Dodaj do ulubionych

Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów

IP: *.chello.pl 14.09.04, 18:37
to może kasę też róbcie w Głuchołazach, a nie zajmujcie miejsca pracy
przeznaczone nie dla was, tylko dla Warszawiaków?
Obserwuj wątek
    • Gość: przemek Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów IP: *.u.mcnet.pl 14.09.04, 18:58
      to może trzeba było się uczyć cwaniaczku warszawiaczku
      • Gość: Nina Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 20:49
        Zadufany w sobie ,,Warszawiaku", chyba faktycznie się nie uczyłeś, skoro nie
        wiesz, że ,,warszawiak'' pisze się małą literą...
        • Gość: Wawiak Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.09.04, 06:41
          Gość portalu: Nina napisał(a):

> Zadufany w sobie ,,Warszawiaku", chyba faktycznie się nie uczyłeś, skoro nie
          > wiesz, że ,,warszawiak'' pisze się małą literą...

Racja. Ciesze sie, ze bydgoszczanie sa na posterunku! ;)
    • pan_pndzelek A ja mam pytanie o podatki... 14.09.04, 23:19
      A gdzież to "szanowne państwo" przyjezdni podatki płacą? Czy aby nie w tych tam
      Głuchołapach? Bo tu i komunikacja miejska z naszych podatków jest dotowana i
      drogi lokalne i nawet ścieżki rowerowe... a wy płacicie na tego starego Jelcza
      z PKS-u siebie? No ładnie...
    • Gość: d43 Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:23
      hehe, wyurzenia przyjezdnych sa fascynujace. Hehe...
      • carrramba Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów 15.09.04, 08:13
        Gość portalu: d43 napisał(a):

> hehe, wyurzenia przyjezdnych sa fascynujace. Hehe...
        wszystkiego dobrego dla Magdy i Przemka :))))

• potomar Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów 15.09.04, 09:19
      "- Kochamy Głuchołazy. Ale tam się nic nie dzieje. Jest zastój, panuje marazm i
      26-procentowe bezrobocie."

A co na to władze Głuchołaz? Przecież jest iluś tam włodarzy lokalnych ze
      stałymi, miesięcznymi pensjami odpowiedzialnych za politykę rozwoju
      regionalnego, czy coś w tym sensie.
      • Gość: Do Pędzla Przenieść stolicę z powrotem do Krakowa !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 10:18
        Warszawa jest fatlnie zaplanowana pod względem architektury, nie ma "duszy"
        historycznego miasta, ma fatalną infrastukturę drogową, maleńkie lotnisko bez
        możliwości rozbudowy i brak autostrady (o którą lokalne inter-osiedlowe gangi
        toczą ciągłe boje). Gdyby odebrać jej tytuł stolicy to zabiegana banda
        pseudoiteligenciaków biurokratów w garniturkach utopiłaby się w Wiśle z
        rozpaczy, bo bez ciepłej posadki biurokratycznej tak naprawdę nic nie potrafią.
        Faktem jest również że zebrała się tam najbardziej zakompleksiona część
        polskiego narodu (wiecie warszawskie ćmioki że "inteligenciak" w Wwy za pensję
        10 000 PLN dał by się wydymać, podczas gdy "wsiok" z pod Krakowa prowadząc
        własny mały biznes ma dochód ponad 100 000 PLN / mies i komu tutaj wystaje
        słoma z butów "elito" błahahaha...). I jeszcze jedno do błazna z wawy o
        podatkach_ jako wsiok z południa płacę większe podatki na swój kraj i swoją
        stolicę niż ty razem ze swoim blokiem młocie, a i on był budowany z pieniędzy
        odebranych moim rodzicom dla hasła : cała Polska buduje stolicę".
        Trochę skromności i samokrytyki bo tak naprawdę słoma z butów wystaje Wam
        " elitko goniących na oślep bez celu szczurów".
        • pan_pndzelek Re: Przenieść stolicę z powrotem do Krakowa !!! 15.09.04, 10:35
          Już myślałem, że ci odpowiem punkt po punkcie ale raczyłeś mnie obrazić w
          ostatnich słowach swego listu, więc... powiem tak:

BURAKU z bielska czy innej wioseczki, podatki to ty może uiszczasz w wysokości
          jednego złotego na kościelną tacę co tydzień jeśli akurat przetrzeźwiejesz po
          tanim winie kupionym za MOJE PIENIĄDZE ktre otrzymałeś z opieki społecznej.

Cała rzecz z Warszawą polega na tym że MY WAM jesteśmy potrzebni jak powietrze
          a WY DLA NAS jesteście li tylko śmierdzącym piardem, nie dość że ZBĘDNYM to
          jeszcze uciążliwym...

