Dodaj do ulubionych

J. Zieliński "Atlas..." tom 3

16.09.04, 18:08
Mam pytanie gdzie można kupić ten album. Z gory dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • ryszard.maczewski Re: J. Zieliński "Atlas..." tom 3 16.09.04, 18:57
      > Mam pytanie gdzie można kupić ten album. Z gory dziękuję za odpowiedź.

Obawiam się że nigdzie... To było wydane pomiędzy 1996 a 2001.

Ale spróbowac można u Wydawcy: www.zabytki-tonz.pl/ chociaż na stronie
      mają od tomu VI, oraz szukać po antykwariatach.
      • s101 Re: J. Zieliński "Atlas..." tom 3 17.09.04, 15:29
        nie jestem pewien ale w zachecie jest chyba caly zestaw zielinskiego.
      • supadupafly Pomocy!!!! mam prośbę 17.01.05, 11:29
        Wiem że to jest nie uczciwe ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego tomu. I z
        tego powodu mam prośbę jeżeli ktoś jest w posiadaniu tej książki to czy mógłby
        wskanować jej fragment i przesłać mi na skrzynkę mailową(prosiłbym o tekst oraz
        zdjęcia).Dotyczy to ulicy Fabrycznej.
        Z góry przepraszam Pana Zielińskiego i dziękuję za odpowiedź.
        • sqh Re: Pomocy!!!! mam prośbę 17.01.05, 16:19
          Jeśli nie zgłosi się żaden posiadacz 3 tomu i skanera, to ja mogę ewentualnie
          zaoferować zdjęcia cyfrowe tych sześciu stron (bo skanera nie mam, ale mam
          aparat)...
          • tomasz.urzykowski Re: Pomocy!!!! mam prośbę 17.01.05, 22:51
            W poszukiwaniu drugiego tomu "Atlasu..." Jaroslawa Zielińskiego polecam jeszcze
            wizytę w księgarni im. Bolesława Prusa przy Krakowim Przedmieściu (spory dział
            książek o Warszawie) i Trafficu przy Brackiej. Jeśli tam już nie mają, to
            pozostaje udać sie do wydawnictwa - Oficyny Wydawniczej Towarzystwa Opieki nad
            Zabytkami w Starej Kordegardzie w Łazienkach Królewskich. Do niedawna można
            było tam kupić wszystkie tomy "Atlasu..." poza pierwszym.
            • supadupafly Re: Pomocy!!!! mam prośbę 18.01.05, 11:33
              W Tafficu byłem i niestety nie ma Do TOnZ'u dzwoniłem i też nie ma. Jeżeli ta
              strona www.gkn-prus.com.pl/nowa/modules.php?name=Sklep&nazwa=dzial&id=41
              jest wiążąca to w Prusie też nie mają. Ja słyszałem że ul.Fabryczna jest w tomie
              trzecim a Pan pisze że w drugim. Jak jest naprawdę?
          • supadupafly Re: Pomocy!!!! mam prośbę 19.01.05, 11:09
            Bardzo proszę o przesłanie zdjęć supadupafly@NOSPAM.gazeta.pl
            Z góry dziękuję
            • erazm1 Re: Pomocy!!!! mam prośbę 25.01.05, 23:54
              a swoja drogą to gdzie wsiąkł sam Zieliński? Kiedys bronił zabytków, po czym
              zaczął przykładac rękę do ich dewastowania co eufemistycznie zwie się w
              Warszawie modernizacją, przypomnę tylko zeszpecenie choćby urokliwego
              budyneczku na Mariensztacie róg Bednarskiej i Sowiej... czy też "opiniowanie"
              nadbudowy Hotelu Saskiego, czy to nie jest czasem koń trojański wsród
              zabytkowiczów, ot taki Tymiński bis w naszym środowisku... forumowiczom pod
              rozwagę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka