supadupafly 16.09.04, 18:08 Mam pytanie gdzie można kupić ten album. Z gory dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryszard.maczewski Re: J. Zieliński "Atlas..." tom 3 16.09.04, 18:57 > Mam pytanie gdzie można kupić ten album. Z gory dziękuję za odpowiedź. Obawiam się że nigdzie... To było wydane pomiędzy 1996 a 2001. Ale spróbowac można u Wydawcy: www.zabytki-tonz.pl/ chociaż na stronie mają od tomu VI, oraz szukać po antykwariatach. Odpowiedz Link Zgłoś
s101 Re: J. Zieliński "Atlas..." tom 3 17.09.04, 15:29 nie jestem pewien ale w zachecie jest chyba caly zestaw zielinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
supadupafly Pomocy!!!! mam prośbę 17.01.05, 11:29 Wiem że to jest nie uczciwe ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego tomu. I z tego powodu mam prośbę jeżeli ktoś jest w posiadaniu tej książki to czy mógłby wskanować jej fragment i przesłać mi na skrzynkę mailową(prosiłbym o tekst oraz zdjęcia).Dotyczy to ulicy Fabrycznej. Z góry przepraszam Pana Zielińskiego i dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Pomocy!!!! mam prośbę 17.01.05, 16:19 Jeśli nie zgłosi się żaden posiadacz 3 tomu i skanera, to ja mogę ewentualnie zaoferować zdjęcia cyfrowe tych sześciu stron (bo skanera nie mam, ale mam aparat)... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.urzykowski Re: Pomocy!!!! mam prośbę 17.01.05, 22:51 W poszukiwaniu drugiego tomu "Atlasu..." Jaroslawa Zielińskiego polecam jeszcze wizytę w księgarni im. Bolesława Prusa przy Krakowim Przedmieściu (spory dział książek o Warszawie) i Trafficu przy Brackiej. Jeśli tam już nie mają, to pozostaje udać sie do wydawnictwa - Oficyny Wydawniczej Towarzystwa Opieki nad Zabytkami w Starej Kordegardzie w Łazienkach Królewskich. Do niedawna można było tam kupić wszystkie tomy "Atlasu..." poza pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
supadupafly Re: Pomocy!!!! mam prośbę 18.01.05, 11:33 W Tafficu byłem i niestety nie ma Do TOnZ'u dzwoniłem i też nie ma. Jeżeli ta strona www.gkn-prus.com.pl/nowa/modules.php?name=Sklep&nazwa=dzial&id=41 jest wiążąca to w Prusie też nie mają. Ja słyszałem że ul.Fabryczna jest w tomie trzecim a Pan pisze że w drugim. Jak jest naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
supadupafly Re: Pomocy!!!! mam prośbę 19.01.05, 11:09 Bardzo proszę o przesłanie zdjęć supadupafly@NOSPAM.gazeta.pl Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
erazm1 Re: Pomocy!!!! mam prośbę 25.01.05, 23:54 a swoja drogą to gdzie wsiąkł sam Zieliński? Kiedys bronił zabytków, po czym zaczął przykładac rękę do ich dewastowania co eufemistycznie zwie się w Warszawie modernizacją, przypomnę tylko zeszpecenie choćby urokliwego budyneczku na Mariensztacie róg Bednarskiej i Sowiej... czy też "opiniowanie" nadbudowy Hotelu Saskiego, czy to nie jest czasem koń trojański wsród zabytkowiczów, ot taki Tymiński bis w naszym środowisku... forumowiczom pod rozwagę... Odpowiedz Link Zgłoś