I tyle parobku...
    • bolek5 Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów 15.09.04, 10:38
      Witam!

Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> (...) zajmujcie miejsca pracy
      > przeznaczone nie dla was, tylko dla Warszawiaków?

Etaty doktoranta w PAN-ie tylko dla warszawiaków? No ładnie ;) To może i posady
      ministerialne? Fotele poselskie? Czemu nie? ;D
    • Gość: gocha Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:48
      Niech pracuje i zarabia w Warszawie kto chce, ALE ŻEBY PODATKI OD TYCH PENSJI
      ZOSTAWAŁY W WARSZAWIE A NIE PŁYNĘŁY DO GŁUCHOŁAZ CZY INNYCH MIEJSCOWOŚCI, a
      niestety nasze prawo podatkowe jest tak skonstruowane, że podatki od pensji
      zasilają kasę miejscowości zameldowania (stałego) a nie kasę miejscowości w
      której się na nią pracuje, żyje, korzysta z komunikacji, ulic, parków, i całej
      infrastruktury miasta.
      • bolek5 Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów 15.09.04, 10:58
        Witam!

Gość portalu: gocha napisał(a):

> Niech pracuje i zarabia w Warszawie kto chce, ALE ŻEBY PODATKI OD TYCH PENSJI
        > ZOSTAWAŁY W WARSZAWIE A NIE PŁYNĘŁY DO GŁUCHOŁAZ CZY INNYCH MIEJSCOWOŚCI, a
        > niestety nasze prawo podatkowe jest tak skonstruowane, że podatki od pensji
        > zasilają kasę miejscowości zameldowania (stałego) a nie kasę miejscowości w
        > której się na nią pracuje, żyje, korzysta z komunikacji, ulic, parków, i
        całej
        > infrastruktury miasta.

Sorki, ale Warszawiak jest ostatnią osobą, która ma prawo narzekać na polski
        system podatkowy. Dzięki zcentralizowanemu ustrojowi naszej administracji macie
        u siebie centrale niemal wszystkich ogólnopolskich przedsiębiorstw i wszystkie
        one płacą w Warszawie podatki od dochodów wypracowanych przez oddziały w całym
        kraju. Na Waszym miejscu nie narzekałbym na system ;)
      • pan_pndzelek Re: Historia Przemka i Magdy z Głuchołazów 15.09.04, 11:01
        Gość portalu: gocha napisał(a):
        > Niech pracuje i zarabia w Warszawie kto chce, ALE ŻEBY PODATKI OD TYCH PENSJI
        > ZOSTAWAŁY W WARSZAWIE A NIE PŁYNĘŁY DO GŁUCHOŁAZ CZY INNYCH MIEJSCOWOŚCI, a
        > niestety nasze prawo podatkowe jest tak skonstruowane, że podatki od pensji
        > zasilają kasę miejscowości zameldowania (stałego) a nie kasę miejscowości w
        > której się na nią pracuje, żyje, korzysta z komunikacji, ulic, parków, i
        całej
        > infrastruktury miasta.

OTÓŻ TO!!! A w tej chwili "wielkie państwo" z prowincji korzysta z całej
        infrastruktury utrzymywanej ZA NASZE PIENIĄDZE ale ich podatki jadą na rodzinną
        wiochę...
        • Gość: Do Pędzla Oto przykład "miastowego - kołtuństwa"... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 12:29
          ...z lat sześćdziesiątych kiedy to pierwsza fala migracyjna ludności wiejskiej
          zamieszkując w blokach z wielkiej płyty z sypem na śmieci, nazywała każdego
          nowego przybysza do miasta "wieśniakiem ze słomą w butach". Zapewniam cię
          przmądżały warsz-ciemniaku, że twoje liche mieszkanko na Ursynowie kupione na
          kredyt hipoteczny jest warte tyle co kafelki do jednej z moich nieruchomości.
          Może sie również zdarzyć, że za moment wywalą cię z najemnej-pracy na zbity
          pysk i może będziesz pracował w mojej firmie? Jesteś wyjątkowo głupi,
          nieprzedsiębiorczy ale za to nad wyraz przemądżały. Chyba dlatego Wielka Polska
          z chwilą przeniesienia stolicy z Krakowa do Warszawy upadła do roli małej,
          nieznączej nic Polski i już nigdy się nie podniosła.
          • pan_pndzelek Burasie z bielska 15.09.04, 12:31
            Burasie z bielska czy innej wiochy! Czy ogaciłeś już chałupinę swoją na zimę?
            Odebrałeś już z MOPS-u zasiłek który ci ŁASKAWIE UFUNDOWALIŚMY? To marsz do
            gieesu po winko, świat ci się zaróżowi...
            • pan_pndzelek PS. Burasie z bielska 15.09.04, 12:33
              Burasie z bielska zalecałbym jakieś korepetycje z języka bo cię nawet do
              mleczarni nie przyjmą...
            • Gość: Do Pędzla Oto poziom "polskiej elity".. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 12:45
              ... Tak mój dom jest już dawno ocieplony wełną mineralną. Zasiłku z MOPS-u
              nigdy nie pobierałem, więc nie martw się o swoją kasę. Co do " różowego winka"
              o którym tak często wspominasz to zamierzam ci przesłać cały jego karton (podaj
              tylko adres wysyłkowy) - zastanawiam się tylko czy ten karton nie zapcha
              twojego zsypu na śmieci??? I proszę cię - nie kompromituj swoją osobą
              Warszawy. Przecież to bądż co bądż nasza polska stolica. Miłych wizji
              po "złotym strzale" "inteligenciaku".
              Burek z Bielska-Białej.
              • pan_pndzelek Re: Oto poziom "polskiej elity".. 15.09.04, 12:48
                No to siema burku! Pędź do tej podstawówki bo ci się zajęcia skończą...
          • carrramba Re: Oto przykład "miastowego - kołtuństwa"... 15.09.04, 12:33
            Gość portalu: Do Pędzla napisał(a):

> ...z lat sześćdziesiątych kiedy to pierwsza fala migracyjna ludności
            wiejskiej
            > zamieszkując w blokach z wielkiej płyty z sypem na śmieci, nazywała każdego
            > nowego przybysza do miasta "wieśniakiem ze słomą w butach". Zapewniam cię
            > przmądżały warsz-ciemniaku, że twoje liche mieszkanko na Ursynowie kupione na
            > kredyt hipoteczny jest warte tyle co kafelki do jednej z moich nieruchomości.
            > Może sie również zdarzyć, że za moment wywalą cię z najemnej-pracy na zbity
            > pysk i może będziesz pracował w mojej firmie? Jesteś wyjątkowo głupi,
            > nieprzedsiębiorczy ale za to nad wyraz przemądżały. Chyba dlatego Wielka
            Polska
            >
            > z chwilą przeniesienia stolicy z Krakowa do Warszawy upadła do roli małej,
            > nieznączej nic Polski i już nigdy się nie podniosła.

I tym sposobem dowiedzieliśmy się, że w Bielsku chamstwo kwitnie :))
            Uwazaj , żeby ci kafelki nie odpadły !i popracuj nad ortografią !
            Masz duże braki, chamie z Bielska.
            • Gość: Burek "Pij Żywiec - będziesz wielki" -Pędzelku i Carambo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 13:09
              I jeszcze jedno. Wkrótce samorząd Brudna ogłasza przetarg na odśnieżanie ulic w
              sezonie 2004/05. Wystartujcie tam - nie przegapcie swojej życiowej szansy.
              Więcej takich możecie nie mieć.
              Pędzelku - a może zmieniłbyś swoje hasło "gdy słyszę solidaryzm ..itd..." na
              nowe "Gdy słyszę Podbeskidzie umysł mi rozjaśnia". Zmień twoje "różowe winko"
              na butelkę "Żywca" a wszystko będzie OK.
              PS> Buraki i to tylko czerwone kupuję w hyypermarkecie bo mamy ich tutaj kilka,
              buahahaha.
              • pan_pndzelek Re: "Pij Żywiec - będziesz wielki" -Pędzelku i Ca 15.09.04, 13:13
                Gość portalu: Burek napisał(a):
                > I jeszcze jedno. Wkrótce samorząd Brudna ogłasza przetarg

Brudno, Brudno a gdzie to jest? Bo w Warszawie jest co najwyżej Bródno... idź
                do tej szkoły, proszę... nie kalecz...

> PS> Buraki i to tylko czerwone kupuję w hyypermarkecie bo mamy ich tutaj ki
                > lka,

No i proszę, sam się do buractwa przyznaje... "ja w hypermarkecie kupuję" taki
                ze mnie "mniastowy" chopak... i jeszcze pewnie w niedzielę się tam z rodziną
                wybierasz... a ja widzisz do "hypermarketów" nie chodzę... my tu W MIEŚCIE mamy
                inne rozrywki NIŻ TAM U WAS NA WSI... Nie musimy się tak dowartościowywać...
                • Gość: Burek Zapraszam do Bielska -Pędzelku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 13:46
                  Zobaczysz jak żyją szczęśliwi ludzie, wcale nie głupsi od tych z Warszawy w
                  przepięknym mieście.....no i wreszcie zobaczysz jak wygląda prawdziwa
                  autostrada bo Wy tam czegoś takiego w Warszawie nie macie - nikt nie chce
                  zburzyć własnego bloku z sypem ......buahahaha...
                  • pan_pndzelek Re: Zapraszam do Bielska -Pędzelku 15.09.04, 13:51
                    I teraz to ja już całkiem nie rozumiem o co ci chodzi... dużo podróżowałem po
                    całej Polsce i widziałem szczęśliwych ludzi i na Suwalszczyźnie i w
                    Bieszczadach i pod Szczecinkiem ale co to ma do rzeczy? Ja jestem szczęśliwy
                    ale to jest związane z moim widzeniem świata a nie z zamieszkaniem w Warszawie
                    czy gdziekolwiek indziej jak zdajesz się sugerować... Notabene pewnie nawet
                    mieszkając w "bloku z sypem" byłbym szczęsliwy...
                    • Gość: Burek Reasumując.... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 14:09
                      "Nie sądż pochopnie, abyś pochopnie nie był sądzony". Amen.
                      Pozdrawiam Stolicę.
                      "Wsiowy", ale nie gorzej wykształcony, mniej inteligentny czy przedsiębiorczy -
                      Burek.
                      • pan_pndzelek Reasumując....Reaktywacja 15.09.04, 14:44
                        Reasumując to trzeba powiedzieć jedno: przyszedłeś w gości na to forum i
                        zamiast najpierw ładnie powiedzieć "dzień dobry" beknąłeś i charchnąłeś
                        okrutnie na próg... po czym zacząłeś nas przekonywać żeś nie-cham... a teraz
                        się dziwisz, że my ci jakoś uwierzyć nie chcemy...
              • carrramba Re: "Pij Żywiec - będziesz wielki" -Pędzelku i Ca 15.09.04, 13:44

> I jeszcze jedno. Wkrótce samorząd Brudna ogłasza przetarg na odśnieżanie ulic
                w
                >
                > sezonie 2004/05. Wystartujcie tam - nie przegapcie swojej życiowej szansy.
                > Więcej takich możecie nie mieć.
                > Pędzelku - a może zmieniłbyś swoje hasło "gdy słyszę solidaryzm ..itd..." na
                > nowe "Gdy słyszę Podbeskidzie umysł mi rozjaśnia". Zmień twoje "różowe winko"
                > na butelkę "Żywca" a wszystko będzie OK.
                > PS> Buraki i to tylko czerwone kupuję w hyypermarkecie bo mamy ich tutaj ki
                > lka,
                > buahahaha.
                Naucz sie pisac gamoniu. Bródna, nie Brudna. Twoja edukacja pozostawia wiele do
                życzenia.
                A tak a propos, ja nie piję- dupku. Masz bardzo dobre samopoczucie, zupełnie
                bez powodu. Pisać nie umiesz, składnia tez do bani .....
                Widzisz, ja nie dziele ludzi na lepszych i gorszych. Jestem pełen szacunku dla
                tych, którzy odśniezają ulice. U Was w Bielsku nie sznujecie cudzej pracy ?
                Paskudnie. Jestes troglodytą :)))
                • Gość: Burek O Caramba !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.09.04, 14:04
                  1. Przez szacunek dla Twojej ptasiej inteligencji nie używałem apostrofów w
                  przypadku przenośni: Brudno - od brudu a nie od rodu; hyyypermarket zamiast
                  hipermarket.
                  2. Zanim zaczniesz znowu kogoś uczyć pisać ptasi inteligencie popatrz na
                  swoje "odśniezają" i "sznujecie???". Trochę samokrytyki.
                  3. U nas "na wsi" słowo odśnieżanie nie kojarzy się negatywnie bo zimą swoje
                  własne posesje odśnieżać muszą wszyscy (i bezrobotny i prezes firmy). Inaczej
                  jest u ciebie - skoro coraz więcej odpowiedzialnych stanowisk w firmach zajmują
                  lepsi i lepiej wykształni "przybysze ze wsi", to dla ciebie może wkrótce
                  zabraknąć miejsca w biurze. Dlatego myślę że to twoja jedyna szansa.
                  • Gość: Automobilista Re: O Caramba !!! IP: 62.233.175.* 15.09.04, 14:10
                    Bredzisz Burku. Pójdź sobie na swój Sarni Stok, z którego jesteś tak dumny, kup
                    sobie dwa Żywce, wypij, wdrap się na Klimczok, odpocznij trochę i wróć do
                    Bielska. Powinno ci pomóc.
                  • carrramba Re: O Caramba !!! 15.09.04, 14:54

> 1. Przez szacunek dla Twojej ptasiej inteligencji nie używałem apostrofów w
                    > przypadku przenośni: Brudno - od brudu a nie od rodu; hyyypermarket zamiast
                    > hipermarket.
                    > 2. Zanim zaczniesz znowu kogoś uczyć pisać ptasi inteligencie popatrz na
                    > swoje "odśniezają" i "sznujecie???". Trochę samokrytyki.
                    > 3. U nas "na wsi" słowo odśnieżanie nie kojarzy się negatywnie bo zimą swoje
                    > własne posesje odśnieżać muszą wszyscy (i bezrobotny i prezes firmy). Inaczej
                    > jest u ciebie - skoro coraz więcej odpowiedzialnych stanowisk w firmach
                    zajmują
                    >
                    > lepsi i lepiej wykształni "przybysze ze wsi", to dla ciebie może wkrótce
                    > zabraknąć miejsca w biurze. Dlatego myślę że to twoja jedyna szansa.
                    Moja inteligencja ma się dobrze, baranku ;)) Foreściku, nie pozuj na kogos kim
                    nigdy nie będziesz:)) Inwektywy schowaj dla mamusi i tatusia.
                    Nie mam zwyczaju dyskutować z palantami, spadaj więc .
                    Papatki.
                    ps.
                    Jak sie ma taki ryj, trzeba sie nauczyć na nim siadać !!!
      • Gość: zi bzdura IP: *.chello.pl 15.09.04, 17:05
        Akurat polskie prawo jest tak skonstruowane, że podatki płaci się w miejscu
        zamieszkania a nie zameldowania. Przekonasz się o tym jak sama zaczniesz je
        płacić.
        • pan_pndzelek Re: bzdura 15.09.04, 17:34
          Akurat wierutną bzdurą jest to co napisałeś... podatki płaci się w miejscu
          zameldowania a większość napływowych nie ma tu nawet czasowego bo osoby
          wynajmujące mieszkania meldują u siebie BAAARDZO niechętnie...
          • Gość: Mad Re: bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:11
            Cześć,
            Przypadkowo weszłam na to "forum dyskusyjne" i przeczytałam powyższe komentarze.
            Wnioski? To nie jest dyskusja tylko wzajemne obrzucanie błotem - szkoda, że nie
            można sobie po prostu porozmawiać, powiedzieć swojego zdania.
            Czy to jest naprawdę takie ważne gdzie w Polsce człowiek pracuje? Ważne że robi
            coś z głową i ma chęci.Ważne także, żeby nie szedł po trupach. Ja się cieszę,
            że oni dali sobie radę zamiast siedzieć gdzieś gdzie nie mieli szans i czekać
            aż praca sama zapuka do drzwi - mogliby się nie doczekać. I po co ta agresja -
            podział na "przyjezdnych" i "tutejszych". Ludzie po prostu tacy są - często ich
            gna z jednego miejsca na drugie - może kiedyś i Ciebie najdzie taka chęć. A
            może im się spodoba i się zameldują w Warszawie i kwestia podatków się
            rozwiąże;) Nie bądźmy jak te wilki, oki?
            • pokrent Do Madgy i Przemka 16.09.04, 11:33
              > nie podoba się im brak typowego centrum
              Zgoda, Warszawa nie ma centrum, może raczej jego podłą imitację i długo go nie
              będzie

> stare blokowiska, których jest tak dużo
              te są wszędzie, w każdym polskim mieście, to jest słabe.

Ale to
              >"nowe osiedla są ładne, dobrze zaprojektowane, a zieleń wokół nich zadbana"

Sorry, ale jak się o was czyta i patrzy na fotkę, to można
              was polubić. Ale kurna jeśli wam (wykształconym ludziom!) podobają się nowe
              blokowiska na Kabatach, to trzeba to powiedzeć, że źle jest z gustem Polaków.
              Gdzie wasze poczucie estetyki i to u ludzi, którzy pochodzą ze znakomicie
              zorganizowanego Śląska!
              Ten urbanistyczny pstrokaty chaos zdbudowany nie pod plan tylko pod dyktando
              rozmaitych developerów, to nie jest coś, co jest "dobrze zaprojektowane". Żal
              przyznać, ale stajecie się nowymi Warszawiakami - ludźmi, którzy zmuszeni do
              życia w nieludzkiej brzydocie, przywykają do tego i zaczynają to akceptować.
              Oj zmieniacie się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka