal mi ciebie)
                • pan_pndzelek Re: do bleble 08.09.04, 14:29
                  Głupia cipa... nie żal mi ciebie...
                  • Gość: Fangorn nie tylko upierdliwy ale i wyraznie cieply ... :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.04, 20:04
                    ... jest nasz pedzelek. taka ciepla i puszysta cioteczka.

[uwaga a teraz prosze czytac z intonacja "cioteczki"]
                    chodzi na spacerki swierzo wykapany i wypudrowany w kroczku
                    z pudelkiem na jedwabnej wstazeczce i irytuja go takie: pfuj,
                    pfuj, pfuj spocone i paskudnie wysportowane "chlopaki" ... :-)))

PS
                    a ten Twoj nagan to masz miedzy posladkami - ot taki mocny wibrator ...
                    hahaha

• Gość: dee Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:11
        Kurde!! ale niektorzy z piszacych tu to kretyni!! Jak tylko ktos znajdzie jakas
        zajawke to od razu musi byc to zle, niedobrze, sport dla dresiarzy(???!!) itd..
        Zamiast tak najezdzac na tych ludzi to sami powinni uprawiać jakis sport albo
        cokolwiek! Pewnie nawet nigdzie nie widzieli co tak naprawde to jest, te le
        parkour, a krytykuja jakby wszystkie rozumy pojedli!! To co robia te chlopaki
        jest naprawde wymagajace niezwyklych umiejetnosci, ktore sie cwiczy latami. I
        jak sie to zobaczy na wlasne oczy to, moim zdaniem mozna to nawac sztuka.
        A to ze chodza w dresach to dla wygody i podejrzewam ze w zadnym procencie nie
        mozna ich utozsamiach z ludzmi ktorych sie rozumie pod slowem "dresy"
      • Gość: BAEL Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 09.09.04, 00:46
        "Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!!!!!!! Ten "sport" to na Zachodzie zabawa
        kolorowych mieszkańców obskurnych przedmieść" hehe.. no nie .. gosciu nie
        dosc ze jestes pierdo... rasista to do tego kretynem.. nic dodac nic ujac..
        <ROTFL>
      • Gość: oko proroka Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.kosson.com 09.09.04, 13:56
        BUAHAHAHAHA!!!! czlowieku nie wiesz co mowisz! to jest swietny sport, sam
        jestem w szoku ze ktos to trenuje bo znam tylko kilka osob poza mna ktorzy to
        uprawiaja i ciesze sie ze w koncu moze to bedzie rozreklamowane
      • Gość: JohanN Re: >>>Pogonić tych dresiarzy!!!!!!!! IP: *.sulechow.net 09.09.04, 22:42
        Le Parkour jest świetny, niedawno zacząłem trenować, jakieś 3-4 tyg temu i jest
        okej, coprawda mało potrafię jak narazie, ale sprawia mi to dużą radość. Takie
        tępaki jak pan_pndzelek to poprostu zwykłe prymitywy, dla których całym życiem
        jest zasuwanie do roboty i siedzenie przed telewizorem. Ja preferuję wolność,
        swobodę ruchu i właśnie Le Parkour to wyraża!
      • Gość: Florek CLAN ELBLAG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:18
        sam jestes dresiarzem palancie nawet nie wiesz co to jest sie nie wypowiadaj
        www.pce.go.pl
    • Gość: Corvette1980 Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.promise.com.pl 08.09.04, 11:49
      Błędnie autor artykułu zinterpretował że w warszawie tylko Wariaty Crew trenują
      Parkour`a, bo w rzeczywistości jest kilka róznych paczek ludzi którzy to
      trenują.
      • Gość: Mąciej do Wołomina zawitało wcześniej IP: *.lublin.mm.pl 08.09.04, 11:52
        • Gość: Jerzy-wariaty crew le parkour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:54
          tak wiec: w polsce wiele osob cwiczy parkour... w warszawie rowniez
          w artykule pojawilo sie kilka niescislosci za co przeraszam, ale t onie do
          konca nasza wina...
          jesli uwazacie ze obrazanie kazdego tylko dlatego ze robi cos innego, to nie
          dobrze...
          co do sztuki: le parkour moze byc "sztuka" w takim rozumieniu jak "wschodnie
          sztuki walki" typu karate, etc.
          nie chodzi o to zeby sie zabic, a bawic... nie zeby niszczyc, a ciekawie
          spedzac czas - rozwiajajac sie (fizycznie, umyslowo)... w tym wzgledzie parkour
          jest zbizony do sztuk walki - zreszta na poczatku parkour opieral sie na
          sztukach walki i duzo z nich czerpal i jest w pewnym sensie zblizony, tyle ze
          dostosowany do dzisiejszej rzeczywistosci i bez agrsji...
          dziekujemy za slowa popracia...
          • Gość: oko proroka Re: le parkour IP: *.kosson.com 09.09.04, 14:02
            ehh szkoda ze wy z ursynowa...bylem w szoku jak zobaczylem wczoraj gazete ze
            ktos sie tym w Polsce interesuje oprocz mnie i moich znajomych. Macie jakas
            stronke, forum itp? bo chyba jestescie najlepiej zorganizowani skoro dajecie
            wywiady:)
      • Gość: oko proroka Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.kosson.com 09.09.04, 13:59
        dokladnie, jest nas troche i to nie tylko w Warszawie
    • Gość: blondie Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:02
      www.pshewai.prv.pl
      www.le-parkour.com
    • Gość: Grasshopper Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.ekoenergia.com.pl 08.09.04, 12:07
      Dodatkowa kasa - POLECAM

imperiumreklamy.com/pages/index.php?refid=grasshopper5
    • warzaw_bike_killerz Sprejarze niekonwencjonalnie cwicza na elewacjach 08.09.04, 12:18
      jacys parkingowi na poreczach od schodow
      skejciarze na pomnikach
      rowerzysci na jezdniach
      gwalciciele na kobietach

Ja zastanawiam sie nad stworzeniem nieformalnej grupy majsterkowiczow domowych.
      Kazdy z wiertarka akumulatorowa bedzie trenowal wiercenie w roznych
      materialach - a jest tego w miescie pod dostatkiem. Metale, betony, cegly,
      szklo, wiec nie zdziwcie sie jak kiedys w toalecie publicznej uslyszycie odglos
      wiertarki. To pewnie ktorys z czlonkow bedzie sprawdzal zdolnosc swojej
      wiertarki na elementach porcelanowych.
    • Gość: pak Jak niewiele potrzeba zeby uprawiac sztuke IP: 57.66.193.* 08.09.04, 13:04
      Dzisiejszy swiat po raz kolejny udowadnia, ze niewiele potrzeba aby stac sie
      artysta.
      Kiedys, aby byc malarzem tzreba bylo namalowac obraz; dzisiaj wystarczy na
      bialym tle namalowac czerwona kropke.
      Kilka miesiecy temu w UK na licytacji poszla polowa krowy w formalinie - dzielo
      sztuki.
      Kilku gosci w dresach biega po dachach. Wystarczy to nazwac po francusku,
      postarac sie o rozglos, i zapewnic, ze jest sie profesjonalista i mamy sztuke.

Mysle, ani Chopin ani Bach ani zaden domorosly artysta nawet dopiet nie dorasta
      mecenasom i koneserom Sztuki (przez wielkie S) "Jackass".
      • niech Nie rozumiem... 08.09.04, 13:31
        ...tej alternatywy - albo skakanie po poreczach albo bandytyzm. Sadze ze jest
        jeszcze grupka mlodziezy ktora zdecyduje sie na pokojowe cpanie narkotykow w
        zaciszu domowych pieleszy.
    • Gość: olina2 Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:41
      Mój syn uprawia tą sztukę. Podziwiam go a zarazem boję się o niego.
      • niech Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy 08.09.04, 13:44
        Co robi twoj syn???
    • docups Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy 08.09.04, 14:57
      Do Yamakashi to im jeszcze daleko... Ale popieram takie inicjatywy...
      Trzymajcie sie chlopaki...
    • Gość: Uwaga Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.proxy.astra-net.com 08.09.04, 15:28
      Jaki to sport albo rozrywka, jak wkracza sie na cudza wlasnosc.Moze to sportr
      dla uzaleznionych psichicznie.
    • Gość: Pniaku z zawiercia Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:04
      wszyscy tórzy nie lubią tego sportu niech sie zamkną sam uprawiam ten sport i
      nie pozwole zeby jakiś byle kto nas wyzywał
    • Gość: matzel4 Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.238.76.23.adsl.inetia.pl 08.09.04, 16:23
      to jest zajebiste
      normalny odjazd
    • Gość: deli Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:10
      Kurde!! ale niektorzy z piszacych tu to kretyni!! Jak tylko ktos znajdzie jakas
      zajawke to od razu musi byc to zle, niedobrze, sport dla dresiarzy(???!!) itd..
      Zamiast tak najezdzac na tych ludzi to sami powinni uprawiać jakis sport albo
      cokolwiek! Pewnie nawet nigdzie nie widzieli co tak naprawde to jest, te le
      parkour, a krytykuja jakby wszystkie rozumy pojedli!! To co robia te chlopaki
      jest naprawde wymagajace niezwyklych umiejetnosci, ktore sie cwiczy latami. I
      jak sie to zobaczy na wlasne oczy to, moim zdaniem mozna to nawac sztuka.
      A to ze chodza w dresach to dla wygody i podejrzewam ze w zadnym procencie nie
      mozna ich utozsamiach z ludzmi ktorych sie rozumie pod slowem "dresy"
    • Gość: Silvanus Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:11
      Widzialem ich filmy i nie pokazuja w nich za wiele niestety.
      Ja z moimi kolegami uprawiamy ten sport od nie dawna a pokazujemy duzo takich
      rzeczy. Wiec uwarzam ze nie tylko w Warszawie ten sport istnieje, ale cwiczenie
      czyni mistrza.
      • Gość: Zwolf Le Parkour IP: *.chello.pl 08.09.04, 17:48
        Po pierwsze nie obchodzi mnie czy na to co robię trzeba mieć pozwolenie czy
        nie, i czy ktoś uważa mnie za dresa czy nie. Bawię się świetnie i to mi
        wystarczy.
        Po drugie robię triki jakie robię, filmiki są jakie są, może będą lepsze może
        nie czas pokaże. Celem wywiadu nie było zwrócenie uwagi na wariaty crew ale na
        coś nowego, o czym większość ludzi nie wiedziała nawet.
      • Gość: Cooky Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:38
        Uwazam, ze to co robia chlopaki jest godne podziwu. Zamiast siedziec na
        tylkach, wzieli sie za cos nowego, swiezego i oddaja temu calych siebie. Maja w
        sobie pasje. A parkour daje im wolnosc. I to jest piekne.

Parkour nigdy nie mial rozglosu w naszym kraju. Ale to oczywiste, ze nie
        rozwija sie tylko w stolicy. Filmiki sa jakie sa, wierze, ze chlopaki nie stana
        w miejscu i beda sie rozwijac.

pndzel - wypowiadanie sie o czyms, o czym nie ma sie zielonego pojeci oraz
        bezpodstawne klasyfikowanie ludzi do okreslonych grup ("dresy") swiadczy o
        braku inteligencji. Jeden artykul w "Wyborczej" nie wystarczy.
    • Gość: Dyniu Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.p / *.pl 08.09.04, 18:30
      mi sie to podoba!
      szkoda ze w moim miescie nie ma nikogo uprawiajacego ten sport. fajnie by było.
      zycze powodzenia wszystkim uprawiajacym te sztuke :D
    • Gość: arvind Le Parkour w polsce...wiecej artow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:15
      I tak ma byc... dzieki artom takim jak ten nasza sztuka pojawia sie na
      ulicach.. parkour jest na jezykach ludzi...wi3cej tego!!! a przy multikinie
      jest super skoczny parking :) proponuje sie tam wybrac... moze malo przeszkod
      ale zawsze to jakas atrakcja :) (ps. Otwock tu jest?)
      • sceptyk Dopiero poczatkuje 08.09.04, 19:29
        Zaczalem uprawiac parkura stosunkowo niedawno. Poniewaz nie mam dresu, to
        wybieram na razie latwiejsze trasy. Glownie chodze na wprost, czyli na przelaj.
        Po trawnikach. Nie jest to jednak latwe, zwazywszy na psiekupy (patrz kolejny
        watek na forum). Wobec kup staram sie zatem nie isc prosto (wbrew zasadom mego
        parkura), a stosuje raczej wyczynowy, ekstremalny zygzak. Jedynym minusem jest,
        ze niektore rasy psow tez sraja zygzakiem. Wtedy parkuruje na wprost.

W mojej dzielnicy jest juz nas spora grupka. Podobno ma sie dolaczyc trzeci, z
        kamera.
        • niech My tez probujemy 08.09.04, 19:33
          Chcielismy zrobic cos wlasnego, nie papugowac cudzoziemskich wynalazkow.
          Wpadlismy na pomysl ze w sytuacji nadmiaru psich kup mozna je wykorzystac do
          gry z zoske. Wpierw uprawialismy te sztuke w zwyklym obuwiu sportowym ale po
          pewnym czasie okazalo sie ze nasi rodzice przestali pozwalac nam prac buty w
          domowych pralkach - a w zasranych butach nie chieli nas wpuszczac do naszych
          ulubionych klubow nad Wisla. Teraz uzywamy zwyklych kaloszy - sa co prawda
          niewygodne ale to czyni nasza sztuke bardziej awangardowa. Sa co prawda pewne
          problemy z odbijaniem kup glowa, ale sadze ze i ten problem jakos rozwiazemy.
          Dla artu - wszystko!
          • Gość: rtg Re: My tez probujemy IP: *.iweb.pl 08.09.04, 23:29
            się uśmiałem :) niezłe.
    • Gość: Adam Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:31
      zapraszam na forum le parkour :)
      forum.parkour.cph.pl
    • Gość: Ja Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 08.09.04, 21:31
      Jak juz wszystko po francusku to lepiej "le parcours" a nie le parkour.
      No przeciez ci Francuzi tacy cultowi sa (oj przepraszam, kultowi).
      • niech Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy 08.09.04, 21:33
        Parkour = our park.
      • Gość: oko proroka Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.kosson.com 09.09.04, 13:58
        akurat tak sie nazywaja i nie zmienisz tego
        • niech Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy 09.09.04, 14:03
          Dlaszego?
    • Gość: JohanN Re: Le Parkour zawitało na ulice Warszawy IP: *.sulechow.net 09.09.04, 23:00
      Wszyscy, którzy robią sobie żarty z Le Parkour, nie są ludźmi poważnymi albo
      maja jakieś kompleksy (może by chcieli uprawiać PK ale coś im przeszkadza). We
      Francji ludzie podziwiają Traceurów za ich umiejętności, natomiast tu w Polsce
      traktuje się ich jak idiotów, debili czy pomyleńców. Ja zarówno dbam o swój
      rozwój fizyczny jak i intelektualny, Le Parkour jest dla mnie swojego rodzaju
      sztuką.
      Co do ludzi rzucających się do problemu gdzie Traceursi skaczą i czy to nie są
      prywatne tereny to powiem tak, że sam skaczę do banku bo tam mamy dość dobre
      miejsca i ani razu nie wyszedł strażnik aby zapytać się mnie co robię, a kamery
      zamontowane są...
      • sceptyk Podaj adres 10.09.04, 01:21
        Gość portalu: JohanN napisał(a):

> Wszyscy, którzy robią sobie żarty z Le Parkour, nie są ludźmi poważnymi albo
        > maja jakieś kompleksy (może by chcieli uprawiać PK ale coś im przeszkadza).

Mam kompleksy, poniewaz nie jestem czlowiekiem powaznym. Moze chcialbym PK (?)
        uprawiac, ale cos mi przeszkadza. Brak dresu, jak juz wspomnialem. Dlatego tez
        na poczatek wybralem wersje light. Version légère, en francais. Po trawie.

PS. Podaj adres banku. Tez bym chcial sobie tam wskoczyc. Chyba, ze troche
        koloryzujesz z tymi straznikami.
      • pan_pndzelek [...] 10.09.04, 09:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka